Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2007. november 02. - 17:30
az az apróhirdetõ...ezt nem szeretik a modik...:chin:
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. november 02. - 16:26
MOD: elérhetõség: kiskubai@gmail.com
Írta 2007. október 30. - 23:40
Országútis pajtások, mint hegyikerékpáros kérdeznék, vázméret ügyileg.
Nekem az jött be, hogy az outi kormánynál 3 centivel rövidebb a felsõcsõ+stucni, mint az egyenes kormányos gépeken.
Race, no Rest!
Írta 2007. október 30. - 23:16
Úgy bizony, és, ha jól értelmezem a 9-11 centivel meg is válaszoltad. Kösz.
Azért arra vigyázz, hogy az országúti kormány mélyebben van - az alsó fogása különösen - emiatt a felsõtestnek lejjebb kell hajolnia, és ha ugyanakkora v. alig hosszabb vízszintes hosszal kalkulálsz a karjaid elég meredek szögben fognak lefele nézni (ha az ember lerajzolja magának, úgy jobban látja,érzi)
Írta 2007. október 30. - 23:00
Írta 2007. október 30. - 21:30
Kicsi lesz az mindenképp. A kérdést nemigen értem. Az országúti kormányok elõrenyúlása többé-kevésbé egyforma (ez kb 9-11 cm a stucnitól), a döntõ mindenképpen a felsõcsõhossz+stucni, tehát ehhez vannak elméleti és gyakorlati adatok.
gondolom úgy értette, hogy mennyivel nyúlnak elõbbre egy egyenes kormányhoz képest
Írta 2007. október 30. - 21:13
Országútis pajtások, mint hegyikerékpáros kérdeznék, vázméret ügyileg.
169 centis magassággal rendelkezem (fellépõ magasság 75 cm). Lehetõségem nyílt egy 49 cm-s országúti vázhoz hozzá jutni. 500 mm-es felsõcsõhossz jellemzi a vázat. A kérdésem: mennyivel toldja meg hosszban az országúti kerékpárt az országúti kormány (a stucnin kívül) ? Hogy többé-kevésbé össze tudjam hasonlítani a montimmal (560mm felsõcsõ + 90 mm stucni). Gondolom, ha kicsit rövid lenne a váz, hosszabb stucnival és hátrébb tolt üléssel itt is lehet nyerni pár centit. Nem gondoltam volna, hogy valaha országútim lesz
Köszönöm a segítséget.
Kicsi lesz az mindenképp. A kérdést nemigen értem. Az országúti kormányok elõrenyúlása többé-kevésbé egyforma (ez kb 9-11 cm a stucnitól), a döntõ mindenképpen a felsõcsõhossz+stucni, tehát ehhez vannak elméleti és gyakorlati adatok.
Írta 2007. október 29. - 23:54
169 centis magassággal rendelkezem (fellépõ magasság 75 cm). Lehetõségem nyílt egy 49 cm-s országúti vázhoz hozzá jutni. 500 mm-es felsõcsõhossz jellemzi a vázat. A kérdésem: mennyivel toldja meg hosszban az országúti kerékpárt az országúti kormány (a stucnin kívül) ? Hogy többé-kevésbé össze tudjam hasonlítani a montimmal (560mm felsõcsõ + 90 mm stucni). Gondolom, ha kicsit rövid lenne a váz, hosszabb stucnival és hátrébb tolt üléssel itt is lehet nyerni pár centit. Nem gondoltam volna, hogy valaha országútim lesz
Köszönöm a segítséget.
Írta 2007. október 29. - 14:01
Race, no Rest!
Írta 2007. október 29. - 12:40
Lenne pár kérdésem. A küllõk menetes részének a méretei eltérõek lehetnek attól függõen , hogy mekkora a küllõ átmérõ vagy a profil?
Ebbõl kifolyólag változhatnak a küllõanya méretei valahogyan?
Írta 2007. október 28. - 01:47
Amúgy milyen érdemi különbség van a "csõszettípusok" közt(reynolds,colombus,oria)?
Elsõre, ezek más cégek. Azokon belül vannak típusok. A jobbakból vékonyabb falú csöveket gyártanak, a gyengébbekbõl (vagy a nagyobb igénybevételûek, nem versenyre kihegyezett változatok) vastagabbat. Ugye a jobb anyag erõsebb, nagyobb feszültséget is elvisel, de a vékonyabb fal miatt rugalmasabb lesz az, amit készítenek belõle.
