nem versenyzéshez csak városok közötti cirkáláshoz 185 centihez jó az 52 es vázméret? mondjuk ha jó ha nem, az lesz, csak mennyire gáz? gázabb mint a 16.5' pxem?
Edit akkor nincs gáz:)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Started by
Endroo
, 2006. January 10. 21:34
Posted 2008. February 11. - 01:04
Posted 2008. February 10. - 21:02
"a 60-as méret vázból szerinted jó lesz?"
Helló!
Nem vagyok szakértõ a témában, de a napokban vettem egy használt gépet.
Az üléscsõ 61cm-es, a felsõ 59cm, stucni 12cm, én 186cm vagyok.
Aznap még kipróbáltam egy 64cm-es Bianchit és az sem volt a számomra kényelmetlenül nagy, hosszú, stb.
De az 57-es magasságú már zavaróan kicsi volt
Azt mondtad 190cm vagy, szerintem a 60cm-es üléscsõ a minimumkategória, ha eltekintünk attól, hogy általában eggyel kisebb méretût szoktak javasolni versenyzéshez.
Helló!
Nem vagyok szakértõ a témában, de a napokban vettem egy használt gépet.
Az üléscsõ 61cm-es, a felsõ 59cm, stucni 12cm, én 186cm vagyok.
Aznap még kipróbáltam egy 64cm-es Bianchit és az sem volt a számomra kényelmetlenül nagy, hosszú, stb.
De az 57-es magasságú már zavaróan kicsi volt
Azt mondtad 190cm vagy, szerintem a 60cm-es üléscsõ a minimumkategória, ha eltekintünk attól, hogy általában eggyel kisebb méretût szoktak javasolni versenyzéshez.
Posted 2008. February 10. - 17:35
ez a 20-as gumi nem jó hír. néztem a gumipalettát és nem sok gumi van ami 20-ról indul:s
amúgy néztem még az új magellant,gepidát,demát is de mindenképpen én szeretném összerakni, szóval csak váz kell
amúgy néztem még az új magellant,gepidát,demát is de mindenképpen én szeretném összerakni, szóval csak váz kell
Posted 2008. February 10. - 17:30
a 60-as méret vázból szerinted jó lesz?
Ezt sajna nem tudom garantálni!
Ha van rá lehetõséged próbálj ki egy komplett bicajt.
Elõször féltem a 2cm széles gumitól , de nem nehéz megszokni, a villla ugy tudom mindegy mekkora vázat veszel ugyanaz.
Ebbõl adódik, hogy nálad is problémát okozna a 23as külsõ, belemegy a villába , de amikor felfújod akkor ér meglepetés, mint engem:(
Dehogynem rengeteg gumi van ami 20as , pl Maxxis xenith /derótosat használok mert nem volt akkor kevláros/
Ezt sajna nem tudom garantálni!
Ha van rá lehetõséged próbálj ki egy komplett bicajt.
Elõször féltem a 2cm széles gumitól , de nem nehéz megszokni, a villla ugy tudom mindegy mekkora vázat veszel ugyanaz.
Ebbõl adódik, hogy nálad is problémát okozna a 23as külsõ, belemegy a villába , de amikor felfújod akkor ér meglepetés, mint engem:(
Dehogynem rengeteg gumi van ami 20as , pl Maxxis xenith /derótosat használok mert nem volt akkor kevláros/
Posted 2008. February 10. - 17:23
úgy lesz a történet hogy a neten megveszem a vázat (25 e villával)
és aztán amit lehet a neten, a többit meg boltban beszerezem
igen, tiagárból az integrált lesz, 2 tányérral
hegy az van itt bõven (Mecsek,Völgység)
20-as?:scared:
és aztán amit lehet a neten, a többit meg boltban beszerezem
igen, tiagárból az integrált lesz, 2 tányérral
hegy az van itt bõven (Mecsek,Völgység)
20-as?:scared:
Posted 2008. February 10. - 17:16
Mivel pontosan nem emlékszem, hogy mit kell külön megvsárolni hozzá , ezért azt javaslom, hogy tekitsd meg személyesen a vázat, utána okosabb leszel.
Finombeállító csavar/váltóbovdenhez/ sincs hozzá pl ez jó:pl bbb
BCB-93 http://www.pacificcycles.hu/
A bovdenvezetõ is aránylag kis tétel kb 1000 huf lehet.
