Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Ez az apróhirdetés.. kicsit túlkalkulálta az árat a tulaj. Amúgy nagyon egyben van a gép, szép klasszikus iskolapéldája a 90es évek triatlon gépeinek.

haverom is ezekre a spinergy kerekekre esküszik 8) kb a 1/3 ár lenne a reális...

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Ha ez a sport 3-as, ami kb 224 körül van, és Mirage szettel van szerelve, akkor az ami nekem is van. Megbízható darab, az elmúlt 4 hónapban belenyomtam több mint 5k km-et, és nincs vele gond.

Szerintem igen az lehet .sport7.3 mirage szettel. Végül is ez lett véve. Remélem jó lesz... Bár ez a campa fékváltó megoldás elég szokatlan. A lefelé váltó karja lehetne kicsit elõrébb is.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ez az apróhirdetés.. kicsit túlkalkulálta az árat a tulaj. Amúgy nagyon egyben van a gép, szép klasszikus iskolapéldája a 90es évek triatlon gépeinek.

http://piacter.bikem...t=226828&cat=56

patba

patba

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Sziasztok!

Általában visztek magatokkal külsõt, belsõt, pumpát stb? Én eddig nem nagyon cipeltem semmit, de ezután felkészülök, mintha kempingezni mennék.

Belsõ a zsebben, mellette gumileszedõ + egy kis pumpa a függõleges kulacs alatt.
De ha csak rövidet mész, vagy egyedül(meg tudsz állni vízért) akkor a függõleges tartóba rossz kulacs, bele a gumileszedõ + belsõ + ami még belefér.

Nekem Vittoria Rubino van fent(a kevláros). Arról valakinek van rossz tapasztalata? (Még szinte új, csak 1500km van benne)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Sziasztok!

Tegnap tekerés közben szétszakadt a külsõm, egy Maxxis Detonator. Ez jellemzõ erre a darabra vagy csak nekem volt ilyen pechem? Nem is mentem még sokat velük, talán 1000 km-t. már láttam, hogy elkezdett "hurkásodni", de gondoltam még bírja egy kicsit. :)
Az is lehet, hogy túlfújtam egy kicsit, bár 120 PSI van ráírva, ami fölé nem mentem. Az 8- 8,5 bar ha jól emlékszem.

Tudtok ajánlani valami strapabíróbb darabot elérhetõ áron?

Általában visztek magatokkal külsõt, belsõt, pumpát stb? Én eddig nem nagyon cipeltem semmit, de ezután felkészülök, mintha kempingezni mennék.

Minipumpát lehet a kulacstartót tartó csavarokhoz is rögzíteni és akkor nincs a zsebedben és nem is zavar. Egy belsõ, meg a gumileszedõ és a két leggyakoribb imbusz elfér hátul a zsebben. És gumikesztût én is viszek magammal.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Joideig en nem hordtam semmit, aztan rajottem, hogy az edzes nem verseny, es nem is lassit annyit egy nyeregtaska, ill. minipumpa
De ha nagyon zavar optikailag egy belso, gumileszedok ill. egy minipumpa a mez zsebeben is elfer.
Kulsot azert nem viszek, ellenben indulas elott allapotfelmerek.

Egyebkent miniszerszamon, lakaskulcson es mobilon kivul meg egy par gumikesztyut is hordok magamnal szereles eseten ne legyek koszos.

banda

banda

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!

Tegnap tekerés közben szétszakadt a külsõm, egy Maxxis Detonator. Ez jellemzõ erre a darabra vagy csak nekem volt ilyen pechem? Nem is mentem még sokat velük, talán 1000 km-t. már láttam, hogy elkezdett "hurkásodni", de gondoltam még bírja egy kicsit. :)
Az is lehet, hogy túlfújtam egy kicsit, bár 120 PSI van ráírva, ami fölé nem mentem. Az 8- 8,5 bar ha jól emlékszem.

Tudtok ajánlani valami strapabíróbb darabot elérhetõ áron?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Lehet, hogy benned van a hiba. Legalábbis nekem is elferdülnek a nyergeim, és kicsit utánanéztem, és ez jele lehet az aszimetrikus hajtásnak. Magyarul, az egyik irányba egy picit lejjeb tolod a csípõdet, mert pl. lehet lábhosszban eltérés stb.

Persze lehetek asszimetrikus, de akkor leszedve az asztal tetejen miert vizszintes? Visszateve megint ferde.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Tegnap szerelgettem kicsit, es felfedeztem, hogy a nyergem nem vizszintes keresztiranyban.
Vagyis a jobb oldali szarnya lentebb van, mint a bal. Nem durvan, de szemmel eszreveheto. Asztalon a nyereg jonak tunik. Lehet a nyeregszar ferde? Gondolom elsonek veszek valami olcso aluszarat (vagy kolcsonzok ha van valakinek elfekvo) hogy azzal mi a helyzet.
De valahogy hihetetlen, hogy a szar lenne ferde. A rogzitesi pontra gyanakszom, hogy az also tamaszto "ize" ulhet ferden a szar tetejen. (?)
Ez egy karbon Selcof egyebkent, ilyen:
Feltöltött kép
btw. most stimmel, hogy a nyeregsza'r ekezet nelkul az nyeregszar. :)

Lehet, hogy benned van a hiba. Legalábbis nekem is elferdülnek a nyergeim, és kicsit utánanéztem, és ez jele lehet az aszimetrikus hajtásnak. Magyarul, az egyik irányba egy picit lejjeb tolod a csípõdet, mert pl. lehet lábhosszban eltérés stb.

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

az also tamaszto "ize" ulhet ferden a szar tetejen.

