Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Sziasztok!

Sikerült vennem egy pár elég kevesett futott(kb300km) Mavic Ksyrium SSC SL
kerékszettet és az elsõkerék csapágyának a beállításával kapcsolatban lenne kérdésem,ha tudnátok segíteni.Ha kiszerelt állapotban állítom be úgy, hogy
tengelyirányba ne kotyogjon,ne lógjon és szépen fusson,a villába történõ rögzítés után,ha az egész kereket mozgatom jobbra-balra tengelyirányban érzek némi holtjátékot, kotyogást.Ha ráhúzok az állitótárcsára(a mellékelt körmöskulcsal),hogy ne kotyogjon akkor a kerék futását érzem kevésbé finomnak.Ha valaki használ ilyen vagy hasonló felépítésü (QRM+)-tehát állítható csapágyholtjátéku-kereket és megosztaná velem tudását,tapasztalatát nagyon megköszönném.Szeretném jól és pontosan beállítani ezt az ipari remekmûvet.
Elõre is köszi,Gyuri

youtube-n vannak mavic szerelés videók

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Nem gyári, a rövid alkatrészlistából kiindulva :) 3 fõ alkatrészbõl 1-et cserélsz már nevezhetõ a bicaj, ez a 105-ös agy mavic felni, pedig gyanúsan nem gyári + sachs hajtómû...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
A Bike of the year-ra szeretném nevezni ha nem gyári.:peace:
A lista : Sachs hajtómû,RSX fékváltókar és fékek,105-ös agyak és váltószett.
Pazzaz kormányszár és üléscsõ,Carbon villa,Mavic felnik,stb......:gazeta:
Köszi!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Bubuka, ha feltöltessz egy alkatrészlistát az segíthet.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Sziasztok!

Vettem egy Merida outit használtan.:cool2: Az eladó nem tudott róla mondani semmit,hogy milyen évjárat,gyári cucokkal van-e szerelve,stb....:chin:
Fontos lenne tudnom,mert nevezném a versenyre,csakhát ha gyári akkor bukó.
Ha esetleg tudtok róla valamit írjátok meg.:help:
Elõre is köszi!
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

milyen versenyre akarod nevezni?

ez egy 8-as 105-os szettel szerelt (ha jól látom), slooping merida váz évjárata 2005 körüli lehet. rosszabb bringád sose legyen

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,274 posts

Valaki ért a scandium vázakhoz?Jobb,mint az alu.?

az is alu
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kovi72

kovi72

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Valaki ért a scandium vázakhoz?Jobb,mint az alu.?

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Sziasztok!

Vettem egy Merida outit használtan.:cool2: Az eladó nem tudott róla mondani semmit,hogy milyen évjárat,gyári cucokkal van-e szerelve,stb....:chin:
Fontos lenne tudnom,mert nevezném a versenyre,csakhát ha gyári akkor bukó.
Ha esetleg tudtok róla valamit írjátok meg.:help:
Elõre is köszi!
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

92 kg körül mozgok. 24/28 küllõs cosmost használok, nagy megelégedéssel. a küllõk 2,5mm-esek, tehát ha arányaiban nézzük még lehet erõsebb is mint egy 32/36 küllõs hagyományos kerékszett, amiket általában 2mm -s küllõkkel fûznek

Yasec mester írt errõl a márkájáról szóló topicban, hogy a küllõvastagság nem számít annyira, sokkal inkább az anyaga, formája...stbstb.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
92 kg körül mozgok. 24/28 küllõs cosmost használok, nagy megelégedéssel. a küllõk 2,5mm-esek, tehát ha arányaiban nézzük még lehet erõsebb is mint egy 32/36 küllõs hagyományos kerékszett, amiket általában 2mm -s küllõkkel fûznek

KMGyuri

KMGyuri

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Sziasztok!

