Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2016. July 20. - 19:06
Mozgó forgó kopó baszakodó belsô alkatrészei acelbol legyenek,ne muanyagbol
Fasza ergonomia
Nekem sokat szamit a tobbszoros vàltàs,dombtetôkon jo dolog csak ugy letolni a kis kart
Posted 2016. July 20. - 12:09
amúgy az agyam eldobom, milyen korlátoltan gondolkoznak sokan.
Agyondicsérték a potenza szett váltásteljesítményét-gyorsaságát-finomságát, nomeg, az eps-szerűen lekonyuló kioldókar ergonómiáját, a váltókar rövid és kis erővel történő működését.
Sokat fejlődött a szett az elődhöz képest teljesítményileg, de, nagoyn sokan ócsárolják, anélkül, hogy kipróbálták volna. Milyen okból?
"nem tud kisebb lánckerék irányába sokat váltani, szóval szar."
buta, korlátolt, idióta hozzáállás, főleg, mert, a sokat váltós campák több lánckereket ledobó tulajdonságát az emberek nagy része akkor szokta kihasználni, mikor bringázás után kónuszra teszi a láncot..
Biztos nagyon fárasztó egymás után többször lenyomni a kioldókart.
A shimanosok-sramosok miért nem rinyálnak, hogy nincs 3-5 lánckerék ugrás egy nyomásra?
Miért nem rinyálnak a shimanosok, hogy nem kell izomból tolni a kart, hogy váltson a gép? Miért nem sírnak, hogy nem csattog-recseg a váltás és a kar? ![]()
Posted 2016. July 20. - 08:34
Posted 2016. July 20. - 05:47
Karbonvázat nem láttam még sorával, itt sincs ilyen. Tiagra, + a többi felszerelést nézve elég jó áron adják ezt a bicót.
wiggle
http://www.wiggle.co.uk/felt-zw7-2016/
tavaly volt amúgy rengeteg karbongépük sorával, ami sztem teljesen vállalható, mert úgyis a váz a lelke a gépnek.
meg a hazaiak közül wilier
és látni fogsz. Oké, wiliernél az izoard xp-ket adták sorával, ami nem igazi karbonvázas bicaj, mert a villanyak pl. alu.
de, hidd el, jövőre proliferál majd a karbon-sora párosítás, mert, ez az új sora olyan durásra sikerült ![]()
http://cycle.shimano...ess-riders.html

