Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34343 replies to this topic

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
Sziasztok!

Segítség kéne! A hét végére össze szeretném lapátolni az egyik bringám, de hibádzik hozzá az elsõ és a hátsó fék! Ha valakinek van valami értelmesebb darab amitõl megválna, vagy van valami jó ötlete, az szóljon!

Elõre is köszi!

jsipos

jsipos

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Ma tekertem egyet ugyanilyen gumival a Remetehely-Testvérhegy stb. környéken, természetvédelmi területen is (vagy tájvédelmi körzet? 8-D ), sok helyen darabos aszfalton, gyökereken, éles kavicsokon. Izgultam, mi lesz az eredmény (defekt vagy sem), de megúsztam. 92 kg vagyok...
Javaslom, próbáld ki nagyobb belsõ nyomással.
Érdekes lehet az is, hogy az elsõ vagy a hátsó keréken volt a defekt. Ha az elsõn, javaslom, puhíts a teleszkópon; ha a hátsón, tegyél be egy rugós nyeregcsövet.
Persze lehet, hogy szimpla gyártási hiba valóban :( Bár, ha a külsõn nincsen sérülés, akkor a belsõk voltak a ludasak ... Illetve még egy: nem lehet, hogy meggyûrõdött a belsõ, amikor betetted? Klasszikus trükk: hintõport a külsõbe, kis légnyomáson a kereket körbeütögetni, majd teledudálni lufttal ... :))

pozzo

pozzo

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
kösz

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Sziasztok!

Az volna a kérdés,8-as Sora vagy régi RSX fkvkr elvisz-e 7-es sort és hogyan lehet beállítani?Beszélik nem zökkenõmentes az ilyen váltás,ha nem egyezik a koszorú száma a karral.
??

kösz

Több lehetõség van. RSX karból van 7-es, bár elég ritka.
Ha a sor bontható, lehet 8-as hézagolók becserélésével átalakítani (legalább egy részét), a váltókart pedig úgy belõni, hogy a lefelé legyen a plusz üres váltás.

pozzo

pozzo

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
szasz!
Én régi 105-ös váltóval 32!-es fogszámot hajtottam...
Aztán rájöttem ez égõ.

pozzo

pozzo

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Az volna a kérdés,8-as Sora vagy régi RSX fkvkr elvisz-e 7-es sort és hogyan lehet beállítani?Beszélik nem zökkenõmentes az ilyen váltás,ha nem egyezik a koszorú száma a karral.
??

kösz

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
földlakó: a két kerék tartásnál van aki láncot is cserél a kerékcseréhez, tehát van mindkettõhöz saját lánc. Ez eléggé macerás és a lánccsere még akkor is kockázatos lehet, ha patentszemes a lánc. Mivel egy amatõrnél nem nagyon fordul elõ, hogy a versenykilométere egyezzen az edzések mennyiségével, én inkább úgy oldom meg, hogy megközelítõleg ugyanannyit megyek a két kerékkel (a versenykerékkel idõnként edzésen is), így a a fogasok nagyjából ugyanannyit kopnak, a lánc nem koptatja jobban a versenykerék fogasát. Eddig nem volt gond vele, a jobb fogas/láncok elég sokat bírnak (nekem a csúcs 13,5e km egy lánc/fogas kombóval, ráadásul 7-es rendszer volt!), de kb. 4-5e kmként érdemes lecserélni a láncot, így elbír egy fogas 2-3 láncot (a campák biztos, a shimanók inkább 2-t, a Sram talán 3-at)

földlakó

földlakó

vendég

• fórumtag
  • 182 posts

földlakó: küllõtörésnél nem feltétlen kell egy komplett új kerékben gondolkodni. Az ok feltehetõleg vagy a "rossz" fûzés (nem feltétlen a módszer, hanem maga a fûzés), vagy az, hogy egy anyaghibás szériába futottál bele. Ilyen nekem is volt, egyenként tördöstek ki a küllõk és a harmadik után újrafûzték, egyértelmûen a küllõk volt az ok. A jó és erõs gyári kerekek persze jobbak, de kb. 60-80e Ft-tõl kezdõdnek (Bontrager Race, Mavic elit, ill. a Campa, Fulcrum, Ambrosio hasonló szintû modelljei).

