Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Az érem másik oldala... Carbon hajómûvek
http://myweb.uiowa.e...time/time_4.jpg
http://forums.mtbr.c...ad.php?t=396964

Nem szep. Ahogy nezem mindketto kicsi BCD-s.
A Time-hoz nincs story, pedig az volna erdekesebb.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Az érem másik oldala... Carbon hajómûvek
http://myweb.uiowa.e...time/time_4.jpg
http://forums.mtbr.c...ad.php?t=396964

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Lemértem, 60cm a középcsapágy tengelytõl a nyeregvázcsõ tetejéig.
182cm vagyok, ha a lábam közé veszem, a felsõcsõ tényleg bevág kicsit :), de rajta ülve a felsõcsövet nem érzem hosszúnak.
53as váz lenne ideális nekem, nem?

Vegulis mondom az ulescso nem olyan fontos, inkabb csak esztetika, de a felsocso az fontos. Megmerned azt is, kivancsi vagyok, hogy hogy nem erzed hosszunak.

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts
majd egy hosszabb menetnél kiderül, hogy kényelmes-e vagy nem-e :)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

182cm vagyok, ha a lábam közé veszem, a felsõcsõ tényleg bevág kicsit :), de rajta ülve a felsõcsövet nem érzem hosszúnak.

Nem, azért nem én hasonló magas vagyok és nekem volt 57es vázam és az volt a jó méret kb.(annál kisebbet nem is vettem volna, mert nm lett volna jó) Régebben pedig nem is húzták ki annyira a nyeregcsövet. http://italianalmana...gende/coppi.jpg

Ha akkor tudtak nagy vázzal menni akkor most is lehet, max rövidebb stucni kell, meg nem leszel olyan hatékony, mert nehezebb a váz, meg nem ülsz olyan áramvonalasan.

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts

A fotok alapjan ez a Trek vagy 10centivel nagyobb vaz, mint a te mereted.
Ez nem is a nyeregcso merete a problema, -bar el nem tudom kepzelni, hogy allsz meg ezzel a pirosnal-, de a felsocso is biztosan tul hosszu.
Ha alkalmi vetel, ha nem, a jo meret az alapfeltetel. Szerintem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ha tetszik, akkor ennyiert jo boltnak tunik. A meretre figyelj nagyon. (Inkabb kisebb legyen mint nagyobb)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A fotok alapjan ez a Trek vagy 10centivel nagyobb vaz, mint a te mereted.
Ez nem is a nyeregcso merete a problema, -bar el nem tudom kepzelni, hogy allsz meg ezzel a pirosnal-, de a felsocso is biztosan tul hosszu.
Ha alkalmi vetel, ha nem, a jo meret az alapfeltetel. Szerintem.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Ha hosszú távon kényelmetlen lesz, esetleg vázat cserélek, de sajnálnám ezt a szép vázat eladni.

Még elõtte meg lehet próbálni a rövidebb stucnit. Így ránézésre kb 110es 120as lehet rajta. Ha kicseréled majd esetleg egy 80, 90-esre akkor azzal is lehet nyerni.

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts

A fékkargumi és a bandázs nem tûnik annyira kopottnak. Én nem cserélném le. Pont olyan fékkargumit nem is könnyû beszerezni szerintem. Bandázst esetleg érdemes. Olyan 1000-1500Fttól kezdõdnek. És bármelyik nagyobb boltba kapni. bringavilag, biondobike, nella, probike, stb.
A felni peremes ugye?
Ha városba akarsz járkálni vele ide-oda akkor vehetsz rá 25, 28ast. Ha sportolási célból akarsz tekerni akkor inkább 23mast. Én jobban szeretem a márkásabb gumikat biztos ami biztos alapon. De volt egyszer kevláros CST 1406K gumim és nem volt annyira szar(nem kaptam defektet vele 4-5e km alatt) és azt hiszem 2eFt/db a biondobike-ban. Kicsit többért már vannak vittoriák és continentálok. pl: http://hercehurca.hu/node/227 ha van még.