Edited by Vejne, 2016. July 20. - 05:53.
Posted 2016. July 20. - 03:41
Posted 2016. July 20. - 03:32
http://www.bikeradar...campaign=buffer
Bicók 1000 font alatt.ahogY nézem karbonvaz esetén sora a max ami belefér,aluvàzzal 105
Kezdem azt hinni h rajtam kívul ketten [donci,vejne] toljak acelvaz+campaval :->
Karbonvázat nem láttam még sorával, itt sincs ilyen. Tiagra, + a többi felszerelést nézve elég jó áron adják ezt a bicót.
Posted 2016. July 19. - 22:41
Bicók 1000 font alatt.ahogY nézem karbonvaz esetén sora a max ami belefér,aluvàzzal 105
Kezdem azt hinni h rajtam kívul ketten [donci,vejne] toljak acelvaz+campaval :->
- donciccio likes this
Posted 2016. July 19. - 13:24
óhh, össze-vissza használom a két cipőt, néha hetekig nincs rajtam a speci, tavaly meg szinte egész évben azzal mentem.
a chainen lévő stopli 2013 márciusi vásárlás..
és nem annyi km van benne, sokat lépcsőzök vele, de teljesen jó állapotú. Csúnya, de tart.
Posted 2016. July 19. - 11:59
Másik: Speci cipőm talpán relatíve új a stopli (tavaly került föl rá, kb. 7ezer km van benne)
az már egy közepesen használt stopli,nem relatíve új ![]()
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Posted 2016. July 19. - 10:41
Muszáj vagyok berúgni a topikba, mert döglődik.
Két stoplis történetről, ami az elmúlt 3 hétben történt.
Elsőnek cseréltem stoplicsavarokat-alátéteket a chain cipőmön, mert a régi alátétek közül több is nagy kerek-bumszli volt (cserélve voltak, mert elhagytam őket menet közben..) s nem tudtam miattuk szabadon állítani a stopli helyzetét. Csere után szépen beállítottam a stopli a kedvenc helyzetembe, hogy minél inkább hajlítóból-farizomból tekerjek, s minél szűkebben (szinte láncvillát polírozva). Teljesen jó is volt kb. 2 hétig, aztán furcsán elkezdett fájni a térdem, s nem is érződött túl kényelmesnek: megnéztem, hát, teljesen el volt csúszva a stopli, csavarok kilazulva.
Tanulság: valahogy, nekem ezek a csavarmeghúzások sosem sikerülnek túl acélosra. Bár inkább kelljen néha utánhúzni, mint, hogy elnyalt menetekkel és berohadt csavarokkal kelljen szórakozni. ![]()
Másik: Speci cipőm talpán relatíve új a stopli (tavaly került föl rá, kb. 7ezer km van benne) Minden egyes fordulatnál olyanokat nyikorgott-sírt, hogy 2 km-ről hallották, ha közelítek. S a becsatolás-kilépés sem volt olyan sima, meg akadozva engedte csak mozogni a lábfejem. Fújtam egy spricc kenőanyagot a stoplira, áttöröltem egy ronggyal, és: minden hang megszűnt, kilépés-belépés-mozgás szinte folyadékszerűvé vált.
Nagyszerű. Mindig történnek ilyenek.
Egyébként érdekes módon a Diamante Radiale még mindig bírja hátul, kb. 2600 km-rel, teljesen jó állapotú. Azért tartom érdekesnek, mert, ismerek olyat, aki 2ezer alatt szövetre szopatta. Bár szerintem ő nem is 7 baron császkált vele.
>igazából elmondása szerint 10-en..<
- donciccio likes this
Posted 2016. July 19. - 01:12
Posted 2016. July 18. - 22:46
Ez azert több mint menő.sajnos a pilisben annyira trokhàr az úthàlózat hogy 70nél fékezek.lehet h a bükkben több a fantázia miskolc eger közt
Posted 2016. July 18. - 16:55
Aksium kerékre tudja esetleg valaki hogy mekkora hézagoló kell a 8as sorhoz? Gondolom ez vmi standard mm lesz....
Posted 2016. July 18. - 15:36
Posted 2016. July 18. - 15:29
azért az megvan, hogy a 29.8-as méretű vázba nyugodtan applikálhatsz 27.2-est, 29.4-est, v az új outi sztenderd 25.4-est is akár?
egy jó nyeregcsőadapter sztem legalább 8-10cm hosszú, és szépen végig fölfekszik a vázban, hogy ne terhelje a csöveket.
hehe
Es jol be is rohad.
- Vejne likes this
Posted 2016. July 15. - 11:00
Egy ilyen pálcikás, kihúzható szögnérővel ( a combcsont teteje, térd és a bokánál azt a nagy cuccot össze kötve, 6óra állásban), illetve a nyereg fore aft pozícióját egy ingával, a knee over pedal metódus alapján.
Az ötleteket köszönöm, a szigetelőszalag lett a bedutó. Karcolni nem szeretném, mert nem egy karbon nyereg cső, de olyan átmérője van, hogy kb. lehetetlen bezserezni másikat.
azért az megvan, hogy a 29.8-as méretű vázba nyugodtan applikálhatsz 27.2-est, 29.4-est, v az új outi sztenderd 25.4-est is akár? ![]()
egy jó nyeregcsőadapter sztem legalább 8-10cm hosszú, és szépen végig fölfekszik a vázban, hogy ne terhelje a csöveket.
hehe
Edited by Vejne, 2016. July 15. - 11:01.
vendég_anorche_*
Posted 2016. July 14. - 20:54
vendég_anorche_*
Egy ilyen pálcikás, kihúzható szögnérővel ( a combcsont teteje, térd és a bokánál azt a nagy cuccot össze kötve, 6óra állásban), illetve a nyereg fore aft pozícióját egy ingával, a knee over pedal metódus alapján.A bikefiten hogyan állították neked a nyeregmagasságot?
Az ötleteket köszönöm, a szigetelőszalag lett a bedutó. Karcolni nem szeretném, mert nem egy karbon nyereg cső, de olyan átmérője van, hogy kb. lehetetlen bezserezni másikat.
Posted 2016. July 13. - 21:30
Posted 2016. July 13. - 21:22
Csak egy idő után felfelé mozog a szigszalag
Legyél nyugodt, ha én tekerem oda akkor ott is marad! ![]()
Posted 2016. July 13. - 20:13
Egyébként mi a véleményetek a különböző nyeregmagasság számító képletekről? A Lemond féle 88.3%, Hamley féle 109%, vagy bikedybamics féle 87.66%+9.8mm. Ezekkel a képletekkel meg kapjátok a beállításotokat minimális különbséggel?
Én ezeknél több dolgot nem értek: a belső lábhosszt alsónadrágban, vagy a géles nadrágban kell mérni? Én utóbbira tipelnék, hissza bicón is abban ülök (182cm hez nekem bicós nadrágban 82.5cm jön ki).
Ezek a képletek mennyire veszik figyelembe a stoplikat, hisz azok is emelnek egy picit. Vagy a stopli magasságát hozza kell adni azberednényhez?
A bikefiten hogyan állították neked a nyeregmagasságot?

Sign In
Create Account

Back to top