Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34361 replies to this topic

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Obiban pár száz forintért kapsz, vagy bármilyen háztartási vagy mittudomén milyen boltban, mondod, hogy rozsdaátalakító, azt kapsz. A kormány vágott, fékkar ügyben nem tudok nyilatkozni.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
de most nem tudom mit parázol.milyen a váz?ha meg csak száraz idõbe mész vele.meg ha még majd szobába is tárolod vagy száraz helyen.én nem cseszegetném.egyik acélvázam se fúkászoltam belülre semmivel.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts

Ha wd-40-et használsz ésszel az garantált, hogy nem jut el mindenhova. Nem tudom, miért féltek a rozsdaátalakítótol. Nem rohaszt az semmit, csak a rozsdával lép reakcióba, tehát azzal, ami már amúgy is el van rohadva.

de akkor ajánlhatnál is átalakítót, mert én pl. sosem hallottam ilyenrõl... meg igazából vadi új a vázam, szóval nem hiszem, hogy olyan istenigazából rozsdás lenne...
más: a fixid kormánya vágott vagy így vetted? idõfutam fékkar belemenne?

na valamit találtam, de 5 rongy körül van és kb. 1 használatért nem feltétlenül kéne ez nekem. vasáru boltban nincs ilyen szolgáltatás?:D

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
hali!
175 cm-es magassághoz 54-56 között keresgélj! vagy ezt tudom még ajánlani: http://www.competiti...ALCULATOR_INTRO
az author pedig teljesen jó.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ha wd-40-et használsz ésszel az garantált, hogy nem jut el mindenhova. Nem tudom, miért féltek a rozsdaátalakítótol. Nem rohaszt az semmit, csak a rozsdával lép reakcióba, tehát azzal, ami már amúgy is el van rohadva.

Bero

Bero

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!
Mekkora az ideális vázméret egy 175cm-es emberkének?
Illetve author vázakról hallotatok már valamit? Elméletileg Colombus csöves.
Elõre is köszi

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
nah, akkor ahogy elnézem az lesz a tuti, ha valami dörzsölõvel átszaladok a belsején, aztán jön a wd-40 (ésszel):)

Rabbit: nem igazán van illesztés a vázon. mondjuk pont a hajtómûnél van, azt necces lenne elrohasztani.:D

rezizotyo: kizárólag száraz idõben használom majd. télire van kevésbé költséges bringám:lol1:

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Amit én használtam, annak a nevében ha jól emlékszem "55" volt. És azt nem mondtam, hogy véglegesen kell lezárni a lyukakat.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
az evipass rozsdaoldó én úgy tudom...:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
ja, azt nem írtam, hogy amikor nem használom a gépet (annyira nem vagyok elvetemült, hogy mínuszban nyomjam...) mindent kiszedek a vázból, összes csavart és a nyeregcsövet is: hasszellõzzön!

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,026 posts
  • LocationKelenföld

Nem, tényleg van olyan h. rozsdaátalakító... :)
Valami réteget képez a már meglévõ rozsdából és nem engedi továbbterjedni. De pontosan énsem tudok, rá kell guglizni...

Bizony. Evipass és társai.

Én a közelébe nem mennék a bicajnak vele, csúnya dolgokat tud csinálni: revás szögacél és hasonlók tisztításához van az kitalálva.
Szerintem régi vázon az illesztéseknél simán kiszedi a kötõanyagot, de errõl szakavatott kollégák biztos többet tudnak. A festés is megsínyli, az tuti.

A váz lukainak végleges lezárásáról annyit, hogy így fennáll a veszély, hogy ha valami furmányos módon mégis bekerül a nedvesség, akár csak pára formájában, gond lehet, hogy nem tud kiszáradni.
Ez az olajfilm a csõ belsejében (WD40 és hasonlók) BMX-es körökben egyébként jólbevált õsi trükk, pl. ötvözött acél hajtókaroknál is alkalmazzák.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nem, tényleg van olyan h. rozsdaátalakító... :)
Valami réteget képez a már meglévõ rozsdából és nem engedi továbbterjedni. De pontosan énsem tudok, rá kell guglizni...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
én így csináltam: wd40 befúj (ésszerû mennyiséget - tök fölöslegtes egy flakonnal), utána az összes lehetõséget, ahol bármi is be tud menni zsíroztam: nyeregcsõ (ezt ugye alapból kenni kell), kulacstartó szemeknél csavar bezsíroz+bõr alátét (nem tudom, lehet-e kapni, én bõrlyukasztóval csináltam). kormánycsapágynál is mindent célszerû kenni (ha a villa is vas). Monoblokkház, más nem jut eszembe.

Ha esõs idõben is akarod használni, akkor kötelezõ a sárvédõ (mármint a váz szempontjából - faterom 30 éve használja ua. az olasz szörnyet télen-nyáron, de mindig sárvédõvel, így nem rohad - csak a sárvédõ a sótól).
Mivel nem olcsón kikázott vázad van, ha jól emlékszem, így vagy száraz évszakban használd, vagy sárvédõ olyan kiegészítõvel (laffantyú?).

A rozsdaátalakító arannyá alakítja a rozsdát, az alkímia titkos fegyvere ;).
Szerintem rozsdamarót akart írni (szerintem bármilyen olajos jól szétterõlõ lötty megteszi).

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts

Le kell zárni a vázon az összes nyílást (egy kivételével), és rozsdaátalakítót kell beletölteni, aztán azt az egy nyílást is lezárni és forgatni a vázat minden irányban.

van ilyen, hogy rozsdaátalakító? mivé alakít?:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Le kell zárni a vázon az összes nyílást (egy kivételével), és rozsdaátalakítót kell beletölteni, aztán azt az egy nyílást is lezárni és forgatni a vázat minden irányban.

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
wd40 az hasznos és azt is megelõzheted vele, h belerohadjon a nyeregcsõ. azért nem fújnám bele az egész flakonnal, de az ötlet jó :D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Fûrészeld ketté, kend be hemörájttal, majd hegeszd össze.

Szerintem semmi baja nem lesz kezelés nélkül sem. De ha mégis nagyon akarod, vegyél wd40et, vagy inkább valami sûrûbb olajat, majd a váz lyukain fujd bele az egész dobozzal, azzal a kis lyukas pálcával amit adnak hozzá, majd forgasd. A vázat.

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts

én most vettem ultegrát (2*9) és túl sok okosság nincs a felszerelésrõl magáról benne a leírásában...

de a lényeg:
összeraknám a bringámból, amennyi van belõle. de elõtte meg kéne kezelni a vûz (acélváz) belsejét valamivel valahogyan, hogy nagyjából korróziómentes maradjon. milyen módon lehet ezt elvégezni?

köszi

ötlet?:confused:

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

Tudom hogy nem sok pénz, de mindig alkudok aukciós oldalon is. Több kevesebb sikerrel. :D:D
Lehet hogy marad az hogy a neten megkeresem valahol, és csavarboltban keresek egy ilyen menetemelkedésû és méretû csavart és azzal leszedem. :D:D

Bocs, de erre csak Török Szultán sorai jutnak eszembe: Kedves Tsülögg, te 1 nagy ló vaty. Vagy valami hasonló, rég olvastam.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Te azt áruld már el hogy 1 darab csavarral hogyan szedsz le egy hajtókart! Kíváncsi lennék rá....