Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34346 replies to this topic

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
wd40 az hasznos és azt is megelõzheted vele, h belerohadjon a nyeregcsõ. azért nem fújnám bele az egész flakonnal, de az ötlet jó :D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Fûrészeld ketté, kend be hemörájttal, majd hegeszd össze.

Szerintem semmi baja nem lesz kezelés nélkül sem. De ha mégis nagyon akarod, vegyél wd40et, vagy inkább valami sûrûbb olajat, majd a váz lyukain fujd bele az egész dobozzal, azzal a kis lyukas pálcával amit adnak hozzá, majd forgasd. A vázat.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts

én most vettem ultegrát (2*9) és túl sok okosság nincs a felszerelésrõl magáról benne a leírásában...

de a lényeg:
összeraknám a bringámból, amennyi van belõle. de elõtte meg kéne kezelni a vûz (acélváz) belsejét valamivel valahogyan, hogy nagyjából korróziómentes maradjon. milyen módon lehet ezt elvégezni?

köszi

ötlet?:confused:

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

Tudom hogy nem sok pénz, de mindig alkudok aukciós oldalon is. Több kevesebb sikerrel. :D:D
Lehet hogy marad az hogy a neten megkeresem valahol, és csavarboltban keresek egy ilyen menetemelkedésû és méretû csavart és azzal leszedem. :D:D

Bocs, de erre csak Török Szultán sorai jutnak eszembe: Kedves Tsülögg, te 1 nagy ló vaty. Vagy valami hasonló, rég olvastam.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Te azt áruld már el hogy 1 darab csavarral hogyan szedsz le egy hajtókart! Kíváncsi lennék rá....

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Tudom hogy nem sok pénz, de mindig alkudok aukciós oldalon is. Több kevesebb sikerrel. :D:D
Lehet hogy marad az hogy a neten megkeresem valahol, és csavarboltban keresek egy ilyen menetemelkedésû és méretû csavart és azzal leszedem. :D:D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
érdemes kiadni ilyenért pénzt.
(nekem is mindig ég a pofám mert állandóan kunyerálok...:S)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Ezerhaccáz.
Ennyiért használtan se adnám oda :D Menj be 1 bringaboltba és leszedik pár száz ftért. Ha meg ismered õket, akkor ingyen.

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Kössz!

Erre gondoltam. Kicsit borsos árnak látom ezt, akkor is ha ez egy örökéletû dolog de ha valakinek van használt darabja azt szívesen megvásárolnám.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

...ha a hajtómûvet akarod leszedni a monoblock/középcsapágyról, ahhoz spec. szerszám kell...

ilyen ni:
http://ebike.hu/term...ajtokarhoz/5119
de ha bemész egy boltba, akkor leszedik Neked ingyen is szerintem.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
hajtófogaskereket? a tengelyérõl? Nem világos, de ha a hajtómûvet akarod leszedni a monoblock/középcsapágyról, ahhoz spec. szerszám kell.
Ha meg csak a fogaskereket a hajtómûrõl, ahhoz elég egy 5-ös imbusz.

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Hello!

Biopace hajtófogaskereket szeretnék leszedni a tengelyérõl. Van valakinek tippje hogy mivel próbálkozzak ha nincs konkrét szerszámom hozzá, csak a normál háztartási dolgok? Olyan menetemelkedése lehet amit lehet csavarbotlban kapni? Esetleg ha valakinek van egy elfekvõben lévõ akkor normális áron megvenném.

Kösz!
Üdv. Ádám

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
én most vettem ultegrát (2*9) és túl sok okosság nincs a felszerelésrõl magáról benne a leírásában...

de a lényeg:
összeraknám a bringámból, amennyi van belõle. de elõtte meg kéne kezelni a vûz (acélváz) belsejét valamivel valahogyan, hogy nagyjából korróziómentes maradjon. milyen módon lehet ezt elvégezni?

köszi

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
amit a 105-öshöz adnak papírt azon elég sok minden rajt van (beállítások, szükséges dolgok,méretek KÉPEKKEL illusztrálva) ha esetleg nem kaptál ilyet akkor le is tudod tölteni a shimano weboldaláról. de a sram oldalán is ugyan ezt megnézheted csak más a váltó, de a beállítás,felrakás ugyan az.

a váltóhoz való bowdenbõl egy méret van, csak a márkanevek mások. sok külömbséget nem veszel észre kté bowden minõsége között.

a bowdenháznál más a helyzet. ott van sok választási lehetõség. van a gyári shimano,jagwire,nokon de noname-et is kapsz a boltban 150 ft-os méteráron.

nézz már elkészült bringákat a neten, fogj hozzá és ha elakadsz vagy tanács kellene írja ide és mi válaszolunk. ez a fórumosdi ezért is van...

n-dre

n-dre

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hello!

Van egy kis gondom, amiben segítséget szeretnék kérni. Most rakok össze egy országútit magamnak, de bringás pályafutásom során fékváltókarral eddig még nem volt dolgom. Most egy 2*9-es 105-öst teszek fel a bicajra, azaz csak tennék, mert nem igazán tudom miként kéne összerakni (bowdenek , beállítási lehetõségek, stb), úgyhogy ha valakinek lenne errõl valamiféle irománya, esetleg képekkel illusztrálva, az legyen olyan jó és küldje el nekem. :)

Elõre is köszönöm. email: n-dre@mail.tvnet.hu

üdv

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Naszóval másolok ide egy linket a versenyrõl aminek egyik szakasza a stelvio leküzdése.
A stelviot emelném ki a rajzból ami
Prad városból indul 900m, - Trafoi 1543m, - a stelvió csúcsa Stiffsenjoch 2797m,
összesen 1897m, 27,5 km en keresztül
Igaz Pradtól Trafoi-ig tartó szakasz nem olyan meredek, de a további 16km sz húzós, fõleg a vége.
A pályarajz max 15% os emelkedõt is ír!!

link:
http://www.dreilaend...s/strecke_a.zip

Ezt töltsétek le a gépre, mert sajna csak úgy mûködik, legalábbis nálam.

Még egy kép, hogy mirõl is van szó:

http://www.najblog.c...227-stelvio.jpg

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Motorral is szopatós volt, igaz szakadt az esõ. Fent meg a hó. Felértünk, épp csattogott le egy olasz síiskola a pályáról. Júliusban. Délrõl elég rossz az aszfalt.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Mondjuk 27 km 10-15% meredekség 3200 körüli szintkülönbséget jelent - s mivel valami 2700 a legfelsõ pontja, s eleve 1000 felett indulsz, ez maximum szakaszonként lehet 10-15-ös.

Ja, utánanéztem:
http://www.climbbybi...ryMountainID=39
Length: 24,3 km Height start: 950 m Height top: 2758 m Gradient: 1808 m

Csak érdekességként mondom, hogy a legmeredekebb szakasza is "csak" 9,5 %-os. Szerintem biztosan bemásznám - mondjuk, hogy milyen áttétellel, az más kérdés.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hát ha annyi, és olyan meredek, akkor fel kell kötni a gatyót :D
Nekem 39-21 van, de már a 10-12%-on sem lehet lazán felmenni vele.
Sztem minimum egy másik sor hátra, vagy kistányéros hajtómû kell, ha nem 30-as pedálfordulattal akarsz 27 km-t mászni :D

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Van köztetek olyan rider aki megmászta a Stelviót olaszban?
27km felfelé, brutál 10-15% emelkedõ.
Elég oda a 39-23 as áttétel, vagy visszagurulok?