Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

ez mitõl lehet?

Szar az a Maxxis. Mástól is lehetett hallani, hogy az lépten nyomon kilyukad.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
kössz, csakmert az elõzõ egy maxxis volt, aminek 3600 volt darabja, az 23 as volt és volt hogy minden nap defektet kaptam, és nem egy sima lyuk volt rajta mint amikor egy tüske/drótdarab/százasszög vagy akármi kiszúrja, hanem két egymástól 2-3 mm re lévõ 1-2 mm hosszú egymás felé konvergáró szakadás.ez mitõl lehet?csakúgy menetközben.semmi patka vagy kátyú. amúgy én arra gyanakodtam hogy ez egy schwinn anvenue, gyárilag 25 össel volt szerelve.duplafalú felni van rajta, ami egyébként baromi erõs mert ey darab nyolcas sem ment bele 3 év alatt, pegid gyilkoltam rendesen.most egy whr 500 as szettem van, de ezt még nem tettem bele egy másik bicajba(majd ha jó idõ lesz). na és azt vettem észre, hogy a"rendes" verseny felni eleve kicsit vékonyabb mint ami a scwinnen van, és arra gondoltam hogy az lehet hogy valami trekking felni vagy nem tudom mi, de a 23 as gumival lehet hogy annyira nem kompatibilis, mármint méretre jó, csak funcionálisan nem passzol.

bocs nem akartam ilyen hosszan, de ha ismerõs a szitu, vagy ilyen lehetséges szerintetek, akkor megnyugodnék hogy nem én vagyok a lúzer, mert a családom egy egész nyáron rajtam röhögött hogy tolom haza a biciklit :DDDDDD

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nekem 19-es Vittoria gumim van nagyon regota. Tudatlanul meg azt hittem, a keskenyebb gyorsabb. Anyway. Ket eve nem kaptam defektet, nyaron heti atlag ~200km, elotte is alig. Igaz nem nagyon szoktam tul nagy nyomassal menni, kis kezipumpam van csak jelenleg.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
üdv!érdeklõdnék hogy szerintetek egy campa moskva 80 as (rsx agyakkal) kerékszett a jobb vagy egy whr500, tudom a campa régebbi, de nem nagyon tudok róla semmit.
valamint az érdekelne, hogy 20 as gumival(continental ultrasport 2000) nagyon könnyü defektet kapni egy amatõrnek?

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

persze szétszedi...ha tekered tovább ... sztem még az alu-tányér is elég hajlékony ahhoz hogy kibírjon 10-20 fordulatot anélkül hogy szétfeszítse a többi pontot... ha meg már a 3 pont nem bírja el a 4 nyomatékát .. hát akkor az tényleg kuka az a hajtókar...

ebben nem lennék azért olyan biztos (erõ-ellenerõ etc)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
persze szétszedi...ha tekered tovább ... sztem még az alu-tányér is elég hajlékony ahhoz hogy kibírjon 10-20 fordulatot anélkül hogy szétfeszítse a többi pontot... ha meg már a 3 pont nem bírja el a 4 nyomatékát .. hát akkor az tényleg kuka az a hajtókar...

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

sac1

Egyszerûen mivel csavarral rögzülnek a lánctányérok a karokhoz igy ha az egyik megadja magát az szediszét egybõl /töri/barmolja stb.. a többit.

Én akkor lepõdtem volna meg ha csak az egyik van letörve....gondolj csak bele.

ebben van némi logika valóban.:)

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
sac1

Egyszerûen mivel csavarral rögzülnek a lánctányérok a karokhoz igy ha az egyik megadja magát az szediszét egybõl /töri/barmolja stb.. a többit.

Én akkor lepõdtem volna meg ha csak az egyik van letörve....gondolj csak bele.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ez logikus ha 1 gép tekerné
de 1 embernél nem veszi észre hogy szétpattant egy ... nemhiszem hogy nincs ienkor furi hangja a hajtókarnak....

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Ha gy megadja magát, esetleg gyárihibás, akkor már a többi nem bírja, és az erõk iránya is változik.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
igen mondjuk kiváncsi lennék hogy sikerült egyszerrem mind a 4 fogatót eltörni....

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Az érem másik oldala... Carbon hajómûvek
http://myweb.uiowa.e...time/time_4.jpg
http://forums.mtbr.c...ad.php?t=396964

Nem szep. Ahogy nezem mindketto kicsi BCD-s.
A Time-hoz nincs story, pedig az volna erdekesebb.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Az érem másik oldala... Carbon hajómûvek
http://myweb.uiowa.e...time/time_4.jpg
http://forums.mtbr.c...ad.php?t=396964

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Lemértem, 60cm a középcsapágy tengelytõl a nyeregvázcsõ tetejéig.
182cm vagyok, ha a lábam közé veszem, a felsõcsõ tényleg bevág kicsit :), de rajta ülve a felsõcsövet nem érzem hosszúnak.
53as váz lenne ideális nekem, nem?

Vegulis mondom az ulescso nem olyan fontos, inkabb csak esztetika, de a felsocso az fontos. Megmerned azt is, kivancsi vagyok, hogy hogy nem erzed hosszunak.

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 hozzászólás
majd egy hosszabb menetnél kiderül, hogy kényelmes-e vagy nem-e :)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

182cm vagyok, ha a lábam közé veszem, a felsõcsõ tényleg bevág kicsit :), de rajta ülve a felsõcsövet nem érzem hosszúnak.

Nem, azért nem én hasonló magas vagyok és nekem volt 57es vázam és az volt a jó méret kb.(annál kisebbet nem is vettem volna, mert nm lett volna jó) Régebben pedig nem is húzták ki annyira a nyeregcsövet. http://italianalmana...gende/coppi.jpg

Ha akkor tudtak nagy vázzal menni akkor most is lehet, max rövidebb stucni kell, meg nem leszel olyan hatékony, mert nehezebb a váz, meg nem ülsz olyan áramvonalasan.

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 hozzászólás

A fotok alapjan ez a Trek vagy 10centivel nagyobb vaz, mint a te mereted.
Ez nem is a nyeregcso merete a problema, -bar el nem tudom kepzelni, hogy allsz meg ezzel a pirosnal-, de a felsocso is biztosan tul hosszu.
Ha alkalmi vetel, ha nem, a jo meret az alapfeltetel. Szerintem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha tetszik, akkor ennyiert jo boltnak tunik. A meretre figyelj nagyon. (Inkabb kisebb legyen mint nagyobb)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A fotok alapjan ez a Trek vagy 10centivel nagyobb vaz, mint a te mereted.
Ez nem is a nyeregcso merete a problema, -bar el nem tudom kepzelni, hogy allsz meg ezzel a pirosnal-, de a felsocso is biztosan tul hosszu.
Ha alkalmi vetel, ha nem, a jo meret az alapfeltetel. Szerintem.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Ha hosszú távon kényelmetlen lesz, esetleg vázat cserélek, de sajnálnám ezt a szép vázat eladni.

Még elõtte meg lehet próbálni a rövidebb stucnit. Így ránézésre kb 110es 120as lehet rajta. Ha kicseréled majd esetleg egy 80, 90-esre akkor azzal is lehet nyerni.