Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Szia! Kösz a felajánlást! Már beszéltem a Bikeart-tal (náluk vettem). Ha kell, visszaküldhetem nekik. Annyira nem súlyos a gond. A vázon egy karcolás sincs. A villát holnap megnézzük, de 90%, hogy az is tünetmentes. Esetleg a meglazuló kormánycsapágy hozsolhatta belülrõl, de ez holnap kiderül. A bringa nagyon olcsón megúszta (nekem nem sikerült). A fékváltókarokon van csúnya horzsolás, de azt valszeg nem fizeti ki a biztosító, mert mûködõképes. A nyolcast meg kiszedjük, nem olyan vészes.

nehogymá hagyjad magad!!!!!! @@@@@@@@@ szemétláda biztosítók, nem mûködõképességet mond ki a jog hanem ugyanolyan szintet mint baleset elõtt... minden fillérrel húzzad le õket, megérdemlik mo. hiénái :(

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
oké

mert ma Erika mg semmit nem tudott errõl, tõlem hallotta elõszõr a esetet ill. mondott valami fiatal srácról valamit..de akkor az te vagy?
mert mondtam hog yaz elmúlt 1,5 hétben volt és nem tudta kivel történt.

sok Orca meg nincs az országban.

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Zolipapa

m,ost voltam Orbea boltban..
szrintem vidd be a vázat ill.c szóy nekik mi történt mert lehet garisan kicsréli a gyár..

amugy itthon vetted a bikeartnal a géped??

_kz_
linkely képet és segítek.

Szia! Kösz a felajánlást! Már beszéltem a Bikeart-tal (náluk vettem). Ha kell, visszaküldhetem nekik. Annyira nem súlyos a gond. A vázon egy karcolás sincs. A villát holnap megnézzük, de 90%, hogy az is tünetmentes. Esetleg a meglazuló kormánycsapágy hozsolhatta belülrõl, de ez holnap kiderül. A bringa nagyon olcsón megúszta (nekem nem sikerült). A fékváltókarokon van csúnya horzsolás, de azt valszeg nem fizeti ki a biztosító, mert mûködõképes. A nyolcast meg kiszedjük, nem olyan vészes.

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Zolipapa

m,ost voltam Orbea boltban..
szrintem vidd be a vázat ill.c szóy nekik mi történt mert lehet garisan kicsréli a gyár..

amugy itthon vetted a bikeartnal a géped??

_kz_
linkely képet és segítek.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Vettem egy öreg(?) CroMo Mosert nagyon szép állapotban, egy új projekt alapjaként. :) Kérdés, hogy tudtok-e vmi oldalt, ahol utána lehetne nézni a pontos korának, történetének, miegymásnak? A gyártónál csak a kurrens modellek szerepelnek.

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
köci :) és a Trek Merida dologban nincs ötletetek ("...a Trek nem tud engedni, mert e bekerülési költség nem engedi, ellenben a Meridával..." )? és meiket javasolnátok? elõnyök hátrányok? vagy láma kérdés :P :)

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Én 181 cm-rel L-est. Bár lehet, hogy picit más a geometria, ezt nem tudom (909-es). Az L mellett az is rajt van: 57-59, tehát nagyjából ennyi cm-nek felelne meg, ha egyenes lenne a felsõcsõ.

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

köszi mindenkinek. villamossal megbírkózom, lévén nem sok van Debiben :) nemtomhogy nekem kell e xl-es, 183 cm vagyok. megszámoltam 15 boltból 1!!!!!!!! írt vissza, ingyé reklám: a bikeland, többi le se szart :( körbenéztem debreceni boltokban is, és egy dolog szöget ütött a fejembe: a merida hajlamos egy 250 ezres bringánál akár 40-50%-os kedvezményt is adni õsszel, míg a Trek egy 2006-os !!!!!! bicót 365 helyett 345-ért ad most 2007 aug.ban :) 2 variáció van, a Trek mohó, vagy a Merida (és ezt kérdezem) jóval többet tud engedni a Trek-hez képest, mivel "nincs benne anyag" - nemtom érthetõ-e, a Trek nem tud engedni, mert e bekerülési költség nem engedi, ellenben a Meridával... vélemény? nagyjából két résztvevõsre csökkent a jelöltek listája: vagy trek 1400-as esetleg 1500-as, vagy Merida 904-es. tudom ez olyan kérdés lehet hogy Real vagy Barca, Isten vagy UFO :D stb de szerintetek?

