Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 posts

Én pedig megemlíteném hogy a gumitémát én hoztam fel. Azért, mert kíváncsi vagyok mások tapasztalataira. Ha elmegyek a boltba, és felülök egy gp4000-es gumival szerelt bringára, akkor abból megtudom hogy hány km-t bír, és hogy hogy bírja a defektet? nem. De ha mondjuk 5 ember elmondja róla a tapasztalatait, az már egész korrekt rálátás...

Jó választás ;) Én is tervezek venni jövõre GP4000 S-et. Most Michelin Pro Race2 van, de sajnos már csak elvétve van, a Pro Race3 meg nem olyan jó. A GP4000 S-rõl csupa jót írnak. Pl itt is: http://www.roadbiker...02_2489crx.aspx
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

semmi közöm hozza tom de te miröl akartal te itt irni a pipacsokrol??? mert karbon vaz felni stb temak es a geometria engem is erdekelnek!!! páááá

Én pedig megemlíteném hogy a gumitémát én hoztam fel. Azért, mert kíváncsi vagyok mások tapasztalataira. Ha elmegyek a boltba, és felülök egy gp4000-es gumival szerelt bringára, akkor abból megtudom hogy hány km-t bír, és hogy hogy bírja a defektet? nem. De ha mondjuk 5 ember elmondja róla a tapasztalatait, az már egész korrekt rálátás...

kiborg

kiborg

vendég

• fórumtag
  • 15 posts

Kobuc csoda hogy még foglalkozik veled valaki... olyan idegesítõ ez, hogy melyik jobb karbon vagy nem karbon, nem tetszik, ez azért nem...melyik felni erõsebb, milyen gumi... vagy hogy milyen vázmret jó nekem? Menj el, és próbáld ki, ezt máshogy úgysem fogod tudni kiszámolni...

semmi közöm hozza tom de te miröl akartal te itt irni a pipacsokrol??? mert karbon vaz felni stb temak es a geometria engem is erdekelnek!!! páááá

kiborg

kiborg

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
lennetek olyan kedvesek volt szo egy méricskélös oldalrol ..linkeljetek be nekem leccii mert nem talalom

kiborg

kiborg

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
[quote name='kiborg'][quote name='kiborg'][quote name='kipage']Én 176 vagyok és egy 55ös vázam van. Próbáltam kisebb vázakat, de azoknál túl lent van a kormány. (nem szeretem a sok közölõt) Nagyot nem lehet tévedni a vázkérdéssel kapocsolatban, ha veszel 53-55ös körülit keress, a stucnival nyereghelyzettel lehet annyit játszani, hogy beállítsd ami a kényelmes. Az nagyon rossz ha kis vázad van, mert mélyre kell hajolni, meggörbül a hátad, plusz a gátad is megsínyli a dolgot. :D
KIBORG irja
Hell szerintem meg lehet nagyot tevedni!!! ja es nem lehet csak ugy elöre vagy hatra huzni a nyerget.A nyereg egy fix pont a biciklin!!Mert a nyereg helyzetet a a közeptengely hatarozza meg!!Tehat hogy milyen szögben erik el a lábaid a pedalokat. ha pl hatrahuzod a nyerget /hogy jobban elferj a biciklin/akkor a pedalok nagy elörefelé esnek stb /és a sulyodat nem tudod rendesen atvinni a pedalokra/ Nem lehet csak ugy kissebet vagy nagyobbat vennii .mert akkor ott mindig valami mas sinyli meg a dolgokat.Nemveletlen vannak meretek kitalalva.Ezt sajat tapasztalatbol mondom !!!Nem csak ugy.Nem lehet csak igy egy kis bicikliböl nagyot csinalni es forditva.En megprobaltam mar azert tudom ilyen jol.jah probaltam kicsiböl nagyot csinalni .DE EZ NEM MUKÖDIK![/quote]
............

kiborg

kiborg

vendég

• fórumtag
  • 15 posts

Kiborg te túlspirázod a dolgot. Vagy annyira profi bringás vagy, hogy a legkisebb rezdülést is észreveszed.. na nee..

