Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kep alapjan nem lehet megmondani ha van rajta valami serules/repedes, vagy pl sz@rra van kopva a hajtas, meg van utve a felni stb...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
én látatlanban használt bringát nem vennék. am az ár reális, de lesz vele meló, ha valamire való gépet akarsz, mondjuk ez ugye attól is függ mire akarod használni...

Sziasztok!
Szerintetek ez a bringa jó ennyiért?
Kicsit félek attol hogy látatlanban megvegyem, csak postával fog eljutni hozzám...

http://www.vatera.hu...p?cod=151822548

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
milyen agyhoz kell??
én a 5500 105ös agyhoz a hajtáspajtásban kaptam

M10*17mm magas kónuszt honnan lehetne szerezni? A Shimano palettán nem nagyon láttam 16-os felett, ráadásul olyan kéne, amin nincs az a 3-4 cm átmérõjû porvédõgyûrû, mivel a jobb oldalra lesz. Ami ennél kisebb, azt már nem lehet megfogni a rotor miatt, bal oldalon meg ipari csapágy van.

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Sziasztok!
Szerintetek ez a bringa jó ennyiért?
Kicsit félek attol hogy látatlanban megvegyem, csak postával fog eljutni hozzám...

http://www.vatera.hu...p?cod=151822548

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
M10*17mm magas kónuszt honnan lehetne szerezni? A Shimano palettán nem nagyon láttam 16-os felett, ráadásul olyan kéne, amin nincs az a 3-4 cm átmérõjû porvédõgyûrû, mivel a jobb oldalra lesz. Ami ennél kisebb, azt már nem lehet megfogni a rotor miatt, bal oldalon meg ipari csapágy van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Mondok néhány módszert, a nyeregcsõ csõ részének a súlyának kiszámítására.
1. A legegyszerûbb, ha kiszámítod a csõ térfogatát (egyszerû matematika) és beszorzod a sûrûségével.
2. Felrakod egy vékonyabb tárgyra (ceruzára, hosszú imbuszkulcsra) a nyeregcsövet úgy, hogy egyensúlyban legyen, leméred az egyensúlyi pont és a csõ végének távolságát és felírsz rá egy egyszerû egyenletet, hogy a 2 oldal súlya egyenlõ egymással.

A sebesség mindent megold.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
ha fele-fele arányban vesszük akkor is a 15cm az kb 60g.. és szerintem könnyebb a csõ mint a fej.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Hát akkor nagyon nem 110 gramm fog leesni.

valóban mert nem tudom hogy a csõ önmagában mennyi gr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

nem nehéz 40 cm=300 gr a rögzítõcuccal

Hát akkor nagyon nem 110 gramm fog leesni.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
nem nehéz 40 cm=300 gr a rögzítõcuccal

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

ha 40 cmbõl 15 cm-t levágok, akkor kb 110 gramm esik le

Az eleg sok. De biztos olyan nehez az a cso? Ha igy van, ahogy irod, akkor csak a cso resze 300g + a fej, a rogzitomehanizmus, csavar(ok)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
ha 40 cmbõl 15 cm-t levágok, akkor kb 110 gramm esik le

Saint_MCP

Saint_MCP

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
A Prowheelrõl sok jót nem halottam, egy ismerõsöm mondta, hogy hamar letördelte a fogakat róla.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

nna minden fain a mavic kerékkel, nincsenek véletlenek, túl szorosra volt húzva a tengely

kérdés:
hány cm-t lehet vágni a nyeregcsõbõl, ha 12 cm-re kihúzva használom (pálcától vázig)?
az okés ha kicsit több marad, kb 15 cm a vázban?

Az bõven elég.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
én egy Decás Pumpával kezdtem a történetet amit csak azé vettem meg mert vasárnap mentünk versenyre és reggel a kocsiba budaörs magasságában jutott eszmbe hogy a pumpa otthonmaradt...
...ez volt pont ákcióóós, lehetett vele 10bar-t fújni, szóval megvettem...
(azóta vettem még 1-et a kocsiba hogy mindig legyen)

majdnem 1bar minden nyomás és még a barátnõm is feltudta vele fújni 8,5 re a kerekét.. ;)
olvastam hogy valameik eltörte... de nem jöttem rá hogy mit csinálhatott vele.. alu test egy elég komoly mûanyag markolat(szóval nem hajlik a kezed alatt) acél rúd és acél talp... mellesleg 12bar-t is fújtam már vele.. nem egy SKS de a pénzét nagyon megérte...