Én 184 cm vagyok és egy L-es Meridát hajtok.(talán ez 56-os Meridáéknál) Ha ebben a márkában gondolkodsz ezt javaslom neked is.
Biciklizem, tehát vagyok.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Sziasztok! Köszi a segíséget.
Ma elütöttek. A tamási versenyre edzettem, és 300m hiányzott ahhoz, hogy hazaérjek. Egy kocsi kikanyarodott elém, míg én egyenesen haladtam. Bumm. Szerencse, h lassan mentem.
Az Orbea Orca vázam sértetlen, a kormány és síkja kibicsaklott, fixen áll az elsõ kerék. Remélem nincs a villában belsõ sérülés. A fékváltókarok felületileg sérültek. 8-as van a wh-r 560-as elsõ kerekemben, de megcsinálható.
Nekem kitört az elsõ metszõfogam és kívül-belül felszakadt a szám. Több helyen varrták. Tele vagyok zúzódásokkal, dagadt részekkel. Nagyon rossz.
Mindez Kaposváron történt egy temetésre igyekvõ nõ jóvoltából. Köszönöm neki, hogy figyelt.

hû,jobbulást!

2 hete én is így jártam,de én elfeküdtem inkább a vizes aszfalton,minthogy benézzek a pékfurgon oldalába... így csak sebeket gyûjtöttem,a nyergem szakadt,a kormányszarvam (egyenes korm outi) a shimano cipõm és a polár órám szenvedett sérüléskete... sok fajbarom,koboznám el jópártól a jogsit... :rocketman

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

arra figyelj, hogy ha XL-s Merida országúti vázat veszel, akkor (legalábbis nálam az enyémen így van) a nyeregcsöved nem az általános 27,2-es vastagságú lesz, hanem 27,4-es. Ebbõl pedig szinte sehol sincs választék... sõt. én egy darabot találtam, 20-25 boltott végigtelefonálva/járva...

köszi mindenkinek. villamossal megbírkózom, lévén nem sok van Debiben :) nemtomhogy nekem kell e xl-es, 183 cm vagyok. megszámoltam 15 boltból 1!!!!!!!! írt vissza, ingyé reklám: a bikeland, többi le se szart :( körbenéztem debreceni boltokban is, és egy dolog szöget ütött a fejembe: a merida hajlamos egy 250 ezres bringánál akár 40-50%-os kedvezményt is adni õsszel, míg a Trek egy 2006-os !!!!!! bicót 365 helyett 345-ért ad most 2007 aug.ban :) 2 variáció van, a Trek mohó, vagy a Merida (és ezt kérdezem) jóval többet tud engedni a Trek-hez képest, mivel "nincs benne anyag" - nemtom érthetõ-e, a Trek nem tud engedni, mert e bekerülési költség nem engedi, ellenben a Meridával... vélemény? nagyjából két résztvevõsre csökkent a jelöltek listája: vagy trek 1400-as esetleg 1500-as, vagy Merida 904-es. tudom ez olyan kérdés lehet hogy Real vagy Barca, Isten vagy UFO :D stb de szerintetek?

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Zolipapa

Az Orbea Orca az egy szép fullcarbon váz..én azért átnéznéém még többször nincs e valami repedés vagy hasadás rajta...
ha Budapesti lennél el kéne menned a Mûegyetmre ott van ipari röntgen, ki tudná mutatni ha van valami baya.

csak azért mondo mert furcsa hogy a kerék totálkáros meg a kormányis kapott. (és a szegény Te si...)

catof21

catof21

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Azt az értelmiségi dolgot arra írtam, hogy aki többet áldoz bicajra, az megtehetné valszeg hogy autóval közlekedjen, de nem teszi, mert fitt akar maradni, élvezi a bicajozást/természetet/friss levegõt, vigyáz a környezetére stb stb, ergo értelmes ember, szal valszeg értelmiségi :)
olyan 150-180 rugót szánnék a történetre (egy 903-as vagy 904-es 2007-es Merida lenne a célpont), lehet naív vagyok, világosítsatok fel ha igen ;), de azt olvastam több helyen (itt is), hogy õsszel akár 50-60%-os kedvezmények is vannak a Meridákra. ha így van akko hurrá, már csak azt nem tom hol is próbálkozzak, mert képtelenek válaszolni a leveleimre :( 150 úgy látszik mán nem is píz debreceni vagyok, azért a vakvilágba nem fogok elindulni Pestre. mindjárt megnézem amiket írtál...

