Ez bilincseskonzolos vagy bilincses? (Lookod van nem? Azokból sok a konzolos...)
Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2009. June 09. - 11:35
Posted 2009. June 09. - 09:49
Ritka küllõs gyári kerekek nagyon jók, örök darabok egy 25kg-os rider alatt. De ha több vagy, akkor szét lehet verni, pláne ha nincs meg a kellõ technikai tudásod. Akkor inkább egy masszívabb kerékkel kezdenék a helyedben, fõleg hogy edzeni jobb egy tartósabb kerékkel. De persze ettõl még nem kell félni az !erõs! hiányos küllõs szettektõl. Csak nem az való edzeni és megtanulni bringázni.
Ajánlom még: Merida
Posted 2009. June 09. - 00:24
Egy kis infóra lenne szükségem.
A montizás mellett újra outi gépre ülnék és ehhez keresgélek valami jó ár/érték arányú gépet ugyan nem versenyzési céllal de egy-két amatõr versenyen elindulnék.
Most éppen a Dechatlon sport 7.3 gépével szemezgetek. A campagnolo mirage szett milyen? sose volt campa cuccom...a shimanokkal, sramokkal valamelyest képben vagyok. Ezen márkáknak melyik típúsaival lehetne párhuzamba állítani? Ezek a ritka küllõs kerekek mennyire strapák? Profi gépeken láttam ott biztos jók de ebben a kategóriában is használható vagy csak parasztvakítás?
Elnézést az amatõrnek tûnõ kérdésekért (végûl is amatõr vagyok:-)) de vagy tíz éve nem ültem outi gépen így elmaradtam egy kicsit
Posted 2009. June 09. - 00:18
Posted 2009. June 08. - 23:01
nekem akkor volt ilyen amikor a váltókar "végfoka" volt az átdobó felsõhatára és nem a csavar... (amikor fel váltás van .. akkor volt is egy pici visszamozgás amikor elengedtem a váltót)
kicsit keményebbre kell húzni a bowdent...
Megcsinaltam, nem is esett le, ellenben picit beleer ha konuszon tolom.
Meg finomitom, de koszi a tippet!
Posted 2009. June 08. - 20:43
Versenyre meg én mindig viszek gumit... de majd visszatolom?
Posted 2009. June 08. - 20:32
Sziasztok!
Shimano WH-R550 versenyzõs (de edzésre is azt használom inkább) kerekembe szeretnék Tufo peremes szingókat venni.
Egy: mûködne, csak fel kell rakni, semmi ragasztgatás, és csak nyomásra kell fújni?
Kettõ: a felütéses defektek kizárva, ugye?
Három: ha szúrásos defektet kapok, akkor mi van?
Várom az értelmes válaszokat, bármi érdekel ezzel kapcsolatban.
Egy: szuperul mukodik (felniszelesseg azert szamit). Konnyu felrakni (a honlapon van utasitas kepekkel a fel es leszereleshez). Az enyem 12 bar-t birt (~10-nel eltortem a pumpamat:D)
Ketto: valoszinuleg
Harom: En kaptam egy akkorat, hogy az egesz oldalfalat felhasitotta kb 10mm hosszan egy drotdarab. Annak a szingonak gatya. A kisebbeket biztosan elviseli defektgatlo lotyivel. Nekem az is volt betoltve.
Es a legjobb: holnaptol ~egy het korhaz:cry:
Posted 2009. June 08. - 19:50
vendég_bertaa_*
Posted 2009. June 08. - 19:05
vendég_bertaa_*
Shimano WH-R550 versenyzõs (de edzésre is azt használom inkább) kerekembe szeretnék Tufo peremes szingókat venni.
Egy: mûködne, csak fel kell rakni, semmi ragasztgatás, és csak nyomásra kell fújni?
Kettõ: a felütéses defektek kizárva, ugye?
Három: ha szúrásos defektet kapok, akkor mi van?
Várom az értelmes válaszokat, bármi érdekel ezzel kapcsolatban.
Posted 2009. June 08. - 15:43
Posted 2009. June 08. - 14:29
ebben gondolkodom en is: http://www.no-flats.hu/belsok.htm
de elvileg a defektgatlo tej is beletoltheto a presta szelepbe, epp ma kerdeztem meg a forgalmazot mailban errol.
Prestabol is van szerelheto, meg nem szerelheto. Persze lehet bele lehet ugyeskedni a nem szerelhetobe is, nem tudom, de nem tiszta munka, attol tartok.
Posted 2009. June 08. - 14:23
Mi volna a lehetõ legkönnyebb megoldás országúti kerék defekthajlamának csökkentésére? Tour de Pelso utolsó kilóméterében kaptam defektet, még egyszer nem szeretném megtapasztalni ezt a nagyon rossz érzést.
A könnyût súlyra értem.
ebben gondolkodom en is: http://www.no-flats.hu/belsok.htm
de elvileg a defektgatlo tej is beletoltheto a presta szelepbe, epp ma kerdeztem meg a forgalmazot mailban errol.
Posted 2009. June 08. - 11:34
de igen a kompakt hajlamosabb. azert mert a kis tanyercsak 34-es es azon nem fekszik fel olyan nagy feluleten a lanc.
Felfekvés a felületen? Az hogy jön ide? Nagytányérról kicsire váltásnál, mint ahogy ave is írta, hogy így esik le, nem hiszem hogy szóba kerül a felület. Én és a közelembe lévõ kompaktosoknál nem szokott leesni váltásnál, amúgy meg pláne nem. Lehet szerencsém van és az átdobóm(kifejezetten kompakthoz van) jó és jól is van beállítva. Azt el tudom képzelni, hogy vannak átdobók, amelyek tervezésénél nem figyeltek oda tökéletesen és rosszul beállítva hajlamosabb leesni, de azt tartom, hogy egy jól megkonstruált, jól beállított kompakt rendszernél nem hiszem hogy szignifikánsabban többször esne le a lánc. Sõt nekem a hagyományosnál több ilyen gondom volt, valószínûleg nem tudtam jól beállítani ott.