Itt egy lista pár csõszettrõl:
http://www.desperado...mper_Tubing.htm
Simplonra kérdezz rá. Ha sima crmo, akkor is van száma, ami az ötvözõtartalmát jelöli.
Race, no Rest!
Írta 2007. október 28. - 01:39
Amúgy milyen érdemi különbség van a "csõszettípusok" közt(reynolds,colombus,oria)?
tekintve, hogy amikrõl beszélünk mindegyik acél..
köszi az eddigi infot és meglátásókat!!
Írta 2007. október 27. - 17:56
De Devecser az a nagyon messzi vidék atyagatya...no mindegy megéri
![]()
![]()
Csak mondom, hogy Devecser tele van lomizókkal. Ha elmész oda, 99% bringával távozol.
ON:
Az Exage szettek mindegyike SIS rendszerû?
Race, no Rest!
Írta 2007. október 27. - 17:36
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
Írta 2007. október 27. - 15:09
köszi szépen a meglátásokat!!!!
Írta 2007. október 27. - 14:59
Hellobello!!
Nos szeretnék kérni szakmai meglátásokat akár véleményeket
Elõször is, milyen magas vagy?
A Simplon 59-es, az kb. 180-185 centihez passzol. Devecserben van, ismerem, aki árulja, rendes tag. Láttam, mikor hozták.
A Puch vázanyaga nagyon jó, de a szett már közel 25 éves. Nem pozicionált a váltórendszer- mondjuk ez elõny, mert így több fokozattal is használható. Emiatt sztem drága, hiába nagyon jó állapotú. Mérete nincs megadva, így függõben hagynám.
Peugeot-nak szintén nincs mérete, így ez is lutri. És nem lehet túl jó szett rajta, ha az eladó nem írta fel.
Magamnak a Simplont venném meg. A teljes 105-ös szett azért valami!
Race, no Rest!
Írta 2007. október 27. - 11:56
Nos szeretnék kérni szakmai meglátásokat akár véleményeket
eladtam AZ ugrálós bringám.és szeretnék kezdésnek egy klasszikus országúti kerékpárt venni. 3 jelöltem van.
Puch
http://piacter.bikem...ct=96479&cat=56
Peugeot
http://piacter.bikem...ct=95406&cat=56
Simplon
http://piacter.bikem...ct=96374&cat=56
ami nekem nagyon tetszik az a simplon és a puch de a peugeot se rossz)ezt jol el mondtam) nem tudok kompetenciával dönteni
szeretném ha elmondtanátok melyiket, miért érné meg megvennni.és mire figyeljek.
HÁLÁS KÖSZÖNET
Írta 2007. október 27. - 11:53
Írta 2007. október 27. - 09:02
Köszi!Az FSA középcsapágyakról: tapasztalatom szerint kerülendõ, meg a saját hajtómûveikkel is, mindegyikkel van valami bibi, pld. általános hiba a kattogás, minden különösebb felfedezhetõ ok nélkül (titántól a cro-móig). Hajtómûveik viszont elég jók: ár/merevség/tömeg együttesét tekintve.
Akkor már 2:0 az FSA középcsapágy ellen. Meggyõzött. Mivel integrált lett volna, ezért az egész ugrott hajtómûvel együtt.
Írta 2007. október 27. - 08:43
Csak a 11-32 koszorúról van tapasztalatom, de az ugyanaz pepitában: a 970 nálam jobban bírta, de nem annyival, ami indokolná az árkülönbséget. A 970 kibírt 3-3,5ezer kilcsit is (ebbõl az utolsó 1000 szezon elejére esett, edzeni még jó alapon), a 950-es ha jól emlékszem valahol 2500 körül adta meg magát. Váltásteljesítményben nem éreztem különbséget.
Teszem hozzá, én nem cserélgetem a láncot, nálam egy lánc-egy fogakoszorú, és ha elkezd ugrálni, kuka mind a kettõ.
Viszont nem ugyanazzal a lánccal használtam, lehet, hogy egy olcsóbb, "jobban nyúló" lánc is lehetett ennek az oka.
X.
köszi!
esetleg a Shimano hasonló árkategóriájó 9 sebességes (outi) fogairól valaki?
CS-HG50-9 például 4500-ért ? ezt egy csomó széria használja a Shimanónál.
közben részletesebben elemeztem a problémát, és egyéb tényezõk is jöttek: nincsenek is egyforma kiosztásban, asszem a 21 kicsi, mindenképp valami 23-26 közti nagy kereket szeretnék, és remélem, a rövidkanalas MTB váltóm jól fog mûködni vele...

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére