Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
akkor lehet oda alsócsöves kéne, elsõ váltót úgyse használja annyira az ember...

Az elsõ váltóhoz nem lesz jó, mert a montis és az országúti elsõváltók áttétele más (az országúti váltókar kevesebb bowdent húz),

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A montimon is Selle Italia nyereg van, rövid távon kényelmetlenebb, mint a korábbi Specialized volt, de hosszú távon sokkal jobb. Szóval majd hozzászokom :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Döntöttem némit az ülésen, így már nem nyom...annyira. 53x12-vel száguldottam végig az utcán :)

Nekem ugyanilyen nyergem van a montin. Elsõre kicsit kemény volt, de pár nap alatt megszoktam és most már nagyon kényelmes, még balatonmegkerülõ túrát is csináltam vele anélkül, hogy problémáim lette volna altájon.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

a váltó elméletileg jó, a fék bowdenhúzása kérdéses lehet, nem tudom, hogy a kantifék vagy a patkóféknél van nagyobb bowdenhúzás (mmint ha ez van a bringádon), a bowdenvezetõ szemet, amit a váltókar-konzoljára lehet kapni, sztem bármeliyk kompetensebb bringásboltban lehet kapni, bár nem érne nagy meglepi ha kedvesen mosolyognának fejrázás közben......
pár hónapoja láttam ilyen az apróban
sztem matuzék tonnaszám lapátolják...
ha nagyon kell akkor lefényképezem az enyémet

Az elsõ váltóhoz nem lesz jó, mert a montis és az országúti elsõváltók áttétele más (az országúti váltókar kevesebb bowdent húz),

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

tátááám

Köszi, most már azt is tudom hogyan néz ki.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
bingó, bár nem mérik occóé...

tátááám

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
tátááám

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
A fék szerintem jó lesz, mert közben nézegettem fékkarokat és többnél oda volt írva, hogy kanti és egyeneskormányos országútihoz való.
Ezek szerint a váltó is oké lesz, minden kafa!:bananadan
Olyan bovdenvezetõ szemet meg majd csak lehet szerezni valahonnan.
Köszönöm a választ.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
a váltó elméletileg jó, a fék bowdenhúzása kérdéses lehet, nem tudom, hogy a kantifék vagy a patkóféknél van nagyobb bowdenhúzás (mmint ha ez van a bringádon), a bowdenvezetõ szemet, amit a váltókar-konzoljára lehet kapni, sztem bármeliyk kompetensebb bringásboltban lehet kapni, bár nem érne nagy meglepi ha kedvesen mosolyognának fejrázás közben......
pár hónapoja láttam ilyen az apróban
sztem matuzék tonnaszám lapátolják...
ha nagyon kell akkor lefényképezem az enyémet

Országútit szeretnék egyeneskormányosítani.
Jól sejtem hogy kanti fékkar kell hozzá?
A bringa 2x7 sebességes, van egy LX 3x7-es kantifékes fékváltókarom, az jó hozzá? Mármint a váltókhoz is?
(remélem olyan kiegészítéssel igen, hogy kistányérra ne váltsak le, mert az nincs is:))
Lehet olyan kütyüt kapni valahol (hol?), amit az alsócsövön a leszerelt váltókarok helyére lehet rakni és megakasztja a bovdenházat?
Hogy néz az ki és mi a neve?
Hirtelen csak ennyi.:) Köszi.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Országútit szeretnék egyeneskormányosítani.
Jól sejtem hogy kanti fékkar kell hozzá?
A bringa 2x7 sebességes, van egy LX 3x7-es kantifékes fékváltókarom, az jó hozzá? Mármint a váltókhoz is?
(remélem olyan kiegészítéssel igen, hogy kistányérra ne váltsak le, mert az nincs is:))
Lehet olyan kütyüt kapni valahol (hol?), amit az alsócsövön a leszerelt váltókarok helyére lehet rakni és megakasztja a bovdenházat?
Hogy néz az ki és mi a neve?
Hirtelen csak ennyi.:) Köszi.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
de ha jól tévedek a montinak fentebb van a középcsapágyháza
az hogy vízszintes legyen a nyereg az meg arany szabály
amikor nekem normálisan be lett állítva én is úgy éreztem, mintha kis sámlin ülnék...

A monti mellé állítva így is 5 cm-vel van lejjebb a nyereg. A kerékszettrõl nem tudok mit nyilatkozni, kétszer tekertem vele az utcában. Majd talán holnap, akkor még világosban hazaérek a munkából. Ami furcsa, hogy blokkol a fék :) Nah meg ami mókás, hogy a hosszú kesztyûm végét becsípte a váltókar :scared:

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A monti mellé állítva így is 5 cm-vel van lejjebb a nyereg. A kerékszettrõl nem tudok mit nyilatkozni, kétszer tekertem vele az utcában. Majd talán holnap, akkor még világosban hazaérek a munkából. Ami furcsa, hogy blokkol a fék :) Nah meg ami mókás, hogy a hosszú kesztyûm végét becsípte a váltókar :scared:

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nade ez az orbea eladó az apróban !??

nem dönteni kell a nyerget, hanem lejjebb engedni. vkinek nem jön be az a nyereg amit a bringához adnak

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Gabe!

