Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34322 replies to this topic

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Országúti bringámat szeretném szervizbe vinni Budapesten. Megbízhatóság és szakértelem, az ár másodlagos.

A jelenlegi bolt ahol szervizeltettem a munka után mindig maradt valami bosszantó gond.

Ezeket megoldottam magam. A mostani előtt tehetetlenül állok (Apróbb szereléseket elvégzem, de nem értek hozzá. Nincs hozzá kedvem és időm sem, ezért szervizbe viszem a bringát.).

A gondom: cseréltettem középrészt, láncot és hátsó sort. Tekeréskor a bal oldali hajtókart terhelve vékony, magas hangon pattog (receg?) valami. Átnéztem a rögzítéseket, minden rendben. Olvastam, hogy lehet a nyeregcső. Kivettem áttöröltem (a szerviz is foglalkozott vele, látni lehetett, ezt rendesen lekezelték). A probléma fennáll. Ha kiállok a nyeregből akkor is hallom. Egyenletes tekeréskor megszűnik, ha gyorsítok megint hallom (induláskor is jelentkezik, vagy pl 30km/h-s sebességnél kényelmesen pörgetve semmi, de ha innen gyorsítok megint előjön, emelkedőn végig hallani). Nagyon sokat ront ez a probléma a kerekelés élményén. Bosszantó. Az ominózus hanghatás a cserés szerviz után jelentkezett.

Szeretném kérni azokat, akik szervizeltetik országútijukat, mely budapesti szervizt használják, ajánlják jó szívvel.

A fennálló problémára való megoldásokat, ötleteket is hálásan megköszönném.

Napsütést és körhátszelet!

általában itt a középrészt kell zsírozni. szervizt nem szoktam ajánlani, inkább magam csinálom amit tudok. volt pár rossz tapaztalat, de a bringámat én szeretem, a szerelő meg úgy nyúl hozzá, mint egy melóhoz. nekem meg nem éri meg a szívást hogy valamit elcsesszen rajta, csak azért mert szar napja van

Moric

Moric

fórumtag

• fórumtag
  • 23 posts
@Moric:

a videón a kommentek közt az új vs. régi átdobók (rövid-hosszú karos) is előjön, azok sem kompatibilisek. Ne cseréld a 6800-as átdobót 7900-esre, mert nem lesz jó. 

Reménykedtem benne, hogy ez megoldja a problémámat. Több ötletem nincs, marad a teljes csere.

Edited by Moric, 2016. July 26. - 12:13.

tetsuo-1973

tetsuo-1973

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Országúti bringámat szeretném szervizbe vinni Budapesten. Megbízhatóság és szakértelem, az ár másodlagos.

A jelenlegi bolt ahol szervizeltettem a munka után mindig maradt valami bosszantó gond.

Ezeket megoldottam magam. A mostani előtt tehetetlenül állok (Apróbb szereléseket elvégzem, de nem értek hozzá. Nincs hozzá kedvem és időm sem, ezért szervizbe viszem a bringát.).

A gondom: cseréltettem középrészt, láncot és hátsó sort. Tekeréskor a bal oldali hajtókart terhelve vékony, magas hangon pattog (receg?) valami. Átnéztem a rögzítéseket, minden rendben. Olvastam, hogy lehet a nyeregcső. Kivettem áttöröltem (a szerviz is foglalkozott vele, látni lehetett, ezt rendesen lekezelték). A probléma fennáll. Ha kiállok a nyeregből akkor is hallom. Egyenletes tekeréskor megszűnik, ha gyorsítok megint hallom (induláskor is jelentkezik, vagy pl 30km/h-s sebességnél kényelmesen pörgetve semmi, de ha innen gyorsítok megint előjön, emelkedőn végig hallani). Nagyon sokat ront ez a probléma a kerekelés élményén. Bosszantó. Az ominózus hanghatás a cserés szerviz után jelentkezett.

Szeretném kérni azokat, akik szervizeltetik országútijukat, mely budapesti szervizt használják, ajánlják jó szívvel.

A fennálló problémára való megoldásokat, ötleteket is hálásan megköszönném.

Napsütést és körhátszelet!

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

köszi!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

http://blog.artscycl...-compatibility/

Because SRAM, Campy, and most aftermarket brakes, such as Ciamillo brakes for example, use the old traditional cable pull ratio, they are unsafe to run with the new style Shimano brake levers. However, they will all work just fine with the old style Shimano levers

nem lesz gond, ha még 5600-os fékkarjaid vannak, ellenben, az 5700-5800 már nem jó ahhoz a karhoz :)

@Moric:

a videón a kommentek közt az új vs. régi átdobók (rövid-hosszú karos) is előjön, azok sem kompatibilisek. Ne cseréld a 6800-as átdobót 7900-esre, mert nem lesz jó. 

Edited by Vejne, 2016. July 25. - 20:02.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Sram rival? Olcsó és pille tömegben van, erőre megfelelo..