A 07 es tiagra jó választás lehet, mivel az integrált hajtómû nagy merevséget biztosít, ha szeretsz hegyre mászni/és van rá lehetõséged/ akkor az integrált hajtómûvet ajánlom 50/34 es áttétellel. 175 ös hossz az kell
A nyeregben nem tudok tanácsot adni, az egyéni döntés/ én bbb ctl -t használok/
Egy nagyon fontos dologról megfeledkeztem: 700X23 as gummát nem tudsz a bicajba tenni, olyan kicsi a hézag a kerék meg a villa között/elöl/ , hogy nem forog el a kerék ezért csak és kizárólag 20 gumi jó hozzá!
A képeken is látszik, hogy 550 es kereket használok, hát mit mondjak, nem vagyok híve a shimnao gyári kerekeknek, mivel kónuszosak, igaz eddig jól bírják a strapát, de a ritka küllõk miatt oldal irányban kolbászolnak rendesen.
Remélem tudtam segíteni.
Finombeállító csavar/váltóbovdenhez/ sincs hozzá pl ez jó:pl bbb
BCB-93 http://www.pacificcycles.hu/
A bovdenvezetõ is aránylag kis tétel kb 1000 huf lehet.
A 07 es tiagra jó választás lehet, mivel az integrált hajtómû nagy merevséget biztosít, ha szeretsz hegyre mászni/és van rá lehetõséged/ akkor az integrált hajtómûvet ajánlom 50/34 es áttétellel. 175 ös hossz az kell
A nyeregben nem tudok tanácsot adni, az egyéni döntés/ én bbb ctl -t használok/
Egy nagyon fontos dologról megfeledkeztem: 700X23 as gummát nem tudsz a bicajba tenni, olyan kicsi a hézag a kerék meg a villa között/elöl/ , hogy nem forog el a kerék ezért csak és kizárólag 20 gumi jó hozzá!
A képeken is látszik, hogy 550 es kereket használok, hát mit mondjak, nem vagyok híve a shimnao gyári kerekeknek, mivel kónuszosak, igaz eddig jól bírják a strapát, de a ritka küllõk miatt oldal irányban kolbászolnak rendesen.
Remélem tudtam segíteni.
Posted 2008. February 10. - 17:14
tudod hogy nem vagyok kónuszpárti. meg 32 küllõs legyen, az tartósabb
a felnirõl nem is beszélve
a felnirõl nem is beszélve
Posted 2008. February 10. - 17:11
1500 Ft körül van a bowdenvezetõ ami az alsócsõre való. Váltópapucs jár a Mali-hoz.
500-as, vagy az 550-es Shimano kereket is nézd meg, hátha találsz akciósan.
500-as, vagy az 550-es Shimano kereket is nézd meg, hátha találsz akciósan.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. February 10. - 16:50
végre:D igen, te voltál akit néztem, még emlkéeztem is hogy neked volt mind a 2 magican:)
191 vagyok pontosan, szerintem a 60-as lesz jó, montiból 19.5 van.
a nyeregcsövet,kormányfejet,kormányt a truvativ team szériájából szeretném összerakni (úgy mint most a montinál,nagyon bejött)
kerekeknek b+ iparis agyat és mach1 cfx 32 lyukas felnit képzeltem el, dt sima küllõkkel 3 keresztre fûzve. continental gumikkal
váltó,hajtás,fék rendszer a 07-es shimano tiagrából fog kikerülni.
kivéve a láncot és a fogsort, mert az sram lesz.
egyedül a nyergen gondolkozok még, lehet megint wtb shadow v-race pro lesz mint a montin vagy egy bbb compseat vagy olcsóbb fizik?.
ma néztem a shimano katalógust, abban volt bowdenvezetõ, amúgy külön mennyibe kerül?
és váltópapucs van hozzá nem?
köszi a segítséget!!
