A Shimano r500 (vagy valami hasonló, de az 500 biztos) kerékszettel kapcsolatban valakinek véleménye, tapasztalata? A ma átveendõ bringámon ilyen kerékszett van. 52 kg vagyok, szóval gondolom sok gond nem lesz vele, bár a kátyúkerülgetést monti' után szoknom kell majd.
Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2008. November 26. - 12:10
A Shimano r500 (vagy valami hasonló, de az 500 biztos) kerékszettel kapcsolatban valakinek véleménye, tapasztalata? A ma átveendõ bringámon ilyen kerékszett van. 52 kg vagyok, szóval gondolom sok gond nem lesz vele, bár a kátyúkerülgetést monti' után szoknom kell majd.
Posted 2008. November 26. - 11:49
Posted 2008. November 26. - 11:47
MAvic ssc sl állítgatni kell?? Úgy tudom beállítják elég jól gyárilag, aztán még párezer km bírja... Volt már pár gyári kerekem, egyáltalán nem kellett az agyhoz nyúlni.
Posted 2008. November 26. - 09:28
Nem gyári, a rövid alkatrészlistából kiindulva
3 fõ alkatrészbõl 1-et cserélsz már nevezhetõ a bicaj, ez a 105-ös agy mavic felni, pedig gyanúsan nem gyári + sachs hajtómû...
Tehát akkor ez így ahogy van kevés az üdvösséghez?
Posted 2008. November 26. - 00:14
Sziasztok!
Sikerült vennem egy pár elég kevesett futott(kb300km) Mavic Ksyrium SSC SL
kerékszettet és az elsõkerék csapágyának a beállításával kapcsolatban lenne kérdésem,ha tudnátok segíteni.Ha kiszerelt állapotban állítom be úgy, hogy
tengelyirányba ne kotyogjon,ne lógjon és szépen fusson,a villába történõ rögzítés után,ha az egész kereket mozgatom jobbra-balra tengelyirányban érzek némi holtjátékot, kotyogást.Ha ráhúzok az állitótárcsára(a mellékelt körmöskulcsal),hogy ne kotyogjon akkor a kerék futását érzem kevésbé finomnak.Ha valaki használ ilyen vagy hasonló felépítésü (QRM+)-tehát állítható csapágyholtjátéku-kereket és megosztaná velem tudását,tapasztalatát nagyon megköszönném.Szeretném jól és pontosan beállítani ezt az ipari remekmûvet.
Elõre is köszi,Gyuri
youtube-n vannak mavic szerelés videók
Posted 2008. November 25. - 21:29
Posted 2008. November 25. - 21:25
A lista : Sachs hajtómû,RSX fékváltókar és fékek,105-ös agyak és váltószett.
Pazzaz kormányszár és üléscsõ,Carbon villa,Mavic felnik,stb......:gazeta:
Köszi!
Posted 2008. November 25. - 21:18
Posted 2008. November 25. - 21:17
Sziasztok!
Vettem egy Merida outit használtan.:cool2: Az eladó nem tudott róla mondani semmit,hogy milyen évjárat,gyári cucokkal van-e szerelve,stb....:chin:
Fontos lenne tudnom,mert nevezném a versenyre,csakhát ha gyári akkor bukó.
Ha esetleg tudtok róla valamit írjátok meg.:help:
Elõre is köszi!
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
milyen versenyre akarod nevezni?
ez egy 8-as 105-os szettel szerelt (ha jól látom), slooping merida váz évjárata 2005 körüli lehet. rosszabb bringád sose legyen
Posted 2008. November 25. - 18:55
az is aluValaki ért a scandium vázakhoz?Jobb,mint az alu.?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. November 25. - 18:43
Posted 2008. November 25. - 17:34
Vettem egy Merida outit használtan.:cool2: Az eladó nem tudott róla mondani semmit,hogy milyen évjárat,gyári cucokkal van-e szerelve,stb....:chin:
Fontos lenne tudnom,mert nevezném a versenyre,csakhát ha gyári akkor bukó.
Ha esetleg tudtok róla valamit írjátok meg.:help:
Elõre is köszi!
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Posted 2008. November 25. - 12:35
92 kg körül mozgok. 24/28 küllõs cosmost használok, nagy megelégedéssel. a küllõk 2,5mm-esek, tehát ha arányaiban nézzük még lehet erõsebb is mint egy 32/36 küllõs hagyományos kerékszett, amiket általában 2mm -s küllõkkel fûznek
Yasec mester írt errõl a márkájáról szóló topicban, hogy a küllõvastagság nem számít annyira, sokkal inkább az anyaga, formája...stbstb.
Posted 2008. November 24. - 23:06
Posted 2008. November 24. - 21:42
Sikerült vennem egy pár elég kevesett futott(kb300km) Mavic Ksyrium SSC SL
kerékszettet és az elsõkerék csapágyának a beállításával kapcsolatban lenne kérdésem,ha tudnátok segíteni.Ha kiszerelt állapotban állítom be úgy, hogy
tengelyirányba ne kotyogjon,ne lógjon és szépen fusson,a villába történõ rögzítés után,ha az egész kereket mozgatom jobbra-balra tengelyirányban érzek némi holtjátékot, kotyogást.Ha ráhúzok az állitótárcsára(a mellékelt körmöskulcsal),hogy ne kotyogjon akkor a kerék futását érzem kevésbé finomnak.Ha valaki használ ilyen vagy hasonló felépítésü (QRM+)-tehát állítható csapágyholtjátéku-kereket és megosztaná velem tudását,tapasztalatát nagyon megköszönném.Szeretném jól és pontosan beállítani ezt az ipari remekmûvet.
Elõre is köszi,Gyuri
Posted 2008. November 24. - 13:02
Összeraktam egy téli bringát, a fiximet csináltam vissza. Van viszont egy gondom: volt egy elég nagy bukásom még amikor fixi volt és most amikor kipróbáltam nagyon erõsen húz balra, folyamatosan ellenkezõ irányba kell húzni, nagyon fárasztó és bosszantó probléma. Nem tudom, hogy a váz eldeformálódott-e, de a villa nagyon nehezen forog (menetes kormánycsapágy). Lehet vele valamit kezdeni?
Ha mégsem a kormánycsapágy a ludas, akkor elmászott a vázad. Ezt vissza lehet hajtogatni, errõl bõvebben itt: http://www.sheldonbr...me-spacing.html a Checking Alignment alatt
Posted 2008. November 24. - 12:52
Posted 2008. November 24. - 11:59
Posted 2008. November 24. - 09:26
bár idegeseítõ h nem lehet nagyvagányan elengedni a kormányt
Ilyen idõben talán nem is baj, ha fogod a kormányt
Posted 2008. November 23. - 14:56
Összeraktam egy téli bringát, a fiximet csináltam vissza. Van viszont egy gondom: volt egy elég nagy bukásom még amikor fixi volt és most amikor kipróbáltam nagyon erõsen húz balra, folyamatosan ellenkezõ irányba kell húzni, nagyon fárasztó és bosszantó probléma. Nem tudom, hogy a váz eldeformálódott-e, de a villa nagyon nehezen forog (menetes kormánycsapágy). Lehet vele valamit kezdeni?
kormánycsapágycsere talán segít, a nehezenforgáson mindenképp
csak elengedett kormánnyal húz vagy ha fogod akkor is? nekem is ilyen a télim
de csak akkor ha elengedem a kormányt, de az se vészes, bár idegeseítõ h nem lehet nagyvagányan elengedni a kormányt, mer könnyen meglepõdik az ember

Sign In
Create Account

Back to top