Posted 2009. June 08. - 07:08
Posted 2009. June 07. - 23:19
Deda küllõvédõ Michelin Airstop Belsõ Michelin Erilium 2 Kevlar ezzel nem defektelsz le soha ha 7 Bar körül mész (haver valami 15k-t rakott az Erilium 1-be) de nem is egy verseny széria
egyébként meg Versenyre pöccints fel egy Tufo Peremes szingót .. nyomd tele azzal a löttyel.. elég kemény (csak aztán ne felejtsd el levenni
Posted 2009. June 07. - 22:57
http://piacter.bikem...=226158&cat=all
Ez a kerékszett ugye nem 2009-es, hanem az a "dögnehéz" régebbi fajta?!
Mert akkor inkább a Proton kerékszettet(ugyanolyan tömeg, mint a régi Ksyrium Elite-k(kb. 1770g)) vállalom be 10000,-Ft-tal olcsóbban...
Illetve mit jelent az, hogy peremes a kerék? Itt az említett kerékszett: http://piacter.bikem...=220917&cat=all
Más: a 600C, a 650C, és a 700C ugye a kerék méretét jelenti... na most milyet szoktak rakni az országúti bringákba? És ez mitõl függ?
A peremes az, amelyikbe kell belsõ is, tehát ami az emberek 99 százalékának van (magyarul nem szingós). Országútiba 700c kerékméret való. Ez a szabvány.
nekem akkor volt ilyen amikor a váltókar "végfoka" volt az átdobó felsõhatára és nem a csavar... (amikor fel váltás van .. akkor volt is egy pici visszamozgás amikor elengedtem a váltót)
Váltók .. én utálom ha bárminek hangja van a bringán .. a mostani poros Pesten a lenagyobb hangot a hátsó váltóm váltógörgõim csapágya közé került homokszemek okozzák... makulátlanra tisztítom de 2-3 nap alatt már zenél is... létezik rendesen zárt csapágyas váltógörgõ? (persze XTR az az)
valaki próbált már lánctisztító kütyüt tudjátok ezt a felcsatolós bizbaszt ér az valamit? kb 5 liter színtiszta WD-40 em van lánctisztításra de a szemek belsõ felülfetérõl csak mechanikai ráhatással lehet leszedni a saras olajos trutymót...
Tacx, BBB gyárt nem túl drága csapágyazott görgõt.
Valaki az én kérdésemre is válaszolhatna.
Posted 2009. June 07. - 22:40
...De az is lehet, hogy csak allitgatnom kell meg picit.
Váltók .. én utálom ha bárminek hangja van a bringán .. a mostani poros Pesten a lenagyobb hangot a hátsó váltóm váltógörgõim csapágya közé került homokszemek okozzák... makulátlanra tisztítom de 2-3 nap alatt már zenél is... létezik rendesen zárt csapágyas váltógörgõ? (persze XTR az az
valaki próbált már lánctisztító kütyüt tudjátok ezt a felcsatolós bizbaszt ér az valamit? kb 5 liter színtiszta WD-40 em van lánctisztításra de a szemek belsõ felülfetérõl csak mechanikai ráhatással lehet leszedni a saras olajos trutymót...
Posted 2009. June 07. - 22:17
Ez a kerékszett ugye nem 2009-es, hanem az a "dögnehéz" régebbi fajta?!
Mert akkor inkább a Proton kerékszettet(ugyanolyan tömeg, mint a régi Ksyrium Elite-k(kb. 1770g)) vállalom be 10000,-Ft-tal olcsóbban...
Illetve mit jelent az, hogy peremes a kerék? Itt az említett kerékszett: http://piacter.bikem...=220917&cat=all
Más: a 600C, a 650C, és a 700C ugye a kerék méretét jelenti... na most milyet szoktak rakni az országúti bringákba? És ez mitõl függ?
Posted 2009. June 07. - 21:21
Nem igazán értem mi a probléma váltásnál a compacttal. Tök ugyan úgy fel lerakja a láncot(chorus), mint 53/39-nél. Én semmilyen problémát nem fedeztem fel ilyen téren. Sõt, miután beállítottam rendesen alig hiszem el hogy kicsirõl nagyra milyen könnyen megy a váltás megnyomom és hang nélkül azonnal fennt van, le is szoktam nézni, hogy ez meg hogy lehet ilyen gyorsan fennt.
Valoban, amikor megy, akkor gond nelkul megy.
Azt vettem eszre, ha hatul nagyon van, es elol is, akkor ugye elegge keresztbe fut a lanc, ha ilyenkor ledobom elol, akkor hajlamos leesni elol a kozepcsapagyra. Nem veletlenul van dogfang. ill hasonlo a profik bringajan is. Ha csak egyszer esik le versenyhelyzetben, bukhat egy 3 hetes versenyt is akar.
Egyebkent nekem a nagyra feltetelnel hajlamos neha raemelni a fogak tetejere a lancot, ami aztan tul is tud esni rajta neha. Nem igazan ertem miert van ez, de lehet mert Fulcrum hajtokar (ami ugye igazabol egy atmarkazott Campa) de minden mas meg Shimano. De az is lehet, hogy csak allitgatnom kell meg picit.
Posted 2009. June 07. - 21:09
A könnyût súlyra értem.

Sign In
Create Account

Back to top