:-) Ez nekem is egybõl szemet szúrt. :-)
Biciklizem, tehát vagyok.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Tegnap szerelgettem kicsit, es felfedeztem, hogy a nyergem nem vizszintes keresztiranyban.
Vagyis a jobb oldali szarnya lentebb van, mint a bal. Nem durvan, de szemmel eszreveheto. Asztalon a nyereg jonak tunik. Lehet a nyeregszar ferde? Gondolom elsonek veszek valami olcso aluszarat (vagy kolcsonzok ha van valakinek elfekvo) hogy azzal mi a helyzet.
De valahogy hihetetlen, hogy a szar lenne ferde. A rogzitesi pontra gyanakszom, hogy az also tamaszto "ize" ulhet ferden a szar tetejen. (?)
Ez egy karbon Selcof egyebkent, ilyen:
Feltöltött kép
btw. most stimmel, hogy a nyeregsza'r ekezet nelkul az nyeregszar. :)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

... egyébirnánt néhány száz km után nem árt centírozni a kereket, kb addigra összerázódnak a dolgok...

Az Munka!!! Az ember azért vesz gyári kereket(összerakott bringáz közvetetten gyári kerékkel) mert jóval tartósabbak(leszámítva egy két márkát) mint a fûzött
ha 32 küllõ nem tudja rendesen kihúzva tartani gyári fûzéssel... akor ott van gond a felniben...a citecemet(nem volt ócsó) úgy zúzom mintha Cyclora lenne téve és PANASZMENTES 5k van benne (sajna törött kéz megfázás munka kicsit lassítja a """felkészülésemet")

Saint_MCP

Saint_MCP

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Sziasztok!
Egy kis infóra lenne szükségem.
A montizás mellett újra outi gépre ülnék és ehhez keresgélek valami jó ár/érték arányú gépet ugyan nem versenyzési céllal de egy-két amatõr versenyen elindulnék.
Most éppen a Dechatlon sport 7.3 gépével szemezgetek. A campagnolo mirage szett milyen? sose volt campa cuccom...a shimanokkal, sramokkal valamelyest képben vagyok. Ezen márkáknak melyik típúsaival lehetne párhuzamba állítani? Ezek a ritka küllõs kerekek mennyire strapák? Profi gépeken láttam ott biztos jók de ebben a kategóriában is használható vagy csak parasztvakítás?
Elnézést az amatõrnek tûnõ kérdésekért (végûl is amatõr vagyok:-)) de vagy tíz éve nem ültem outi gépen így elmaradtam egy kicsit

Ha ez a sport 3-as, ami kb 224 körül van, és Mirage szettel van szerelve, akkor az ami nekem is van. Megbízható darab, az elmúlt 4 hónapban belenyomtam több mint 5k km-et, és nincs vele gond. Ha nem vagy túl nagy súlyú, akkor a 32 küllõs kerék is fogja bírni, egyébirnánt néhány száz km után nem árt centírozni a kereket, kb addigra összerázódnak a dolgok... Mondjuk személy szerint fejlesztettem rajta... Az elsõ triplából dupla lett, és a Veloce átdobóra lett cserélve plusz a nyerget is egy kicsit sportosabbra lett véve...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Esetleg létezhet spd rendszerû országúti pedál? spd-sl van azt találtam de az tökugyanaz mint a look.

Például a PD-A 520. De szeintem hülyeség, mert minden belépéskor forgatni kell, míg a kétoldalast nem.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

vendég_bertaa_*

vendég_bertaa_*
  • vendég

outi gépen nagyon gyalázat kétoldalas mtb pedált használni?

Esetleg létezhet spd rendszerû országúti pedál? spd-sl van azt találtam de az tökugyanaz mint a look.

A shimanonak voltak régebbek próbálkozásai, meg egyik haveromnak van egy wellgo egy oldalas spd-redszerû pedálja.
a geometria miatt fontos lenne az országúti pedál.....spd-sl vs look....
hát look koppintás a shimano, de amúgy nem komptaibilisek egymással, és spd-sl-t használok és szerintem nagyon jó.

könnyebbek lehetnek és nem olyan nagy darabok az spd-sl pedálok mint a look. és tartósabbak. (uj 105-ös örök élet....pd-5610)

Am kössz a a válaszokat a peremes szingókkal kapcsolatban. Majd az lesz hogy kapok edzõkereket, arra átmennek a peremes gumik, és majd mint versenyzõs kerék veszek rá peremes szingókat......bár lehet még egy darabig nem lesz rá szükségem.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Csatlakoznék az elõttem szólóhoz (tamaska). Két bringám van (mtb és o.úti), de csóró és lusta vagyok, így egy cipõm :) 7 Mátyásért vettem egy Acor spd-s országúti pedált, nem csúnya és kimondottan könnyû. Versenyzeni nem áll szándékomban országútival, szóval nem is lesz olyan cipõm, no meg abban menni se nagyon lehet :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Ez Graeme Obree saját barkácsolású idõfutam kerékpárja, és ez is egy kétoldalas mtb pedál (volt).

Feltöltött kép

mp14

mp14

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

80 as évek ...
ha netalántán segítene: http://cyclespeugeot...ialNumbers.html

Kösz

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
valoszinuleg lesz olyan verkomoly orszagutis aki szerint gyalazat mtb pedalt orszagutira tenni. nomost engem meg egy szalat nem erdekel, mivel ket bringam van [egy monti egy orszaguti] es egy nyari cipom. szoval nem volt kerdes hogy montis spd kerul az orszagutira is. hulye lennek stoplit cserelgetni minden bringazas elott.

kulonben is, nem azert bringazol hogy masoknak megfelelj, hanem azert mert bringazni akarsz. senkinek semmi koze hozza hogy mit hasznalsz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás