Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

torkis

torkis

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
retizotyo,

köszi a megnyugtatást! Néha látok azért országutisakat is munkába menet, és az arcukon nem a szenvedés tükrözõdött :)

Látom van pedálos topik is, majd átrágom magam rajta. Már a két országútis topikot is majdnem végigolvastam, nem volt egyszerû. Mellesleg szuper ez a fórum nagyon, pontosabban a közösség!

Amúgy Merida 901 lenne a kiszemelt. Most van akciósan. Nehéz a döntés ebben a piacgazdaságban: a 901 35-el drágább a 880-nál, de jobb váz és alkatrészek és persze a 903 majdnem ugyanennyivel kerül többe, de jobb alkatrészekkel. Azt hiszem maradok a középútnál. A magasságomhoz 48-as lenne az optimális a competitivecyclist.com szerint. Ilyen méret sok gyártónál (pl. Dema) nincs sajnos.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
torkis,
ha jobb volt az oúti, akkor az kell Neked most is! :)

Akkor sorban (de visszafelé):
1. Pedál: sztem SPD városban is. Én MTB-s rendszert használok, ehhez jobban van "túrázós", fûzõs cipõ, süllyesztett a stopli, cserébe nem olyan hatékony, de nekem így jó, elég. Nem cserélném le klipszre semmiképp.

2. Bp-en megyek 7Bar nyomással és fasza, ha nem kell híresen szar utakon menned naponta. Rendszeres városi használathoz javallott nem a féltett gépet szétütni. Én nem rendszeresen megyek a cromo oútimmal melózni, de nem használnám, ha nem ilyen utakon mennék, mint ami. Ha inkább sportolgatni kellene, akkor vegyed amelyiket kinézted, ne hagyd ott sehol és vagy használod melóba járni, vagy nem, majd kialakul.

3. carbon villa: no comment, sosem mentem ilyennel. Majd a többiek!
Viszont a slickes monti után bármilyen oúti fényévnyi különbség (aszfalton).
Monti meg kaphat rendes rücsigumit és mehetsz sarazni.

torkis

torkis

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sziasztok!

Én is kerékpár vásárlás elõtt állok és ezért kérnék segítséget. Nagyon régen volt országútim (valami orosz bringa, talán sputnik), nagyon szerettem, bár a váz nagyobb volt a kelleténél. Ezután lett mtb, amit inkább aszfalton használtam, így az utóbbi idõben slick gumi került rá. Ezzel már lehetett azért haladni is, bár nem outi érzés. Az outin jobban szerettem a nem egyenes kormány adta lehetõségeket és a sportosabb testtartást.

Korábban Észak magyarországon laktam, most Budapesten. Akkor szinte csak országúton használtam hobbi célból, ritkábban közlekedési eszközként.
Most viszont bevallom egy picit félek a budapesti utaktól 5-7bar nyomás mellett. A padkázást jó útvonallal ki lehet védeni talán, a bringautakkal nem tudom lenne e probléma. El sem tudom képzelni mennyire rázhat egy ilyen keményre felfújt gumi, mondjuk egy Merida 901-es karbon villás gépen. A mostani bringám is ráz néhány útszakaszon, pedig vastagabb a gumi (Continental Sportcontact) és csak 3bar, merev villás Cromo mtb-n. A karbon villa sokat csillapít, vagy ne reménykedjek?

Illetve kérdéses még a pedál. Ha sokszor meg kell állni lámpáknál akkor nem kényelmetlen az SPD pedál? Van e olyan SPD pedál, amit normál cipõvel is lehet használni? Illetve használható-e huzamosabb ideig normál pedál egy ilyen gépen? (nem fognak furán nézni a boltban, ha hagyományos ALU pedált rakatok majd rá? :)

A bringát elsõsorban állóképesség növelésre, szintentartásra használnám a belvárosból indulva valamerre, illetve arra, hogy gyorsan eljussak A-ból B-be a városban, pl. munkahelyre.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nézegettem a Trek-eket, de mi is az a vörös karbon? A csúcsmodellek készülnek belõle.

t-works: az mit jelent, hogy eltört a vázad? Magától elreccsent egy nyeregbõl kiállásnál?

Danesz92

Danesz92

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
a merida az 901 csak elírtam

Danesz92

Danesz92

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
azt tudom h az elsõ pár nap rossz lesz ,mert rendszeresen túrázgatok csak egy MTB bringával,egyébként egy trek 1.2-õt néztem ki,elsõ villa carbon és olvastam h egy carbon villa 2-3 évig bírja:S...sztetek melyik lenne a legjobb 3 jelöltem van:
merida 902
merida 880
trek 1.2
és amúgy már nagyon régóta szeretnék egy országútit,csak nem mertem venni mert a jó magyar utaktól félek:S

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
OCLV karbon Trek-em 14éves korában tört el. Egy 350grammos karbon villa biztos, hogy nem lesz szar.
Ha 170ezres kategóriában gondolkozol, akkor úgy sem lesz könnyebb - valószínûleg alu/karbon vagy acél/karbon lesz.
Az meg hogy vétel elõtt próbálj ki egy országútit... nagyon jó ötlet :)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
minden Carbon cucc rövidebb ideig bírja mint az alu...

1. kérj inkább kölcsön valakitõl egy outit mielött 170k-t eltapsolsz valamire ,annyiért már bringát is lehet venni, és nem szerencsés 20km után rájönni hogy áh fáj a hátam a fenekem a bokám ... nem kell ez nekem...

Danesz92

Danesz92

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Sziasztok!
Én segítséget szeretnék kérni,mivel még nem volt országútim és most veszem meg az elsõt,csak nem tudom melyik a jó...170000ft-om van rá...ja és még azt hallottam h a carbon villa rövidebb ideig bírja mint egy alu,ez igaz?aki tud az segítsen pls...thx elõre

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Klassz gép Kala!!!
Sok ezer km-t bele!
Biciklizem, tehát vagyok.

banda

banda

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Gratulálok! Jó bringázást vele!

Az enyém még sajnos várat magára. :(

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

Pronation, magyarul fellengzõsen pronáció. Most fordítottam a Saucony marketinganyagait magyarra :)
Cushioning az párnázás.

Oh Saucony? 8) arra vannak ismerõsök 8) na tudta a fene csak azt mondták Cushioning cipõket vegyek ;)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Te aztán nem sokat sz*roztál :D
Jó tekeréseket vele :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Hiör :)

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Azt hiszem, jó barátok leszünk. Elvileg icipicit kisebb, mint amit kerestem (M-es, ~55-56-os, de kényelmesnek tûnt, és így is bõven elég hosszúnak érzõdött. De hosszú távon tuti beszerzek egy 12-es stucnit is a 10-es mellé, kipróbálni.

banda

banda

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Na! Mesélj, mutass, hol, melyiket, mennyiért? :)

Hátha okulok én is valamit.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

én belsõ talpélen futok (asszem ez a cushioning futócipellõknél) ezért nekem majdnem totál el van tolva a patent befele.

Pronation, magyarul fellengzõsen pronáció. Most fordítottam a Saucony marketinganyagait magyarra :)
Cushioning az párnázás.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Megvan a gép :)
Az OCR1-et vittem haza, bár utólag derült ki, h a sárga csoda már amúgy is elkelt, de így legalább megvolt az az érzésem, hogy választottam :)
Még csak 15 km-et mentünk, de tanulságos volt...
Képek meg hamarosan.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Láttam már pár bringát amit ott vett, mert én is megfigyeltem az árverés alakulását a (szetteket szoktam nézni) aztán meg viszontláttam az oldalon.

banda

banda

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Pontosan ez volt az, ami nekem sem tetszett! Hogy keveredtek rajta dolgok. Meg az ára sem.

Biztos, hogy ott volt, csak most nincs ott. Nekem nem lenne mindegy. Meg akkor minek van fent.

Azt honnan tudod, hogy õ is szokott Ebay-en vásárolni?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nem szerencsés kevert szettet szerelni a bringára. Vagy Campagnolo vagy Shimano illetve most már vagy Sram. Elmegy a Campa a Shimanoval, vált is, de mégsem olyan tiszta a váltás mint azonos gyártó termékei között. A Magellánért sok a 110 az RX100 a Shimano egy régebbi típusa, gyakorlatilag a mai Tiagra elõdje volt 96-96körül. Nem tudom pontosan meddig gyártották. Valaha gondolom ott lehetett Érden, mert ugyanolyan betonfal elõtt van fotózva, mint a többi bringa.
Kala: maxi-bike is szokott e'bayon vásárolni bringákat. Csak gondolom elmegy értük Ausztriába személyesen, kipofozza és itthon eladja õket. Ki lehet fogni az e'bayon is jó vételeket csak várni kell hozzá.