köszi, egyelõre pakolom bele a küllõt, aztán meglátjuk. de egy másik pár kereket akkor is érdemes lesz talán venni...
van még egy dolog: mivel én még nem használtam felváltva 2 pár kereket, az a kérdés merült fel, hogy a második párt (legyen "versenykerék") a fogaskeréksorral együtt szokás tartani, vagy amikor csere van, megy át a sor az másik kerékre? gondolok itt a sor és a lánc együttes kopására, és az eltérõ kopottságból adódó dolgokra.. szóval hogyan szokott ez lenni/hogy szoktátok?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

azé azt érdemes megjegyezni hog a megengedettnél alacsonyabb nyomás is okozhat defektet

pont ezt mondtam én is!

Milyen nyomáson használod azt a belsõt?
Valaki írta itt, hogy alacsony nyomásnál hamarabb kapott egymás után több defektet.
Conti Ultra Sport külsõ kb. 4,5-5 bar nyomáson (7bar az ajánlott, de így kényelmesebb, nem rázza ki a belem).

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
azé azt érdemes megjegyezni hog a megengedettnél alacsonyabb nyomás is okozhat defektet :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Lehet hogy olyan nagy nyomáson már nem jók, de városi használatra nekem eddig bejött. Vagy a Panaracer is hasonló
Mondjuk én sosem fújtam még 8 Bár fölé...
Ha rendes országúti gumit vennék, az valszeg nem Conti lenne, de ez olyan olcsó volt, hogy nem hagyhattam ki. ' szezont ez is ki fog bírni...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
hát nemekm a Conti belsõk nem bírtak ki soha 120 kilinél többet... elmentem decába vettem egy Btwin es belsõt 3000 kili raktam bele és semmi bajuk.. (GPM Tecno kerék, Blizzard Gumi, Deda külõszalag, 8 bar fölött...)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Milyen nyomáson használod azt a belsõt?
Valaki írta itt, hogy alacsony nyomásnál hamarabb kapott egymás után több defektet.
Én is szinte csak városban használom az országútiból lett városi bringámat, használt Ambrosio felni+olcsó Conti belsõ+Conti Ultra Sport külsõ kb. 4,5-5 bar nyomáson (7bar az ajánlott, de így kényelmesebb, nem rázza ki a belem). Még nem volt defektem (kopp-kopp)
És a jó belsõvédõ szalag sokat számít, még montinál is (tapasztalat) hát még országúti kerekeken.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
földlakó: küllõtörésnél nem feltétlen kell egy komplett új kerékben gondolkodni. Az ok feltehetõleg vagy a "rossz" fûzés (nem feltétlen a módszer, hanem maga a fûzés), vagy az, hogy egy anyaghibás szériába futottál bele. Ilyen nekem is volt, egyenként tördöstek ki a küllõk és a harmadik után újrafûzték, egyértelmûen a küllõk volt az ok. A jó és erõs gyári kerekek persze jobbak, de kb. 60-80e Ft-tõl kezdõdnek (Bontrager Race, Mavic elit, ill. a Campa, Fulcrum, Ambrosio hasonló szintû modelljei).
Scooby: magának a keréknek nincs köze a defektekhez, csak a külsõnek és a belsõnek. Itt lehet, hogy a belsõkkel volt a gond (túl vékony szövet, anyaghiba). A külsõd nem annyira vékony futófelületû, mint az oúti versenygumiknak, bár újonnan ezek sem ennyire defektvonzóak. A Michelinnek csak a pro race light modelljének nincs defektvédelme (de 200 gr.), szóval én a belsõre gyanakszom, esetleg nem jól vannak feltéve, használsz belsõvédõ szalagot? Ezenkívül még a városi utak lehetnek a ludasok, ugyanis szinte minden nagyobb útkeresztezõdésnél és környéke tele van üvegszilánkkal, mégha nem is látszik. Szóval szerintem egyelõre nem kell kidobni a külsõt, inkább vastag belsõkkel kisérletezni és az utakon nem a legszélén menni és kerülni a hordalékos részeket (ahol nem látszik az üvegszilánk).