Amúgy a képeken ha jól van beállítva neked a nyereg, akkor az látszik, hogy nagy a váz. És a féken az a kis kar pont rosszul áll. Az arra való, hogy mikor kiveszed a kereket, akkor felhúzod(úgy ahogy a képen van most) és akkor a fékpofák távolabb kerülnek a felnitõl és így könnyebben ki tudod szedni a kereket, mert a gumi nem akad bele a fékpofákba. Meg arra is szokták használni a profik, hogy komoly emelkedõk elõtt felhúzzák a kart, hogy amikor kiállnak a nyeregbõl, akkor ne érjen a pofa a felnibe. Amikor bent van a kerék akkor a karoknak így kéne állnia: http://www.fullcycle...o_105_brake.jpg

Köszi a segítséget, rám fér az okítás :), a legutóbbi outim egy favorit volt, de annak már vagy 15 éve...
A bringát igenigen régen nem használták már, viszont a korához képest meglepõen jó állapotban van, szerintem pár 100km lehet benne.
A fékkar gumi nagyon repedezett és nyikorog, cserélném, ha lehet, majd nézek ebay-en valamit.
A gumik használhatatlanok, szakadtak -> csere.
Bandázs maradhat, csak kormánydugó kéne, mert azok nincsenek és lóg a bandázs mindkét vége.
A nyerget még kb. 3cm-t feljebb húztam, de én is nagynak érzem, viszont a alkalmi vétel a gép, így elhoztam. Ha hosszú távon kényelmetlen lesz, esetleg vázat cserélek, de sajnálnám ezt a szép vázat eladni.
Hogy a felni peremes-e, azt nem tudom, de ez kiderül a héten, úgyis darabokra szedem és letisztítom-olajozom a gépet.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Szia Ave!

Köszi a választ.

Nos a járgány egy új darab,

ennyi info szerepelt még a katalógusban:

7005 alumínium superlight váz
Alumínium aero villa
Teljes Shimano Tiagra szet
Selle Italiaa Onda nyereg
Vuelta Airline 4 Aero abroncs

az ára pedig

119.900 Ft

:-)

Ennyiért szerintem megéri.

forumozo

forumozo

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Uj vagy hasznalt?

En kezdo bringaskent sokkal rosszabb geppel kezdtem, egy MALI acelvaz nekem anno mar a 2. upgrade volt. Szoval ha a merete jo -ez nagyon fontos- akkor jo kezdes lehet. A Tiagra pedig egeszen jo szett az araert, mar rendes STI karokkal.
Persze a tovabbi kiegeszitok is fontosak, ezekrol nem irtal semmit, meg arat se.

Tul jo bicajt szerintem nem erdemes elsore, elveszik a fokozatos fejlesztes elmenye. Szerintem. :)

Szia Ave!

Köszi a választ.

Nos a járgány egy új darab,

ennyi info szerepelt még a katalógusban:

7005 alumínium superlight váz
Alumínium aero villa
Teljes Shimano Tiagra szet
Selle Italiaa Onda nyereg
Vuelta Airline 4 Aero abroncs

az ára pedig

119.900 Ft

:-)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Sziasztok,

Pár napja boldog tulaja vagyok egy trek oldschool outinak.

Külsõ gumi, bandázs és fékkargumi csere lenne esedékes.

Milyen külsõt vegyek rá, ami nem túl drága?
ilyen van most rajta: specialized touring k4 700x28c

ill. fékkargumit és bandázst melyik BP-i boltban érdems nézni?

Köszönöm a válaszokat!

A fékkargumi és a bandázs nem tûnik annyira kopottnak. Én nem cserélném le. Pont olyan fékkargumit nem is könnyû beszerezni szerintem. Bandázst esetleg érdemes. Olyan 1000-1500Fttól kezdõdnek. És bármelyik nagyobb boltba kapni. bringavilag, biondobike, nella, probike, stb.
A felni peremes ugye?
Ha városba akarsz járkálni vele ide-oda akkor vehetsz rá 25, 28ast. Ha sportolási célból akarsz tekerni akkor inkább 23mast. Én jobban szeretem a márkásabb gumikat biztos ami biztos alapon. De volt egyszer kevláros CST 1406K gumim és nem volt annyira szar(nem kaptam defektet vele 4-5e km alatt) és azt hiszem 2eFt/db a biondobike-ban. Kicsit többért már vannak vittoriák és continentálok. pl: http://hercehurca.hu/node/227 ha van még.

