Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34343 replies to this topic

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
hát alu VS Acél egy 2 szempont mind mellett
Alu kevésbé korrodál mint az acél (rozsda.) mégi az acél bírja jobban ha vigyázol rá
alu ha meghajlik annak kanyec... acélt visza lehet hajtani
alu csövezet sokkal merevebb mint az acél ezért acél kényelmesebb aluval jobban lehet gyorsulni "merevebb erõkar"
súlyba meg... már látam kilós(1,8) as acélvázat :P

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Akkor valami Magellan gemini lehet jobb. Hasonló árfekvés de alu legalább:)

Egy buta kérdés. Miért (miben) jobb/több egy alu váz mint az acél? A súlyon kívül vannak egyéb elõnyei is?
(Illetve érdekelne, hogy acél vázba miért nem tesznek elsõ teleszkópot, csak az nem ez a fórum...:-) )

KillArmy

KillArmy

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Köszi a segítséget, szerintem elmegyek majd és megnézem mennyivel nehezebb az acél...A geminit már néztem, de sajna abból a legkissebbnek 56-osat láttam és az nekem nagy :( Még alszom rá párat.. :)

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Mali Magician esetleg? 35 ezer pénz, de van hozzá villa, és az egy jó kis könnyû aluváz (a legnagyobb méretre 1600g-t ír a Mali). Meg szerintem jól is néz ki...

postás

postás

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
2007es a váz? Akkor mindenképp. Amúgyis szerintem:) Bááár ha valóban acél. Akkor valami Magellan gemini lehet jobb. Hasonló árfekvés de alu legalább:) Régebben említetted barátod kapcsán Matuzt. Ott biztosan lelsz bele egy megfelelõ villát. Max kicsit használt lesz. Ha szerencséd van jó kis carbont is találsz:) Egyébként új Merida carbon villa is csak 25ezer. Alu villa pedig nagyon sok féle-fajta-színû van, azt nem lesz nehéz találni.

KillArmy

KillArmy

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Hello!
Találtam egy Merida road 850-es vázat 14500-ért (új) ami szerintem elég jó ár...Vázra kb 20 rongyot szánok, szerintetek ez megéri ennyiért? Ha jól olvastam ( a bolt oldalán ) akkor ez acél...Nos?:)

Ja, és villa sajna nincs hozzá... :S Tudja vki hogy hol tudnék hozzá illõt szerezni? :)

KillArmy

KillArmy

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Hello!
Találtam egy Merida road 850-es vázat 14500-ért (új) ami szerintem elég jó ár...Vázra kb 20 rongyot szánok, szerintetek ez megéri ennyiért? Ha jól olvastam ( a bolt oldalán ) akkor ez acél...Nos?:)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
kíváncsi lennék kitõl vették a vázat:

http://www.vezess.hu...etkereku/10268/
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts

Dollinger- Újpest, Mátyás tér
Ért is hozzá, sztem ott érdmes körülnézni.

Ott tényleg vannak dolgok, csak horror áron.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

valaki tudna segíteni, hogy BP-en hol lehet kapni régi outikat nagyobb választékban? oldschool leharcolt nem gond...

Dollinger- Újpest, Mátyás tér
Ért is hozzá, sztem ott érdmes körülnézni.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
apró eddig is megvolt, köszi :)
a pajti oldalán lévõ használt gépek pedig kegyetlenül túlárazottak, vagy csak én gondolom rosszul?

anno bikemag-ban is írtak egy olyan bringaboltról, ahol kifejezetten régi outikat árulnak, csak sajna most nem férek hozzá az újságjaimhoz... :)

postás

postás

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
http://apro.bikemag....wcat.php?cat=56
http://www.maxi-bike.hu/ (bár ez Érden van)
http://hajtaspajtas....erviz/index.htm

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
valaki tudna segíteni, hogy BP-en hol lehet kapni régi outikat nagyobb választékban? oldschool leharcolt nem gond... válasz privátban is jó

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts

Van valakinek konkrét tapasztalata 9es és 10es Campa Record meghajtás (lánc+fogasok) élettartamról? Konkrét km adat kellene mindkettõrõl!

Köszi.

Hmmm....:chin: Mindenki Shimanos? Az sem muszály hogy Record legyen, Velocetól felfelé bármirõl jöhet adat! Kb érdekel ezres nagyságrendben!

:help:

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Miután több befogó méret létezik, szabvány nincs. Inkább az mondanám, hogy nagyjából két fajta van elterjedve: a 26.0 (és társai: 25.8 stb.) és a 31.8 (itt is van egy kis változat, létezik 31.7). Szeritnem már inkább az oversize az elterjedtebb, ami állítólag a merevséget növeli, de a tömeget is, a karbonok nagyrésze már ilyen (és a jobb aluk is). Az 1-2 tized eltérés nem számít, de a 6 már igen. A stucniknál általában nem számít, hogy ún. oúti vagy mtb, ha a méret stimmel, viszont egy könnyû oúti stucnit (mondjuk 150 gr. alattit 100-110m méretnél) nem szabad föltenni mtb-re, ha azt tényleg rendes terepen használják.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Hát, én 6 tizedet azért legalább egy kólásdobozzal kibélelnék.
1ébként tudtommal a 26,0 a legelterjedtebb oúti szabvány ma, de létezik (-ett?) 25,4-es (MTB méretû), meg 25,8 meg a fene tudja mi más.
Oversize cuccost gyártanak MTBhez meg oútihoz is, azok mind 31,8mm-esek.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

elvileg nem lesz semmi baja a Montis stucnival .. de erre inkáb oan válaszoljon aki csinálta már.

nekem meg monti kormányom van outi stucnival... csak miután megvettem, figyeltem fel a 26.0 mm jelzésre, de az a 6 tized szerintem egy ilyen bilincsnél nem számít, szoríjjja..

postás

postás

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Nekem montis stucnim van 3T kormányhoz... Teljesen bevált, villanyak és kormányátmérõ stimmel. Az, hogy pontosan mekkora sajnos nem tudom:( De ránézésre vettem ezt a bike+ stucnit és jó volt. (képemen látszik:))

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Normál : 25-26mm (25,4mm pontosan)
Oversized: 31,8mm (ez elégé kezd elterjedni .. a nagy gyártók már nem is nagyon csinálnak kicsit...)

elvileg nem lesz semmi baja a Montis stucnival .. de erre inkáb oan válaszoljon aki csinálta már.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nekem is lenne egy kérdésem; milyen kormányátmérõk vannak jelenleg az outi kormányokhoz? 26-ost már láttam, van olyan, ami montis stucnival használható?