191 vagyok pontosan, szerintem a 60-as lesz jó, montiból 19.5 van.
a nyeregcsövet,kormányfejet,kormányt a truvativ team szériájából szeretném összerakni (úgy mint most a montinál,nagyon bejött)
kerekeknek b+ iparis agyat és mach1 cfx 32 lyukas felnit képzeltem el, dt sima küllõkkel 3 keresztre fûzve. continental gumikkal
váltó,hajtás,fék rendszer a 07-es shimano tiagrából fog kikerülni.
kivéve a láncot és a fogsort, mert az sram lesz.
egyedül a nyergen gondolkozok még, lehet megint wtb shadow v-race pro lesz mint a montin vagy egy bbb compseat vagy olcsóbb fizik?.
ma néztem a shimano katalógust, abban volt bowdenvezetõ, amúgy külön mennyibe kerül?
és váltópapucs van hozzá nem?
köszi a segítséget!!
Posted 2008. February 10. - 16:40
[quote name='Delma01']hello
eladom a montit és tervezem Mali magican road vételét,összerakását.
kérdésem lenne:
a vázhoz jár-e integrált kormánycsapágy vagy venni kell külön, és milyen fajta kell bele? (márak,méret)
a nyeregcsõ átmérõje?
Szia Nekem ilyen bicajom van, lehet rám gondoltál!
link:
http://www.kep.tar.hu/bigiboy00
Mtb-t , Országutit is hajtok mindkettõ ebbõl a márkából, mivel ár/érték arányban nagyon jó/
Kérdéseidre a válasz!
1.
A vázhoz alapba csak egy villa jár semmi más!Mindkettõ alu.
Elég kicsi vagyok 48 as vázam van súlya: 1316g
a villa 539g vágatlanul!
A kormánycsapágyat a boltban is meg lehet venni/ahol a vázat veszed/ pl Budapesten Mali stop-shop Bécsi úton, bár nem mondhatnám hogy segítõkészek lettek volna az eladók -mindegy /én nem itt vettem, csak jártam itt/
ilyen csapágy kell bele:
http://ebike.hu/term...84&brand_id=142
2.
standard méret: 27.2mm es/nyeregcsõ bilincs sincs a vázhoz azt is venned kell, de pl egy acor tökéletesen megfelel szerintem /kb 1000huf/
Ha jól emlékszem a középcsapágy alatt lévõ kis mûanyag bovden vezetõ sincs hozzá ezt is meg kell venni!
Amire figyelj:
Méretek: 46cm, 48cm, 52cm, 55cm, 58cm, 60cm ilyen méretekben lehet megvásárolni a vázat, persze a testmagasságodtól függ, hogy melyik a neked való.
Én 165cm vagyok. 48cm es nekem az ideális bár gondolkodtam a 46 oson is, mert nagyon elõre kell nyúlnom és az fárasztó tud lenni, ezt ellensúlyoztam "egyenes" nyeregcsõvel, illetve rövidebb stucnival.
A bringába kb 5000km van benne amit tavaly sikerült tekernem, meg vagyok elégedve, igaz a rossz úton eléggé ráz de melyik alu nem.Tuningnak esetleg egy carbon villát megérdemelne pl ilyet:
http://www.biondobik...product&id=3564
Ha kérdésed lenne szívesen válaszolok!
kérdésem lenne:
a vázhoz jár-e integrált kormánycsapágy vagy venni kell külön, és milyen fajta kell bele? (márak,méret)
a nyeregcsõ átmérõje?
Szia Nekem ilyen bicajom van, lehet rám gondoltál!
link:
http://www.kep.tar.hu/bigiboy00
Mtb-t , Országutit is hajtok mindkettõ ebbõl a márkából, mivel ár/érték arányban nagyon jó/
Kérdéseidre a válasz!
1.
A vázhoz alapba csak egy villa jár semmi más!Mindkettõ alu.
Elég kicsi vagyok 48 as vázam van súlya: 1316g
a villa 539g vágatlanul!
A kormánycsapágyat a boltban is meg lehet venni/ahol a vázat veszed/ pl Budapesten Mali stop-shop Bécsi úton, bár nem mondhatnám hogy segítõkészek lettek volna az eladók -mindegy /én nem itt vettem, csak jártam itt/
ilyen csapágy kell bele:
http://ebike.hu/term...84&brand_id=142
2.
standard méret: 27.2mm es/nyeregcsõ bilincs sincs a vázhoz azt is venned kell, de pl egy acor tökéletesen megfelel szerintem /kb 1000huf/
Ha jól emlékszem a középcsapágy alatt lévõ kis mûanyag bovden vezetõ sincs hozzá ezt is meg kell venni!
