sziasztok. most õsszel (akko jó olcsó
) szeretnék venni egy komolyabb új bringát, és kicsit tanácstalan vagyok, hogy vajon jó választás-e egy oútis, hogy bírják a városi közlekedést? egy meridát néztem ki magamnak;) olyan napi 10-20km tekerés lenne, meg néha egy-egy hosszabb túra. tudom hogy van olyan topic hogy mien bringát vegyek, de ide ugye csupa oútis jár, és ide tartoznék ha lehet
csak vajon jó ötlet-e?
Szia! Saját tapasztalat szerint a keréken múlik. A váz az úgyis kibírja, vagy ha akkora az ütközés akkor meg már minden mindegy. Bp-re egy stapabíróbb kerék kell. Pl. a símanó wh-r 560 ilyen. A minap 70-nel zuhantam bele egy zselici kátyuba és semmi gond. Picit neheztelek rá, mert nehéz (1800gramm), és bajom van a konstrukcióval is, de tény: falhoz lehet kenni,és nem lesz baja. Amennyiben hülyeségeket írok, légyszi javítsatok.
Nekem is lenne egy kérdésem a 105-ös szett súlya mennyi? Annyi adat van a csúcsszettekrõl pl. record 1990, force 2120, dura 2180gram, de a 105 -ömrõl nem tudok semmit. Tippem olyan 2500-2600gramm. Ja, és a szettem 2006-os.