Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34322 replies to this topic

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 posts
Hüle vagyok kétféleképpen 2x kûttem, bocsi:oops:
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 posts

Én sem ajánlom a szingót, rengeteg macera lehet vele, a peremes szingó dettó. Nekünk a súly ennyire nem játszik, különben is olyan 1700-1600gr.-on árhatár van, tehát eddig 100e Ft körüli (újonnan), ez alatt pedig 180-200e-tól kezdõdik! Nem ér ennyit. A használt kerék kockázatos, karbont pedig használtan ne, hacsak tényleg nem vagy benne biztos, hogy nem sokat használta! Ami nálunk elérhetõ, én MAvic, Bontrager és Gipiemme kerekeket tudok ajánlani, a középkategóriás modelljeiket, ezek 80-110e Ft között vannak, és még talán följebb a Mavic Ksyrium SSl SC-t, ami nagyon jó építésû merev, tartós és 1500 gr., mondjuk nem olcsó, mert akciósan/kissé használtan is 170-180e Ft.

Pontosan ez a problémám!
A kiszemeltek használt spinergy revx, mavic cosmic carbon, zipp 404, vagy újan az általad említettek.
A szingóval egyetértek, én csak szívtam vele. A szlájm se megoldás, csak arra jó a lötyi hogy a lassú defekttel esetleg célbaérjek.
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 posts

Én sem ajánlom a szingót, rengeteg macera lehet vele, a peremes szingó dettó. Nekünk a súly ennyire nem játszik, különben is olyan 1700-1600gr.-on árhatár van, tehát eddig 100e Ft körüli (újonnan), ez alatt pedig 180-200e-tól kezdõdik! Nem ér ennyit. A használt kerék kockázatos, karbont pedig használtan ne, hacsak tényleg nem vagy benne biztos, hogy nem sokat használta! Ami nálunk elérhetõ, én MAvic, Bontrager és Gipiemme kerekeket tudok ajánlani, a középkategóriás modelljeiket, ezek 80-110e Ft között vannak, és még talán följebb a Mavic Ksyrium SSl SC-t, ami nagyon jó építésû merev, tartós és 1500 gr., mondjuk nem olcsó, mert akciósan/kissé használtan is 170-180e Ft.

Pontosan ez a dilemmám lényege!
Vagy veszek használtan egy spinergy revx-et, valami mavic-zipp karbont 100-150 között, vagy egy új de kategóriájában lentebbi kereket.
Konkrétan a spinergy tiliumot nem ismered? Hirdetik itt a bikemagon újan 160-ért.
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 posts

Ha visszaemlékszel, Armstornnak kifejlesztettek egy fura idõfutam ruházatot, aminek olyan volt a felszíne, mint a golflabdának. Elmondásuk szerint km-enként egy mp-el gyorsabb volt vele Lance. Ha egy 50km-es idõfutam szakaszt nézel, az már majdnem egy perc...

Jó hát a láncos erõkar Õ más kérdés.
Én a mi szintünkre gondoltam, vagyis NEKED vagy nekem ad valamit a feelingen kívül egy idõfutam kerék, vagy elég egy shimano whr?
Persze nem mindegy, hogy valaki 46,5876324-os átlagot megy, vagy 35-öst:mad:
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 posts

Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés! Mi a vélemény a Cinelli XPERIENCE Veloce bringáról?
Az ára 400 körül van, vagy esetleg más alternatíva ebben az árkategóriában? (350-400)
Elõre is köszi. Ja csak új gép érdekel, használtat nem szeretnék, még ha egy 1 millás gépet árulnak ennyiért, akkor sem....

Helló! 1331 euróért láttam kint.
Annyir sztem megér, de ezen az árszinten azért már lehet válogatni...
Hacsak nem vagy cinelli fan:)
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts
Egy gyors kérdés: Kb 70 kilo vagyok, es rabeszeltek a egy WCS road stucnira (110mm). Persze nem kellett sokat gyozkodni.... :) nem lesz az nagyon kolbaszolos stb? Torni nem hiszem, hogy fog.

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés! Mi a vélemény a Cinelli XPERIENCE Veloce bringáról?
Az ára 400 körül van, vagy esetleg más alternatíva ebben az árkategóriában? (350-400)
Elõre is köszi. Ja csak új gép érdekel, használtat nem szeretnék, még ha egy 1 millás gépet árulnak ennyiért, akkor sem....

