Köszi a választ. Csak az a furcsa, hogy a jó állapotúnak tûnõk is olcsóak. Pl egy 10000 km-t futot jó állapotú ladáért meg 500000-et is elkének.minerel: megfelelõ mennyiségû szigetelõ szalag mindent megold
bobue21: Pontosan azért olyan olcsóak amiért mondjuk olcsó egy korombeli lada..
Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Posted 2009. July 22. - 23:51

Posted 2009. July 22. - 22:23

bobue21: Pontosan azért olyan olcsóak amiért mondjuk olcsó egy korombeli lada..
Posted 2009. July 22. - 22:04

Aki tudja írja le nekem pls, hogy miért olyan olcsóak a régi, használt országúti biciklik.
Sokat kell még rájuk költeni? Vagy mert nem divatosak? Nincsen hozzájuk alkatrész? Vételen gondolkozom és kiváncsi vagyok rá.
Köszönöm
Posted 2009. July 22. - 21:53

Egyébként a lezárókupakok egy méretben léteznek? Van egy 3T kormányom és annak a végébe egyszerûen beleesik mégha a kormányba van is bandázs beletûrve.
Posted 2009. July 22. - 17:39

Posted 2009. July 22. - 17:38

Posted 2009. July 22. - 12:08

http://www.parktool....howto.asp?id=71
Posted 2009. July 22. - 11:57

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. July 22. - 11:23

Nekem most egy szövet van fent, ez tudom, hogy elég szar, állítólag az izzadságot is beszívja, és ezért a kormánynak se valami jó.
A boltban ajánlottak egy csütörtökön érkezõ parafa bandázst. Miben más a parafa a gélestõl? Ha jól tudom, a parafára kevésbé izzad rá a kéz, a gélesnek meg jobb a fogása.
Ragasztócsíkkal mind el van látva, vagy van olyan, aminél csak a következõ "kör" tartja ott? Ha van ilyen, gondolom akkor se érdemes ilyet venni (azt hiszem a napokban láttam ilyet, az egyik srácnak, akivel bringáztam, elkezdett a fvkar alatt lejönni a bandázsa...)
Posted 2009. July 22. - 07:44

hmm hmm 15 óra... maratont meg ieneket azé nem ... de 10 órás keringések szoktak lenni..
jónak tûnik de azért megkérik az árát (neked meik van?)...

Posted 2009. July 22. - 00:38

Nagyon meg vagyok elegedve. Szerintem nincs jobb jelenleg. Mondom neha vannak tuskek sebessegben, de nagyon jol ki lehet szurni.ave: mennyire vagy megelégedve vele,tartósság pontosság használhatóság élettartam
mert most a sigma-mat majdnem földhözvágtam
GPS nelkul nem tudom mire mennek a rogzitett adatokkal. Ez igy viszont felelmetes, mindent vissza lehet nezni pontosan.
Ajandekba meg navigalni is tud, bar ez nem erossege, de parszor hasznaltam mar ilyen celra is.
De meg kell emlitenem egy nagy negativumot is, miszerint 24 oras maratonokat nem tudsz menni vele, mert kb. 15 orat bir csak.
Az is gond meg, hogy csak 2x 8adatot tudok kitenni a kepernyore.

Nagyon tuti keszulek.
Sora lehet hogy massziv, de nem koveti a Shimano tobbi valtokarjanak mukodeset. Kar ezt megszokni, ha nem muszaj. Szerintem.
Posted 2009. July 21. - 13:40

ave: mennyire vagy megelégedve vele,tartósság pontosság használhatóság élettartam
mert most a sigma-mat majdnem földhözvágtam... Soroksár és Taksony között semmit se mért pedig DTS jeladója van... Bugyi felé elmentem ... megtettem 2km-t és egybõl jó...
Pingi: fain bringa... ha évi 2-3000 km-t tekersz .. kb 4 évig gondod nem lesz vele.. nekem is ilyen volt az elsõ(csináltam vele egy Ironman-t meg egy féltávot) a sora azért jó mert olyan szinten igénytelen hogy nem lehet elcseszni.. páros lábbal ugrálhatsz a váltókarokon akkor se lesz semmi baja
Posted 2009. July 21. - 12:32

