Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 posts

Ez egy teny lenne?
Probaltad a harmast is?

Nem próbáltam még. Több helyen olvastam, hogy akik lecserélték a pro2-õt 3-asra kicsit csalódottak voltak a defektvédelem terén.
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Nagyon jó gumi, eddig csak ezt használtam :) Most is csak azért cserélem le, mert a pro3 race elmarad tõle sajnos :mad:

Ez egy teny lenne?
Probaltad a harmast is?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Szerintem meg az lehet, hogy kicsi a nyomás és felütöd. Én 7 bar alá nem nagyon megyek. Amúgy ha már gumi témánál vagyunk, tudnék olcsón egy pár alig használt Michelin pro 2 race gumit venni, valaki használ ilyet?

a felütés V alakú lyukat üt egymástól 2-3mm-re? :S

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 posts

Szerintem meg az lehet, hogy kicsi a nyomás és felütöd. Én 7 bar alá nem nagyon megyek. Amúgy ha már gumi témánál vagyunk, tudnék olcsón egy pár alig használt Michelin pro 2 race gumit venni, valaki használ ilyet?

Nagyon jó gumi, eddig csak ezt használtam :) Most is csak azért cserélem le, mert a pro3 race elmarad tõle sajnos :mad:
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
buta kérdés, de a maxxis külsõn van egy pár ilyen hajszálrepedés, bár inkább résnek mondanám, max 1 mili hosszó de nemcsak a felszínén, hanem teljesen, az okozhatta? - gondolom igen és a többi kérdés volt felesleges.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

azt nem tartom kizártnak, hogy én vagyok a lúzer, de felniszalag van, semmi baja, nincs elszakadva, elcsúszva stb.és mindig nagyon ügyeltem arra is hogy sose csípõdjön be és minden a helyén úhy a tizedik defekt után már csukott szemmel megy :D

Pedig a v alakú "seb" erre utal....azt azért nézd meg hogy a belsõ melyik részén van...oldalán..stb

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
azt nem tartom kizártnak, hogy én vagyok a lúzer, de felniszalag van, semmi baja, nincs elszakadva, elcsúszva stb.és mindig nagyon ügyeltem arra is hogy sose csípõdjön be és minden a helyén úhy a tizedik defekt után már csukott szemmel megy :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

kössz, csakmert az elõzõ egy maxxis volt, aminek 3600 volt darabja, az 23 as volt és volt hogy minden nap defektet kaptam, és nem egy sima lyuk volt rajta mint amikor egy tüske/drótdarab/százasszög vagy akármi kiszúrja, hanem két egymástól 2-3 mm re lévõ 1-2 mm hosszú egymás felé konvergáró szakadás.ez mitõl lehet?csakúgy menetközben.semmi patka vagy kátyú. amúgy én arra gyanakodtam hogy ez egy schwinn anvenue, gyárilag 25 össel volt szerelve.duplafalú felni van rajta, ami egyébként baromi erõs mert ey darab nyolcas sem ment bele 3 év alatt, pegid gyilkoltam rendesen.most egy whr 500 as szettem van, de ezt még nem tettem bele egy másik bicajba(majd ha jó idõ lesz). na és azt vettem észre, hogy a"rendes" verseny felni eleve kicsit vékonyabb mint ami a scwinnen van, és arra gondoltam hogy az lehet hogy valami trekking felni vagy nem tudom mi, de a 23 as gumival lehet hogy annyira nem kompatibilis, mármint méretre jó, csak funcionálisan nem passzol.

bocs nem akartam ilyen hosszan, de ha ismerõs a szitu, vagy ilyen lehetséges szerintetek, akkor megnyugodnék hogy nem én vagyok a lúzer, mert a családom egy egész nyáron rajtam röhögött hogy tolom haza a biciklit :DDDDDD

Neharagudj, de úgy néz ki te vagy a lúzer :D az a V alakú szakadás azért van, mert nincs felniszalag a felnin, és a nagy nyomás (6 bar-nál nagyobb) belekényszeríti a belsõt a duplafalú felni lyukaiba, és ott pedig kiszakadnak a lyuk éles széle miatt...úgyhogy menj a legközelebbi boltba, és vegyél vagy méretrevágható öntapadós felniszalagot, vagy pedig országútira valót. Ha nincs a közeledben bolt, és azonnali megoldást akarsz, akkor szigetelõszalag, de legalább 4 rétegben...az egy ideig jó, de javaslom mihamarabb a felniszalag beszerzését.

