Szervusztok!
Országúti kerékpárt szeretnék vásárolni.
Én olyan évi 3-5000 km-nél többet nem szeretnék vele tekerni, a lényeg, hogy strapabíró legyen, a súly nem számít, ezért is nem szeretnék karbont.
Néztem a neten egy bicót, ami jónak tûnik:
Az ára 252.000.- HUF( ez a 2007-es modell az oldalon (univega.hu nincs fenn a 2008-as, német oldalon kb ugyanennyi az ára ~1000 euró)
Nekem volt Sora/2200-al szerelt alap outim. Kb. 15ezret mentem vele, mikor eladtam- nem azért, mert széthullott, vagy baja lett volna.
Szerintem évi 3-5k km-ért felesleges Ultegrás bicajt venni. Inkább olcsóbb szett (105, vagy Tiagra), de a különbségbõl futja egy szett jobb kerékre. Nem tapasztaltam, de mondják nálam tapasztaltabbak, hogy jobban megérezni a különbséget, ha a kerék a jobb nem a szett.
Egy üzletben elvállalta volna egy srác, de azt mondta, hogy ha nekikezd, akkor az már 10 rugó, ha meg tudja csinálni, ha nem...
Tehát valami megbízhatóbb és olcsóbb megoldás kellene.
Mcsoda világ, egy szerelõ pénzt kér a munkájáért, felháborító! Végülis megcsinálhatod Te is, rosszabb nem lesz.
Hosszútávon az az olcsó, ami jó, megbízható. Tehát szerelõ, vagy az egész csere. Szerintem.