Sikerült vennem egy pár elég kevesett futott(kb300km) Mavic Ksyrium SSC SL
kerékszettet és az elsõkerék csapágyának a beállításával kapcsolatban lenne kérdésem,ha tudnátok segíteni.Ha kiszerelt állapotban állítom be úgy, hogy
tengelyirányba ne kotyogjon,ne lógjon és szépen fusson,a villába történõ rögzítés után,ha az egész kereket mozgatom jobbra-balra tengelyirányban érzek némi holtjátékot, kotyogást.Ha ráhúzok az állitótárcsára(a mellékelt körmöskulcsal),hogy ne kotyogjon akkor a kerék futását érzem kevésbé finomnak.Ha valaki használ ilyen vagy hasonló felépítésü (QRM+)-tehát állítható csapágyholtjátéku-kereket és megosztaná velem tudását,tapasztalatát nagyon megköszönném.Szeretném jól és pontosan beállítani ezt az ipari remekmûvet.
Elõre is köszi,Gyuri

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Összeraktam egy téli bringát, a fiximet csináltam vissza. Van viszont egy gondom: volt egy elég nagy bukásom még amikor fixi volt és most amikor kipróbáltam nagyon erõsen húz balra, folyamatosan ellenkezõ irányba kell húzni, nagyon fárasztó és bosszantó probléma. Nem tudom, hogy a váz eldeformálódott-e, de a villa nagyon nehezen forog (menetes kormánycsapágy). Lehet vele valamit kezdeni?

Ha mégsem a kormánycsapágy a ludas, akkor elmászott a vázad. Ezt vissza lehet hajtogatni, errõl bõvebben itt: http://www.sheldonbr...me-spacing.html a Checking Alignment alatt

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
Az American Classic korábbi szettjeinél többnyire csak az agyakból jövõ hangokra volt panasz. Kis tömegük ellenére viszont meglepõen tartósak, sokan dicsérik. A Sprint350-nel sincs különösebb gond, évekig kibírja, ha nem ütöd le. (roadbikereview.com) A magyar utakra is bevállalnám (67kg). :)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
AmClassicról: a Victory a legmasszívabb kerékszettjük, feltehetõleg bírni fogja (persze nem kell belerombolni minden kátyúba), de ugyanígy az Aksium is. A Victory a valóságban is könnyebb lesz, ami azért nem elhanyagolható tétel, ha sokszor kell megindulni (mint pl.d városban). A tartósságát nem ismerem, ezirányú problémák a régebben a nagyon könnyû, "kihegyezett" kerekkel voltak (sprint, meg a magnéziumos), mert túlkönnyû (valós tömeg 365-380 gr.!!, magnézium 300 gr) és vékony oldalfalú felnik voltak rajta. Most már a felnit kicsit megerõsítették. Az agyak meg nagyon jók árához képest: könnyû és jól forog (bár elõfordul külsõ kopás de ez a lényeget nem érinti).

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

bár idegeseítõ h nem lehet nagyvagányan elengedni a kormányt

Ilyen idõben talán nem is baj, ha fogod a kormányt ;)
- egy bolygó, két kerék -

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Összeraktam egy téli bringát, a fiximet csináltam vissza. Van viszont egy gondom: volt egy elég nagy bukásom még amikor fixi volt és most amikor kipróbáltam nagyon erõsen húz balra, folyamatosan ellenkezõ irányba kell húzni, nagyon fárasztó és bosszantó probléma. Nem tudom, hogy a váz eldeformálódott-e, de a villa nagyon nehezen forog (menetes kormánycsapágy). Lehet vele valamit kezdeni?

kormánycsapágycsere talán segít, a nehezenforgáson mindenképp
csak elengedett kormánnyal húz vagy ha fogod akkor is? nekem is ilyen a télim
de csak akkor ha elengedem a kormányt, de az se vészes, bár idegeseítõ h nem lehet nagyvagányan elengedni a kormányt, mer könnyen meglepõdik az ember

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Sziasztok!

Nagy testû (100kg), de kispénzû rider alá milyen gyári kerék lenne üdvözítõ? Mavic Aksium és Fulcrum Racing 5 közül melyik jönne be jobban viszonylag tûrhetõ utakon?

köszi Stevie1968

http://www.rouesarti...e-23159755.html

A táblázatban (eléggé az alján) benne van több gyári kerék adata elsõ-hátsó szerint. Ha tudod az évjáratot, azt is nézd hozzá! :)
- egy bolygó, két kerék -

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Amit én olvastam American Classicról, ott általában nem a tarósságát dicsõítették. A Victory-n sima 2 mm-es küllõk vannak, 2009-tõl már lapított lesz.

szocsek

szocsek

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
ha már a kerekeknél tartunk: mi jót/rosszat tudtok az American Classic-ról mondani?
Az A.C. Victory 480-nak lapos aero küllõi vannak?
Mavic Aksium, vagy American Classic 480? (az A.C.480 a gyári adatok szerint nem elhanyagolhatóan könnyebb! - de bírja-e a strapát, a pesti utakat?)