Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34346 replies to this topic

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
nah ma vettem egy Specialized Avatar gel nyerget...elsõre nagyonkirálynak tûnik, az elõzõ nyergem (olyan van mint Sac1 kollégának...) eszméletlen kényelmetlen volt, nyomta a prosztatámat, és minden egyes bukkanónál egyre hjobban fájt. mindezt betétes naciban...aztán most úgy néz ki hogy ez a nyereg egy ISTEN. annyi a hátránya hogy 80g-al nehezebb...:D

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Amúgy miért jó, hogy monti alkatrészeket teszel fel?
Országúti szett egyenes kormányosítva nem jöhet szóba (hátul kicsit lazább fogsorral)?

úgy érdekesebb, meg az egyenes kormányos sh cuccokat elég nehéz beszerezni.
de aztán lehet hogy csak outi cucc lenne rajt, majd ha hazaérek jobban megnézek mindent, hogy mennyibe lenne

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

olyan fitness bike lenne, csak kérdéses hogy outi váz használható-e mtb cuccokkal (lánvonal,hátsó váltó viselkedés érdekelne)
aki csinlát már hasonlót, vagy valami ötlete van írjon

Szerintem jó lesz. A 42/11 sem túl pörgõs síkon, max. lejtõn nem tekersz.
Láncvonal- adott hajtómûhöz adott tengelyhossz kell. Gondolom mivel mtb hajtómû, így a tányérok bõven elférnek a villa mellett.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

ez mennyire lenne hülyeség:
- mali magican road váz/villa
- egyeneskormány
- full sh deore (váltás,integrált hajtás)
- tiagra agyak/mach1 cfx felni
- rendes calipperes outi fék (sora v tiagra v tektro) a hozzá való fékkarral
stb
olyan fitness bike lenne, csak kérdéses hogy outi váz használható-e mtb cuccokkal (lánvonal,hátsó váltó viselkedés érdekelne)

Szvsz a hajtómû nem jó választás. Túl kicsik a tányérok, én vagy egy rendes országúti hajtómûvet tennék rá, vagy max egy kompakt lyukköröset.

Amúgy miért jó, hogy monti alkatrészeket teszel fel?
Országúti szett egyenes kormányosítva nem jöhet szóba (hátul kicsit lazább fogsorral)?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Szerintem menni fog. Annyit kell csak megnézni, hogy a Deore elsõ átdobó milyen nyeregvázcsõ szöggel kompatibilis (rá van írva).
De gondolom a Deore hajtómûbõl a 48-38-28-ast veszed? A sima montisnak nagyon pörgösek az áttételei.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
ez mennyire lenne hülyeség:
- mali magican road váz/villa
- egyeneskormány
- full sh deore (váltás,integrált hajtás)
- tiagra agyak/mach1 cfx felni
- rendes calipperes outi fék (sora v tiagra v tektro) a hozzá való fékkarral
stb

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Illetve/vagy a kerék van elfûzve?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

illetve kérdezném, hogy a felninek hol kell középen lennie? a fékeknél, vagy a középcsapágy mögötti részen? mert nem biztos, hogy ha az alsó láncvillánál egyezõ a távolság, akkor párhuzamos a kerék a nyeregvázcsõvel.

Alul is, felül is.
Pedig de, ha középre állítod a kereket, a felni párhuzamos lesz a nyeregvázcsõvel. Ha nem, akkor a vázzal valami gond van.
Race, no Rest!

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
sziasz!

akart mar valaki halozsakot rogziteni a nyereg moge? :)
nem akarok montival menni turara, vegig aszfaltozas lesz, ugyhogy az outin kell vinni az cuccot :|
korabbi csavargasokon a kormany ala hevedereztem, de oda most nem tehetem majd.
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

vittore301

vittore301

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
köszi.

illetve kérdezném, hogy a felninek hol kell középen lennie? a fékeknél, vagy a középcsapágy mögötti részen? mert nem biztos, hogy ha az alsó láncvillánál egyezõ a távolság, akkor párhuzamos a kerék a nyeregvázcsõvel.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Cserélni maximum a kónusz kontraanyáit szerintem. Egész kereket felesleges.
Gyorszár elég erõsen meg van húzva?
Race, no Rest!

vittore301

vittore301

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
sziasztok,

hátsó kerekem gyakran elmozdul a vázban, így a kerék nem marad középen, fõleg a középcsapágy mögötti résznél szembetûnõ. amit látok, hogy a kerékagy "recéi" vagy mi a neve, elég szépen elkoptak (régi a kerék eléggé), így nem tudnak megfelelõen 'belekapaszkodni" a papucsokba.

ötletetek van?
kerékcsere?
papucs belsõ részét kell-e felületkezelni?
a váz acél.

köszi

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Éves szinten legurulok 20-22ezret, tavaly 2pár stopli elment - bár a háznunk elõtt elég durva a beton:krol: Voltam már úgy, jelzésig kopott fekete stoplival, hogy kiszakadt a lábam pedálból egy hegyi lósznál. Ha valakivel fordult már elõ ilyesmi, az szerintem legközelebb lecseréli még idõben :)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
dörzspapírral estek azoknak a stopliknak? 2 éve használom és semmi bajuk.. (nálam is volt csere de még az elején Pirosról Feketére)

de ha megnézitek a rögzítést egy fehér réteg oldja meg a stoplin ... ez valamivel puhább mûanyag mint a színes(fekete, szürke, piros) ami a fizikai védelmet nyújtja

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
én tavaly augban kaptam egy agyonhasznált (már lecserélt) look stopli, már bõven túl volt a kopáshatáron és a héten cseréltem le újra, kb 8000et mentem vele, igaz csak addig van kint a lábam még kibattyogok az útig meg vissza. lámpáknál egyensúlyozz vagy támaszkodj meg egy táblába, vagyegy autóba (lehetõleg ne sötétíttett a8-asra:P), de attól h leteszed a lábad a pirosnál nem kopik, csak ha úgy indulsz el hogy el is lököd magad, de akkor a cipõ eleje is kap. attól is függ milyen pedállal használod. ha gagyibb lookkal akkor a kis kopástól is könnyen old. én csak azért cseréltem le mert már féltem hogy letörik az elöl lévõ kiálló rész,m anniyra el volt vékonyodva, de nem oldott könnyebben

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 posts
egy olyan kérdésem lenne, gondolom triviális is a válasz, hogy mindenkinél úgy kopik a look stopli, mint a fene. Mert nálam kb 1 szezont fog kibírni az elsõ amit vettem. Azt már lederiváltam, hogy nem arra találták ki, hogy lámpáknál leteszegesse a lábát az ember - ezért van gondolom az erõs kopás, de hát mit tehet a városi ember ki kell jutnia a szabadba valahogy. Csak megerõsítést várok ,h másnál is fogynak rendesen :)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

neuzer nagykertõl 31ért
bolti ára 55

Hûû az nagyon jó, annyiért nekem is kell:)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
neuzer nagykertõl 31ért
bolti ára 55

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts