Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Indította
Endroo
, 2006. január 10. 21:34
Írta 2008. augusztus 08. - 20:19

Én is icipicit elõre döntöm
mivel a felsõtestem egy átlag bringáséhoz képest súlyosabb
és volt már, hogy a derekam fájt
így viszont kicsit jobban rá tudok terhelni a karomra
mivel a felsõtestem egy átlag bringáséhoz képest súlyosabb
és volt már, hogy a derekam fájt
így viszont kicsit jobban rá tudok terhelni a karomra
Írta 2008. augusztus 08. - 20:03

Majd 1 hosszú után kiderülnek a dolgok Térdfájás, derék, csukló .. ajánlom Yasec oldalát a mûhelyben vannak okos dolgok errõl..Most próbálom beállítgatni, de így rövid utakon nem nagyon veszek észre semmi durva dolgot.
Nekem mindenhogy jó.
Az ülést azért elõrébb döntöttem, nem is tudom miért használják sokan úgy, hogy felfelé áll az eleje.
Jesszus ki az aki úgy használja... a "szabályos" ha pont vízszintes... úgy nem csúszkálsz rajta se le se fel... az elõredõltés talán lágyék szempontból jó 5let de egyéb izületeid megbánhatják mert tartanod kell magad a nyeregben...
Írta 2008. augusztus 08. - 19:22

Írta 2008. augusztus 08. - 16:01

Na, megvan a gép! Végül egy ilyen lett belõle: http://www.wenson-bi...me=r_way_tiagra
Most próbálom beállítgatni, de így rövid utakon nem nagyon veszek észre semmi durva dolgot. Nekem mindenhogy jó.
Az ülést azért elõrébb döntöttem, nem is tudom miért használják sokan úgy, hogy felfelé áll az eleje.
Majd a hétvégén egy kicsit megjáratom. És be kell szereznem egy kmórát.
Most próbálom beállítgatni, de így rövid utakon nem nagyon veszek észre semmi durva dolgot. Nekem mindenhogy jó.

Majd a hétvégén egy kicsit megjáratom. És be kell szereznem egy kmórát.
Írta 2008. augusztus 08. - 13:08

Érdemes megnézni a méret illik-e hozzád! pl. itt: http://www.competiti...ALCULATOR_INTRO
59-es méret az elég nagy, kb. 190cm -es magassághoz passzol.
59-es méret az elég nagy, kb. 190cm -es magassághoz passzol.
Írta 2008. augusztus 08. - 11:54

Oútinál a méretválasztás nagyon fontos, nyeregvázcsõ és felsõcsõ hossza határozza meg alapvetõen a gép jellegét.
...és egyértelmûen az aprós bringa (sztem ha csak mókázni, edzegetni kell, bár nem tudom milyen szinten tekersz, de egy jó cro-mo váz örökké tud tartani. A szett azért fontos, mert ha nagyon gazdaságos, akkor tuti, hogy sokat spóroltak a kerekeken és ki akar racsnis aggyal, tömítetlen csapágyakkal és rozsdásodó szar küllõkkel vacakolni.)
...és egyértelmûen az aprós bringa (sztem ha csak mókázni, edzegetni kell, bár nem tudom milyen szinten tekersz, de egy jó cro-mo váz örökké tud tartani. A szett azért fontos, mert ha nagyon gazdaságos, akkor tuti, hogy sokat spóroltak a kerekeken és ki akar racsnis aggyal, tömítetlen csapágyakkal és rozsdásodó szar küllõkkel vacakolni.)
Írta 2008. augusztus 07. - 23:02

Ez megfelene szerintetek az elvárásomnak(amit az elõzõ hozzászólásban írtam):
http://piacter.bikem...t=151681&cat=56
http://piacter.bikem...t=151681&cat=56
xtc.
Írta 2008. augusztus 07. - 22:22

