Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34343 replies to this topic

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Yesec bácsi nekem Karbont ajánlgatott :P és erõsen gondolkodok rajta :D

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Köszi a segítséget, szerintem elmegyek majd és megnézem mennyivel nehezebb az acél...A geminit már néztem, de sajna abból a legkissebbnek 56-osat láttam és az nekem nagy :( Még alszom rá párat.. :)

Vess egy pillantást a használt acél gépekre az apróban. Szerintem jobban jársz velük, mint egy alap újjal. (Pl. jó acél váz és jó állapotú régi+új alkatrészek - ez a legköltséghatékonyabb megoldás, mondjuk 56-osnál nehéz kisebbet találni)
Ha új váz+villa, akkor nézd meg a Malit, jónak tûnik, csak szerintem nagyon gáz a színe :P

jó kis alu-acél csata :D
én is acélpárti vagyok. Steelman, Yasec, nameg a hõskor bringái...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
jo szori igen... tudom :P meg monjuk én nem is dolgozok 60XX és 70XX es alukkal ... de a magas magnézium ötvözés(na baker magnézium van azokban?) miatt tényleg a repi meg a törés a jellemzõbb...

JAJ ÉS A LEGJOBB :P Acélt lehet széppen hegeszteni... alut nem :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Pcycle... jaja lehet javítani de kb felére harmadára fog viszazuhanni a hajlítás helyén az anyagi megbízhatóság míg az acél bõven megtartja 2/3 adát (lásd példa alu dögcédulát 90 fokra meghajlítod majd visza.. utána mint a papírt el lehet tépni azon a vonalon .. ugyanezt acélal nem jáccod el :D) monjuk nekem apus most nem hajlítatta visza az acélvillám mert sajna a hegesztésnél való hajlítgatást nem szeresse semmi :( / forrasz anyag megreped .../

azért azt ugye tudod hogy a dögcédula alunak vajmi kevés köze van az általánosan használt vázanyag alukhoz már ami a tulajdonságaikat illeti

mellesleg sztem jellemzõbb amortizálása az alu vázaknak a törés/repedés mint a hajlás....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Pcycle... jaja lehet javítani de kb felére harmadára fog viszazuhanni a hajlítás helyén az anyagi megbízhatóság míg az acél bõven megtartja 2/3 adát (lásd példa alu dögcédulát 90 fokra meghajlítod majd visza.. utána mint a papírt el lehet tépni azon a vonalon .. ugyanezt acélal nem jáccod el :D) monjuk nekem apus most nem hajlítatta visza az acélvillám mert sajna a hegesztésnél való hajlítgatást nem szeresse semmi :( / forrasz anyag megreped .../

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Vázanyagokkal kapcsolatban: valaki írta, hogyha az alu meghajlik, ki lehet dobni. hát ez távolról sincs így, simán lehet javítani. Sõt, most már a karbonokat is javítják, töröttet is, igaz ez utóbbit csak nyugaton, és van aki nem tartja biztonságosnak, de az ottani gyakorlat nem ezt igazolja.
8-as Campa hátsóváltó ügyben érdemes felhívni Matúzt, Laklóthot.
Voti: a Fondries karbonokról ugyan nincs saját tapasztalatom (fullkarbont kevesen hajthatnak), de külföldi netes fórumok és német tesztek alapján meglepõ dolgok derültek ki: a Top karbonváza enyhén szólva nem merev (2006 v. ezévi modellrõl volt szó). Valószínû, hogy a régebbi modellek (ca, 2005-ig) az igazán jók.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Nekem is régi Dura-Ace van fent 28-as legnagyobbal. Hibátlanul viszi, holott 26-ig írja a Shimano. 30-cal ellenben még nem próbáltam.
Ausztria, Kenguruk földje!

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts

Sziasztok!

Próbált már valaki rövidkanalas váltóval 30-as (montis) fogaskereket használni ?
Nem szakad le a váltó ?

általában 28ig javallott..
lehet hogy még a 30 elmegy ki kell próbálni..hamar látod ha nem(hozzáér a felsõ váltógörgõ a 30ashoz)

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Sziasztok!

Próbált már valaki rövidkanalas váltóval 30-as (montis) fogaskereket használni ?
Nem szakad le a váltó ?

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Mi az hogy MTB beütésû? A Bianchi is gyárt MTB vázat, mégsem orszúgtizzák le. Ha jó a geometriája és a megoldásai, akkor szerintem megveheted. Azért nézd meg a Gepida és az Altrix vázakat is!