arra figyelj, hogy ha XL-s Merida országúti vázat veszel, akkor (legalábbis nálam az enyémen így van) a nyeregcsöved nem az általános 27,2-es vastagságú lesz, hanem 27,4-es. Ebbõl pedig szinte sehol sincs választék... sõt. én egy darabot találtam, 20-25 boltott végigtelefonálva/járva...
--
c

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Húú, ez durva. Jobbulást!
Azért vérbeli biciklis vagy! Elõször a bicó a sérüléseirõl írtál, aztán a magadéról.

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

A DA agyakkal 2678 g, a 105 3156g.
http://www.cyclingne...shimano105group
alul

Sziasztok! Köszi a segíséget.
Ma elütöttek. A tamási versenyre edzettem, és 300m hiányzott ahhoz, hogy hazaérjek. Egy kocsi kikanyarodott elém, míg én egyenesen haladtam. Bumm. Szerencse, h lassan mentem.
Az Orbea Orca vázam sértetlen, a kormány és síkja kibicsaklott, fixen áll az elsõ kerék. Remélem nincs a villában belsõ sérülés. A fékváltókarok felületileg sérültek. 8-as van a wh-r 560-as elsõ kerekemben, de megcsinálható.
Nekem kitört az elsõ metszõfogam és kívül-belül felszakadt a szám. Több helyen varrták. Tele vagyok zúzódásokkal, dagadt részekkel. Nagyon rossz.
Mindez Kaposváron történt egy temetésre igyekvõ nõ jóvoltából. Köszönöm neki, hogy figyelt.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Csuszi: elsõ körben nem ajánlanám a Dkeszibeli boltot, az árúk jórésze használt/felújított/manipulált..., elég nehéz kiválasztani mi az új/jó/alkalmas. Különben tényleg meg kell várni az õszt és jól szétnézni a piacon, mindig van nagyon jó vétel.
A villamos sínekkel nagyon tisztába kell lenni, mert eléggé változó szögben metszik az utat, és ha nem készül fel elõre a rider, szépen belecsúszik a 23-as kerék a sínbe. Szóvel mindig a lehetõ legnagyobb szögben rámenni. Ez van amikor nehéz dolog, ha a sín nem merõlegesen megy át az úton, pld. kiemelném a Vác-aszódi utat Vác után kb. 2-3km-rel van egy ilyen. A másik veszélyforrás az útszéli vízelvezetõrács ha rosszul teszik vissza (a nyílások párhuzamosak az úttal), vagy az út teljes hosszában lévõ rács.

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
[quote name='ZoliPapa']Szia! Saját tapasztalat szerint a keréken múlik. A váz az úgyis kibírja, vagy ha akkora az ütközés akkor meg már minden mindegy. Bp-re egy stapabíróbb kerék kell. Pl. a símanó wh-r 560 ilyen. A minap 70-nel zuhantam bele egy zselici kátyuba és semmi gond. Picit neheztelek rá, mert nehéz (1800gramm), és bajom van a konstrukcióval is, de tény: falhoz lehet kenni,és nem lesz baja. Amennyiben hülyeségeket írok, légyszi javítsatok.

Én azért a fûzött kereket ( fõleg valami bitang mavic, ambrosio stb. felni+dt küllõ) még mindíg strapabíróbnak tartom, mint bármelyik gyárilag fûzött shimanot...

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
csuszi

szerintem szeptembertõl bárhol kapsz 20-30-40 %ot országuti gépre .
ott is ahol nincs hírdetve..
mert õk sem hülyék szabadulnának már tõle nagyon a boltokban.
mármint az országutiktól..

