Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

buboe21

buboe21

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

minerel: megfelelõ mennyiségû szigetelõ szalag mindent megold ;)

bobue21: Pontosan azért olyan olcsóak amiért mondjuk olcsó egy korombeli lada..

Köszi a választ. Csak az a furcsa, hogy a jó állapotúnak tûnõk is olcsóak. Pl egy 10000 km-t futot jó állapotú ladáért meg 500000-et is elkének.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
minerel: megfelelõ mennyiségû szigetelõ szalag mindent megold ;)

bobue21: Pontosan azért olyan olcsóak amiért mondjuk olcsó egy korombeli lada..

buboe21

buboe21

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!

Aki tudja írja le nekem pls, hogy miért olyan olcsóak a régi, használt országúti biciklik.
Sokat kell még rájuk költeni? Vagy mert nem divatosak? Nincsen hozzájuk alkatrész? Vételen gondolkozom és kiváncsi vagyok rá.

Köszönöm

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Én régen felülõl lefelé tekertem. A bowdenkimenetnél szebb.
Egyébként a lezárókupakok egy méretben léteznek? Van egy 3T kormányom és annak a végébe egyszerûen beleesik mégha a kormányba van is bandázs beletûrve.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@bloke: Hat a legjobb utmutato szerint is kell ragaszto. ;) Elhiszem, hogy neked megy nelkule is, de nem art az.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@sac1: 705. Ugyesen ki van talalva, hogy az olcsobbak ne legyenek jok, mert persze a szines kijelzo nekem nem hianyozna.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én ha új bandázst veszek, elsõ dolgom, hogy leszedem a ragasztócsíkot, én nem szeretem, jobban lehet dolgozni ragasztó nélkül. Ha megfelelõen feszesen van feltéve, nem kell oda semmilyen ragasztó. A lényeg, hogy feltekerés közben folyamatosan húzni kell, hogy ne legyenek laza részek. A legjobb bandázsoló útmutató itt van:
http://www.parktool....howto.asp?id=71

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem a geles a jobb. nagyon kenyelmes. ragasztoja pedig altalaban mindnek van, anelkul ossze-vissza csuszkalna allandoan. persze ha sokat hasznalod elobb-utobb ragasztoval egyutt is el fog mozogni, de akkor meg majd raksz fel ujat. 1-2 evente egy uj bandazs nem a vilag vege.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Bandázskérdés:
Nekem most egy szövet van fent, ez tudom, hogy elég szar, állítólag az izzadságot is beszívja, és ezért a kormánynak se valami jó.
A boltban ajánlottak egy csütörtökön érkezõ parafa bandázst. Miben más a parafa a gélestõl? Ha jól tudom, a parafára kevésbé izzad rá a kéz, a gélesnek meg jobb a fogása.
Ragasztócsíkkal mind el van látva, vagy van olyan, aminél csak a következõ "kör" tartja ott? Ha van ilyen, gondolom akkor se érdemes ilyet venni (azt hiszem a napokban láttam ilyet, az egyik srácnak, akivel bringáztam, elkezdett a fvkar alatt lejönni a bandázsa...)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ave: mondom én 2 évig azt a fékváltókart használtam .. pontosan 2 napomba telt megszokni a 105-st :D szóval nem oan vészes..

hmm hmm 15 óra... maratont meg ieneket azé nem ... de 10 órás keringések szoktak lenni..
jónak tûnik de azért megkérik az árát (neked meik van?)... :(

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ave: mennyire vagy megelégedve vele,tartósság pontosság használhatóság élettartam
mert most a sigma-mat majdnem földhözvágtam

Nagyon meg vagyok elegedve. Szerintem nincs jobb jelenleg. Mondom neha vannak tuskek sebessegben, de nagyon jol ki lehet szurni.
GPS nelkul nem tudom mire mennek a rogzitett adatokkal. Ez igy viszont felelmetes, mindent vissza lehet nezni pontosan.
Ajandekba meg navigalni is tud, bar ez nem erossege, de parszor hasznaltam mar ilyen celra is.
De meg kell emlitenem egy nagy negativumot is, miszerint 24 oras maratonokat nem tudsz menni vele, mert kb. 15 orat bir csak.
Az is gond meg, hogy csak 2x 8adatot tudok kitenni a kepernyore. :)
Nagyon tuti keszulek.

Sora lehet hogy massziv, de nem koveti a Shimano tobbi valtokarjanak mukodeset. Kar ezt megszokni, ha nem muszaj. Szerintem.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
olaj nem minden esetbe elég... néha kell oda a zsír...

ave: mennyire vagy megelégedve vele,tartósság pontosság használhatóság élettartam
mert most a sigma-mat majdnem földhözvágtam... Soroksár és Taksony között semmit se mért pedig DTS jeladója van... Bugyi felé elmentem ... megtettem 2km-t és egybõl jó...

