Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts

A fékváltókarokon van csúnya horzsolás, de azt valszeg nem fizeti ki a biztosító, mert mûködõképes.

Tapasztalatból mondom ez nem így mûködik!!! A biztosítónak gõze nincs róla mi az hogy fékváltókar, mennyibe kerül és hogyan is kellene annak mûködnie, ezért meg fog kérni hogy vidd el egy kerékpár szervizbe ahol felmérik a hibákat és adnak egy árajánlatot azok kijavítására. Ha jó helyre viszed még azért is felveszik cserére mert poros lett ;)

Ezen kívül fizetnek minden egyéb felmerült költséget, ruházatot, bukósisakot, orvosi ktsget, fizetéskiesést és a nem vagyoni károkat ami bármi lehet amit bemondasz nekik! Én pl. ilyeneket írtam, hogy a gyerekeimmel nem tudtam játszani a törött kulcscsontom miatt és félõ hogy a munkahelyemrõl kifúrnak mert nem bírom a fizikai megterhelést, de ide tartozik a letörött fog miatti "szépséghiba" is. Na meg amíg nincs bringád és a sebek miatt sem tudsz tekerni mindenhová autóval kell járnod ami igen komoly kiadás. Ha ügyes vagy ezért szerintem (a sajátomhoz viszonyítva) akár fél millát is ki lehet vasalni belõlük! Nekem fizettek mint a katonatiszt, hajrá!

szocsek

szocsek

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Csuszi!
a) a http://www.bikefun.hu/shops/map linken az ország merida forgalmazóit megtalálod, döntõ többségüknek ott van a web címe is --- e-mail helyett böngésszed a web-et, célravezetõbb!
B) én 172 cm-el M-es merida outi-t hajtok; a 184cm-es barátomnak ajánlottak a meridás szakik L-est (megvette, jó neki)
c) ha nem 7.5 bar-ra fújod a virsliket, hanem mondjuk 5.5-re, valamivel kényelmesebb lesz az outi a kiváló síma magyar utakon - de sok jóra azért ne számíts. De (szerintem) megéri a road-os élmény!!! Nekem Shimano R550-es gyári kerékszettem van, eddig jól bírja a városi gyûrõdést (azért a járdaszegélyrõl nem 40-el szoktam leugratni :) ). Néha körbejárom a Nagyrétet Hûvösvölgyön (mármint az erdei séta-utakon és szelídebb ösvényeken), az arra hajtó montisok kissé furcsán néznek, de eddig még bírta a bringa - igaz nem is verseny-tempóban megyek ott.
d) szerintem a Trek a presztizs fenntartása miatt nem bír olyan sokat engedni az árleszállításkor - nézzed meg az összevethetõ Trek és Merida gépek alkatrész-listáját!

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

oké

mert ma Erika mg semmit nem tudott errõl, tõlem hallotta elõszõr a esetet ill. mondott valami fiatal srácról valamit..de akkor az te vagy?
mert mondtam hog yaz elmúlt 1,5 hétben volt és nem tudta kivel történt.

sok Orca meg nincs az országban.

Helló! Erikával beszéltem tegnapelõtt telefonon. Ha 19 év fiatalnak számít, akkor én vagyok az a srác. Tényleg nincs sok Orca az országban, de Kaposváron 2 is van! Ugye mekkora nagyhatalom vagyunk? Hehe
Rohadt varratokat még 5 napig kell elviselnem. De legalább ne a számban lennének!

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
csuszi
de igen ugyanazok!!
csak a festés más és hogy Carbon villa van a 905hözés a 904hez is aszem..
szóval nem kell 905....

a Trek is yó csak szerintem tulságosan meg kell fiezteni a márkát és olcsóbb alaktrészekkel lenen.

Szerintem egy Merida 903-at válassz full Tiagra felszereltséggel.
http://www.raddiscou..._BILD1GROSS.jpg

az kiyöhet 150 alatt simán õsszel.
Yelenleg 800Euro az ára külföldön...õsszel simán lessz 600Euro is..szóval..akár külföldrõl is érdemes ha a magyar boltok izélnének...
ya éás ez is carbon villa ...

az kezdésnek megfelelõ.