Továbra is fenntertom a véleményem, hogy nem lehet akkorát tévedni a vázmérettel, mint amennyire itt sokan rágörcsöltök. 170körüliek 52-53 175 körüliek 53-55 180körüliek 54-57 stb stb. azt meg, hogy a nyerget nem lehet tologatni a legnagyobb marhaságnak gondolom. Lehet hogy szakkönyvekben le van írva, hogy nem szabad meg fix, de a nyereg helyzetével lehet a legnagyobb geometriai változásokat elérni, ergo veszel egy 0fokos nyeregcsövet, vagy hátrahajlót, máris nyersz 2-3cm-t és még nem is tologattad a nyerget a csövön. Ha így lenne, ahogy te mondod, hogy a nyereggel nem lehet játszani, akkor a gyártott nyergek pálcája fix hosszúságú lenne, nem 6-8cm. Badarságokat beszélsz.

A fentebb leírt vázméret-testmagasság aránytmeg rá lehet húzni a bringások 90%ára. A többit eldönti a stucni és a nyeregcsõ. Aki meg úgyértzi, hogy hosszú a lába, vagy a keze elvégez egy számítást a már belinkelt programokkal és passz. Témát kellene már váltani, mert ez már nagyon sokszor vol napirenden, pár "balfék" miatt. Nem személyeskedem, csak tényleg túlpörgitek a dolgot..

Kiborg irja:igen az ules azert huzhato elöre es hatra mert pl idöfutamnal hatra szoktak tolni kriteriumversenyeknel meg elöre.ha pl elöre tolod jobban tudsz pörgetni ilyenek.. de egyaltal nem mindegy hogy all a nyereg .elöre vagy hatra .menj csak egy 100 km ert hatratolt nyereggel es majd meglatod:)pááá

qanic

qanic

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

52/34-es hajtómû életképes megoldás lenne?

Nem.

A legújabb szetteknél sem célszerû 16-nál nagyobb különbséget használni.
Számold ki, hogy az 50:11 vagy 52:12 a nagyobb!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
52/34-es hajtómû életképes megoldás lenne?

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
www.ebike.hu

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Sziasztok! Hol vannak a neten jó féle kiegészítõk (kulacstartó, sebességmérõ, pedál, bringástáska, lakat stb.)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Nekem attól múlt el térdfájásom, hogy hátrébb toltam a nyerget.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Kiborg te túlspirázod a dolgot. Vagy annyira profi bringás vagy, hogy a legkisebb rezdülést is észreveszed.. na nee..

Továbra is fenntertom a véleményem, hogy nem lehet akkorát tévedni a vázmérettel, mint amennyire itt sokan rágörcsöltök. 170körüliek 52-53 175 körüliek 53-55 180körüliek 54-57 stb stb. azt meg, hogy a nyerget nem lehet tologatni a legnagyobb marhaságnak gondolom. Lehet hogy szakkönyvekben le van írva, hogy nem szabad meg fix, de a nyereg helyzetével lehet a legnagyobb geometriai változásokat elérni, ergo veszel egy 0fokos nyeregcsövet, vagy hátrahajlót, máris nyersz 2-3cm-t és még nem is tologattad a nyerget a csövön. Ha így lenne, ahogy te mondod, hogy a nyereggel nem lehet játszani, akkor a gyártott nyergek pálcája fix hosszúságú lenne, nem 6-8cm. Badarságokat beszélsz.

A fentebb leírt vázméret-testmagasság aránytmeg rá lehet húzni a bringások 90%ára. A többit eldönti a stucni és a nyeregcsõ. Aki meg úgyértzi, hogy hosszú a lába, vagy a keze elvégez egy számítást a már belinkelt programokkal és passz. Témát kellene már váltani, mert ez már nagyon sokszor vol napirenden, pár "balfék" miatt. Nem személyeskedem, csak tényleg túlpörgitek a dolgot..

