Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34322 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

azt hittem van mar vmi frappans megoldas :) en is zsebbe rakom, de lassan nehez venni 5-6 colnal kisebb telot, az meg 150-200g. ehhez jon meg min a kulcscsomo, ha nincs taskam. ha meg van, mi a fenenek pakolok mashova? :D

(terepen meg zavarobb - es nem art, ha vedett helyen van esesnel)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

En egy ideig egy masik, kisebb telefont hordtam bringazashoz.  Vegulis ha bringazni akarok, nincs szuksegem a fullos telefonra, max fotozni szoktam ezt-azt, illetve azert jo ha van telefon baleset, stb. esetere.

De mar leszoktam rola, vegulis a nagyobb telefonom is siman belfer a mez hatso kozepso zsebebe, egy nejlonzacsiban, hogy ne azzon be.

Versenyre nem viszek telefont.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

önzárós nejlonzacskóba megy a pénz+egy igazolvány+telefon, az meg mezzsebbe.

ha száraz idő van, akkor szimplán a mezzsebbe a telefon, pénz+igazolvány meg zacsiba.

mar nagyon regota nezegetem a nyeregtaskakat, de az eszmefuttatasom mindig veget er ott, hogy hova rakom az okostelot. amibe beleferne, az mar benga nagy. pedig nagyon kellene vmi "zseb" a bringan.

ti hova rakjatok?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

mar nagyon regota nezegetem a nyeregtaskakat, de az eszmefuttatasom mindig veget er ott, hogy hova rakom az okostelot. amibe beleferne, az mar benga nagy. pedig nagyon kellene vmi "zseb" a bringan.

ti hova rakjatok?

6"-ossal már ormótlan, de működik

http://ridebike.hu/t...stelefon-tarto/

Note 3 tulajdonosként átérzem a helyzeted :D A softshellem zsebébe éppen bele tudom tuszkolni. A nadrágzseb teljesen felejtős.
Még nem próbáltam ilyesmit, de vannak ilyen felsőcsőre rakható táskák, amivel akár gps-ként is használhatod a telefont. Ezek kompatibilisek outival?

azokba nem fér be

Edited by Bikertigger, 2015. November 23. - 17:09.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 posts
Note 3 tulajdonosként átérzem a helyzeted :D A softshellem zsebébe éppen bele tudom tuszkolni. A nadrágzseb teljesen felejtős.
Még nem próbáltam ilyesmit, de vannak ilyen felsőcsőre rakható táskák, amivel akár gps-ként is használhatod a telefont. Ezek kompatibilisek outival?

Edited by bartadavid94, 2015. November 23. - 16:10.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ti hova rakjatok?

A zsebembe?

• Rabbit likes this

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ti hova rakjatok?

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 posts
Úgy értettem hogy a mérete jó a Demának, ültem rajta.
Miért mondod ezt? Mi lenne a problémád azzal a márkával? Igaz hogy nem bizonyított még de nem is szerepelt le. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Trigger:
A méretet csak infóként írtam, a döntés a felszereltségtől függ.

szerintem meg a váztól függjön.

a tótot én kurva messze kerülném, akár jó papíron akár nem

a giant meg már elég sokat bizonyított

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Hurrá, nem én vagyok az egyetlen, aki triggernek olvasta a tiggert; )

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 posts
Trigger:
A méretet csak infóként írtam, a döntés a felszereltségtől függ.
  • Vejne likes this

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Tigger, a dema geoja tökéletes neki. Velem egymagas a srác, és nekem pl perfekt lenne 130as kormányszárral.

A Giant méretét meglesem, szerintem az is jó lesz, mert elég magasnak tűnik

Szerk, a Giant is perfekt. 170 fejcso, 570 mm felsocso, ez tökéletes 187 cm mellé

Az 5600 jó szett, megbízható és precíz

Edited by Vejne, 2015. November 21. - 19:55.

• bartadavid94 likes this

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Giant, csak  győződj meg róla hogy  váznak nincs baja.

PS : most olvastam végig alaposan. egyik sem. keress tovább. (és lehet már inkább XL)

Edited by Bikertigger, 2015. November 21. - 19:49.

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 posts

Kedves Fórumtársak!

Kerékpár vásárlás előtt állok, és két delikvens közül nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a megfelelőbb.

1. Dema Leony 5.0 2014: a váz teljesen új, az összes többi cucc tesztkerékpárról származik, szinte 0km-es. Kipróbáltam, minden nagyon patent, szépen is működik.

Teljes Sora 3500 2x9 felszereltség, kivéve a hajtást (ez 3/4 éves cucc), mert az 105 5800-as széria.

Ritchey nyeregcső, stucni, FSA kormánycsapágy. A fékek nem márkásak, de kétforgáspontosak.

