persze a 10 éves prae-escape-qs változatok örök életűek
a 2011-es powershift vonalat meg nagyon sokan 1 szezon alatt leamortizálják (igaz, csak a váltókart, "mertezműanyag"
persze a campag escape-powershift vonalas szettjeiben csak az ergo a gyenge láncszem, a váltók-fékek-hajtás tányérjai nagyon tartósak és jók, de a váltókar szeret elkopni
Ezt úgy oldja meg az okos ember, hogy szerez ultrashift kart 2010-es évjáratból, vagy régebbit, 2007 előtti mechanikával.
A még okosabb ember meg vesz egy 105-ultegra szettet, kidobja a campát a kukába, és örül, hogy nem lesz gond a sor-bowden cseréjénél ^^
Akkor mázlim van a 2009-ces Veloce Powershift-tel?
Shimano ennyivel gyengébb lenne élettartamban? Még sosem volt hosszabb ideig. Lehet veszek egy Ultegrás CX /gravel bringát. Remélem nem hullik szét azért hamar. Voltam olyan szervizben, ahol a Campa-t húzták le a rossz alkatrész ellátottsága miatt. Ellenben a Shimano milyen szuper, mert az utolsó alátétet is meg lehet hozzá rendelni. Én anno pont az ellenkezőjét hallottam.
más:
Voltam Shimano Bikefittingen április elején és ott azt dobta ki a gép, hogy a sport beállításhoz emeljem fel a stucnit 16mm-rel. A jelenlegi szerint a verseny beállítás alatt vagyok. Nyerget előrébb és feljebb vittem annyival amit ott kaptam adatot. Lett egy új bringám szinte.
A stucni emelésre a BBB toldóját megvettem, mert az előző tulaj levágta magának a villanyakat saját méretre, de még nem raktam be. Melóbajáróson toldó van és működik.
eddie1978 módosította - 2016. május 03. - 16:54