Pingi: fain bringa... ha évi 2-3000 km-t tekersz .. kb 4 évig gondod nem lesz vele.. nekem is ilyen volt az elsõ(csináltam vele egy Ironman-t meg egy féltávot) a sora azért jó mert olyan szinten igénytelen hogy nem lehet elcseszni.. páros lábbal ugrálhatsz a váltókarokon akkor se lesz semmi baja

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a brigeciol kimossa a szutykot de a kenest vegzo anyagot is, igy nyilvan miutan kimostad ujra kell kenni a valtot/lancot.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Van-e ebben hiba:
Brigéciollal lemostam a váltókat, hogy szép tiszták legyenek, és még nem raktam össze a biciklit (csak pár dolgot szedtem le: kerék, lánc, meg a hátsó váltórol a két görgõ), de mintha csúnya hangja lenne. Ha megnézem, minek kell mozognia, és oda egy kis mûszerolajat becseppentek, akkor ez máskor is elvégezhetõ gond nélkül?

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Remélem, hogy ezzel a kis pumpával is fogok tudni bele eleget fújni. A külsõre max 7,5bar van, ezt mennyire kell komolyan venni? 8barig gondolom mehet.

ave: de én városban akarom használni, úgyh nem akartam kiadni rá túl sokat, ráadásul nem is lett volna ennyi pénzem :). Max 10ezer a kettõre, és az volt a felsõ határ. Végül Schwalbe Lugano lett, ennek is van defektvédelme, az eladó szerint van olyan jó, mint a Kevlaros (legalábbis nem jelentõsen rosszabb).
Én nem félek az ellopástól, egyébként is, az enyém maximum 30ér, barátom 120ezres Magellan-nal jön (monti, nem tudom már melyik sajnos...). Az enyémen hátul van egy tartószem, most a sárvédõ van ott, vagy ráfér mellé, vagy lecserélem, de megpróbálok elférni valami hátibb táskában. Egyébként a monti tényleg kényelmesebb, de ha jó minõségû úton megyünk, annyira talán nem nagy a különbség, ráadásul így sokkal gyorsabban tudok haladni.

Egyébként engem érdekelt volna ez a huzigatós pumpa is, csak nem volt a boltban, nekem meg kellett egy végre :).

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
http://alleycat.hu/b...0716/punk-sznob

:))

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Olcsonak tunik, de nem tudom mit lehet majd megtartani belole, ha fejlesztenel kesobb.

Keves penzbol inkabb hasznaltat, en azt mondom. Nem kell extra bringakra vadaszni, eleg egy tisztes vaz es minimum Tiagra, szerintem. Fekvaltokarbol a Sora nagyon fapados megoldas.

Pl. http://piacter.bikem...t=236671&cat=56

Szerintem meg nem kell feltétlen Tiagra. A Sora megbízható, és teszi a dolgát rendesen, igazából sok hátrányát nem látom.
Persze ha van zsé akkor minimum Dura-Ace:D
vagy egészséges kompromisszum,

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Nehéz, túlkomplikált, és a sima pumpák túlteljesítik.

Mitõl lenne túlkomplikált? Ahelyett, hogy nyomogatnod kell egy kart, itt húznod kell (kb. nulla erõkifejtéssel). Szerintem nem macerásabb használni, mint egy sima pumpát. (mellesleg az a "sima pumpa" törik, mint a pálcika, ez viszont elnyûhetetlen)

Az viszont tény, hogy nem grammhuszároknak való, de ilyen alapon a kulacsba se tölts semmit, mert az minimum fél kiló. ;)

De szerintem a többi menjen a pumpa topicba.

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Üdv minden kerékpárosnak!

Kinéztem egy pár bicajt, de a választásom a Neuzer Whirlwind 1.0-ra esett, a 2008-as modell, alu vázas Sora szettes, van valakinek tapasztalata róla? Jó ez a bringa elsõ oútinak?

Olcsonak tunik, de nem tudom mit lehet majd megtartani belole, ha fejlesztenel kesobb.

Keves penzbol inkabb hasznaltat, en azt mondom. Nem kell extra bringakra vadaszni, eleg egy tisztes vaz es minimum Tiagra, szerintem. Fekvaltokarbol a Sora nagyon fapados megoldas.

Pl. http://piacter.bikem...t=236671&cat=56

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Tényleg AVE: a Garminod GPS- vagy kerék által számolja a sebességet/megtett utat?

Kerek, de ha kiesik a vezeteknelkuli szenzor vetele, akkor GPS. Nem tokeletes, sajnos, vannak tuskek.