SH WHR500 kerekek, ezekről csak nagyon jó tapasztalatokat hallottam.

2. Giant Defy Rabobank: második tulajtól eladó, teljesen gyári felszereltség, teljes 5600-as SH 105 2x10 szettel (fékek is), tehát az egész kerékpár 5-8 éves lehet. Ezt is kipróbáltam, állapota ahhoz képest, hogy használt, nagyon szép, minden remekül működik rajta, a bal fékkar oda lett kenve valahova, szerintem esett már vele valaki egy jót.  :D Jár hozzá egy vezeték nélküli óra és két kulacstartó.

Legfőbb dilemma ez lenne: vegyen az ember egy 5-8 éves 105-tel szerelt bringát, vagy egy teljesen új Sorával szereltet? Ugyebár a drágábbnak (ami amúgy is használt már) a javítása, pótlása drágább.

Mint említettem, mindkettőt kipróbáltam. A Giant M/L méretű, tehát kisebb mint a Dema (L). Az utóbbi sokkal inkább kényelmes volt, inkább úgy éreztem hogy az én méretem (187cm vagyok), de a Giant is jó lehet, ha beállítja az ember, gondolom.

Dema: 145ropogós, Giant 135ropogós

Szóval segítsetek PLS  :wacko:

És a képek:
Dema: https://www.dropbox....Ln1HIssfPa?dl=0

Giant: https://www.dropbox....IND9-S7lea?dl=0

_MG_9880.JPG?dl=0

10.jpg?dl=0

Edited by bartadavid94, 2015. November 21. - 18:55.

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 posts

Ja értem már. De mivel nekem nincsen jelenleg egy olyan vázam amit rám öntöttek, nincs mivel összehasonlítani. 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Nem értem ezt a táblázatot, mit tudok én meg ebből?  :wacko:

beírhatod különféle vázaknak a méreteit, pl. felsőcső-fejcsőhossz, láncvillahossz, középcsapágyház-esés, s egész jól össze tudod hasonlítani őket.

Pl. "számolás" szerint nlam a Korall kb. 3mm-rel kisebb reach-csel bír, mint a SusiHiMó, és ezt nyeregtologatással -féváltókar pozicionálással tudom áthidalni-átjátszani.

Akkor lehet nagyon jó, ha valaki, mint pl. Don, a két eltérő geometriájú bringáját vetné össze s próbálja "közös nevezőre" hozni. ; )

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 posts

Sticky

A "stem tool", különféle küllőhossz-számolók, áttét-kalkulátor táblázatok mellett ennek is helye van a könyvjelzők közt

http://www.bikegeo.net/#

Lehet vele összehasonlítani vázakat, szépen. Nem is kell minden adat, mert számol. :)

Nem értem ezt a táblázatot, mit tudok én meg ebből?  :wacko:

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts

tegnap mentem egy ilyen karikát a Bianchi-val. Vác>Sződ>Csörög>Vácrátót>Őrbottyán>Csomád>Veresegyház>Őrbottyán>Vácrátót>Csörög>Sződ>Vác. kb 56 kili lett. elég nagy szél volt. legalábbis elszoktam tőle. áprilisban szokott ilyen lenni. a hőmérséklet is hasonló volt. jól jött a mély kormány. visszafelé oldal,pofaszél volt. Őrbottyán,és Vácrátót közti 4 kilis lejtőn 53-19-et hajtva tudtam lejönni. ilyen 30 körüli tempóval. :D a kokpit csere bejött. fékkar fogásnál nagyon baba. hiába. telnek az évek. már nem tudok olyan beállítással menni,mint 18 évesen. akkor jó volt az előző beállítás is. 

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Sticky

A "stem tool", különféle küllőhossz-számolók, áttét-kalkulátor táblázatok mellett ennek is helye van a könyvjelzők közt

http://www.bikegeo.net/#

Lehet vele összehasonlítani vázakat, szépen. Nem is kell minden adat, mert számol. :) 

• Rabbit and bartadavid94 like this

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

K-Force Light, igen, Praxis Works tanyerok.  Szuperek.

Kempinggel en is jo sokat egykerekeztem tinikent, 20-30 meter ment kb.   De szerintem az hatrany, hogy kontrafekkel kellett korrigalni, egy patkofekkel biztos jobb.  Kicsit fekezed, de kozben is tekered, nincs "holtpont" a fekezes-tekeres valtas kozott.

Köszönöm a hasznos infót. Meggyőztél, ezek mellett a tányérok mellett döntöttem.

Bizony, kontrás fékkel egy művészet volt nem hanyatt esni. Igaz, többnyire az ember csak lelépett a pedálokról és nem volt probléma, de estem is le a bicajról háttal a pihepuha betonra, na az egy "élmény" volt. :)