sziasztok, max. 350 eHUF (~1150 EUR) értékben szeretnék országúti bringát venni. Az alábbi gépeket néztem ki, amik ebbe a keretbe beleférhetnek jobb felszereltséggel...
Canyon Endurace Al 5.0/6.0 (Tiagra 4700 vagy 105)
ROSE Pro SL 2000 (csak 105)
Cuba Attain Race (Tiagra 4700)
Első kérdés: mit gondoltok az új Tiagra szettről? Alapvetően egy full 105-höz ragaszkodnék, de az új Tiagra is kellően jónak tűnik már és pl. az azzal szerelt Canyon már 900 euróból itt van. Az új Cubeokból viszont a full 105 már 390ezer...
(Egy jó kerékszett kikerül a mostani bringámból, így ez nem annyira szempont, persze nem is mellékes. A dupla, kompakt hajtás mellett már letettem a voksomat korábban.)
Esetleg van valakinek a Canyon vagy ROSE vázak méretezésével tapasztalata? Mit gondoltok a geometráikról?
Nem egy trekking vázas országútit szeretnék, de nem is amatőr versenyzés a cél - maratonok, teljesítménytúrák, hétvégi egész napos országúti túrák, hét közben 1.5-2.5 órák munka után. Mire érdemes figyelni úgy általában a geometriák nézegetésénél?
170egynéhány cm vagyok, relatív rövid karokkal...egy 52-es nyeregvázcsöves, alap Trek Alpha bringám van, a felsőcső hossza viszont az 54 centit közelíti - ez az elmúlt 1.5 év tapasztalata alapján hosszú nekem és a váz is nagy, csak néhány cm lóg ki a nyeregcsőből...