Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Bianchi hajtómûvekrõl nemnagyon hallottam még, de vázban nálam is az az elérhetetlen szépség:D a második szebb:serduszka

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Hajtómû csere elõtt állok, mert sehogy sem tudok kibékülni a jelenlegi 34/50-as tányérokkal és a karokat is elég rövidnek érzem (170).
A kérdésem az lenne, hogy az alábbi két hajtómû közt van-e valami számottevõ különbség (a nagytányért és a 15 g-os különbséget leszámítva :) )

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Mennyire ajánlott/nem ajánlott az ISIS-es rendszer az outiknál (eddig csak integrált hajtõmûveket nyúztam)? Eredetileg a Veloce-t néztem ki magamnak, de Bianchi-mániás lévén most kicsit elbizonytalanodtam :chin:

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
slopingosnál nem mérvadó a nyeregvázcsõhossz. a "felsõcsõ" hossza L-esnél: 57,5 cm, XL-esnél 59 cm, XXL-esnél 60,5 cm - én ezért választanám az L-eset, maximum az XL-eset.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
az a váltókar úgy is feltehetõ a vázra, ha bejárod a fél várost, keresel egy bilincset a vázra, és abba belecsavarozod.aztán ha fékváltókarod lesz, utána megmaradhat bowdenvezetõnek.ha régi tipusú vázad van.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A 903-asom 58-as /c-t/ és én is 188cm vagyok. Bár egyszer kipróbálnék egy nagyobb vázat - csak úgy, kiváncsiságból.
Ja, és a méretet illetõen betût nem találtam a vázon.

méretezésnél S-XXL használnak, geo táblában centit:

http://www2.merida-b...ikes.Detail.124

de eszerint az xxl-es az 58-as
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

188-as magassághoz milyen Merida váz kellene?

A 903-asom 58-as /c-t/ és én is 188cm vagyok. Bár egyszer kipróbálnék egy nagyobb vázat - csak úgy, kiváncsiságból.
Ja, és a méretet illetõen betût nem találtam a vázon.
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
szerintem kb. L-es, azt 57-59-esnek írják. de írd be gugliba, h "frame size calculator", válassz egy szimpatikus oldalt és méregess.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

tényleg bocsíí tök elnéztem. ez elött néztem a merida topicot lehet azé.
akkor 58-as

meridák meg S/M/L/XL méretben vannak. :)

és abból lehet a 188-hoz már XL is elfér, annyira a meridák úgy tom nem nagyok.

(már ha Bloke karárs a milyen alatt a mekkorát értette :)...mert ha nem akkor szerintem sárga )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
tényleg bocsíí tök elnéztem. ez elött néztem a merida topicot lehet azé.
akkor 58-as

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

embermagasság ..........ideális vázméret
-160cm........................15"-16" ("S")
165cm.........................16"
170cm.........................16"-17"
175cm.........................17"
180cm.........................18"-19" ("M")
185cm.........................19"
190cm........................ 20"-21" ("L")
195cm-........................21"-23"

19.5 feles lenne a legjobb, de ez ember tipustol is függ (kinek milyen hosszú a keze,lába)
a 20-ast is elbirnád egy rövidebb kormányfejjel
de a legjobb az lenne hogyha bemennél egy üzletbe ráülnél, kipróbálnád

Delma elvtárs kicsit se ne zavarjon hogy ez a virsligumis topik, Te meg montis méreteket véstél ide...:)

ha még nem tûnt vón fel a virsligumisokat centiméterben szokják méretezni és teljesen máshogy..

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

de a sebeség is stimmel vagy az mind1?

nem mind1 hogy melyik alkatrész hány sebességes, a váltó rendszereknél ez a leg lényegesebb

utánna néztem ennek a váltókarnak (SL-SY20A)
- a shimano robbantott ábrája szerint van egy bilincses ami a kormányfejre rögzíthetõ, és van egy fajta amin nincs bilincs, és csak felcsavarozod a vázra
- a shimano weboldalán és a robbantott ábráján 6 sebességet írtak, máshol ugyanerre a típusra meg 7-est. szóval most nemtom melyik. a legjobb az lenne hogy írsz az ebikenak hogy most melyik van nekik (hány sebesség, milyen bilincs)
- ha 7 sebességes ilyen kart találsz akkor müködni fog a hátsó váltóddal (az acera 7 és 8 sebbességel is tud müködni, csak úgy kell beállítani azzal a 2 csavarral)

embermagasság ..........ideális vázméret
-160cm........................15"-16" ("S")
165cm.........................16"
170cm.........................16"-17"
175cm.........................17"
180cm.........................18"-19" ("M")
185cm.........................19"
190cm........................ 20"-21" ("L")
195cm-........................21"-23"

19.5 feles lenne a legjobb, de ez ember tipustol is függ (kinek milyen hosszú a keze,lába)
a 20-ast is elbirnád egy rövidebb kormányfejjel
de a legjobb az lenne hogyha bemennél egy üzletbe ráülnél, kipróbálnád

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Bero

Bero

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Köszi a segítséget :) Mát itt is díszeleg az Author Voyage :D

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
de a sebeség is stimmel vagy az mind1?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
ja de ugyan ilyet kapsz meg látni is tescos bringákon kormányra 25.4-es befogóval
amit leírtál váltókat azokkal müködni fog, csak be kell állítani
(ehez a karhoz csak shimano hátsó váltót használhatsz, az elsõ bármilyen lehet)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
"kormányfejre rögzíthetõ"

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Üdv mindenki!

Kis help kéne!
A kérdés:Ez a váltokar 3x8 sebes.(elöl:Shimano C051, hátul Shimano Acera)
váltokhoz jo e...? Jah és még azt furálom hogy bilincs átméröje 25.4 mm ez azt jelenti hogy 2.54 cm átméröjü vázhoz van mert az brutális lenne(kisúj vastagság)

Elõfordulhat hogy amatör kérdések persze az is vagyok és azért nem tom...:D

Elõre is kösz!

Üdv!

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

de most nem tudom mit parázol.milyen a váz?ha meg csak száraz idõbe mész vele.meg ha még majd szobába is tárolod vagy száraz helyen.én nem cseszegetném.egyik acélvázam se fúkászoltam belülre semmivel.

ösztöndíjból gazdálkodok....halom pénzem van a cuccban, szép és tartós bringát akarok. ha kirohad a bringa alólam, mielõtt én úgy gondolnám, hogy csereérett a váz, annak nem örülnék... coppi váz egyébként. matuznál most épp akciós. az enyém kb. 2 hónapja van nálam.

bloke: köszi, akkor ilyen kormányt nem fogok egyik boltban sem keresni:)

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Érdekelne hogy elõl a milyen célból van egy kis lemezzel lefedett lyuk az agyon a tengely közepénél.

az elvileg 2 lyuk. zsírt lehet ott cserélni. leszeded a lemezt, egyik lukon belövöd pisztollyal a zsírt, a másik lukon meg kitolja a régi piszkosat. jó cucc:)

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Hi!

Elõl Gipiemme, hátul Joytech agyam van gyorszárral. Érdekelne hogy elõl a milyen célból van egy kis lemezzel lefedett lyuk az agyon a tengely közepénél. A hátsó kerekemben vagy egy nyolcas, de nem a felniben hanem vagy az agyban vagy a tengely ferde. Ahogy szerelés közben megtekerem a kereket, miközben forog, hol megfeszül hol lazul, és látom hogy az agy rész is himbálózik ugyanolyan tempóban. Elõrõl nem tudtam kipróbálni a vékony kis gyorszáras rész cseréjével hogy az lehet-e a gond. Van valami tippetek?