Amúgy a képeken ha jól van beállítva neked a nyereg, akkor az látszik, hogy nagy a váz. És a féken az a kis kar pont rosszul áll. Az arra való, hogy mikor kiveszed a kereket, akkor felhúzod(úgy ahogy a képen van most) és akkor a fékpofák távolabb kerülnek a felnitõl és így könnyebben ki tudod szedni a kereket, mert a gumi nem akad bele a fékpofákba. Meg arra is szokták használni a profik, hogy komoly emelkedõk elõtt felhúzzák a kart, hogy amikor kiállnak a nyeregbõl, akkor ne érjen a pofa a felnibe. Amikor bent van a kerék akkor a karoknak így kéne állnia: http://www.fullcycle...o_105_brake.jpg

földlakó

földlakó

vendég

• fórumtag
  • 182 posts
Sziasztok,

mivel mindenki ragaszkodik a megszokott topikjaihoz, ezért egy kis reklámot muszáj csinálnom:

http://forum.bikemag...read.php?t=3374

A téma: Giro 2009 - szurkolás, aszfaltrajz-foglalkozás, stb - a helyszínen!
Két útitársat keresünk ehhez a vállalkozáshoz!
Nézzetek már rá, és ha érdekel, írjatok!
Köszi!

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts
Sziasztok,

Pár napja boldog tulaja vagyok egy trek oldschool outinak.

Külsõ gumi, bandázs és fékkargumi csere lenne esedékes.

Milyen külsõt vegyek rá, ami nem túl drága?
ilyen van most rajta: specialized touring k4 700x28c

ill. fékkargumit és bandázst melyik BP-i boltban érdems nézni?

Köszönöm a válaszokat!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Sidi Zeta cipõhöz (millenium 2-es talp) hol tudok nagy eséllyel sarkot (hivatalos nevén: csúszásgátló sarkot) venni Budapesten esetleg Zalaegerszegen? Nem akarok körbetelefonálni ezer helyet, ha van valakinek tippje akkor csak 2-3-t kell felhívnom. (Ktg takarékosság válság miatt rlz :) ) Elõre is köszi.

A Biker az importor vagy mi, ok engem Sidi kisker kerdesben a Ridebike-hoz kuldtek.

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 posts
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Sidi Zeta cipõhöz (millenium 2-es talp) hol tudok nagy eséllyel sarkot (hivatalos nevén: csúszásgátló sarkot) venni Budapesten esetleg Zalaegerszegen? Nem akarok körbetelefonálni ezer helyet, ha van valakinek tippje akkor csak 2-3-t kell felhívnom. (Ktg takarékosság válság miatt rlz :) ) Elõre is köszi.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Sziasztok!

Kezdõ bringásként kinéztem egy mali magician tiagra gépet, kérdezném a hozzáértõket, esetleg akinek van/volt ilyen bgringája, hogy megfelelõ választás-e egy elsõ országúti bringának?

elõre is köszi a hozzászólásokat.

üdv.

Uj vagy hasznalt?

En kezdo bringaskent sokkal rosszabb geppel kezdtem, egy MALI acelvaz nekem anno mar a 2. upgrade volt. Szoval ha a merete jo -ez nagyon fontos- akkor jo kezdes lehet. A Tiagra pedig egeszen jo szett az araert, mar rendes STI karokkal.
Persze a tovabbi kiegeszitok is fontosak, ezekrol nem irtal semmit, meg arat se.

Tul jo bicajt szerintem nem erdemes elsore, elveszik a fokozatos fejlesztes elmenye. Szerintem. :)

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
hello

American Classic o.uti agyhoz tudtok Campagnolo kompatibilis kazettadobot?
Mármint külön hozzá, mert ugye gyárilag shimanos.

forumozo

forumozo

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Kezdõ bringásként kinéztem egy mali magician tiagra gépet, kérdezném a hozzáértõket, esetleg akinek van/volt ilyen bgringája, hogy megfelelõ választás-e egy elsõ országúti bringának?

elõre is köszi a hozzászólásokat.

üdv.