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Nos! uraim! (esetleg hölgyeim, bár nem láttam egyet sem...), ha valakinek van hasznos tanácsa, természetesen technikai, igen leköteleznének a segítségükkel!

egy haverom járt hasonlóan - frissen összerakott (cross) bringa, mindennek rendben kéne lennie, és sorozatos defektek.. (nem szúrt, hanem valami látszólag mindig kihasította. belsõt is cserélt, de utána is) aztán új külsõt kapott, és már csak szúrt defektjei vannak ;)
nem tudom, a külsõ hogy okozhat ilyet, de talán érdemes tenni egy próbát.
meg akkor talán feltennék kicsivel masszívabb darabot..

Blamazs

Blamazs

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
  • LocationGyőr
Szia!

En is az uj courier dt-re gyurok, remelem 1 heten belul meglesz a bringa. Akkor majd beszamolok rola.

elvont

elvont

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Szia!

Én egy hölgy vagyok, és ez nagyon furcsa, lehet h a külsõt mégiscsak ki kellene csrélned! Én is szeretnék egy futár helyesebben fitness bringát venni, nem tudod hol lehet?Már rengeteg helyen próbáltam, ,mondjuk én egy altrix courir-ra gondoltam, az országútim mellé, mert a defekte engem is mindig megtalál és reméltem egy futár bicaj mégiscsak gyorsa de strapabíróbb. Tudna valaki segíteni, elõre is köszi

scooby

scooby

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Üdv mindenkinek.
Vettem nemrég egy ilyen nem teljesen országúti, inkább futár bicót...
1 hét alatt a második defektem van. Uganyúgy kb ugyanazon a helyen.
Miért ide írok? Talán kiderül, ha elmondom milyen kerékrõl van szó...
Az egész zsír új. Alu 6036os felni, duplafalu, átnéztem, teljesen hibátlan.
A külsõm egy Michelin Dinamic 622(700c)X28c, inkább verseny, mint trekking...és amint olvastam egész jó kis gumi, 33TPI, nem a csúcs, de nem is a leggyengébb, amint megtudtam.
A történet kb úgy hangzik, hogy 3 nap után (kb 80 km) kaptam egy azonnali defektet vmi Camel beslõ volt benne, tolhattam haza...kis hasadék nem egészen a futõfelületen, kicsit oldalt.
Azóta vettem bele egy Schwalbe belsõt, megtettem vele kb. 20 km-t és mire hazaértem leeresztett, kiszedtem, hasonlóan, sõt kb ugyanazon a helyen megint pici lyuk, de inkább hasadás.
A külsõt ezerszer áttaperoltam semmi sehol, sérülésnek semmi nyoma, én sem ma kezdtem a bringázást, de fogalmam sincs mi van...
Annyit még, hogy BP terepein kínozom a gépet, amibe belefér minden, villamos sinek, apróköves sétány, úthibák, járdaszegélyen csak nagyon óvatosan...

Nos! uraim! (esetleg hölgyeim, bár nem láttam egyet sem...), ha valakinek van hasznos tanácsa, természetesen technikai, igen leköteleznének a segítségükkel!

Elõre is köszönöm,

Tisztelettel,

Scooby

földlakó

földlakó

vendég

• fórumtag
  • 182 posts
sziasztok!

kerék témában mit tudtok ajánlani? kinek mi jött be?
nekem jelen pillanatban egy pár mavic cxp22 felnivel fûzött Moser gyári kerekem van (nemrég vettem egy sráctól komplett bicót, ez volt rajta),
de már a harmadik küllõ tört ki tegnap..
a fûzés elég érdekes: a rotor felõli oldal keresztbe, a másik oldal radiálisan.
nem vagyok benne biztos, de a probléma részben talán erre is visszavezethetõ, hülyén terhelõdik a cucc.
olyan viszonylag olcsó, de strapabíró edzõkerék kellene, ami nem túl nehéz, és nincsenek vele ilyesmi gondok.
milyenek a campa olcsóbb kerekei??

köszi a tanácsokat!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Melyik a legalacsonyabb pedál (tengely-talp távolság)?