Szép a vas. Akarom mondani a karbon!!!:clap:
Grat!

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
szép színe van az Orbeának. Shimano kerékszettel meg vagy elégedve?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Döntöttem némit az ülésen, így már nem nyom...annyira. 53x12-vel száguldottam végig az utcán :)

2 gyenge minõségû kép:

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Bitang az Orbea jel a homlokcsövön, ami mindjárt a bowden vezetést is szolgálj, így nem szedik le a bowdenházak a festést.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Jettisonnak köszönöm a gyors reagálást. Ha jól értelmezem a választ és nem vagyok súlymániás, akkor a karbon támvilla helyett a jól felszereltségre érdemes inkább koncentrálnom (pl 105-ös szet) Az új outikat általában 23-as gumikkal adják. Ha nagyon ráz, egy kis lelassulás árán legfeljebb késõbb lecserélhetem traktor 25-ösre. Márkaválasztásban is elkélne egy kis segítség! Merida, trek, és KTM. Jól hangzó nevek. De nem tudom pontosan melyik országbéli, hány éves múlttal rendelkezõ gyártók ezek. Külsõre nagyon pöpecnek tûnik a Trek 1.7 és a KTM strada 2000 (sajnos egyiket sem volt alkalmam kipróbálni).Az author is tetszik, a kellys már nem annyira. Vajon az utóbbi csehül és szlovákul gyártott gépek vannak olyan precízek, mint a nyugati vetélytársak? Ahogy ismerem magam hajlamos vagyok megfizetni a sznob adót. Mennyit érdemes várnom a vásárlással? Mikor és hol szoktak lenni nagy leárazások.? A Hervisben már láttam féláron megvásárolható bringákat is. Sajnos nem outikat.. Hát ezek volnának a kérdéseim. Aki többet tud nálam írjon!

Érdemes ilyenkor, a szezon végével körbenézni, mert úgy dobálják utánad a bringákat 20-40% kedvezménnyel. Mivel hasonló cipõben járok, kicsit körbejártam én is a problémát. Érdemes utolsó darabokra vadászni, abból még szoktak engedni. Nem illik reklámozni, de privátban küldök pár tippet.
- egy bolygó, két kerék -

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nekem az jött be, hogy nyújtott láb esetén a sarok érje el a pedált, cipõben természetesen

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
hervisben nem fogsz outit venni az is tuti, a vázakat meg úgyis távolkeleten gyártják, a márka nagyba attól függ hogy mennyi pénzed van rá, én pl egy altrix whirlwind rr 600-al versenyzek, 105 szet, novatec jetfly kerekek, nah most mondanom sem kell h az altrix nem épp egy nagy név, de viszonylag könnyû, és bírja is a 80 kilómat, és ezzel is lehet nyerni:)
azonos árfekvésben a nívósabb gyártó valószínûleg gyengébb vázat fog adni
én úgy vagyok vele h akár acél vázzal is mennék de a 105ös szettnél nem mennék rosszabbal, (mmint ha mindenképp 10es rendszereben gondolkodunk)
sok múlik a geometrián és ha nem versenyezni akarsz akkor pláne elég egy alu max karbon villával
a merida a jó érték arányáról híres bár nekem nem jönnek be az alu vázaik, a trek armstrong miatt lett nagy név, viszont a ktm pokoli szép bringákat csinál sztem
jah és ezeknek a féláron megvásárolható bringáknak ne nagyon dõljünk be, marketingofgás....
itthon olcsón nem fogod megúszni ha komolyn gépet akarsz

Jettisonnak köszönöm a gyors reagálást. Ha jól értelmezem a választ és nem vagyok súlymániás, akkor a karbon támvilla helyett a jól felszereltségre érdemes inkább koncentrálnom (pl 105-ös szet) Az új outikat általában 23-as gumikkal adják. Ha nagyon ráz, egy kis lelassulás árán legfeljebb késõbb lecserélhetem traktor 25-ösre. Márkaválasztásban is elkélne egy kis segítség! Merida, trek, és KTM. Jól hangzó nevek. De nem tudom pontosan melyik országbéli, hány éves múlttal rendelkezõ gyártók ezek. Külsõre nagyon pöpecnek tûnik a Trek 1.7 és a KTM strada 2000 (sajnos egyiket sem volt alkalmam kipróbálni).Az author is tetszik, a kellys már nem annyira. Vajon az utóbbi csehül és szlovákul gyártott gépek vannak olyan precízek, mint a nyugati vetélytársak? Ahogy ismerem magam hajlamos vagyok megfizetni a sznob adót. Mennyit érdemes várnom a vásárlással? Mikor és hol szoktak lenni nagy leárazások.? A Hervisben már láttam féláron megvásárolható bringákat is. Sajnos nem outikat.. Hát ezek volnának a kérdéseim. Aki többet tud nálam írjon!

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás

sztem sok különbség nincs a karbon tám és alu támvilla között érzésre, a 25ös gumi sokkal lájtosabbá teszi a dolgot, mint a karbon tám, de sztem1-2 km/h-t tuti fog, ha nem többet, de mért akarsz traktorgumival menni?