Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34346 hozzászólás a témában

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
nem versenyzéshez csak városok közötti cirkáláshoz 185 centihez jó az 52 es vázméret? mondjuk ha jó ha nem, az lesz, csak mennyire gáz? gázabb mint a 16.5' pxem?

Edit akkor nincs gáz:)

emre

emre

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
"a 60-as méret vázból szerinted jó lesz?"

Helló!

Nem vagyok szakértõ a témában, de a napokban vettem egy használt gépet.
Az üléscsõ 61cm-es, a felsõ 59cm, stucni 12cm, én 186cm vagyok.
Aznap még kipróbáltam egy 64cm-es Bianchit és az sem volt a számomra kényelmetlenül nagy, hosszú, stb.
De az 57-es magasságú már zavaróan kicsi volt

Azt mondtad 190cm vagy, szerintem a 60cm-es üléscsõ a minimumkategória, ha eltekintünk attól, hogy általában eggyel kisebb méretût szoktak javasolni versenyzéshez.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
ez a 20-as gumi nem jó hír. néztem a gumipalettát és nem sok gumi van ami 20-ról indul:s
amúgy néztem még az új magellant,gepidát,demát is de mindenképpen én szeretném összerakni, szóval csak váz kell

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
a 60-as méret vázból szerinted jó lesz?

Ezt sajna nem tudom garantálni!
Ha van rá lehetõséged próbálj ki egy komplett bicajt.
Elõször féltem a 2cm széles gumitól , de nem nehéz megszokni, a villla ugy tudom mindegy mekkora vázat veszel ugyanaz.
Ebbõl adódik, hogy nálad is problémát okozna a 23as külsõ, belemegy a villába , de amikor felfújod akkor ér meglepetés, mint engem:(
Dehogynem rengeteg gumi van ami 20as , pl Maxxis xenith /derótosat használok mert nem volt akkor kevláros/

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
úgy lesz a történet hogy a neten megveszem a vázat (25 e villával)
és aztán amit lehet a neten, a többit meg boltban beszerezem
igen, tiagárból az integrált lesz, 2 tányérral
hegy az van itt bõven (Mecsek,Völgység)

20-as?:scared:

a 60-as méret vázból szerinted jó lesz?

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Mivel pontosan nem emlékszem, hogy mit kell külön megvsárolni hozzá , ezért azt javaslom, hogy tekitsd meg személyesen a vázat, utána okosabb leszel.
Finombeállító csavar/váltóbovdenhez/ sincs hozzá pl ez jó:pl bbb
BCB-93 http://www.pacificcycles.hu/
A bovdenvezetõ is aránylag kis tétel kb 1000 huf lehet.
A 07 es tiagra jó választás lehet, mivel az integrált hajtómû nagy merevséget biztosít, ha szeretsz hegyre mászni/és van rá lehetõséged/ akkor az integrált hajtómûvet ajánlom 50/34 es áttétellel. 175 ös hossz az kell
A nyeregben nem tudok tanácsot adni, az egyéni döntés/ én bbb ctl -t használok/
Egy nagyon fontos dologról megfeledkeztem: 700X23 as gummát nem tudsz a bicajba tenni, olyan kicsi a hézag a kerék meg a villa között/elöl/ , hogy nem forog el a kerék ezért csak és kizárólag 20 gumi jó hozzá!
A képeken is látszik, hogy 550 es kereket használok, hát mit mondjak, nem vagyok híve a shimnao gyári kerekeknek, mivel kónuszosak, igaz eddig jól bírják a strapát, de a ritka küllõk miatt oldal irányban kolbászolnak rendesen.
Remélem tudtam segíteni.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
tudod hogy nem vagyok kónuszpárti. meg 32 küllõs legyen, az tartósabb
a felnirõl nem is beszélve

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
1500 Ft körül van a bowdenvezetõ ami az alsócsõre való. Váltópapucs jár a Mali-hoz.
500-as, vagy az 550-es Shimano kereket is nézd meg, hátha találsz akciósan.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
végre:D igen, te voltál akit néztem, még emlkéeztem is hogy neked volt mind a 2 magican:)

191 vagyok pontosan, szerintem a 60-as lesz jó, montiból 19.5 van.

a nyeregcsövet,kormányfejet,kormányt a truvativ team szériájából szeretném összerakni (úgy mint most a montinál,nagyon bejött)

kerekeknek b+ iparis agyat és mach1 cfx 32 lyukas felnit képzeltem el, dt sima küllõkkel 3 keresztre fûzve. continental gumikkal

váltó,hajtás,fék rendszer a 07-es shimano tiagrából fog kikerülni.
kivéve a láncot és a fogsort, mert az sram lesz.

egyedül a nyergen gondolkozok még, lehet megint wtb shadow v-race pro lesz mint a montin vagy egy bbb compseat vagy olcsóbb fizik?.

ma néztem a shimano katalógust, abban volt bowdenvezetõ, amúgy külön mennyibe kerül?
és váltópapucs van hozzá nem?

köszi a segítséget!!

