Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34343 replies to this topic

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
koca: ahogy mondták, 54-es klasszikus geometriában (vízszintes felsõcsõ) kicsi 180cm-hez, legalább 56-os kell, de az 58-as is jó (én ilyenekkel megyek 181cm-rel). Azt kell tudni, hogy az újabb vázaknál a monoblokkház közepétõl az ülõcsõ végéig mérik, a régebbi általában acél vázaknál pedig az ülõcsõ közepéig, ha slopingos a váz (a felsõcsõ ejtett), akkor jó lehet az 54-es is, de ez külön történet.
KillArmy: ezek a becserélési konstrukciók elég bonyodalmasak és bizalmi dolgok, ha nem ismernek (és te sem a boltost) nem nagyon jössz ki belõle jól, nagyon kell ismerni az alkatrészeket, vázakat, végigvizsgálni használt-e, ill. mennyire. A boltost akit említettél elsõre nem ajánlanám, fõleg, ha nem egy-egy alaktrészt kell venni. Ha ennyit mész érdemes normális gépet venni: megbízható márka (ami nem a divatosakat jelenti csak) belépõ aluváza, legalább Shim. 105-ös vagy Campa Veloce szett szintje, és ca. 2000 gr. körüli/alatti kerékszett. VAnnak leértékelések mindig (komplett kerékpárban és részeiben is), csak ki kell várni, persze ha újban gondolkozol így sem lehet megúszni 200e Ft alatt -- sajnos a kerékpársport mindenképpen nagyon költséges hobby...

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Szerintem neked a 180 cmhez az 54-es szinte biztos hogy kicsi.

KillArmy

KillArmy

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok!

Viszonylag kezdõ outis vagyok, évi kb 8-10000km-el...Most van egy elég lepusztult bringám, ami úgy néz hogy van egy MALI Team vázam, amit mindenképp lecserélnék, egy Campa omicron elsõ felnim, 600-as hajtómû, Shimano Nexage( :S ) váltók, a többi cucc még ennyit sem ér mint ezek :).
Nyár vége fele szeretnék új bringát, kb 60-70 ezer forint ráfizetéssel. Én egy olyasmire gondoltam, hogy matuzban vázcsere, mellé veszek egy jo kis hátsó váltót, és fékváltókart ( mindent ugyanott ). Az a kérdésem, hogy szerintetek jo-e ez igy, vagy ha nem hogy lehetne jobbra kihozni, és mennyibe kerülne az egész.. :) Elõre is köszönöm

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
igen. ezt én is tudom csakhogy nem fogok elutazni ország másik végére egy bicajt csak "megprobálni"... akkor nem marad más mint hogy boltba elmegyek és kiprobálok 1-2 bicajt.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
továbra is csak ismételni tudom a forumon elhangzottakat... nincs fix méret oda kellmeni meg kell nézni "FEL KELL PRÓBÁLNI"

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
sziasztok utisok ;)

gondolkozok h venni kéne egy uti bicajt. egy fontos dolgot azonban még nem tudtam eldönteni. mekkora váz valo nekem ha montiba a 18" az én méretem. 180 cm körüli vagyok.
én 54 cm körülire gondolok....szerintetek?

üdv

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
off:baze dani most kérdeztem meg a meghajtásba hee:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Kérdés középkategóriás 3x9 es rendszerben mi lenne a jobb

2007 es integrálttengelyes Tiagra 50/39/30 /FC-4503/
vagy egy 9es rendszerû Octalinkes 105 52/42/30 /FC-5505/

Giotto

Giotto

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
pcycle, Zed
Kössz az infókat, azóta már beszereztem a Time helyett egy jó kis Look pedált. Gondoltam, hogy ez lesz a vége...:)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

Giotto: A Time mo-i ellátottsága egyenlõ a nullával, nem lehet hozzá kapni stoplit (magát a pedált sem nagyon), kevés cipõvel jó, nem is nagyon ismerik a boltosok sem, ezért nem is terjedt el. Szóval legjobb, ha valami külföldi fórumon kérdezel róla, vagy ahol ezt az adaptert árulják.

Na ez egyáltalán nem jött be, van pedál (legalábbis országúti), van stopli, cipõ tényleg nincs (Neuzer).
Az Equippe viszont már egy két generációval ezelõtti modellcsalád, kb 7 éve nem gyártják, nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán stoplit rendelni hozzá. Nem ismerem ezt a Sidit, a lényeg, hogy olyan cipõre van szükséged, amin négycsavaros Time stopli furatok is vannak. Volt régebben az Equippe stoplikhoz egy adapter, amivel fel lehetett rakni a Look furatokra is, de az 6-7 mm-rel elemelte a stoplit a cipõtalptól, szóval nem túl elõnyös. A mostani Time-ok stoplijai Look furatokra mennek.
Ausztria, Kenguruk földje!

