Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34322 replies to this topic

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

nem ismerem a korulmenyeket, azert irtam, hogy az autos is hibas lehet, de ettol meg a bringas is az.

"ettől még a bringás is szabálytalan". Itt majdnem biztos (mert pontos körülményektől függő) hogy az autós a hibás a koccanással kapcsolatban, ami attól független hogy a bringás szabálytalan azzal hogy az autóúton hajtott ahol volt bicikliút is.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

A törvény nem különböztet ebből a szempontból. Ha egy Tesla lett volna akkor az automatikusan hibás? Minden útfelhasználónak körül kell néznie, főleg ha ő hajt el/ki. Még elfelejtettem említeni a nem indexelést mind súlyosbító körülményt.

nem ismerem a korulmenyeket, azert irtam, hogy az autos is hibas lehet, de ettol meg a bringas is az.

Edited by arn, 2016. June 15. - 16:09.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

a motornak pl van hangja

A törvény nem különböztet ebből a szempontból. Ha egy Tesla lett volna akkor az automatikusan hibás? Minden útfelhasználónak körül kell néznie, főleg ha ő hajt el/ki. Még elfelejtettem említeni a nem indexelést mind súlyosbító körülményt.

caad8

caad8

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Köszi mindenkinek, ha van valami fejlemény megírom! Sokat megyek én is arra , ott lefele nagyon veszélyes ezentúl sokkal óvatosabb leszek.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Es ha egy segedmotoroskerekpar jon?    Kb. ugyanaz a vizualis latvany.

Meg eleve, aki becsatlakozik egy foutra, annak nincsenek tablak elotte, hogy tudja, hogy abbol az iranybol tilos-e kerekparozni.

Speciel az Eger ut felol erkezve nincs is tilto tabla.  Es aki az Eger ut felol jon, azt sem kell, hogy tudja, hogy a tuloldalon van kerekparut, mert az onnan nezve nem latszik.

https://www.google.h...12!8i6656?hl=en

ha van hasznalhato bringaut, akkor azt kell hasznalni. a motornak pl van hangja. persze ettol lehet hibas az autos is, de a bringas is hulyeseget csinalt.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

ha van bringaut, es lehet hasznalni, akkor kell is. a kitoltato autos nem szamithatott bringasra az uton, mivel ott nem megengedett tekerni.

Es ha egy segedmotoroskerekpar jon?    Kb. ugyanaz a vizualis latvany.

Meg eleve, aki becsatlakozik egy foutra, annak nincsenek tablak elotte, hogy tudja, hogy abbol az iranybol tilos-e kerekparozni.

Speciel az Eger ut felol erkezve nincs is tilto tabla.  Es aki az Eger ut felol jon, azt sem kell, hogy tudja, hogy a tuloldalon van kerekparut, mert az onnan nezve nem latszik.

https://www.google.h...12!8i6656?hl=en

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Klasszikus eset, 50-50-re fogják kihozni. Senki nem kap egy forintot se a kárára, hanem fizetheti a bírságot.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ha van bringaut, es lehet hasznalni, akkor kell is. a kitoltato autos nem szamithatott bringasra az uton, mivel ott nem megengedett tekerni.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Vannak 130 mm-nél rövidebb stucnik is

pár észrevétel ehhez:

-kisebb váznál jobban kihúzod a nyeregcsövet-->komfortosabb

-kisebb váznál hosszabb stucnit használsz-->komfortosabb&kevésbé idegesen kezelhető, amatőrnek jobb.

-kisebb váznál tudsz lentebb is menni, ha szeretnél sportosabban tekerni később

-kisebb váznál jobban tudsz játszani a beállításokkal

-kisebb váznál később könnyebben találsz új tulajdonost.

én inkább a kisebbet választanám. Hosszú távon jobb. Már több ismerősöm adott el kerékpárt azért, mert túl nagy volt neki.. 

• laspring likes this

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Hm, nem biztos, hogy egyszeru az eset, de aki kitolat egy foutra, az eleg nehezen hivatkozhat arra, hogy latta, hogy egy kerekparos jon, de mivel neki tilos ott tekernie, gondolta megoli.

Szoval szerintem a baleset azert tortent, mert az autos nem nezett megfeleloen korul.

De egy jo ugyved zoldbol csinal sargat siman.

En nap mint nap gurulok ott, de nagyon nem szeretem azt a reszt, az utszeli zoldsegestol mindenhogyan indulnak az autok, keresztbe, kasul, tolatva, stb.   Veszelyes hely, na.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Sziasztok! 

Barátom ma csattant egyet, mert kitolattak elé. Szerencsére ő horzsolásokkal megúszta de a bringa már nem volt ilyen szerencsés . Volt kint mentő és rendőr is és azt mondták neki,hogy ő is hibás mert nem a kerékpár utat használta. ( Budaörsi út a virágpiac előtt Budapest felé) Mit javasoltok? Ki a hibás ilyenkor? Tényleg kötelező a kerékpárút használata országútival is?