Szerk.: Conti ultrasport 2000 sem a defektállóságáról híres...HA defektállót akarsz, akkor schwalbe blizzard-ot tudom javasolni (peremes változatban az ára is jó)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

ez mitõl lehet?

Szar az a Maxxis. Mástól is lehetett hallani, hogy az lépten nyomon kilyukad.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
kössz, csakmert az elõzõ egy maxxis volt, aminek 3600 volt darabja, az 23 as volt és volt hogy minden nap defektet kaptam, és nem egy sima lyuk volt rajta mint amikor egy tüske/drótdarab/százasszög vagy akármi kiszúrja, hanem két egymástól 2-3 mm re lévõ 1-2 mm hosszú egymás felé konvergáró szakadás.ez mitõl lehet?csakúgy menetközben.semmi patka vagy kátyú. amúgy én arra gyanakodtam hogy ez egy schwinn anvenue, gyárilag 25 össel volt szerelve.duplafalú felni van rajta, ami egyébként baromi erõs mert ey darab nyolcas sem ment bele 3 év alatt, pegid gyilkoltam rendesen.most egy whr 500 as szettem van, de ezt még nem tettem bele egy másik bicajba(majd ha jó idõ lesz). na és azt vettem észre, hogy a"rendes" verseny felni eleve kicsit vékonyabb mint ami a scwinnen van, és arra gondoltam hogy az lehet hogy valami trekking felni vagy nem tudom mi, de a 23 as gumival lehet hogy annyira nem kompatibilis, mármint méretre jó, csak funcionálisan nem passzol.

bocs nem akartam ilyen hosszan, de ha ismerõs a szitu, vagy ilyen lehetséges szerintetek, akkor megnyugodnék hogy nem én vagyok a lúzer, mert a családom egy egész nyáron rajtam röhögött hogy tolom haza a biciklit :DDDDDD

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nekem 19-es Vittoria gumim van nagyon regota. Tudatlanul meg azt hittem, a keskenyebb gyorsabb. Anyway. Ket eve nem kaptam defektet, nyaron heti atlag ~200km, elotte is alig. Igaz nem nagyon szoktam tul nagy nyomassal menni, kis kezipumpam van csak jelenleg.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
üdv!érdeklõdnék hogy szerintetek egy campa moskva 80 as (rsx agyakkal) kerékszett a jobb vagy egy whr500, tudom a campa régebbi, de nem nagyon tudok róla semmit.
valamint az érdekelne, hogy 20 as gumival(continental ultrasport 2000) nagyon könnyü defektet kapni egy amatõrnek?

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

persze szétszedi...ha tekered tovább ... sztem még az alu-tányér is elég hajlékony ahhoz hogy kibírjon 10-20 fordulatot anélkül hogy szétfeszítse a többi pontot... ha meg már a 3 pont nem bírja el a 4 nyomatékát .. hát akkor az tényleg kuka az a hajtókar...

ebben nem lennék azért olyan biztos (erõ-ellenerõ etc)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
persze szétszedi...ha tekered tovább ... sztem még az alu-tányér is elég hajlékony ahhoz hogy kibírjon 10-20 fordulatot anélkül hogy szétfeszítse a többi pontot... ha meg már a 3 pont nem bírja el a 4 nyomatékát .. hát akkor az tényleg kuka az a hajtókar...

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

sac1

Egyszerûen mivel csavarral rögzülnek a lánctányérok a karokhoz igy ha az egyik megadja magát az szediszét egybõl /töri/barmolja stb.. a többit.

Én akkor lepõdtem volna meg ha csak az egyik van letörve....gondolj csak bele.

ebben van némi logika valóban.:)

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
sac1

Egyszerûen mivel csavarral rögzülnek a lánctányérok a karokhoz igy ha az egyik megadja magát az szediszét egybõl /töri/barmolja stb.. a többit.

Én akkor lepõdtem volna meg ha csak az egyik van letörve....gondolj csak bele.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
ez logikus ha 1 gép tekerné
de 1 embernél nem veszi észre hogy szétpattant egy ... nemhiszem hogy nincs ienkor furi hangja a hajtókarnak....

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Ha gy megadja magát, esetleg gyárihibás, akkor már a többi nem bírja, és az erõk iránya is változik.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
igen mondjuk kiváncsi lennék hogy sikerült egyszerrem mind a 4 fogatót eltörni....