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
58cm magas vázhoz 86-87cm-es lábhossz tartozik a Lemond formula szerint. Mondhatnám, hogy 183cm magasság, de én nyakigláb vagyok. :D
http://www.cyclemetr...inseamtable.htm

kiborg

kiborg

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Lehet nevetseges hogy ezt a sok mindent leirtam es nem tudom hogy 58 as merethez mekkora maggassag tartozik.De tenyleg igy van).valaki legyszi segitsen aki tud pontosan mondani...mondjuk valami könyvböl vagy akarhonnet amire lehet is adni....

kiborg

kiborg

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Ha pl nem a nyerget huzzuk hatra .ezt is kiprobaltam! Hanem ...Tettem fel hooszaabb stucnit .DE akkor meg a kormany forgaspontja közelebb esik .es sokkal fordulekonyabb leszz a bicikli !!./ami annyit takar hogy a kanyarokban neha idegesen viselkedik a kormany es nics meg az stabilitás ami mondjuk egy sprintehez kelll..!/ Ugyhogy mondom fiuk egyaltalan nem mindegy a méret ..sajat börömön tapasztaltam ezt!!ja es plussz egy nem meretes biciklinel a sulypont is teljesen mashova esik!!! ez sem mindegy

kiborg

kiborg

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
[quote name='kiborg'][quote name='kipage']Én 176 vagyok és egy 55ös vázam van. Próbáltam kisebb vázakat, de azoknál túl lent van a kormány. (nem szeretem a sok közölõt) Nagyot nem lehet tévedni a vázkérdéssel kapocsolatban, ha veszel 53-55ös körülit keress, a stucnival nyereghelyzettel lehet annyit játszani, hogy beállítsd ami a kényelmes. Az nagyon rossz ha kis vázad van, mert mélyre kell hajolni, meggörbül a hátad, plusz a gátad is megsínyli a dolgot. :D
KIBORG irja
Hell szerintem meg lehet nagyot tevedni!!! ja es nem lehet csak ugy elöre vagy hatra huzni a nyerget.A nyereg egy fix pont a biciklin!!Mert a nyereg helyzetet a a közeptengely hatarozza meg!!Tehat hogy milyen szögben erik el a lábaid a pedalokat. ha pl hatrahuzod a nyerget /hogy jobban elferj a biciklin/akkor a pedalok nagy elörefelé esnek stb /és a sulyodat nem tudod rendesen atvinni a pedalokra/ Nem lehet csak ugy kissebet vagy nagyobbat vennii .mert akkor ott mindig valami mas sinyli meg a dolgokat.Nemveletlen vannak meretek kitalalva.Ezt sajat tapasztalatbol mondom !!!Nem csak ugy.Nem lehet csak igy egy kis bicikliböl nagyot csinalni es forditva.En megprobaltam mar azert tudom ilyen jol.jah probaltam kicsiböl nagyot csinalni .DE EZ NEM MUKÖDIK!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ha annyire képben vagy, akkor miért várod, hogy itt mondják meg neked, hogy az 58-as vázhoz milyen magasság tartozik?

kiborg

kiborg

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
[quote name='kipage']Én 176 vagyok és egy 55ös vázam van. Próbáltam kisebb vázakat, de azoknál túl lent van a kormány. (nem szeretem a sok közölõt) Nagyot nem lehet tévedni a vázkérdéssel kapocsolatban, ha veszel 53-55ös körülit keress, a stucnival nyereghelyzettel lehet annyit játszani, hogy beállítsd ami a kényelmes. Az nagyon rossz ha kis vázad van, mert mélyre kell hajolni, meggörbül a hátad, plusz a gátad is megsínyli a dolgot. :D

Hell szerintem meg lehet nagyot tevedni!!! ja es nem lehet csak ugy elöre vagy hatra huzni a nyerget.mert a nyereg helyzetet a a közeptengely hatarozza meg!! ha pl hatrahuzod a nyerget akkor a pedalok nagy elörefelé esnek stb a nyereg egy fix pont a biciklin ezt sajat tapasztalatbol mondom. nem lehet csak ugy kissebet vagy nagyobbat vennii .mert akkor ott mindig valami mas sinyli meg a dolgot.Nemveletlen vannak meretek kitalalva.Ezt sajat tapasztalatbol mondom !!!Nem csak ugy

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Helloo megmondana mar valaki hogy az 58 as mérethez hany cm es magassag tartozik???mettöl meddig?? pontosan erdekelne

Szerintem 182tõl felfele.

kiborg

kiborg

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Helloo megmondana mar valaki hogy az 58 as mérethez hany cm es magassag tartozik???mettöl meddig?? pontosan erdekelne