Hi
Monti mellé akarok venni egy outi edzõbringát, mert sokan ajánlották hogy inkább azzal eddzek.
Jelenleg nincs rá sok pénzem.
Ezt néztem ki: http://www.decathlon...54919-34933733/
http://rowery.onet.p...00/2007_721.jpg
Ti mit szóltok hozzá? elsõsorban nem az érdekel hogy milyen rajta a váltó meg a hajtókar, hanem csakis a váz. Hallottam hogy gagyi-t nem érdemes venni, mert megfájdul tõle a hát nyak.
Vagy a komolyabb gép után is ugyan ez az érzés és hozzá kell szokni?
Esetleg ha ezt a vázat végképp nem ajánjátok akkor légyszi mondjtaok egy jó vázas bringát...( agy esetleg olyan vázat amit lehet kapni és ráépítek valamilyen cuccukat)
Köszi a válaszokat hali!
Monti mellé akarok venni egy outi edzõbringát, mert sokan ajánlották hogy inkább azzal eddzek.
Jelenleg nincs rá sok pénzem.
Ezt néztem ki: http://www.decathlon...54919-34933733/
http://rowery.onet.p...00/2007_721.jpg
Ti mit szóltok hozzá? elsõsorban nem az érdekel hogy milyen rajta a váltó meg a hajtókar, hanem csakis a váz. Hallottam hogy gagyi-t nem érdemes venni, mert megfájdul tõle a hát nyak.
Vagy a komolyabb gép után is ugyan ez az érzés és hozzá kell szokni?
Esetleg ha ezt a vázat végképp nem ajánjátok akkor légyszi mondjtaok egy jó vázas bringát...( agy esetleg olyan vázat amit lehet kapni és ráépítek valamilyen cuccukat)
Köszi a válaszokat hali!
xtc.
Írta 2008. augusztus 07. - 09:48

Írta 2008. augusztus 07. - 01:23

Mivel épp így hajnali fél kettõkor nem volt jobb dolgom, és ien okosságokat számoltunk kiskubaival /pedálfordulat, sebesség, áttétel/
összeraktam 1 kis PROGIT
Nem tom létezett e ien ... használjátok egészséggel
Ha esetleg gond probléma v 5let....
összeraktam 1 kis PROGIT
Nem tom létezett e ien ... használjátok egészséggel
Ha esetleg gond probléma v 5let....
Írta 2008. augusztus 06. - 18:02

Lassan talán révbe ér a bicikli vásárlása. Ehhez mit szólnak az urak? Nekem jónak tûnik, talán a villája... http://www.siga.at/i...ctionLinkId=135
Eddig talán feléje húz a szívem, habár a színe annyira nem. Jobban szeretem a szolídabb bringákat.
ilyen nyereg van a montimon, nem rossz
Írta 2008. augusztus 06. - 14:00

Lassan talán révbe ér a bicikli vásárlása. Ehhez mit szólnak az urak? Nekem jónak tûnik, talán a villája... http://www.siga.at/i...ctionLinkId=135
Eddig talán feléje húz a szívem, habár a színe annyira nem. Jobban szeretem a szolídabb bringákat.
Írta 2008. augusztus 03. - 20:42

Köszönöm mindenkinek a választ!
Kicsit jobban belegondolva (pl. retizotyo is ezt írta) megmaradhat a régi bringám is városi közlekedésre, az újat pedig használhatnám sportolásra, mert sokkal inkább az aszfaltos kerekezést szeretem. Majd úgyis kialakul, hogy végül mire fogom használni. Egy ilyen drága gépet úgysem szabad otthagyni sehol még két lakattal lezárva sem, a mostaninál is mindig izgulok, hogy vajon meg lesz e még amikor visszajövök, pedig ez csak egy régi caprine highlander.
Kicsit jobban belegondolva (pl. retizotyo is ezt írta) megmaradhat a régi bringám is városi közlekedésre, az újat pedig használhatnám sportolásra, mert sokkal inkább az aszfaltos kerekezést szeretem. Majd úgyis kialakul, hogy végül mire fogom használni. Egy ilyen drága gépet úgysem szabad otthagyni sehol még két lakattal lezárva sem, a mostaninál is mindig izgulok, hogy vajon meg lesz e még amikor visszajövök, pedig ez csak egy régi caprine highlander.
Írta 2008. augusztus 03. - 18:23

torkis
Én használtam városban, napi 40 km-t melóba járni országuti gépet, de vékony gumival (jófajta) nekem örökös szívás volt, egy sportos, merevvillás, slick gumis montihoz mérve
mert rendszeresen szétvágta vaklami a méredrága külsõt + sárvédõt rakni rá nyûgösebb volt + rendes csomgtartót rakni rá lehetetlen volt (rendszeres melóba járáshoz jól jöhet) + télen, esõben, hóban használni rossz volt vagy lehetetlen + a dura ace ex fékszetet sem lehetett akár egy tektro v fékhez hasonlítani
ez az én tapasztalatom, tudom, hogy futárok fixivel is napi 100-at lenyomnak, de nekem akkor sem vált be a dolog
Én használtam városban, napi 40 km-t melóba járni országuti gépet, de vékony gumival (jófajta) nekem örökös szívás volt, egy sportos, merevvillás, slick gumis montihoz mérve
mert rendszeresen szétvágta vaklami a méredrága külsõt + sárvédõt rakni rá nyûgösebb volt + rendes csomgtartót rakni rá lehetetlen volt (rendszeres melóba járáshoz jól jöhet) + télen, esõben, hóban használni rossz volt vagy lehetetlen + a dura ace ex fékszetet sem lehetett akár egy tektro v fékhez hasonlítani
ez az én tapasztalatom, tudom, hogy futárok fixivel is napi 100-at lenyomnak, de nekem akkor sem vált be a dolog
Írta 2008. augusztus 02. - 19:02