Amire figyelj:
Méretek: 46cm, 48cm, 52cm, 55cm, 58cm, 60cm ilyen méretekben lehet megvásárolni a vázat, persze a testmagasságodtól függ, hogy melyik a neked való.
Én 165cm vagyok. 48cm es nekem az ideális bár gondolkodtam a 46 oson is, mert nagyon elõre kell nyúlnom és az fárasztó tud lenni, ezt ellensúlyoztam "egyenes" nyeregcsõvel, illetve rövidebb stucnival.
A bringába kb 5000km van benne amit tavaly sikerült tekernem, meg vagyok elégedve, igaz a rossz úton eléggé ráz de melyik alu nem.Tuningnak esetleg egy carbon villát megérdemelne pl ilyet:
http://www.biondobik...product&id=3564
Ha kérdésed lenne szívesen válaszolok!
Posted 2008. February 09. - 18:50
hello
kérdésem lenne:
a nyeregcsõ átmérõje?
és itt a fórumon láttam régen egy szép kéket, aki tudja a tagnak a nickjét írja le pls
elõre is köszi
kérdésem lenne:
a nyeregcsõ átmérõje?
és itt a fórumon láttam régen egy szép kéket, aki tudja a tagnak a nickjét írja le pls
elõre is köszi
Posted 2008. February 08. - 20:53
Posted 2008. February 08. - 20:51
Weinmann régi patkófékeim vannak.Az elsõ fékemen a két fékpofa közül az egyik nem úgy áll ahogy kéne, az eleje közelebb van a felnihez mint a másiknak. Próbálgattam hajlítani visszafelé a szárat de nem nagyon sikerült. Vannak tippek mivel érdemes próbálkozni?
Hogyan tudom kiküszöbölni hogy a fék behúzása után ne csak az egyik oldal távolodjon el a felnitõl?
Van valami vegyszer amivel a felnit meg lehet tisztítani a fékpor,sár, és egyéb kellemetlenségek elegyétõl? A fékpofákat meg csiszoltatom egy kis smirglivel ha fémes, olajos mocsok van rajta?
Hogyan tudom kiküszöbölni hogy a fék behúzása után ne csak az egyik oldal távolodjon el a felnitõl?
Van valami vegyszer amivel a felnit meg lehet tisztítani a fékpor,sár, és egyéb kellemetlenségek elegyétõl? A fékpofákat meg csiszoltatom egy kis smirglivel ha fémes, olajos mocsok van rajta?
Posted 2008. February 07. - 09:48
Posted 2008. February 07. - 02:16
B+ cserélhetõ betétes fékpofákról van vkinek tapasztalata?
(Nem baj, ha gyorsabban kopik, csak a felnit ne egye meg)
Egyéb jó és cserélhetõ betétés fékpofa javaslat?
Az olcsó cserélhetõs fékbetét házba is pompásan illeszkedik a Kool-Stop. Sima fekete, mondjuk.
Posted 2008. February 06. - 17:19
B+ cserélhetõ betétes fékpofákról van vkinek tapasztalata?
Posted 2008. February 06. - 11:20
Használt már v.ki ilyen országúti hajtómûvet?
Truvativ '06 Rouleur HMC Carbon (GXP)
Sh-val összehasonlítva milyen, csavarodik, vagy nem?
thx
Truvativ '06 Rouleur HMC Carbon (GXP)
Sh-val összehasonlítva milyen, csavarodik, vagy nem?
thx
Posted 2008. February 02. - 21:56
Bocsánat, tudom, hogy nem tech, de országúti téma, Knézy Jenõ stuttgarti képriportja:
http://eurosport.mas.../Stuttgart2007/
http://eurosport.mas.../Stuttgart2007/
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Posted 2008. February 01. - 19:33
ugy nézem hogy integrálthoz is van angol meg olaszmenetes csésze pl:http://www.chainreac...x?ModelID=11725
szerintem itthon is rendelhetõ:chin:
szerintem itthon is rendelhetõ:chin:
Posted 2008. February 01. - 18:25
Meaculpa, valamiért meg sem fordult a fejembe, hogy nem angol menetes a váz...
X.
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!