Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

...ha az újat fejleszteni akarja az ember, gondolok itt csak egy egyszerû sorcserére, hogy hátul nem 13 vagy 14 es legyen a legkisebb fogaskerék, akkor komplett kerékcseében kell gondolokozni mert ezek sima menetesek....

Mi?...
1. Kerék ki
2. Gy.sz ki
3. Racsni le
4. lánckerék csere
majd mindez visszafele
kb 2 perc és 2000e ft...

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
hát, én nem vagyok versenyzõ, csak sporttúrázgatok, de egy 50 -60 ért kapható új versenybicaj annyira elég gagyi, és annyira nem is mutatós, ezzel szemben egy régebbi, valami job szettel szerintem még jól is néz ki, pl a trikolor vagy a pezsgõ s105 ös elég mutatós, és egy szedettvedett noname alkatrészekkel összerakott új swhinn kategóriájú géphez képest sokkal minõségibb.arról nem beszálve hogy ha az újat fejleszteni akarja az ember, gondolok itt csak egy egyszerû sorcserére, hogy hátul nem 13 vagy 14 es legyen a legkisebb fogaskerék, akkor komplett kerékcseében kell gondolokozni mert ezek sima menetesek.
mondjuk nekem bejönnek a klasszikus peugeot, moser, meg bianchi kategóriájú vázak.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
És azért azt a tényt se hagyjuk ki a sorból, hogy adott esetben 20-30 éves bicajokról beszélünk. Újhoz közeli árban te megvennéd? Ha nem, akkor meg is van a válasz a kérdésedre.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Azt nem értem miért nem kellenek senkinek. Annyival rosszabbak?
Szerintem szimplán csak nem menõk.
Ajánl-nátok hétköznapi használatra?

Igy van, nem menok. Nem sokan vannak, akiknek nem fontos a bringajuk esztetikaja. Marpedig a 10-20 eves biciklik mar nagyon kimentek a divatbol, de meg nem eleg regiek ahhoz, hogy "oldtimerkent" jojjenek szoba.
Foleg fapados alkatreszekkel.

Es persze a kivetelek erositik a szabalyt.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja, azert egy 10 eves dura-ace vagy 600-zal szerelt gep minden csak nem lom. foleg ha nincs elkopva. igaz akkor altalaban nem is olcso.

van olyan regi bringa amit erdemes megvenni csak tudni kell hogy mit nezzel rajta
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

buboe21

buboe21

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Köszönöm a válaszokat.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ezeknek az általánosításoknak sok értelme nincsen. Nem igaz, hogy nem kell senkinek, én is vettem már régit. Nem feltétlenül rossz, tudni kell mire kell figyelni, hogy ne szemetet vegyél. Ugyan azért a pénzért megvehetsz valami szélhámostól egy kalap kakit, vagy egy hozzá nem értõtõl egy érékes bringát.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Ha egy ember életében elhasznál 4-5 bicót, akkor ez azt jelenti, hogy mindig legalább 3* annyi bicó van, mint felhasználó. Ezért nehéz eladni.

buboe21

buboe21

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Nézõpont kérdése. Nagyon sokat kínálnak így is méregdrágán. Fõleg amikor virít a géprõl hogy matricázott.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
minerel:
Nekem is kiesik a kormanybol az egyszeru dugo. Szerintem azert, mert a cso vekonyabb anyagbol van*, mint amihez terveztek.
A regi bicomon emlekszem, hogy alig birtam bedugni.
(*: Feltetelezve, hogy a te kormanyod is alu es <250g)
A forditva tekerest en is csinaltam regen, mert akkor nem kell a ragaszto csik a vegere, de ahogy fogja az ember a fekkar felett, idovel csunyan ledorzsoli az eleit.

bobue21:
A regi orszagutiak azert olcsoak, mert nem kellenek senkinek. Nagyobb a kinalat, mint a kereslet. Aki el akarja adni szepen viszi le az arat, addig, amig vegre elviszi valaki.

buboe21

buboe21

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

minerel: megfelelõ mennyiségû szigetelõ szalag mindent megold ;)

bobue21: Pontosan azért olyan olcsóak amiért mondjuk olcsó egy korombeli lada..

Köszi a választ. Csak az a furcsa, hogy a jó állapotúnak tûnõk is olcsóak. Pl egy 10000 km-t futot jó állapotú ladáért meg 500000-et is elkének.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
minerel: megfelelõ mennyiségû szigetelõ szalag mindent megold ;)

bobue21: Pontosan azért olyan olcsóak amiért mondjuk olcsó egy korombeli lada..

buboe21

buboe21

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!

Aki tudja írja le nekem pls, hogy miért olyan olcsóak a régi, használt országúti biciklik.
Sokat kell még rájuk költeni? Vagy mert nem divatosak? Nincsen hozzájuk alkatrész? Vételen gondolkozom és kiváncsi vagyok rá.

Köszönöm

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
Én régen felülõl lefelé tekertem. A bowdenkimenetnél szebb.
Egyébként a lezárókupakok egy méretben léteznek? Van egy 3T kormányom és annak a végébe egyszerûen beleesik mégha a kormányba van is bandázs beletûrve.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@bloke: Hat a legjobb utmutato szerint is kell ragaszto. ;) Elhiszem, hogy neked megy nelkule is, de nem art az.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@sac1: 705. Ugyesen ki van talalva, hogy az olcsobbak ne legyenek jok, mert persze a szines kijelzo nekem nem hianyozna.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Én ha új bandázst veszek, elsõ dolgom, hogy leszedem a ragasztócsíkot, én nem szeretem, jobban lehet dolgozni ragasztó nélkül. Ha megfelelõen feszesen van feltéve, nem kell oda semmilyen ragasztó. A lényeg, hogy feltekerés közben folyamatosan húzni kell, hogy ne legyenek laza részek. A legjobb bandázsoló útmutató itt van:
http://www.parktool....howto.asp?id=71

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem a geles a jobb. nagyon kenyelmes. ragasztoja pedig altalaban mindnek van, anelkul ossze-vissza csuszkalna allandoan. persze ha sokat hasznalod elobb-utobb ragasztoval egyutt is el fog mozogni, de akkor meg majd raksz fel ujat. 1-2 evente egy uj bandazs nem a vilag vege.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Bandázskérdés:
Nekem most egy szövet van fent, ez tudom, hogy elég szar, állítólag az izzadságot is beszívja, és ezért a kormánynak se valami jó.
A boltban ajánlottak egy csütörtökön érkezõ parafa bandázst. Miben más a parafa a gélestõl? Ha jól tudom, a parafára kevésbé izzad rá a kéz, a gélesnek meg jobb a fogása.
Ragasztócsíkkal mind el van látva, vagy van olyan, aminél csak a következõ "kör" tartja ott? Ha van ilyen, gondolom akkor se érdemes ilyet venni (azt hiszem a napokban láttam ilyet, az egyik srácnak, akivel bringáztam, elkezdett a fvkar alatt lejönni a bandázsa...)