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
na nemtok aludni:) majd egyszer egy okos ember megmondhatná nekem hogy mi a különbség a merida 903-as 904-es és 905-ös vázai közt :) mert nem voltam rest így éjjel összehasonlítani õket, ugyanazok a méretek, geometria, súly és a 904 és 905-nek még a vázneve és villaneve is ugyanaz :) na akko ez nem lehúzás??? 45000 és 80000 ugyanazért...

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

Szia! Kösz a felajánlást! Már beszéltem a Bikeart-tal (náluk vettem). Ha kell, visszaküldhetem nekik. Annyira nem súlyos a gond. A vázon egy karcolás sincs. A villát holnap megnézzük, de 90%, hogy az is tünetmentes. Esetleg a meglazuló kormánycsapágy hozsolhatta belülrõl, de ez holnap kiderül. A bringa nagyon olcsón megúszta (nekem nem sikerült). A fékváltókarokon van csúnya horzsolás, de azt valszeg nem fizeti ki a biztosító, mert mûködõképes. A nyolcast meg kiszedjük, nem olyan vészes.

nehogymá hagyjad magad!!!!!! @@@@@@@@@ szemétláda biztosítók, nem mûködõképességet mond ki a jog hanem ugyanolyan szintet mint baleset elõtt... minden fillérrel húzzad le õket, megérdemlik mo. hiénái :(

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
oké

mert ma Erika mg semmit nem tudott errõl, tõlem hallotta elõszõr a esetet ill. mondott valami fiatal srácról valamit..de akkor az te vagy?
mert mondtam hog yaz elmúlt 1,5 hétben volt és nem tudta kivel történt.

sok Orca meg nincs az országban.

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

Zolipapa

m,ost voltam Orbea boltban..
szrintem vidd be a vázat ill.c szóy nekik mi történt mert lehet garisan kicsréli a gyár..

amugy itthon vetted a bikeartnal a géped??

_kz_
linkely képet és segítek.

Szia! Kösz a felajánlást! Már beszéltem a Bikeart-tal (náluk vettem). Ha kell, visszaküldhetem nekik. Annyira nem súlyos a gond. A vázon egy karcolás sincs. A villát holnap megnézzük, de 90%, hogy az is tünetmentes. Esetleg a meglazuló kormánycsapágy hozsolhatta belülrõl, de ez holnap kiderül. A bringa nagyon olcsón megúszta (nekem nem sikerült). A fékváltókarokon van csúnya horzsolás, de azt valszeg nem fizeti ki a biztosító, mert mûködõképes. A nyolcast meg kiszedjük, nem olyan vészes.

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
Zolipapa

m,ost voltam Orbea boltban..
szrintem vidd be a vázat ill.c szóy nekik mi történt mert lehet garisan kicsréli a gyár..

amugy itthon vetted a bikeartnal a géped??

_kz_
linkely képet és segítek.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Vettem egy öreg(?) CroMo Mosert nagyon szép állapotban, egy új projekt alapjaként. :) Kérdés, hogy tudtok-e vmi oldalt, ahol utána lehetne nézni a pontos korának, történetének, miegymásnak? A gyártónál csak a kurrens modellek szerepelnek.

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
köci :) és a Trek Merida dologban nincs ötletetek ("...a Trek nem tud engedni, mert e bekerülési költség nem engedi, ellenben a Meridával..." )? és meiket javasolnátok? elõnyök hátrányok? vagy láma kérdés :P :)

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Én 181 cm-rel L-est. Bár lehet, hogy picit más a geometria, ezt nem tudom (909-es). Az L mellett az is rajt van: 57-59, tehát nagyjából ennyi cm-nek felelne meg, ha egyenes lenne a felsõcsõ.

