Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34322 replies to this topic

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

http://www.meszkoemb...u/verenykiiras/ az év fő versenye. :) elbújhat mögötte az ob,vb,a gt-k. :D

kár, hogy nincs már veterán kategória, elindulnék a friss-ropogós "vasárnapi" cangámmal ami most készült el komplett fényezés meg generál után. Pedig pár éve volt még ilyen értékelés ha jól emlékszem

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

http://www.meszkoemb...u/verenykiiras/ az év fő versenye. :) elbújhat mögötte az ob,vb,a gt-k. :D

Kituno erzekkel megint egy AKESZ verseny idopontjara szervezve.   Nem eloszor.     Ez BENA.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

ha régen tényleg igény lett volna 11T menetes racsnira csak megoldották volna.

Haat, ilyen alapon csak arra volt igeny mondjuk 83-ban, ami akkor volt??  Pl. 6-os sor?  Naaa...

P3000

P3000

fórumtag

• fórumtag
  • 71 posts
Nem fogok nagy bölcsességet mondani, de mindenkinek a bringázási terepéhez és szokásaihoz érdemes sort választani. Szerintem hasonló cipőben járok mint Vejne, 90% sík terep maximum kis dombocskákkal szólóban. 50-
16/17/18/19 ami feltétlenül szükséges, tavaly hozzászoktattam magam a 90-es pedálfordulathoz. A 9 sebis 14-25 nekem untig elég, már annak is örülnék ha idén a 17 helyett többet töltenék a 16-oson.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

nem értek egyet. Két éve pl. minden nap mentem kb, év végére kb. 12ezer jött össze, nem volt a soromban 16-os a 15 és 17 közt, és egy év alatt leamortizáltam a g rugókat a régi ergopowerben :)

Tavaly volt 16-os, és.. 99%-al kevesebbet használtam a hátsó váltót. A hiányzó áttéten nem segít, ha többet mész :) Vagy vegyük Dont példának: adhatsz neki 175-ös hajtást, hogy "menj vele sokat, nem fog fájni semmi", nem így lesz. ;) Vagy adhatsz nekem Concor nyerget, ... u..

(lekopogom, nagyon jól sikerült az idei felállás a korallon. Hihetetlen kényelmes lett, és mellette jól kezelhető is)

10s ifi sorból gyárt a Sh 13al kezdődő ultegrát, csak épp dupla annyi, mint a régi 105 12-27 vagy 12-28 új tiagra.

13-25 (13-14-15-16-17-18-19-21-23-25)

12-28 (12-13-14-15-17-19-21-23-25-28)

11-32 (11-12-14-16-18-20-22-25-28-32)

12-27 (12-13-14-15-16-17-19-21-24-27)

a 12-28 a legszimpatikusabb az árat is figyelembe véve, alpesi túrákban gondolkozva nem jöhet rosszul az a 3 ugrásos 28T tartalék és csak az erre ugrás 3 fog, 12-27 teteje végig 3 ugrás, mint a 11-32é, az meg nekem már soknak érződik.

• Vejne likes this

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts

néhány hete néztem meg a shimano sorok kiosztását,és alig van olyan,ami 12-vel kezdődik. nem értem miért erőlteti a shimano ezt a 11-es hülyeséget. 12-vel,és 13-al kezdődő sorok kellenének országútra az emberek többségének. van egy mostanában elterjedt sor. pl 11-28. elől 50-34. 11-es hátul a sor. itthon kapásból kiesik a 34-28. az 50-11-re is kevés alkalom nyílik,h kihasználja az ember. hátul a 11 fokozatból,kapásból csak 9 maradt. eredmény? megvesz az ember egy új 9-es rendszerű bringát jó drágán,és elmondhatja,h neki 11 fogaskerék van hátul. shimano-ra értem. 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

http://www.bikeradar...horus-08-29843/

But our test bike came with a casual 13-26T that found us spinning way too fast on any sort of downhill or sprint. While the gearing might be suitable for more leisurely jaunts in the park, any serious rider with a reasonable amount of fitness will probably want to swap out the cassette for something with a more appropriate top end.

És néha bele-bele futsz apróban olyan szettbe, ahol kompakt karhoz ezt a sort adják. :) Én meg tudnék vele barátkozni. Ha meg mindenképp combos áttétre lenne szükségem, Miche sor, aztán mehet a móka. (kb. 9-10ezer ft)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

amúgy az 50-11-hez meg kéne tartani folyamatosan az 50-es utazó tempót,h el bírd forgatni normálisan. tök fölösleges a profikkal jönni. régen is tudtak 12-vel kezdődő menetes racsnit csinálni. amúgy,ha olyan verseny volt,akkor felkerültek az 54,55-ös tányérok is. 