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
[quote name='Delma01']hello
eladom a montit és tervezem Mali magican road vételét,összerakását.
kérdésem lenne:

a vázhoz jár-e integrált kormánycsapágy vagy venni kell külön, és milyen fajta kell bele? (márak,méret)

a nyeregcsõ átmérõje?

Szia Nekem ilyen bicajom van, lehet rám gondoltál!
link:
http://www.kep.tar.hu/bigiboy00
Mtb-t , Országutit is hajtok mindkettõ ebbõl a márkából, mivel ár/érték arányban nagyon jó/
Kérdéseidre a válasz!

1.
A vázhoz alapba csak egy villa jár semmi más!Mindkettõ alu.
Elég kicsi vagyok 48 as vázam van súlya: 1316g
a villa 539g vágatlanul!
A kormánycsapágyat a boltban is meg lehet venni/ahol a vázat veszed/ pl Budapesten Mali stop-shop Bécsi úton, bár nem mondhatnám hogy segítõkészek lettek volna az eladók -mindegy /én nem itt vettem, csak jártam itt/
ilyen csapágy kell bele:
http://ebike.hu/term...84&brand_id=142

2.
standard méret: 27.2mm es/nyeregcsõ bilincs sincs a vázhoz azt is venned kell, de pl egy acor tökéletesen megfelel szerintem /kb 1000huf/
Ha jól emlékszem a középcsapágy alatt lévõ kis mûanyag bovden vezetõ sincs hozzá ezt is meg kell venni!
Amire figyelj:
Méretek: 46cm, 48cm, 52cm, 55cm, 58cm, 60cm ilyen méretekben lehet megvásárolni a vázat, persze a testmagasságodtól függ, hogy melyik a neked való.
Én 165cm vagyok. 48cm es nekem az ideális bár gondolkodtam a 46 oson is, mert nagyon elõre kell nyúlnom és az fárasztó tud lenni, ezt ellensúlyoztam "egyenes" nyeregcsõvel, illetve rövidebb stucnival.
A bringába kb 5000km van benne amit tavaly sikerült tekernem, meg vagyok elégedve, igaz a rossz úton eléggé ráz de melyik alu nem.Tuningnak esetleg egy carbon villát megérdemelne pl ilyet:
http://www.biondobik...product&id=3564

Ha kérdésed lenne szívesen válaszolok!

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
hello
eladom a montit és tervezem Mali magican road vételét,összerakását.
kérdésem lenne:

a vázhoz jár-e integrált kormánycsapágy vagy venni kell külön, és milyen fajta kell bele? (márak,méret)

a nyeregcsõ átmérõje?

és itt a fórumon láttam régen egy szép kéket, aki tudja a tagnak a nickjét írja le pls

elõre is köszi

endru

endru

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
És kapni valahol itthon még kool stop fékpofát?

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Weinmann régi patkófékeim vannak.Az elsõ fékemen a két fékpofa közül az egyik nem úgy áll ahogy kéne, az eleje közelebb van a felnihez mint a másiknak. Próbálgattam hajlítani visszafelé a szárat de nem nagyon sikerült. Vannak tippek mivel érdemes próbálkozni?
Hogyan tudom kiküszöbölni hogy a fék behúzása után ne csak az egyik oldal távolodjon el a felnitõl?
Van valami vegyszer amivel a felnit meg lehet tisztítani a fékpor,sár, és egyéb kellemetlenségek elegyétõl? A fékpofákat meg csiszoltatom egy kis smirglivel ha fémes, olajos mocsok van rajta?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
oks, köszi!

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

B+ cserélhetõ betétes fékpofákról van vkinek tapasztalata?
(Nem baj, ha gyorsabban kopik, csak a felnit ne egye meg)

Egyéb jó és cserélhetõ betétés fékpofa javaslat?

Az olcsó cserélhetõs fékbetét házba is pompásan illeszkedik a Kool-Stop. Sima fekete, mondjuk.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
B+ cserélhetõ betétes fékpofákról van vkinek tapasztalata?
(Nem baj, ha gyorsabban kopik, csak a felnit ne egye meg)

Egyéb jó és cserélhetõ betétés fékpofa javaslat?

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Használt már v.ki ilyen országúti hajtómûvet?
Truvativ '06 Rouleur HMC Carbon (GXP)
Sh-val összehasonlítva milyen, csavarodik, vagy nem?
thx

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Bocsánat, tudom, hogy nem tech, de országúti téma, Knézy Jenõ stuttgarti képriportja:
http://eurosport.mas.../Stuttgart2007/

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
ugy nézem hogy integrálthoz is van angol meg olaszmenetes csésze pl:http://www.chainreac...x?ModelID=11725
szerintem itthon is rendelhetõ:chin:

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Meaculpa, valamiért meg sem fordult a fejembe, hogy nem angol menetes a váz...

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!