Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34322 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Az FSA OS-99 energy 140 gramm ilyen hosszban, a Deda Zero100 szintén 130 fölött van.

Az en FSA-m 132g. De a Kalloy olcso is, ketsegtelenul jo boltnak latszik.

Es koszi a linkeket.

ave módosította - 2016. február 19. - 10:38

• Vejne kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ok, koszi :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Normális, szerintem:

alukormány: 250 g alatt (42 cm)

alustucni: 150 g alatt (120 mm)

Nyeregcsö 200 g körül. (350 mm)

Nyeregcső: 220 körül, ha alu, 200 alatt, ha krabon

Stucni: 130mm-->121 gramm az ebayes kalloy uno. Vagy vehetsz 5-ször annyiért 10 grammal nehezebb DedaZero100-at. :)

Kormány: 300 alatt már egy alu kormány jó! Elmúlt a 250 gramm alatti kormányok kora, még a Zero100 is 260 körül van, Pro PLT 280, Cannondale C1 250, Syntace Racelite 260 és 300 közt. 

Amúgy, olcsón lehet finish kiten tömeget fogni, de nincs sok értelme. Pl. Nekem a coral kormánya 50 grammot hízott, de sokkal jobb. :)

http://www.ebay.com/...bYAAOSwEetV8Tbl

stucniból mindenképp a Kalloy Unot javaslom. 130mm, 121 gramm, és 5600 ft szállítással együtt

12695777_1673880282871993_1368448763_n_w

Az FSA OS-99 energy 140 gramm ilyen hosszban, a Deda Zero100 szintén 130 fölött van.

Vejne módosította - 2016. február 19. - 08:39

• Kisherceg és Rabbit kedveli ezt

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Tudnatok segiteni, hogy mi szamit jo sulynak kiegeszitok teren outin?
Kompakt kormany alu es karbon
Stucni alu es karbon
Nyeregcso alu es karbon

Nem az extrem konnyu megoldast keresem, hanem ami jo ar/ertek aranyu, es jol hasznalhato a hetkoznapokban - kicsit meggyorsitana a keresest.

Normális, szerintem:

alukormány: 250 g alatt (42 cm)

alustucni: 150 g alatt (120 mm)

Nyeregcsö 200 g körül. (350 mm)

• Vejne kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Tudnatok segiteni, hogy mi szamit jo sulynak kiegeszitok teren outin?
Kompakt kormany alu es karbon
Stucni alu es karbon
Nyeregcso alu es karbon

Nem az extrem konnyu megoldast keresem, hanem ami jo ar/ertek aranyu, es jol hasznalhato a hetkoznapokban - kicsit meggyorsitana a keresest.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Modern hasznalt vazakat keresnek kulfoldon.   Van vmi jo hasznalt cuccos osztrak/nemet/stb. oldal?   Nem igazan talaltam semmit, de nem tudok nemetul, lehet azert. :)

http://bikeboard.at/...ainbike-rennrad

..bocs, most látom, h tolták már neked ezt a linket. Naon reggel van még.  :)

simon23 módosította - 2016. február 19. - 07:52

Ridley Noah Fast 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ave: szoktad olvasni a kommentjeimet, vagy hóbortosnak gondolod a Vénséges Vént? :D

kb. minden harmadik posztomban bike-markt vagy tour fórum link van :)

http://forum.tour-ma...ay.php?44-Biete

http://bikemarkt.mtb...egories/rennrad

Kleint, Cannondale-t vagy olaszt nem itt fogsz venni, de Canyon, Felt, Ridley jöhet jó áron.

Az előbbi háromnál meg készülj fel, hogy a hazai árak dupláját kérik sokszor :)

szerk:

http://forum.tour-ma...m-guter-Zustand

ez jó. "egynyári" futásmennyiséggel.

Vejne módosította - 2016. február 19. - 07:01

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Koszi, ez egesz jo. :)   Azert az megy, hogy rad, meg rahmen.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Modern hasznalt vazakat keresnek kulfoldon.   Van vmi jo hasznalt cuccos osztrak/nemet/stb. oldal?   Nem igazan talaltam semmit, de nem tudok nemetul, lehet azert. :)

Egy kis nyelvtudással könnyebb lenne de pl gúgli segít ha nagy a baj.