én országuti vázat akarrok..de lehet épp ezért várok még 1 hónapot...

az hoyg nem válaszolnak azért van mert itthon nem divat" az árajánalt kérés bringás dolgokban nem ugy mint a piac más területein..

ilyenkor nem is válaszolnak a besték.

amuyg a Corratecben aszem jelenleg is van 20 % os engedméyn néhány országutira..
és õszel tuti lessz nagyobb is.

kerekek meg egy yól fûzött 36/ vagy 32 küllõs 2mm es küllõvel túléli a villamossineket stb ...mindnet
csak bringázni is megfelelõen kell (technika)

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Azt az értelmiségi dolgot arra írtam, hogy aki többet áldoz bicajra, az megtehetné valszeg hogy autóval közlekedjen, de nem teszi, mert fitt akar maradni, élvezi a bicajozást/természetet/friss levegõt, vigyáz a környezetére stb stb, ergo értelmes ember, szal valszeg értelmiségi :)
olyan 150-180 rugót szánnék a történetre (egy 903-as vagy 904-es 2007-es Merida lenne a célpont), lehet naív vagyok, világosítsatok fel ha igen ;), de azt olvastam több helyen (itt is), hogy õsszel akár 50-60%-os kedvezmények is vannak a Meridákra. ha így van akko hurrá, már csak azt nem tom hol is próbálkozzak, mert képtelenek válaszolni a leveleimre :( 150 úgy látszik mán nem is píz debreceni vagyok, azért a vakvilágba nem fogok elindulni Pestre. mindjárt megnézem amiket írtál...

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

köszi srácok a válaszokat. a keréktanácsot is megfogadom, hisz azért nem akarnék montyzni (tököm ki van vele hogy nem halad, most is az van), mert ugye szélesebb gumi, nagyobb tapadás, nehezebb vele menni, meg a súlya is nagyobb, nem erre találták ki naa:)
más: úgy gondolom, hogy azok akik áldoznak a bringájukra, és nem ritkán 2-3 kilót elköltenek (vagy még sokkal többet), azok elvileg tájékozott, értelmiségi fiatalok, ergo a netet is használják rendesen. fel nem bírom fogni, hogy kb 10 boltnak írtam árajánlat miatt emilt, illetve érdeklõdtem szept.-októberi akciók iránt stb stb, és a kutya se válaszolt. nincsenek tisztában a vevõkörükkel? illetve faszé vannak fenn a neten, ha nem nézik a postaládájukat? tippek esetleg hol tudnék "shoppingolni":D õsszel?

Nálunk nem nagyon divat a leendõ vevõ kérdéseire válaszolni bármilyen boltról is legyen szó :mad: Azért kivételek mindig akadnak (pl. BikeExpressz, BikeLand, Big Bike - akikkel eddig abszolút pozitív tapasztalatom van) - érdemes lenne náluk körülnézned, igaz nem tudom, milyen árkategóriában gondolkodsz. Országúti témában még ott van Matuz, bár Neki külön stílusa van, amire vagy vevõ vagy, vagy sem... az viszont tény, hogy a kínálat, amivel rendelkezik valami elképesztõ :jawdrop1:

Az, hogy ha valaki 2-300k-t áldoz egy lóra még nincs arányban azzal, hogy értelmiségi - de ez egy másik téma :D

Ezt pedig nem vitaindítónak szánom, de egy monti is tud "haladós" lenni, csak tekerni kell. Nõ létemre simán felpörgök 45-re, csak egy slick kell hozzá. Többel meg szerintem nem érdemes városban hajtani, mert már ez is tafipaxos eset a KRESZ alapján.

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
köszi srácok a válaszokat. a keréktanácsot is megfogadom, hisz azért nem akarnék montyzni (tököm ki van vele hogy nem halad, most is az van), mert ugye szélesebb gumi, nagyobb tapadás, nehezebb vele menni, meg a súlya is nagyobb, nem erre találták ki naa:)
más: úgy gondolom, hogy azok akik áldoznak a bringájukra, és nem ritkán 2-3 kilót elköltenek (vagy még sokkal többet), azok elvileg tájékozott, értelmiségi fiatalok, ergo a netet is használják rendesen. fel nem bírom fogni, hogy kb 10 boltnak írtam árajánlat miatt emilt, illetve érdeklõdtem szept.-októberi akciók iránt stb stb, és a kutya se válaszolt. nincsenek tisztában a vevõkörükkel? illetve faszé vannak fenn a neten, ha nem nézik a postaládájukat? tippek esetleg hol tudnék "shoppingolni":D õsszel?