Nem kell megbotránkozni

Ööö. Azt hiszem nekem ez "Shimano Acera (FH-M330) 7 fokozatú kazetta test" van fennt a 600-on, de ez most kicsit keresztkérdés. A papírja még megvan, csak most nem vagyok otthon két hétig. Megpróbálom megnézetni valakivel.
Viszont ha te magad akarod kicserélni, akkor kell hozzá jó pár szerszám, meg az se árt ha szedtél már szét hátsóagyat.
Potty cserélt ilyenen HG testet
Kéne egy kis segítség. Vettem egy sram pc-58as láncot a 7es rendszeremhez, de ez 4 szemmel hosszabb mint ami rajta volt dura-ace. Mit csináljak? jó a hosszabb is, vagy vegyek le belõle pár szemet?
Köszi a linket!
És ezek közül melyik jó nekem(FH-6400as agyam van), mindegy, csak 7es SH kazettatest legyen? Te mit raktál fel? És milyen sort?
Kazettatest pl. itt: http://www.bikedisco...md=38935.433438
HG70: hát ezt meg nem mondom, de mi a jelentõsége? A 70-es egyfajta minõségi osztályt jelöl, de a 7-es sorok egymással mindenképpen kompatibilisek. Az más kérdés, hogy van HG70-bõl 8-as is, meg 7-es is, szóval erre figyelni kell.
Hát igen ez a két lehetõség van.
Azt hiszem HG-s sor lesz belõle, mert nem hiszem, hogy találok új UG-s sort.
Szóval az a kérdés hol találok HG-s kazettatestet? Lehet ilyet kapni, vagy egy HG-s agyról kell leszedni egyet, vagy akad ilyesmi minden szervízben?
A másik, hogy a mostani új 7es HG70es sorok amiket CS-HG70el jelõlnek ezek ugyanazok mint a régebbi HG70es sorok, amiket példúl matuzék árúlnak?
Megoldás: a régi lánccal használod, vagy pedig az újhoz veszel egy új sort is.
Szerintem!
Visszaraktam a régi láncot azzal nem ugrál.
A váltót arra rögzíted fel. Általában cserélhetõ, kis alu lapka, ami meg van gyengítve, hogy ha a váltó ütést kap, ne az törjön el, hanem a váltófül hajoljon el.
Mathias! Most jut eszembe. Nekem is volt ilyen problémám (9-es sornál, de MTB), és a megoldás az elhajlott váltópapucs volt. 600 HUF-ért kicseréltem és tökéletes lett megint minden.