Osztrák: http://bikeboard.at/...bk29-q-rubrik=2

Marci

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Szvsz nincs olyan bowdenkeszlet, amibol nem kell vagni...

Mondjuk a koszoru azert talan tulzas, en siman levagom es mar rakom is ossze.

szintúgy, vettem praktikerben egy jobb oldalcsípőfogót csak erre a célra pár ezresért 5+ éve, bowdenházhoz és bowdenhez is tökéletes a mai napig.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Köszi,középkanál lett.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

ugan mindenkit arra buzdítok, hogy c11 rendszerben ultegra sort használjon, de van egy ütőkártyája a campagnak.

52-36 elöl, hátul 13-29.

11s.

Go figure.

13-14-15-16-17-18-19-21-23-26-29

36/29=1.24

az nem sokkal rosszabb, mint egy 34/28=1.214

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Jó, én csak lírtam, errefelé hogy machinálnak :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Mondom a buktatókat:

Bowdenvágó, köszörű, ár.

A minőségi tokozás alapja a pontos méretre szabás, és a tokvégek elsimítása. A komplett szett előnye, hogy tömített tokvégekhez juthatsz hozzá, illetve előre feltöltik a tokokat a szükséges kenőanyaggal (shimano).

és ezeket boltban meg is csinálják, normálisan leköszörült, szépen eldolgozott végekkel, meg nem adnak el szart, ha a vásárló azt kéri, hogy megbízható szett legyen.

Szóval érdemes LBS-be beesni egy kis kábelezésre. :) Csak a BBB feliratú valamiket célszerű kerülni, mert a fele-harmadannyiba kerülő kínai valamivel ekvivalens termékekről van szó, csak kapsz pl. kartoncsomagolást. :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.333 hozzászólás

Kituno erzekkel megint egy AKESZ verseny idopontjara szervezve.   Nem eloszor.     Ez BENA.

mint említettem: ez az év legfontosabb versenye.  :D :P nem értem milyen libakergetős akesz rendezvény lehet számodra ennél fontosabb.  :P  ;)  :D

én sem igazán értem,h miért ez az időpont. néhány hete beszéltem a rendezővel,és azt mondta nekem akkor,h április elejére szeretné rakni a verseny időpontját. pont azért,h ne ütközzön mással. sztem vlmi bürokratikus dolog miatt lett ez az április végi dátum. nekem jó,h kicsit később lesz,mert legalább a február eleji betegség+nem megfelelő időjárás kombót így meg tudom oldani.

donciccio módosította - 2016. február 17. - 18:17

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Egy országúti/fitness bringát szeretnék teljesen átbovdenezni /fék+váltás,külső+belső/ érdemes készen kapható szettben gondolkodni, /Jagwire road pro complete cable kit/ vagy szedjem össze külön-külön az összes bazárt hozzá? Ha a fent említett nem jó/esetleg más értelmes alternatíva felmerül akkor mit érdemes beszerezni? Első ilyen akcióm lesz,kíváncsi leszek a buktatókra! :D

Mondom a buktatókat:

Bowdenvágó, köszörű, ár.

A minőségi tokozás alapja a pontos méretre szabás, és a tokvégek elsimítása. A komplett szett előnye, hogy tömített tokvégekhez juthatsz hozzá, illetve előre feltöltik a tokokat a szükséges kenőanyaggal (shimano).

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Egy országúti/fitness bringát szeretnék teljesen átbovdenezni /fék+váltás,külső+belső/ érdemes készen kapható szettben gondolkodni, /Jagwire road pro complete cable kit/ vagy szedjem össze külön-külön az összes bazárt hozzá? Ha a fent említett nem jó/esetleg más értelmes alternatíva felmerül akkor mit érdemes beszerezni? Első ilyen akcióm lesz,kíváncsi leszek a buktatókra! :D

Pénztárca és igény kérdése. A legolcsóbb ha bemész egy bringaboltba és veszel két szál váltó és fékbowdent a megfelelő hosszúságú házakkal, kiegészítőkkel. max. 3eHUF-ért. Vagy veszel pl. Jagwire Elite Link készletet kassza 110EUR-ért. A döntés a tied!  :D

• Vejne kedveli ezt

Ridley Noah Fast 

Sasimer

Sasimer

fórumtag

• fórumtag
  • 48 hozzászólás