én nem is vitatom, hogy amatőr célra max egy jó kis lejtőn, hátszeles mezőnyversenyen belepörgetni szükséges a 11-12, meg mint írtam értem Vejne álláspontját is, de hát a gyártók a legkommerszebb, nagy tételben rendelt sorral és nyergekkel, stb. szerelik a bringákat. :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Valami rémlett is, hogy most rendeltem egy Campa Veloce 13-26-os sort plusz láncot- ami persze nem az én bicómra megy majd rá, de valahogy nem csábított a gondolat, hogy mi lenne ha... többet kell menni és akkor semmi nem fáj.

nem értek egyet. Két éve pl. minden nap mentem kb, év végére kb. 12ezer jött össze, nem volt a soromban 16-os a 15 és 17 közt, és egy év alatt leamortizáltam a g rugókat a régi ergopowerben :)

Tavaly volt 16-os, és.. 99%-al kevesebbet használtam a hátsó váltót. A hiányzó áttéten nem segít, ha többet mész :) Vagy vegyük Dont példának: adhatsz neki 175-ös hajtást, hogy "menj vele sokat, nem fog fájni semmi", nem így lesz. ;) Vagy adhatsz nekem Concor nyerget, ... u..

(lekopogom, nagyon jól sikerült az idei felállás a korallon. Hihetetlen kényelmes lett, és mellette jól kezelhető is)

Edited by Vejne, 2016. February 16. - 17:46.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts

nevesíts nekem kérlek webáruházat vagy boltot, ahol egyáltalán van 13-as kezdetű Shimano sor, nem hogy pont 13-26. a bringán gyárilag lévő 11-32 vége valóban szűz nekem is, de a teteje amit jellemzően hajtok 50es nagytányérral meg 10 pedálfordulatokat ugrál, az azért már zavaróan nagy ritmusváltás, érdekelne valami finomabb és a 13-26 tényleg jónak néz ki

az adalékhoz: ez a fejlődés velejárója, a profik ma az 53/11-t is simán forgatják ha menés van, a gyártók meg szerintem nem hülyék, ha régen tényleg igény lett volna 11T menetes racsnira csak megoldották volna.

amúgy az 50-11-hez meg kéne tartani folyamatosan az 50-es utazó tempót,h el bírd forgatni normálisan. tök fölösleges a profikkal jönni. régen is tudtak 12-vel kezdődő menetes racsnit csinálni. amúgy,ha olyan verseny volt,akkor felkerültek az 54,55-ös tányérok is. 

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts

most én jövök, mint fő rinyapina.

nem rossz a 12-25, de számomra a 13-26 jobb. Miért is?

12-13-14-15-16-17-19-21-23-25

13-14-15-16-17-18-19-21-23-26

Nem bírom elforgatni a 12-est, ellenben jobb, ha finomabban emelkedik. :) 11-12 nekem olyan szűz lenne, hogy ihaj.

Néztem az idei köreimet, és elégedetten konstatálom, hogy tavalyhoz képest gyorsultam, már-már 3évvel ezelőtti formában vagyok. És nem használtam idén még a 14-es lánckereket sem. 

Ne jöjjön senki azzal, hogy 53-as a nagytányérom, mert a másik bringán meg 50-es, és ott is szökőévente használok 14-től kisebb lánckereket. : ) 

Ave írta pár hete, hogy neki tavaly nem volt gondja a 12-vel induló sorral még 50-es tányér esetén sem. Akkor én, mint hobbista kocabringás, mit szóljak? Bőven elég lenne még 50-es nagytányérhoz is a 13-al induló sor, ellenben ha 2-őt ugrik, már megérzem, és "nagyon fáj". :)

a másik a hajtókarhossz: a 187 cm magasság és 91cm belső lábhossz mellett elvileg kellhet a 175mm, mégis, természetesebbnek és kényelmesebbnek érzem a rövidebbet.

Szóval, ha variálnék hajtás fronton, akkor egy 172.5-ös kart vennék 50-36 kiosztással : ) Nagyobb nagytányérra nincs szükségem. 

Még egy kis adalék: azért az remélem megvan mindenkinek, hogy a menetes racsnik idejében 14t lánckerékkel indultak a sorok, 52-es volt a nagytányér, de mégis volt élet. :)

nekem volt 13-al kezdődő menetes racsnim. 6-os volt.  :P

• Vejne likes this

hátszelet

hátszelet

fórumtag

• fórumtag
  • 28 posts

Lehet félreérthető voltam, a mostani 28-as lánckerékhez van és volt beállítva, egy másik régebbi bicómon volt még 12-25, csak a saját minőségbeli romlásomat érzékelem, amikor már a mostani sem "elég".