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

köszi mindenkinek. villamossal megbírkózom, lévén nem sok van Debiben :) nemtomhogy nekem kell e xl-es, 183 cm vagyok. megszámoltam 15 boltból 1!!!!!!!! írt vissza, ingyé reklám: a bikeland, többi le se szart :( körbenéztem debreceni boltokban is, és egy dolog szöget ütött a fejembe: a merida hajlamos egy 250 ezres bringánál akár 40-50%-os kedvezményt is adni õsszel, míg a Trek egy 2006-os !!!!!! bicót 365 helyett 345-ért ad most 2007 aug.ban :) 2 variáció van, a Trek mohó, vagy a Merida (és ezt kérdezem) jóval többet tud engedni a Trek-hez képest, mivel "nincs benne anyag" - nemtom érthetõ-e, a Trek nem tud engedni, mert e bekerülési költség nem engedi, ellenben a Meridával... vélemény? nagyjából két résztvevõsre csökkent a jelöltek listája: vagy trek 1400-as esetleg 1500-as, vagy Merida 904-es. tudom ez olyan kérdés lehet hogy Real vagy Barca, Isten vagy UFO :D stb de szerintetek?

Én 184 cm vagyok és egy L-es Meridát hajtok.(talán ez 56-os Meridáéknál) Ha ebben a márkában gondolkodsz ezt javaslom neked is.
Biciklizem, tehát vagyok.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts

Sziasztok! Köszi a segíséget.
Ma elütöttek. A tamási versenyre edzettem, és 300m hiányzott ahhoz, hogy hazaérjek. Egy kocsi kikanyarodott elém, míg én egyenesen haladtam. Bumm. Szerencse, h lassan mentem.
Az Orbea Orca vázam sértetlen, a kormány és síkja kibicsaklott, fixen áll az elsõ kerék. Remélem nincs a villában belsõ sérülés. A fékváltókarok felületileg sérültek. 8-as van a wh-r 560-as elsõ kerekemben, de megcsinálható.
Nekem kitört az elsõ metszõfogam és kívül-belül felszakadt a szám. Több helyen varrták. Tele vagyok zúzódásokkal, dagadt részekkel. Nagyon rossz.
Mindez Kaposváron történt egy temetésre igyekvõ nõ jóvoltából. Köszönöm neki, hogy figyelt.

hû,jobbulást!

2 hete én is így jártam,de én elfeküdtem inkább a vizes aszfalton,minthogy benézzek a pékfurgon oldalába... így csak sebeket gyûjtöttem,a nyergem szakadt,a kormányszarvam (egyenes korm outi) a shimano cipõm és a polár órám szenvedett sérüléskete... sok fajbarom,koboznám el jópártól a jogsit... :rocketman

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

arra figyelj, hogy ha XL-s Merida országúti vázat veszel, akkor (legalábbis nálam az enyémen így van) a nyeregcsöved nem az általános 27,2-es vastagságú lesz, hanem 27,4-es. Ebbõl pedig szinte sehol sincs választék... sõt. én egy darabot találtam, 20-25 boltott végigtelefonálva/járva...

köszi mindenkinek. villamossal megbírkózom, lévén nem sok van Debiben :) nemtomhogy nekem kell e xl-es, 183 cm vagyok. megszámoltam 15 boltból 1!!!!!!!! írt vissza, ingyé reklám: a bikeland, többi le se szart :( körbenéztem debreceni boltokban is, és egy dolog szöget ütött a fejembe: a merida hajlamos egy 250 ezres bringánál akár 40-50%-os kedvezményt is adni õsszel, míg a Trek egy 2006-os !!!!!! bicót 365 helyett 345-ért ad most 2007 aug.ban :) 2 variáció van, a Trek mohó, vagy a Merida (és ezt kérdezem) jóval többet tud engedni a Trek-hez képest, mivel "nincs benne anyag" - nemtom érthetõ-e, a Trek nem tud engedni, mert e bekerülési költség nem engedi, ellenben a Meridával... vélemény? nagyjából két résztvevõsre csökkent a jelöltek listája: vagy trek 1400-as esetleg 1500-as, vagy Merida 904-es. tudom ez olyan kérdés lehet hogy Real vagy Barca, Isten vagy UFO :D stb de szerintetek?