Vittore30 lenevágd :D gramm mániás vagy? mennyi lehet 5cm nyeregcsõ.. 12g 20g ? :D

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
nna minden fain a mavic kerékkel, nincsenek véletlenek, túl szorosra volt húzva a tengely

kérdés:
hány cm-t lehet vágni a nyeregcsõbõl, ha 12 cm-re kihúzva használom (pálcától vázig)?
az okés ha kicsit több marad, kb 15 cm a vázban?

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

köszi mindenkinek a segítséget, tapasztalatokat!
ez a másik, ami eddig szóba jöhet. http://hercehurca.hu/node/341
mondjuk majdnem duplaannyi mint a zefal, de elég durván örökéletûnek néz ki

Muhelypumpaim:

elso (~3000Ft, teljesen muanyag):
Kettetortem a markolatat 11 bar kornyeken egy Tufo peremes szingo felfujasa kozben. Kivancsi voltam milyen 12bar-on gurulni, de nem sikerult megtudni. Ezt javitottam egy csobol hegesztett T beragasztasaval. Nemsokara kikopott alul a muanyag a melegtol. Elengedte a levego egy reszet. Kuka.

masodik(~5000Ft BBB Airboost, fem cso, minden mas muanyag):
Ennek a talpresze repedt meg es eresztett a talpat rogzito csavaroknal. Mugyanta megoldotta. Ezt csak 9bar-ig hasznaltam. Most fater hasznalja 3bar kornyeken. Azt birja boven. Neha az autot nyomom meg fel vele.

harmadik(~14000Ft, SKS Rennkompressor)
Nos ezek utan megvettem ezt: SKS Rennkompressor
Fem, ontveny es fa. A fej ezen is muanyag, de eros. A kar majd letori az ujjamat, amikor kioldom. Lehet hozza felujito keszletet venni.
Elegem lett a muanyag pumpakbol. Az SKS egyszeruen csak mukodik.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
köszi mindenkinek a segítséget, tapasztalatokat!
ez a másik, ami eddig szóba jöhet. http://hercehurca.hu/node/341
mondjuk majdnem duplaannyi mint a zefal, de elég durván örökéletûnek néz ki

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Nagy Sándor: Profile Desing T2+ DL

TylerHun: hát élettartam függ attól hogy mennyit és hogy tekersz... én szinte minden nap másztam vele kiállva és hát bio tányér lett belõle 1000-1500km után

Olaszország Guerciotti nagyker vs Magyarország:

Rendeltem komplett 8db os 105 Black (5600L) szetet. 1 hétre rá szólnak hogy nincs teljes szet, de kiegészítik, hajtókart UltegraSL-re, átdobót Ultegrára és nem kerül semmimbe.

(na most azé az SL az szürke a 105 meg fekete és azért én feketére gyúrok nem beszélve az ezüst átdobóról)

erre megjött a futár fékek, lánc, racsni, hátsóváltó, fékkarváltó rendben még az átdobót is ultegrát küldtek de ultegra középrészt és egy régi 105s ezüst hajtókart... hát ment az e-mail és válasz: 24. dolgoznak újra majd akkor megnézik mit tehetnek (ja igen 4 hét alatt jött meg... nagykerbõl ez azért meredek)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

és szerinted bírná tovább is? mennyire tûnik strapabírónak? 10bar fõlé én se sûrûn mennék, csak azért akarok olyat, ha esetleg peremes szingóra váltanék, ne kelljen már új pumpát venni...

Azert nezelodtem mielott ezt megvettem, a tobbi semmivel nem tunt jobbnak.
Jo vastag a dugattyu rudja, lehet olajozni egy kis lyukon keresztul.
Nekem fontos volt, hogy jo nagy fix talpa legyen, a korabbi behajtossal szivtam eleget.

Most kiprobaltam, kezzel befogva mar 6 barnal kifuj, nem birom jobban szoritani, szoval passz, hogy mennyit bir, de 8-ig kenyelmesen visz, az biztos.