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

Jelenleg 11-28-as sort használok hátul egy rövidkanalas ultegra 6500-as váltóval és lehet, hogy a rossz beállítás miatt, de a 11-es és a 28-as fokozatokat én már nem tudom kihasználni, mert furcsa hangot ad, persze amikor össze lett rakva, akkor direkt utánanéztem előtte, és elvileg tudja kezelni. A régi egy sora volt, amin 12-25 volt fent és emlékeim szerint nem volt vele probléma... azt tudom pl. hogy azzal jobban ment a szekér :D

Van a bizonyos mágikus "B" csavar a váltó bowden bekötése alatt. Ez a váltótest rugójának előfeszítését állítja, ezzel áttételesen meg azt, hogy a felső váltógörgő mennyire van közel a sorhoz. Ha ez be volt lőve pontosan a 25-ös felső lánckerékhez akkor egy 28-assal már nem biztos, hogy jó lesz és ez hangot tud adni. Keress rá youtube-on (B-screw) mielőtt bármit vennél

hátszelet

hátszelet

fórumtag

• fórumtag
  • 28 posts

Valami rémlett is, hogy most rendeltem egy Campa Veloce 13-26-os sort plusz láncot- ami persze nem az én bicómra megy majd rá, de valahogy nem csábított a gondolat, hogy mi lenne ha... többet kell menni és akkor semmi nem fáj.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

nem tudtam, hogy nincs sh-ból ilyen sor.

De legalább a saját kérdésemet megválaszoltam. "Nem értem, miért használok campa rendszerhez campa sort".

Most már igen :)

• Kisherceg likes this

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Nem bírom elforgatni a 12-est, ellenben jobb, ha finomabban emelkedik. :) 11-12 nekem olyan szűz lenne, hogy ihaj.

Néztem az idei köreimet, és elégedetten konstatálom, hogy tavalyhoz képest gyorsultam, már-már 3évvel ezelőtti formában vagyok. És nem használtam idén még a 14-es lánckereket sem. 

Ne jöjjön senki azzal, hogy 53-as a nagytányérom, mert a másik bringán meg 50-es, és ott is szökőévente használok 14-től kisebb lánckereket. : ) 

Ave írta pár hete, hogy neki tavaly nem volt gondja a 12-vel induló sorral még 50-es tányér esetén sem. Akkor én, mint hobbista kocabringás, mit szóljak? Bőven elég lenne még 50-es nagytányérhoz is a 13-al induló sor, ellenben ha 2-őt ugrik, már megérzem, és "nagyon fáj". :)

a másik a hajtókarhossz: a 187 cm magasság és 91cm belső lábhossz mellett elvileg kellhet a 175mm, mégis, természetesebbnek és kényelmesebbnek érzem a rövidebbet.

Szóval, ha variálnék hajtás fronton, akkor egy 172.5-ös kart vennék 50-36 kiosztással : ) Nagyobb nagytányérra nincs szükségem. 

Még egy kis adalék: azért az remélem megvan mindenkinek, hogy a menetes racsnik idejében 14t lánckerékkel indultak a sorok, 52-es volt a nagytányér, de mégis volt élet. :)

nevesíts nekem kérlek webáruházat vagy boltot, ahol egyáltalán van 13-as kezdetű Shimano sor, nem hogy pont 13-26. a bringán gyárilag lévő 11-32 vége valóban szűz nekem is, de a teteje amit jellemzően hajtok 50es nagytányérral meg 10 pedálfordulatokat ugrál, az azért már zavaróan nagy ritmusváltás, érdekelne valami finomabb és a 13-26 tényleg jónak néz ki

az adalékhoz: ez a fejlődés velejárója, a profik ma az 53/11-t is simán forgatják ha menés van, a gyártók meg szerintem nem hülyék, ha régen tényleg igény lett volna 11T menetes racsnira csak megoldották volna.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Jelenleg 11-28-as sort használok hátul egy rövidkanalas ultegra 6500-as váltóval és lehet, hogy a rossz beállítás miatt, de a 11-es és a 28-as fokozatokat én már nem tudom kihasználni, mert furcsa hangot ad, persze amikor össze lett rakva, akkor direkt utánanéztem előtte, és elvileg tudja kezelni. A régi egy sora volt, amin 12-25 volt fent és emlékeim szerint nem volt vele probléma... azt tudom pl. hogy azzal jobban ment a szekér :D

"The 6500 SS and the 6500 GS have the same large cog limit of 27T and a maximum capacity of 37T" ez ugyanaz, mint ami nálam volt 11-28 + régi 105el - kapacitásban elbírná a kompaktot, de az az egy fog számíthat. (külföldi fórumokon tárgyalják, hogy hosszabb váltótartó fülekkel elmegy ez 28assal is) a 11-est mondjuk be kéne tudd állítani attól még.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Edited by Vejne, 2016. February 16. - 15:40.

hátszelet

hátszelet

fórumtag

• fórumtag
  • 28 posts