Tudtok valakit aki ért az ilyen ügyekhez? ( a kocsi is sérült)

Nem vagyok ügyvéd, ez nem jogi tanács stb. Úgy tudom ha valaki kihajt, elhajt, tolat, kanyarodik (miközben te egyenesen mész) alapból ő a hibás. Bonuszpontok hogy ha ezt parkolóból vagy kereszteződésben csinálja (főleg a tolatást), vagy mobillal a kezében. Manapság viszont sajnos az is játszik hogy a rendőröknek úgy tűnik kvótájuk van és muszály mindenkit büntetni akit lehet. Ezért is érdemes a szabályok szerint felszerelni a bringát csengővel, lámpákkal, visszaverőcsíkokkal stb., mert ha elüt egy idióta akkor alapból téged is büntetnek a hiányzó cuccokért (vagy technikai hiányosságokért, pl. nem rendesen működő fék), akármennyire szabályosan haladtál.

Ha van bringaút akkor azt kötelező használni, kivéve ha nem biztonságos vagy valami ezt akadályozza (pl. kismama gyerekkocsival, szerelmespár széltében, stb.), ezért büntethetik, csak ennek semmi köze ahhoz hogy az illető nem figyelt és rátolatott (bár ez útszituációtól is függő, mondjuk abból indulhatunk ki hogy ha ott ütötte el ahol más forgalom jár akkor az nem mentség hogy kerékpáros és nem szirénázó városi busz). Azt mondanám, de nem vagyok jogász stb. hogy a kocsi káráért nem ő a felelős, az autós viszont fordítva az ő káráért igen (pontos körülményektől függően). Az hogy országuti az viszont nem mentség, ha rossz a bringaút akkor lassabban kell haladni, tehát el kell könyvelni az esetleges külön büntetést (amit viszont egy jó fellebezéssel lehet csökkenteni). Kivéve ha épp tátongó lyukat kellett kikerülnie persze.

Mindenképp beszéljen a barát egy erre szakosodott ügyvéddel, sokszor nem az dönt hogy kinek van igaza, hanem hogy ki tudja a legmeggyőzőbben megfogalmazni a törvény odaillő pontjait.

• caad8 likes this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

és nem igazán értem az országúti mért lenne más állatfaj, amire nem vonatkozik a kresz

az országútira két dolog nem vonatkozik: a kresz és a fizika... :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok! 

Barátom ma csattant egyet, mert kitolattak elé. Szerencsére ő horzsolásokkal megúszta de a bringa már nem volt ilyen szerencsés . Volt kint mentő és rendőr is és azt mondták neki,hogy ő is hibás mert nem a kerékpár utat használta. ( Budaörsi út a virágpiac előtt Budapest felé) Mit javasoltok? Ki a hibás ilyenkor? Tényleg kötelező a kerékpárút használata országútival is?

ha "dedikált" kerékpárút akkor igen

ha járdára festett gyalogosokkal osztott  akkor nem. kivéve persze ha az úton tiltott

és nem igazán értem az országúti mért lenne más állatfaj, amire nem vonatkozik a kresz

Ne abbol indulj ki, hogy csak te hibazhatsz. Kell a sisak.

Bar en lerugdosnam a bringarol a fek nelkul es kozben zenet hallgatokat is.

spec zenét hallgatni én is szoktam...(bár inkább értelmes rádiót)

igaz bőven hallom a forgalmat, meg bő 1 millió kilométerrel a műltamban, lehet más mint a 0kresz ismerettel bíró átlagfixisnek

Edited by Bikertigger, 2016. June 14. - 22:19.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Sziasztok! 

meg kell bízni egy közlekedési ügyvédet, aki nem alapdíj, hanem sikerdíj alapján dolgozik

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Sziasztok! 

ez lesz a te topicod:

http://forum.bikemag...c/4115-baleset/

nem "rémlik", hogy más szabály vonatkozna az országútikra... a bicikli az bicikli, mindegy, hogy csirkegumi vagy sem.

amatőr tippem a kevéske infó alapján, hogy kihozzák döntetlenre, mivel ha nem használta a bringautat, ő is ludas, az autós meg azért hibás, mert nem nézett eléggé szét.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

és a hosszabb felsőcsőhöz hogy alkalmazkodsz? :)

Vannak 130 mm-nél rövidebb stucnik is

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Nagyobbat. Hosszabb a fejcsöve.

és a hosszabb felsőcsőhöz hogy alkalmazkodsz? :) 

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Kisebbet.

ahhoz tudsz alkalmazkodni. Főleg, ha le tudod nyelni a büszkeséged, és még távtartókat is használsz, mint én.

957DSC_0042.jpg

Nagyobbat. Hosszabb a fejcsöve.

caad8

caad8

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Sziasztok! 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Miféle távtartókra gondolsz?

Szép hosszú stucni... :)

pont az alatt. :) tudom, weightweeniesen divat, hogy lapos fejcsapágy kupak&17 fokos stucni, semmi távtartó, lenyírt villanyak, társai.

de az másról szól. 

kényelem és könnyű kezelhetőség minden fölött.

ne félj, nem fog megb..ni a style-police, ha távtartót pakolsz a kormányszár alá.