Az MTB-s beütésû szerintem azt jelenti. hogy az országútiaknál jóval kevesebb (vagy: kevés) a tapasztalatuk és ez azért számíthat.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

súlyba meg... már látam kilós(1,8) as acélvázat :P

Acélvázakkal komolyabban foglalkozók között a kedvenceim:
http://www.steelmancycles.com Álomgépek, amerikai Yasec
www.scapin.com Jellemzõen az alumíniumot a "gagyibb" gépeiknél használják Vannak fent súlyadatok, érdemes körülnézni.
www.jamisbikes.com Amolyan mindenes.

Persze, ha az ár nem számít. :) ;)
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Találtam egy Magellan Gemini 2007-es vázat 23000FT-ért. Minden ismerõs azt mondja hogy a magellan elég MTB beütésû, és ilyen márkájú országúti vázat venni hülyeség, és meg fogom bánni. Szerintem ilyen árban nincs jobb váz, fõlegnem 2007-es alu...Meg tudtok erõsíteni? :)

Mi az hogy MTB beütésû? A Bianchi is gyárt MTB vázat, mégsem orszúgtizzák le. Ha jó a geometriája és a megoldásai, akkor szerintem megveheted. Azért nézd meg a Gepida és az Altrix vázakat is!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Eredeti szerzõ parej
campagnolo hátsóváltóm kezd nagyon elfáradni. 8-as sor, kb 12-15 éves modell. Lehet még ilyet kapni, ha nem, kompatibilis ez valami más (shimano? azt ismerem egyedül oputiban ) hátsóváltóval? Váltókarok is campák.

Köszönettel, parej

Most cserelem le a regi hatso valtomat. Ha kell irj. Sajna a felirat lekopott rola az elozo gazdinal. Csak halvanyan latszik a felirat. Ha kell irj!

KillArmy

KillArmy

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Hello megint én vagyok:).
Találtam egy Magellan Gemini 2007-es vázat 23000FT-ért. Minden ismerõs azt mondja hogy a magellan elég MTB beütésû, és ilyen márkájú országúti vázat venni hülyeség, és meg fogom bánni. Szerintem ilyen árban nincs jobb váz, fõlegnem 2007-es alu...Meg tudtok erõsíteni? :)

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts

campagnolo hátsóváltóm kezd nagyon elfáradni. :( 8-as sor, kb 12-15 éves modell. Lehet még ilyet kapni, ha nem, kompatibilis ez valami más (shimano? azt ismerem egyedül oputiban :) ) hátsóváltóval? Váltókarok is campák.

Köszönettel, parej

szia

nem nem igazánb leeht ujonan.
talán használtan

nekem is 1996os Campa Veloce szettem van 8as..
ha kel valami lehet tudok szerezni bontott cucot.

nem kompatibilis a shimanóval...
egész váltórendszert kéne cserélned még a sort is..

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Fondriest full karbon vázakról szeretnék véleményt kérni! Esetleg Fondriest Domino Plusról konkrétan.

Köszönöm!

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Egy buta kérdés. Miért (miben) jobb/több egy alu váz mint az acél? A súlyon kívül vannak egyéb elõnyei is?
(Illetve érdekelne, hogy acél vázba miért nem tesznek elsõ teleszkópot, csak az nem ez a fórum...:-) )

Mivel az aluminium sûrûsége kb harmada a vasénak, "büntetlenül" meg lehet növelni a falvastagságot. Vagyis ugyanakkora tömeg mellett nagyobb átmérõjû és/vagy vastagabb falú csövek készíthetõk és emiatt lesz merevebb. Emiatt viszont elég nyers érzés is, szerintem versenyre való.

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
campagnolo hátsóváltóm kezd nagyon elfáradni. :( 8-as sor, kb 12-15 éves modell. Lehet még ilyet kapni, ha nem, kompatibilis ez valami más (shimano? azt ismerem egyedül oputiban :) ) hátsóváltóval? Váltókarok is campák.

Köszönettel, parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
ugyan itt off

a mai acélvázak nagy többsége minden gond nélkül telósíthatók, -vannak is gyári modellek telóval(õl a kona explosiv ugyanaz a geo mint az alu cc vázaik) - sokkal inkább a "divat" és a retro fíling miatt, nem kerül beléjük teló, plusz maga az acél anyag is sokkal rugalmasabb, komfortosabb mint az alu, tehát sokan azt vallják hogy ezért "nem szükséges" :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Teleszkópot meg vszeg a geometria miatt nem tesznek bele: a teleszkóp kb a rugóútjával megemeli az egész gép elejét, aztán ha nem arra tervezték a vázat, akkor nagyon igénybe fogja venni a fejcsõ környékét a rossz szög miatt (nem beszélve arról, hogy hülye pózban fog állni az egész bringa). Az acélhoz szerintem ennek annyi köze van, hogy régen acél vázak voltak merev villával, most aluvázak teleszkóppal...