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. July 21. - 12:25

Brigéciollal lemostam a váltókat, hogy szép tiszták legyenek, és még nem raktam össze a biciklit (csak pár dolgot szedtem le: kerék, lánc, meg a hátsó váltórol a két görgõ), de mintha csúnya hangja lenne. Ha megnézem, minek kell mozognia, és oda egy kis mûszerolajat becseppentek, akkor ez máskor is elvégezhetõ gond nélkül?
Posted 2009. July 21. - 11:05

ave: de én városban akarom használni, úgyh nem akartam kiadni rá túl sokat, ráadásul nem is lett volna ennyi pénzem

Én nem félek az ellopástól, egyébként is, az enyém maximum 30ér, barátom 120ezres Magellan-nal jön (monti, nem tudom már melyik sajnos...). Az enyémen hátul van egy tartószem, most a sárvédõ van ott, vagy ráfér mellé, vagy lecserélem, de megpróbálok elférni valami hátibb táskában. Egyébként a monti tényleg kényelmesebb, de ha jó minõségû úton megyünk, annyira talán nem nagy a különbség, ráadásul így sokkal gyorsabban tudok haladni.
Egyébként engem érdekelt volna ez a huzigatós pumpa is, csak nem volt a boltban, nekem meg kellett egy végre

Posted 2009. July 21. - 09:54

Posted 2009. July 21. - 09:51

Olcsonak tunik, de nem tudom mit lehet majd megtartani belole, ha fejlesztenel kesobb.
Keves penzbol inkabb hasznaltat, en azt mondom. Nem kell extra bringakra vadaszni, eleg egy tisztes vaz es minimum Tiagra, szerintem. Fekvaltokarbol a Sora nagyon fapados megoldas.
Pl. http://piacter.bikem...t=236671&cat=56
Szerintem meg nem kell feltétlen Tiagra. A Sora megbízható, és teszi a dolgát rendesen, igazából sok hátrányát nem látom.
Persze ha van zsé akkor minimum Dura-Ace:D
vagy egészséges kompromisszum,
Posted 2009. July 21. - 06:07

Nehéz, túlkomplikált, és a sima pumpák túlteljesítik.
Mitõl lenne túlkomplikált? Ahelyett, hogy nyomogatnod kell egy kart, itt húznod kell (kb. nulla erõkifejtéssel). Szerintem nem macerásabb használni, mint egy sima pumpát. (mellesleg az a "sima pumpa" törik, mint a pálcika, ez viszont elnyûhetetlen)
Az viszont tény, hogy nem grammhuszároknak való, de ilyen alapon a kulacsba se tölts semmit, mert az minimum fél kiló.

De szerintem a többi menjen a pumpa topicba.
"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)
Posted 2009. July 21. - 02:17

Üdv minden kerékpárosnak!
Kinéztem egy pár bicajt, de a választásom a Neuzer Whirlwind 1.0-ra esett, a 2008-as modell, alu vázas Sora szettes, van valakinek tapasztalata róla? Jó ez a bringa elsõ oútinak?
Olcsonak tunik, de nem tudom mit lehet majd megtartani belole, ha fejlesztenel kesobb.
Keves penzbol inkabb hasznaltat, en azt mondom. Nem kell extra bringakra vadaszni, eleg egy tisztes vaz es minimum Tiagra, szerintem. Fekvaltokarbol a Sora nagyon fapados megoldas.
Pl. http://piacter.bikem...t=236671&cat=56
Posted 2009. July 21. - 02:03

Tényleg AVE: a Garminod GPS- vagy kerék által számolja a sebességet/megtett utat?
Kerek, de ha kiesik a vezeteknelkuli szenzor vetele, akkor GPS. Nem tokeletes, sajnos, vannak tuskek.