Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Lenne egy országutis kérdésem, bár nem technikai jellegû. Ha rossz helyen teszem fel legfeljebb jól elirányítotok. :)
Szóval azt szeretném megtudni, hogy országuti versenyeken mitõl függ, hogy egy hegy milyen kategóriájú?
Kiemelt, elsõ, második stb.

Válaszokat elõre is köszönöm.

A szervezok dontose alapjan, nincs konkret keplet. Hossz/meredekseg a legfobb szempontok.
Eredetileg a Touron amikor bevezettek a kategorizalast, a kategoriak azt jeloltek milyen autokkal lehet atjutni az adott hagon. Az elso kategorias hegyen csak a legjobb korabeli autok birtak atjutni biztosan.
Vegulis egy autos magazin rendezte a Tourt sokaig.

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Lenne egy országutis kérdésem, bár nem technikai jellegû. Ha rossz helyen teszem fel legfeljebb jól elirányítotok. :)
Szóval azt szeretném megtudni, hogy országuti versenyeken mitõl függ, hogy egy hegy milyen kategóriájú?
Kiemelt, elsõ, második stb.

Válaszokat elõre is köszönöm.

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts
Belleville randevú a film címe.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

SRAM lánc a megoldás.

Kicsit off, de az avatarod honnan van? Mintha láttam már volna azt a figurát. Úgy van megrajzolva, hogy nagyok a combjai, de a testének a többi része aránytalanul girnyó, nem? Érdekelne hogy miez a mese/akármi :)

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts

Egyebkent nekem a nagyra feltetelnel hajlamos neha raemelni a fogak tetejere a lancot, ami aztan tul is tud esni rajta neha. Nem igazan ertem miert van ez, de lehet mert Fulcrum hajtokar (ami ugye igazabol egy atmarkazott Campa) de minden mas meg Shimano. De az is lehet, hogy csak allitgatnom kell meg picit.

SRAM lánc a megoldás.

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 posts

Errõl a kerékszettrõl mi a véleményetek? Tényleg kb. 1500g-os súlyban van(gyorszár nélkül)?

Ezen link szerint igen: http://www.trifuel.c...cent_II-791.php

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Errõl a kerékszettrõl mi a véleményetek? Tényleg kb. 1500g-os súlyban van(gyorszár nélkül)?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

Én a helyedben nem hajlítgatnék semmit, egyszerûen szétszerelném a bringát és a vázat örök emlékként kiraknám a falra. ....

Nekem az GPM felnim(megcsavarodott használható de akkor is 2mm 8as van benne) meg az acél villám(35 fokban hátrahajlott) van kitéve amivel leradíroztam egy motorost a Lágymányosi híd alatt 8)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Én a helyedben nem hajlítgatnék semmit, egyszerûen szétszerelném a bringát és a vázat örök emlékként kiraknám a falra. Vagyis miért is beszélek feltételes módban nálam így történt. :) azóta a falon díszeleg a megrogyott vázam.

Valahol olvastam, hogy a Spinergy-k törnek mint a ropi, fõleg a nehezebb bringásokat nem bírta. Vagy itt a fórumon linkelte valaki a cikket?

Asszem régen mezõnyversenyeken is voltak, aztán betiltották, mert töréskor potenciális fegyverré alakult át.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Valahol olvastam, hogy a Spinergy-k törnek mint a ropi, fõleg a nehezebb bringásokat nem bírta. Vagy itt a fórumon linkelte valaki a cikket?

Az enyémnek nem szólt senki,11 éve teszi a dolgát 74 kg alatt. Az viszont igaz, hogy 3xxxxx sorozatú és fõleg az 1xxxxx sorozattal azért volt gond.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

túlvagyok az elsõ komolyabb esésen is :). Az egy dolog, hogy bennem most platina figyel, de a kérdésem most egy másik fémre vonatkozna. Acélvázas a bringa, és a kormány mögött az alsó és a felsõ váz is megrogyott egy kicsit.

Én a helyedben nem hajlítgatnék semmit, egyszerûen szétszerelném a bringát és a vázat örök emlékként kiraknám a falra. Vagyis miért is beszélek feltételes módban nálam így történt. :) azóta a falon díszeleg a megrogyott vázam.

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 posts

amúgy olvasgattam a peugeot gyárról is, odatévedtem, és ahogy elnéztem hol gyártottak bicókat hol nem, most látom gyártanak, de a 90es években nuku?....

Biztos gyártottak a 90-es években. 95 körül voltam Párizsban és bementem a peugeot bringaszalonba és akkoriban jött be ez a sárga-kék festésük illetve az aluvázak a drágább kategóriákban ha jól emlékszem.

Szerintem elképzelhetõ, hogy a te általad keresett gyártási szám azért nincs archív katalógusban mert üzlethálózat számára gyártották. Ugyanúgy mint síléceknél. Pl.Elan SL van de az SLX léc nincs a gyári katalógusban mert azt az intersport vagy a hervis részére gyártották, nem gyári széria. Szerintem ez lehet a magyarázata de ez csak az én véleményem.

mp14

mp14

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Motobékááán (a magyarnál feszítettebb szájtartással, emelkedõ dallammal, csúnyán, éneklõsen; a _végén_ a hangsúly, azt kell megnyomni)

köszi.
amúgy visszatérve a bicóm kereséséhez, nem találtam meg pont az enyémet, csak hasonlókat, de ugy látom lehetetlen is pont ugyanazt a tipust megtalálni, amugy olvasgattam ien angol oldalak fórumait is, mert csak olyat talált a google, és ott is volt egy srác akinek "PHE 10" modell számmal rendelkezõ biciklije van, de irták neki is hogy ilyenrõl még nem hallottak, csak PH 10rõl , meg PH stb.rõl, hát nemtudom, valami keveset gyártott modell lehet, de nem találok róla semmit :(. ha valaki mégis tud valamit errõl a modellrõl akkor írjon. :)
kiváncsivá tett ez a keresgetés. :)

amúgy olvasgattam a peugeot gyárról is, odatévedtem, és ahogy elnéztem hol gyártottak bicókat hol nem, most látom gyártanak, de a 90es években nuku? meg ezen az oldalon is amit linkelt a kolléga korábban csak 90ig vannak adatok meg címerek....

Saint_MCP

Saint_MCP

vendég

• fórumtag
  • 53 posts

Szerintem igen az lehet .sport7.3 mirage szettel. Végül is ez lett véve. Remélem jó lesz... Bár ez a campa fékváltó megoldás elég szokatlan. A lefelé váltó karja lehetne kicsit elõrébb is.

Hm.. szerintem jó helyen van az ;) Ha elõrébb lenne, tutira állandóan sikerülne megnyomnom, mondjuk néha így is sikerül...

Visszatérve a kerékre, azért masszív darab, én viszont rendesen zúzok vele eléggé szar utakon...

Amit ajánlok, az a pótbelsõ, nekem Hutchinson TopSpeed Kevlar van rajta, és néha eléggé sok defektet össz etud szedni... persze függ attól is, hogy mi és milyen szogben érkezik bele, mert mentem már keresztül üvegszilénkon, de szúrta már ki egy apró murva darab is, annyira kcis volt, hogy átszúrta a kevlár szövetet...

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

Sziasztok!

Tegnap tekerés közben szétszakadt a külsõm, egy Maxxis Detonator. Ez jellemzõ erre a darabra vagy csak nekem volt ilyen pechem? Nem is mentem még sokat velük, talán 1000 km-t. már láttam, hogy elkezdett "hurkásodni", de gondoltam még bírja egy kicsit. :)
Az is lehet, hogy túlfújtam egy kicsit, bár 120 PSI van ráírva, ami fölé nem mentem. Az 8- 8,5 bar ha jól emlékszem.

Tudtok ajánlani valami strapabíróbb darabot elérhetõ áron?

Általában visztek magatokkal külsõt, belsõt, pumpát stb? Én eddig nem nagyon cipeltem semmit, de ezután felkészülök, mintha kempingezni mennék.

Nekem is ilyen gumim volt,álandóan defektem volt, meg csúszott eléggé. Sztem elég kaki.. Én is addig nem vittem magammal pótbelsõt,meg gumiragasztót, amíg egyszer ott nem maradtam Pilisszentkereszten. Úgy kellett hazastoppolnom.. Szerencsém volt,fiatal srácok nagy Citroen-nel jöttek, csomagtartóba befért a bicó. Szerencsére házig vittek, mert a stoplimtól menni sem tudok,szal tömegközlekedés is kilõve. Na, azóta belsõ, pumpa,gumileszedõ,gumiragasztó.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Acél... nem fog eltörni.. úgy viszont ne maradjon egy rendes "fémmunkás" simán visszahajlítja...

kordagyuri

kordagyuri

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok,

viszonylag friss outis vagyok, és túlvagyok az elsõ komolyabb esésen is :). Az egy dolog, hogy bennem most platina figyel, de a kérdésem most egy másik fémre vonatkozna. Acélvázas a bringa, és a kormány mögött az alsó és a felsõ váz is megrogyott egy kicsit. Oldalirányba nem hajlott, de nem tudom, hogy így maradhat-e? Nem szeretném, ha a jövõben széttörne alattam. Vissza lehet ezt hajlítani ill. szükséges egyáltalán, vagy nyugodtan használhatom így tovább?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Hi

Olyan kérdésem lenne, hogy a Motobecane-t azt hogy kell kiejteni? :)
ha valaki le tudná betüzni azt megköszönném...nem tudok franciául :P

Üdv.

Motobékááán (a magyarnál feszítettebb szájtartással, emelkedõ dallammal, csúnyán, éneklõsen; a _végén_ a hangsúly, azt kell megnyomni)

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts

Sziasztok!

Tegnap tekerés közben szétszakadt a külsõm, egy Maxxis Detonator. Ez jellemzõ erre a darabra vagy csak nekem volt ilyen pechem? Nem is mentem még sokat velük, talán 1000 km-t. már láttam, hogy elkezdett "hurkásodni", de gondoltam még bírja egy kicsit. :)
Az is lehet, hogy túlfújtam egy kicsit, bár 120 PSI van ráírva, ami fölé nem mentem. Az 8- 8,5 bar ha jól emlékszem.

Tudtok ajánlani valami strapabíróbb darabot elérhetõ áron?

Általában visztek magatokkal külsõt, belsõt, pumpát stb? Én eddig nem nagyon cipeltem semmit, de ezután felkészülök, mintha kempingezni mennék.

nekem is detonator van,15.000km után most cseréltem le mert már untam,lehet valami hibás szériát fogtál ki,mondjuk én csak 6.5-re fujom...

mp14

mp14

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Hi

Olyan kérdésem lenne, hogy a Motobecane-t azt hogy kell kiejteni? :)
ha valaki le tudná betüzni azt megköszönném...nem tudok franciául :P

Üdv.