Outira nagyon jó külsõgumi kell, ha munkába akarsz járni vele.
Ezalatt nem tudom, mit értesz, de pont hogy olcsó, nehéz gumi az amit kevésbé fogsz felütni, mint a hártyavékony versenymodelleket. Én Schwalbe Blizzard Sportot használok, drótosat, és ez a futófelület arra amire használom, ilyen áron remek vétel volt.
Annyi, hogy legközelebb a hajtogatósat fogom választani, de annak is viszonylag vastag a futófelülete.
A 25 jó, sanos nekem nem fér el a vázban...
Írta 2008. augusztus 02. - 18:26

Outira nagyon jó külsõgumi kell, ha munkába akarsz járni vele. A többiek meg már mindent leírtak.
Karbonnal is látok néhány embert munkába járni. Nem tilos. De én sajnálnám viszont.
Karbonnal is látok néhány embert munkába járni. Nem tilos. De én sajnálnám viszont.
Írta 2008. augusztus 01. - 21:17

azért ma defektjavítás közben rájöttem, h biztos megdobja a kényelmet az is, h a külsõ 25-ös...

Írta 2008. augusztus 01. - 19:58

igen a karbon jó telrevezés mellett nagyon fainul nyeri az apró rezgéseket! ha nem gyalázod a gépet 5 évet biztos hogy kibír a legszarabb legolcsóbb carbon is Sülyesztett SPD tényleg faintos munkábajárósnak, de sportolásra patent pedálok /look,time,magasabb shimano osztályok/...
Írta 2008. augusztus 01. - 17:45

Nno, közbekotyogok én is; idáig cromo outim volt, szingós külsõvel, így lélekben arra készültem, hogy az alu-karbon gép szanaszét fog rázni, fõleg, hogy régebben egész sokat mentem cromo (Author) illetve alu (B+) merevvillás montival, és az hard élmény volt néha. Ehhez képest nagyon kényelmesnek tûnik a Giant; csak tipp, de valszeg a karbon alkatrészek (villa, nyeregcsõ) tehetnek róla; azt mondják, megfelelõ tervezés mellett ezek anyagukban csillapítanak.
Van olyan SPD pedál, ami sima cipõvel is jó; pár km-re akár egy keretes SPD is alkalmas a célra, de van felemás változat is; az egyik oldala taposó. Vagy szintén szükségmegoldás lehet a Shimano SPDbe csatolható mûanyag fényvisszaverõ kerete, arra is jól rá lehet lépni és hajtani.
Van olyan SPD pedál, ami sima cipõvel is jó; pár km-re akár egy keretes SPD is alkalmas a célra, de van felemás változat is; az egyik oldala taposó. Vagy szintén szükségmegoldás lehet a Shimano SPDbe csatolható mûanyag fényvisszaverõ kerete, arra is jól rá lehet lépni és hajtani.
Írta 2008. augusztus 01. - 16:51

Ja, 48 elég kicsi méret.
Igen sokan járnak oútival, fõként régebbi vasakkal, amik többnyire közlekedõs gépek. Én új bringával nagyon ritkán látok "commuter"-típusú bringást. Abból adódóan, hogy országútival jársz nem fogsz többet szenvedni, mint bármi mással: a montisok másféle hátrányokkal küzdenek, tökéletes választás nincs.
Jó tekerést majd az új géppel!
Igen sokan járnak oútival, fõként régebbi vasakkal, amik többnyire közlekedõs gépek. Én új bringával nagyon ritkán látok "commuter"-típusú bringást. Abból adódóan, hogy országútival jársz nem fogsz többet szenvedni, mint bármi mással: a montisok másféle hátrányokkal küzdenek, tökéletes választás nincs.
Jó tekerést majd az új géppel!