Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Új vagyok még, mind fórumon mint az országúti témában.
Áttételekrõl írnék egy kicsit:

A bringám most úgy néz ki, hogy elõl 53-39, hátul 11-23 tizes sor.
Baromi soknak érzem, lejtõn hátszéllel mentem 70et úgy h volt még vagy 2 fokozat. A 11est teljesen feleslegesnek érzem.
A legkisebb áttétel viszont szerintem kevés lesz pl a kékesre (39-23), lehet jobb lenne egy 12-25 vagy 12-27 esetleg 13-27 sor.
Szóval gondolkodom h cserélem a sort, eddig a legszimpatikusabb a 12-25, bár még nem mentem vele, csak találgatok.
Gondolkodtam kompaktra váltáson is, de sajnálnám az ultegra hajtókart ami van.
Szóval marad a fogsorcsere. Ami most van 11-23 sehogyse jó.
Nem is a nagy fogaskerekeket érzem kicsinek, mert arra lehet edzeni, hanem a kicsit, pl 11est. Képtelenség síkon elpörgetni az 53-11et szerintem. De még a 12-t is.

Ti mit használtok, mit ajánlotok? Mekkora legnagyobb fogaskerék kell hogy legyûrjem a legkeményebb emelkedõket? És mekkora legkisebb amivel még lehet suhanni értelmesen.
Vagy csak azért érzem ezt mert szezon kezdetén vagyunk és még nincs kondim?

Egyébként elég combos gyerek vagyok, 184cm és 82 kiló izom:P
Köszi a választ mindenkinek!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Hát ezt gondoltam akkora különbségnek, hogy évek óta egy defektem volt. Én nem cserélem évente. Ha valakinek meg az a döntõ szempont, hogy gyakrabban kell pumpálni, arra nem tudok mit mondani.

Az a baj, hogy nem arrol van szo, hogy gyakrabban, hanem, hogy minden tekeres elott. Ettol fuggetlenul en Michelin latex + Pro3 kombot fogok tolni iden, ha vegre osszeall az uj bringa.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hát ezt gondoltam akkora különbségnek, hogy évek óta egy defektem volt. Én nem cserélem évente. Ha valakinek meg az a döntõ szempont, hogy gyakrabban kell pumpálni, arra nem tudok mit mondani.

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
De igen, a latex porózusabb anyag mint a butil és hamarább öregszik is. Én is gondolkoztam anno hogy váltok latexre, de valaki itt írta, hogy évente cseréli. Szóval letettem róla. Nekem évekig jó a butil belsõ, egy kis hintõporral használva :)
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Annyira rég volt már butyl belsõm, hogy olyat nem tudok neked írni, hogy érzésre milyen a különbség (állítólag javul a gördülési ellenállás), de a defekt esélye szinte nulla (azért volt már latex belsõvel is defektem

Azt hittem, ha ég és föld, akkor emlékszel is az óriási különbségekre:)

Egyébként nem a latexre mondják, hogy gyakrabban leereszt?

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Michelin Krylion Carbon gumót nyúz valaki? Nagyon dícsérik (mármint a gyártón kívül is), mind defektvédelem, mind tartósság (5000-12000 km) terén és még a gördülési ellenállása is kiváló.
http://www.roadbiker...24_2489crx.aspx

Túlzás, hogy olyan sokat menne, azonban tényleg kiváló edzõgumi. Nekem olyan 6000 környékén adta meg magát. Az ára miatt nem javaslom, de ha tudsz 5 környékén szerezni, akkor talán megéri.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Õ a váltós kérdésre értette a még egy pozitív visszajelzést.

elnézést, összekevertem

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

viszont ha jól tudom, elég sûrûn kell pumpálni, mert elég erõsen ereszti a levegõt a pórusain keresztül

Õ a váltós kérdésre értette a még egy pozitív visszajelzést.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Köszi!!! Megvárok még egy pozitív visszajelzést és utána valszeg kipróbálom majd!

viszont ha jól tudom, elég sûrûn kell pumpálni, mert elég erõsen ereszti a levegõt a pórusain keresztül

LuckyTTT

LuckyTTT

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszi!!! Megvárok még egy pozitív visszajelzést és utána valszeg kipróbálom majd!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Jó, de csak meg tudod fogalmazni szavakkal, hogy mi érzésre, gyakorlati dolgokban a különbség. Ha összehasonlít az ember két bringát akkor is megtudja fogalmazni a különbséget, hogy az egyik könnyebb, kényelmesebb, a másik meg mondjuk merevebb. Itt is jó lenne valami gyakorlati dolgot megfogalmazni.:)

Annyira rég volt már butyl belsõm, hogy olyat nem tudok neked írni, hogy érzésre milyen a különbség (állítólag javul a gördülési ellenállás), de a defekt esélye szinte nulla (azért volt már latex belsõvel is defektem, de az akkor volt, amikor a teljesen elhasználódott guminál már itt-ott látni lehetett a szövetet).

Sziasztok! Az apróban hirdetnek egy Sora 2X8-as fékváltókart, szerintetek tudnám õket használni egy régebbi 2X6-os Dura-ace váltószetthez? Köszi elõre is a segítséget! T.

Asszem, hogy igen. 6-7-8-nál még talán a lánc is ugyanaz.

LuckyTTT

LuckyTTT

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok! Az apróban hirdetnek egy Sora 2X8-as fékváltókart, szerintetek tudnám õket használni egy régebbi 2X6-os Dura-ace váltószetthez? Köszi elõre is a segítséget! T.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Ég és föld!

Jó, de csak meg tudod fogalmazni szavakkal, hogy mi érzésre, gyakorlati dolgokban a különbség. Ha összehasonlít az ember két bringát akkor is megtudja fogalmazni a különbséget, hogy az egyik könnyebb, kényelmesebb, a másik meg mondjuk merevebb. Itt is jó lenne valami gyakorlati dolgot megfogalmazni.:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Miért mi a különbség?

Ég és föld!

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Vegyél latex belsõt és garantáltan nem fogsz soha többé butylt használni.

Miért mi a különbség?

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Michelin Krylion Carbon gumót nyúz valaki? Nagyon dícsérik (mármint a gyártón kívül is), mind defektvédelem, mind tartósság (5000-12000 km) terén és még a gördülési ellenállása is kiváló.
http://www.roadbiker...24_2489crx.aspx

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Milano San Remot közvetítik valahol?

Eurosport. Meg asszem a RAI 3, azt meg lehet online nézni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Vegyél latex belsõt és garantáltan nem fogsz soha többé butylt használni. Ez nagyon reklámszagú duma, de garantálom, hogy így lesz. Egyébként ezek az új gumik 200 g alatt vannak, de ennek ára van, hiába az Ultremonál is a reklámszöveg, hogy könnyeb, erõsebb, ellenálóbb, mittudomén, az enyém néhány hónap alatt szétment.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Milano San Remot közvetítik valahol?

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Es milyen jellegu defektek voltak? Atszurta valami a kulsot? Latni a serulest a kulson? Butyl/Latex belso?

Az egyiknek az oldala vágódott ki 2mm hosszan kanyarban.(más gumival nem volt még ilyen goondom) Ott elég vékony a gumi. A másiknál a külsõn nem kerestem az átszúrást, mert siettem, de nem lehetett valami nagy, mert a belsõn pontszerû szúrás látszott. Belsõ amúgy schwalbe sv20(talán így hívják) volt ez valami könnyû 65g-os gumi, lehet ez se túl ellenálló.