Vigyázz, hogy a Shimano újabb karok fekhuzasa más.. Ne keverd bele, ha nem muszáj

5600-os 105-ös karhoz kéne, szóval akkor inkább régebbi típusok ajánlottak. rivalból melyik? mert van ugye a 'régabbi', rival, meg rival 22 néven is láttam.

amúgy az újabb ékváltókarok húzása miben más? többet/kevesebbet húz? nem húz eleget a régebbi fékekhez, vagy inkább  pont, hogy az újabb féekek nem jók a régi fékváltókhoz, mert több húzás kell nekik? (remélem érthető, nem keveredtem bele)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Sziasztok,

mi számít mostanság outi fékek között 'bestbuy'-nak? Ultegra? Esetleg valami más márka, valamelyik jól sikerült darabja? Az 5800-as szériás 105-ös-ről mik a vélemények?

Köszi!

Sram rival? Olcsó és pille tömegben van, erőre megfelelo..

Vigyázz, hogy a Shimano újabb karok fekhuzasa más.. Ne keverd bele, ha nem muszáj

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Sziasztok,

mi számít mostanság outi fékek között 'bestbuy'-nak? Ultegra? Esetleg valami más márka, valamelyik  jól sikerült darabja? Az 5800-as szériás 105-ös-ről mik a vélemények?

Köszi!

Moric

Moric

fórumtag

• fórumtag
  • 23 posts

Szeretném a Shimano 6800-as első váltót lecserélni egy 7900-asra, szerintetek működhet a dolog?

Shimanonál a 10-es és a 11-es első váltó kábel húzása megegyezik?

Próbáltam utána keresni, sajnos semmi használható infot nem találtam ez ügyben.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
Sör ajànlat:

Szeretnék kérni 1 db feleslegessé vàlt look delta tengelyt. Kb 2 éve kaptam Donci-tol de a költözés àldozata lett

<kedvenc pedalom újitanàm fel,aminek a jobbos oldala hamar kilazul a hajtokarból>
  • donciccio likes this

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

"más: aki 26mm-es stucnihoz keres kormányt, egyértelmű:

https://www.bike-com...a-Lenker-p8099/"

Én 26-ost ilyet rendeltem:

https://www.bike-com...-Lenker-p20934/

Aki kompakt kormányt keres (kicsi drop /reach), inkább ez mint a Deda Piega.

(amúgy átállatam OS-re, akit érdekelne a fenti párszáz km-t futott procraft kormány, féláron odaadaom, 44 cm-es)

És hogy tudnék kapcsolatba lépni Veled? :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Ma Molnár Tomi barátommal megnyertuk a paros OB-n a 40+ korcsoportot.     19km  46.2 km/h        Alig hittem el.     Piszok jo ilyen gyorsan veretni!

óriási gratula :) nagyon szép munka, főleg, hogy nem kevés autózás-utazás után mordorban elért eredmény ez.

Xak így tovább.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Ma Molnár Tomi barátommal megnyertuk a paros OB-n a 40+ korcsoportot.     19km  46.2 km/h        Alig hittem el.     Piszok jo ilyen gyorsan veretni!

• vittore30, donciccio and Vejne like this

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Én meg leginkább a csupasz nyers fekkarert rajongok, felirat nélküli házzal

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts

En azt varom el egy fekvaltokartol, hogy az legyen rairva, hogy DURA-ACE.   :)

én meg azt,h RECORD :D

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

no igen, de a flite max pont, hogy szélesebb, mint a sima flite, és, még rugózik is mellé a lapja elég jelentősen.

Kipróbálok más nadrágot, picit dönteni a nyergen, hasonló trükköket, amik ingyen vannak :)

szerk: lehet, hogy kicsit az is betett, hogy folyamatosan a redőkön ülve tekerek, mert, sajnos a kinyúlt bőr a gáton-hátul ugyanúgy csüng, mint egy agyonkopott váltószoknya.

Edited by Vejne, 2016. July 22. - 19:37.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Nekem Max Flite Gel Flow van és egy X2. Egy 1.5 éves eü kihagyás után az X2 meggyötört rendesen a gát részen. A Flite az szinte ok. Az X2-es gépen atom mélyen van a kormány. Lehet csak bemerevedtem. Egy ideje megycseréltem őket. Flite azért jobb, de a kormány pozíció miatt érzem ezen is néha.

Edited by eddie1978, 2016. July 22. - 17:47.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

van itt olyan, aki paralell használ flite max és sima flite nyergeket? :) 

mert, idén problémába futottam bele:

a flite-on simán zsibbadás-fájdalommentesen és kényelemben eltekergek, akár folyamatosan több napon át, minden probléma nélkül.

Míg, a flite max néha nagyon tud zúzni. A mélyebb gáti részeken tud olyan csúnya nyomást okozni, hogy lefolyik a mosoly a pofámrúl.

Próbálkozzak esetleg nadrág fronton, vagy, próbáljak meg még egy sima flite-ot beszerezni? :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts

Köszi! Megfogadom a tanácsot...

centrírozás után ki kell egyenlíteni a feszültséget a küllőkből.ezt ne felejtsd el. én úgy szoktam,h a tengely a földön,és óvatosan megnyomod a felnit több helyen,és mindkét oldalon. ilyenkor a küllők hangot fognak adni. húzott küllőnél a sokadik centrírozás után fognak helyreállni a dolgok.   

Edited by donciccio, 2016. July 22. - 16:16.

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

smalltown

smalltown

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

igen. mindegyiket max egy negyed fordulattal feszítsed meg. utána centrírozás,stb. ha azt az egyet feszíted attól még az ellen oldal nem lesz megfelelő. 

Köszi! Megfogadom a tanácsot...