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Ha visszaemlékszel, Armstornnak kifejlesztettek egy fura idõfutam ruházatot, aminek olyan volt a felszíne, mint a golflabdának. Elmondásuk szerint km-enként egy mp-el gyorsabb volt vele Lance. Ha egy 50km-es idõfutam szakaszt nézel, az már majdnem egy perc...

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 posts
Matuzék lesz a vége:bananadan
Mellesleg érdekes dolgokra bukkantam a témában.
Egy pár campa bora kerék akár 700 ezer forint is lehet, talán egy percet ad óránként??? Ezek a mi szintünkön (35-40 átlag) adnak egyáltalán valami plusszt??
Vagy az árából érdemesebb ilyen takony idõben melegégövi edzõtáborban erõsödni? Valahogy el tudom képzelni, ahogy a sós óceánlé kimossa az orromból a náthát.:impra:
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Áh, nem, hoznak õk, csak várni kell rá lehet egy keveset. Én egy hét alatt kaptam meg õket, és ráadásul meg is kérdezték, hogy milyen színû kell:)

Az ugye 91, a fennmaradó suskából meg tudsz rá venni szép Dura-Ace fogsort.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Uff. Valóban, kicsit tájékozatlan voltam árak terén. Akkor Mavic Ksyrium SSC SL.
171e ft egy adott helyen, ahol a Ksyrium Elite 91e ft (volt, mert én vagyok annak a párnak a boldog tulajdonosa :love1: ). Vagy kérdezd meg Matuzékat mit tudnak hozni ennyiért.

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 posts
Potty! Az nekem is szimpatikus lenne:clap: :love1:
Csak darabja annyi amennyi pénzem van rá, egy hosszabb távot egykerekezni, ugye akkor lõttek az aero pozíciómnak:w_morde:
Kb. 150 ezrem van rá. További ötlet??
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Nekem M. Ksyrium Elite van Tufo C Jet Proval. Darabja 4000ft + javító lötyi (500ft). Azért szerintem annyira nem drága.
Ha triatlonra hegyezed ki a kereket, akkor nem kell olyan roppant könnyû, inkább a légellenállást venném figyelembe. Mondjuk a Mavic Cosmic Carbone SL nagyon szimpatikus darab ( vagy ha felvet a pénz, akkor Mavic Cosmic Carbone Pro).

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 posts
Hát szingóst azt nem szeretnék...
Nekem nem jött be, habár lehet én voltam láma, de felületkezelni a karbont, nyújtani a gumit, ragasztót még a hajamba is, robotokat meghazudtoló pontossággal ragasztani, a kibuggyanó dzsuvát a méregdrága felnirõl levakarni...
Ráadásul árban húzós egy kicsit: volt amelyikkel 8 (!) km-t mentem:rocketman
Ha nagy nyomás kell akkor Tufo, legalább ragasztani nem kell, ámbár kb ezüst árában van...
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Súly adatok:http://weightweenies...om/listings.php

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
A mavic kerék jó választás, bár nekem csak Elite van, az is nagyon merev. Egy kisbarátom (történetesen a magyar XC bajnok Tomika) vett SSC SL kerekeket, esküszik rájuk, bár újonnan 170forint, az elite csak 90. Ja, és asszem az szingós :(

bikeart.hu

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 posts
Ja az apróban hirdet egy srác spinergy tilium karbon versenykereket. Valaki tud róla valami közelebbit?
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 posts
Sziasztok! Új vagyok itt, de társaságotok már két éve!
Kérdéseim a következõek: Versenykereket akarok venni, milyet válasszak?
Karbon, esetleg mavic ksyrium ssc sl, új-használt? A keret kb120-150 ezer között van. A TI befutóitokra, "szakértõ" véleményetekre lennék kíváncsi!
Amire használnám: hosszútávú triatlon, egy-két ou.-i megmozdulás (pl. tour de pelso, egy-két radmarathon).
Köszi!

sholtz222

sholtz222

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Na megvettem a használt kerekeket.Ritchey Pro és Aero felnik új Shimano 9-es sor 25.000.-ért.Semmi baja.A Campa rendszerem szépen kezeli.Kapott egy új Sram láncot is.Nagyon meg vagyok elégedve,jó vétel volt.Conti Sport 1000 kevlar külsõ, Maxis 60 grammos belsõ.A külsõmrõl nem találok súly adatokat.622x20 valahol mintha írtak volna 280grammot de az sok nem?