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
hali
kerdesem: mukodik-e egy ilyen 50/34-es compact egy regi tipusu, 7/8-as exage elso valtoval? ha nem, akkor milyen valto kell nekem?
koszi

Feltöltött kép

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

De hogy ne csak off legyek, azon törön a fejem, hogy beszerzek egy cyclo-cross bringát...ami nem könnyû, mert a választék kicsi, az ár nagy. Kona topicban ott tartunk, hogy lehet építeni kellene, ehhez viszont nem értek, szóval az elsõ kérdésem az lenne, hogy egy ilyen bringába milyen kereket tudnátok ajánlani, lehetõleg ne horror áron...illetve ezeknek a bringáknak van külön fóruma? Vagy befér ide is? :-)

Kerék lehet országúti is, ha nem a pehelykönnyû, vagy kevésküllõs fajta. Mondjuk a váztól függ, 130 v. 135 mm-es hátsó agy megy-e bele.
A terhelése nem sokkal nagyobb, mintha aszfalton mennél.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 posts
Sziasztok!

Tudom hogy nem ez a jó fórum, de nem tudok hirtelen jobbat, szóval az lenne a kérdésem, hogy vajon a Leader Fox Point K07/15 -ös bringa (http://www.leaderfox...ex.php?pview=81) hány kiló lehet?
Béna vagyok, nem találok errõl adatot...esetleg egyéb vélemény is érdekelne róla. (145.000 az ára, ahol én néztem).

Köszi,
Alfa

De hogy ne csak off legyek, azon törön a fejem, hogy beszerzek egy cyclo-cross bringát...ami nem könnyû, mert a választék kicsi, az ár nagy. Kona topicban ott tartunk, hogy lehet építeni kellene, ehhez viszont nem értek, szóval az elsõ kérdésem az lenne, hogy egy ilyen bringába milyen kereket tudnátok ajánlani, lehetõleg ne horror áron...illetve ezeknek a bringáknak van külön fóruma? Vagy befér ide is? :-)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Ismeri/használja valaki a Weinmann DPX felnit!
Erõsségben-tartósságban monnyuk a Mavic CXP22-höz képest milyen? Árban egy kicsit alatta van, ez nem nagy baj :), de a tartósság a fõ szempont...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Köszönöm, megértettem.
:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
A Mavicrõl nekem jók a tapasztalataim: Baromi erõs, nagyon jó a csapágyazása, kiválló a racsni mechanikája. Viszont egy kicsit nehéz 1,8 kg párban.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
176 cm-hez 54-56 cm felsõcsõhosszú váz passzol az ún. álmoskönyvek szerint. Hogy ez most vízszintesen x cm, vagy csak effektív hossz a csõ lejtése miatt, sztem tökmindegy.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

balage.nsa

balage.nsa

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
azt hiszem a mavic mellett maradok, milyen tapasztalataitok van a mavic kysirium elite kerekekkel kapcsolatban?

balage.nsa

balage.nsa

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
a zondánál, nem probléma a kevés küllõ, merevség tekintetében? és hát a magyar utakra lesz :(

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
56-os vázméret 176 centihez hagyományos geometriában jó, a slopingosban attól függ mekkora a lejtés szöge, ha nem túl nagy (mondjuk a régebbi fajták), akkor még elmegy, ha a mostani nagyobb esési szögûek, akkor meg majdnem biztos hogy nagy, itt egyébként is betûméretezés van a legtöbbször, és nagyjából az M-es lenne jó (54-56 közöt felel meg).
KErék: a Fulcrum nagyon közel áll a Campa technológiához (fõleg hogy ugyanaz gyártja), kisebb eltérésekkel, árban valamivel olcsóbb, mint a Campa. A MAvic egyes modelljeire volt már panasz (ssc sl, es: nem túl merev, az alu küllõk sem túl szerencsések, fõleg a nehéz felni nagyon könnyû és kevés számú küllõ párosítás), de az elite-nél szerintem már nincs ilyen gond (a nagyobb tömegû felni megoldja a "hajladozást"). A Zonda aerodinamikailag biztos jobb, tömege talán valamivel több, mint a MAvicé. Ha campa szett lesz a gépen ,akkor szerintem mindenképpen Campa Zonda (nem kell a rotorokkal variálni), ha más akkor még midnig marad a Campa/MAvic dilemma. Végül is amatõr szempontból nics nagy különbség közöttük...