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
Zolipapa

Az Orbea Orca az egy szép fullcarbon váz..én azért átnéznéém még többször nincs e valami repedés vagy hasadás rajta...
ha Budapesti lennél el kéne menned a Mûegyetmre ott van ipari röntgen, ki tudná mutatni ha van valami baya.

csak azért mondo mert furcsa hogy a kerék totálkáros meg a kormányis kapott. (és a szegény Te si...)

catof21

catof21

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Azt az értelmiségi dolgot arra írtam, hogy aki többet áldoz bicajra, az megtehetné valszeg hogy autóval közlekedjen, de nem teszi, mert fitt akar maradni, élvezi a bicajozást/természetet/friss levegõt, vigyáz a környezetére stb stb, ergo értelmes ember, szal valszeg értelmiségi :)
olyan 150-180 rugót szánnék a történetre (egy 903-as vagy 904-es 2007-es Merida lenne a célpont), lehet naív vagyok, világosítsatok fel ha igen ;), de azt olvastam több helyen (itt is), hogy õsszel akár 50-60%-os kedvezmények is vannak a Meridákra. ha így van akko hurrá, már csak azt nem tom hol is próbálkozzak, mert képtelenek válaszolni a leveleimre :( 150 úgy látszik mán nem is píz debreceni vagyok, azért a vakvilágba nem fogok elindulni Pestre. mindjárt megnézem amiket írtál...

arra figyelj, hogy ha XL-s Merida országúti vázat veszel, akkor (legalábbis nálam az enyémen így van) a nyeregcsöved nem az általános 27,2-es vastagságú lesz, hanem 27,4-es. Ebbõl pedig szinte sehol sincs választék... sõt. én egy darabot találtam, 20-25 boltott végigtelefonálva/járva...
--
c

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Húú, ez durva. Jobbulást!
Azért vérbeli biciklis vagy! Elõször a bicó a sérüléseirõl írtál, aztán a magadéról.

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

A DA agyakkal 2678 g, a 105 3156g.
http://www.cyclingne...shimano105group
alul

Sziasztok! Köszi a segíséget.
Ma elütöttek. A tamási versenyre edzettem, és 300m hiányzott ahhoz, hogy hazaérjek. Egy kocsi kikanyarodott elém, míg én egyenesen haladtam. Bumm. Szerencse, h lassan mentem.
Az Orbea Orca vázam sértetlen, a kormány és síkja kibicsaklott, fixen áll az elsõ kerék. Remélem nincs a villában belsõ sérülés. A fékváltókarok felületileg sérültek. 8-as van a wh-r 560-as elsõ kerekemben, de megcsinálható.
Nekem kitört az elsõ metszõfogam és kívül-belül felszakadt a szám. Több helyen varrták. Tele vagyok zúzódásokkal, dagadt részekkel. Nagyon rossz.
Mindez Kaposváron történt egy temetésre igyekvõ nõ jóvoltából. Köszönöm neki, hogy figyelt.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Csuszi: elsõ körben nem ajánlanám a Dkeszibeli boltot, az árúk jórésze használt/felújított/manipulált..., elég nehéz kiválasztani mi az új/jó/alkalmas. Különben tényleg meg kell várni az õszt és jól szétnézni a piacon, mindig van nagyon jó vétel.
A villamos sínekkel nagyon tisztába kell lenni, mert eléggé változó szögben metszik az utat, és ha nem készül fel elõre a rider, szépen belecsúszik a 23-as kerék a sínbe. Szóvel mindig a lehetõ legnagyobb szögben rámenni. Ez van amikor nehéz dolog, ha a sín nem merõlegesen megy át az úton, pld. kiemelném a Vác-aszódi utat Vác után kb. 2-3km-rel van egy ilyen. A másik veszélyforrás az útszéli vízelvezetõrács ha rosszul teszik vissza (a nyílások párhuzamosak az úttal), vagy az út teljes hosszában lévõ rács.