Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34346 replies to this topic

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

azért mert még kuki a vázam 8) majd ha beszerzek valami okosságot ... akkor már jól lesz ... (azért szeretem mert 105-ultegra a gép .. noname váz+kiegel 2kilós kerekekkel és így is 8,2kg) egy jó kis fekete carbon váz és már megy is az öltözetemhez ;)

8,2kg könyöklõvel?! aztakurv@!!! az nagyonjó súly! enyém nemtudom mennyi lesz...végülis letettem a Dura Ace szettrõl, kb jövõhéten jön meg az Ultegra SL hajtómûvem, akkor össze lesz pakolva singlespeednek:)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
azért mert még kuki a vázam 8) majd ha beszerzek valami okosságot ... akkor már jól lesz ... (azért szeretem mert 105-ultegra a gép .. noname váz+kiegel 2kilós kerekekkel és így is 8,2kg) egy jó kis fekete carbon váz és már megy is az öltözetemhez ;)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

A szerelõt az ember nem azért fizeti, hogy foglalkozzon a problémával, hanem hogy megoldja a problémát.
Ne próbálkozzon, hanem vagy csinálja meg pénzért, vagy adja vissza, vagy próbálkozzon, és ha nem sikerül, akkor mondja azt, hogy megpróbáltam, sajna nem megy, de nem tartozol semmivel.

Szerintem.

Bár tudom, ez magyarisztánra nem vonatkozik sokszor, sajnos...

X.

valami ilyesmit gondoltam én is, csak nembiztos hogy jól sikerült megfogalmaznom.

abszurditánban élünk. ez van.

sac1: akárhányszor megnézem a bringád képét, elõször nem tetszik, aztán meg nagyon megtetszik:D nemtudom miért, de végeredményben tetszik:D

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
ezt osztom ezt a véleményt 8) multkor is centíroztattam a 3x7est decába csávó azt mondta hogy a magas felni csavarodott úgyhogy csak lapogatni lehetne ... (kb 1mm maradt benne kilengés) és semmit nem kellett fizetni 8)

(jó multkor volt 1-1,5 éve :D)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
A szerelõt az ember nem azért fizeti, hogy foglalkozzon a problémával, hanem hogy megoldja a problémát.
Ne próbálkozzon, hanem vagy csinálja meg pénzért, vagy adja vissza, vagy próbálkozzon, és ha nem sikerül, akkor mondja azt, hogy megpróbáltam, sajna nem megy, de nem tartozol semmivel.

Szerintem.

Bár tudom, ez magyarisztánra nem vonatkozik sokszor, sajnos...

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Mcsoda világ, egy szerelõ pénzt kér a munkájáért, felháborító! Végülis megcsinálhatod Te is, rosszabb nem lesz.
Hosszútávon az az olcsó, ami jó, megbízható. Tehát szerelõ, vagy az egész csere. Szerintem.

micsoda világ hogy egy szerelõ mentesíti magát a felelõsség alól és emberünk fizessen 10ezret azért hogy valaki más elb@szta helyette a fékváltókarját...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

ja néztem én is, a nyeregvázcsõ rövidebb így kissé montis lesz a formáció.
jó lenne a merida, van is XXL-es verzió, de mo-on csak XL-es a legnagyobb:(
néztem más gyártót is pl a Genesis angol gyártónál pl egy és ugyan az a geometria. szóval nem tudom, de augusztusig ráérek dönteni

Elég nagy az xl-es,az enyémet megnézheted ha erre jársz :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Szervusztok!

Országúti kerékpárt szeretnék vásárolni.
Én olyan évi 3-5000 km-nél többet nem szeretnék vele tekerni, a lényeg, hogy strapabíró legyen, a súly nem számít, ezért is nem szeretnék karbont.
Néztem a neten egy bicót, ami jónak tûnik:

Az ára 252.000.- HUF( ez a 2007-es modell az oldalon (univega.hu nincs fenn a 2008-as, német oldalon kb ugyanennyi az ára ~1000 euró)

Nekem volt Sora/2200-al szerelt alap outim. Kb. 15ezret mentem vele, mikor eladtam- nem azért, mert széthullott, vagy baja lett volna.
Szerintem évi 3-5k km-ért felesleges Ultegrás bicajt venni. Inkább olcsóbb szett (105, vagy Tiagra), de a különbségbõl futja egy szett jobb kerékre. Nem tapasztaltam, de mondják nálam tapasztaltabbak, hogy jobban megérezni a különbséget, ha a kerék a jobb nem a szett.

Egy üzletben elvállalta volna egy srác, de azt mondta, hogy ha nekikezd, akkor az már 10 rugó, ha meg tudja csinálni, ha nem...
Tehát valami megbízhatóbb és olcsóbb megoldás kellene.

Mcsoda világ, egy szerelõ pénzt kér a munkájáért, felháborító! Végülis megcsinálhatod Te is, rosszabb nem lesz.
Hosszútávon az az olcsó, ami jó, megbízható. Tehát szerelõ, vagy az egész csere. Szerintem.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

A meridánál biztos hogy különböznek

ja néztem én is, a nyeregvázcsõ rövidebb így kissé montis lesz a formáció.
jó lenne a merida, van is XXL-es verzió, de mo-on csak XL-es a legnagyobb:(
néztem más gyártót is pl a Genesis angol gyártónál pl egy és ugyan az a geometria. szóval nem tudom, de augusztusig ráérek dönteni

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Sziasztok,

Tudtok valakit, aki foglalkozik fékváltókar javítással? Egy akadozó 9-es Ultegrán kellene segíteni...
Egy üzletben elvállalta volna egy srác, de azt mondta, hogy ha nekikezd, akkor az már 10 rugó, ha meg tudja csinálni, ha nem...

köszi,

nyeri

Nem tudom, hány éves, az én 105-ös hátsóm kb 4-5 év után adta meg magát, fölfelé nehezen léptetett, aztán már sehogy. A lényegi részt (amit az ábra is egy alkatrészként kezel) nem fogod tudni szétszedni, vagy ha igen, akkor összerakni biztos, hogy nem. Ebben van a kilincsmû és ott szokott lenni a gond.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

kérdés lenne:) nézegetem az egyenes kormányos fitness bringákat (622-es kerekek) néztem a geometria táblázatot is, de abból nem sok minden derült ki.
ezeknek a bringáknak a vázai ugyan olyanok mint a koskormányos társaik, és csak felszereltségben különböznek?

A meridánál biztos hogy különböznek

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
próbálkozz vele :D jobban jársz mint 1 szervízzel... de a decathlon-ban a srácok egész ügyesek (mielött nekifogsz 1 szép nagy lepedõt teríts le.. nagyon sok kis bi.z-b.sz van benne)

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Sziasztok,

Tudtok valakit, aki foglalkozik fékváltókar javítással? Egy akadozó 9-es Ultegrán kellene segíteni...
köszi,
nyeri

nézd meg a shimano honlapján a robbantott ábrát, lehet te is meg tudod csinálni ez alapján, vagy más könnyebben

nyeri

nyeri

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok,

köszi,

nyeri

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

A Mach1 gyárt karbon felniket, nálunk lehet kapni?

Bocsánat, a mondat elsõ felét kijelentésnek szántam, csak rosszul fogalmaztam.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

kérdezd meg Rob-ot õk forgalmazzák, lehet tudnak hozni

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Gyárt. Nem tudom, van-e itthon.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
sima országúti vázzal is szokták ezt csinálni úgyhogy -szerintem- nem más a geometria, csak tudod az országúti bringánál ráfekszel a bringára a kormány miatt, a fitneszbringánál meg olyan a testtartásod mint egy CC bringánál.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
kérdés lenne:) nézegetem az egyenes kormányos fitness bringákat (622-es kerekek) néztem a geometria táblázatot is, de abból nem sok minden derült ki.
ezeknek a bringáknak a vázai ugyan olyanok mint a koskormányos társaik, és csak felszereltségben különböznek?