Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
5 bar van ráirva, hát nem valami sok. premes outiról beszélünk. mondjuk öreg már mint az országút.Lehet hogy veszek rá uj gumikat, hamár egyszer a belsõim se jók a külsõkhöz. Hol tudnék olcso gumikat venni és milyen szélest vegyek? 25ös pl? Remélem a felni nem tul széles, vagy az mindegy?
Bocsi a sok hülye kérdésért,de elsõ outim, aztán még csak most ujitgatom fel,meg alakitom testhezállóbbá.
Egyenlõre kapott egyeneskormányt, mert a Bp-i csucsban nem éreztem biztonságosnak a koskormányt.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
rá van írva a külsõ gumira Bar vagy psi -ben
monti aszem 3-5Bar outi peremes 7-8,5 outi szingó 9-15-18

a contimra 8,5 van max nyomásra írva .. de a Tour magazin tesztjében 12Barra felnyomták én 9 körül használom mivel pille gyerek vagyok 8)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Én 7-7,5-lel megyek néha 8ra felnyomom. Tovább nem merem fújni. :)

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Köszi a válaszokat mindenkinek. Akkor csak ideiglenesen lesznek benne a belsõk.
Jut eszembe a szétdurranásról... MEnnyi az ideális keréknyomás?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
beletehetõ de -1 defektvédelme lesz és az elsõ komolyabb felütésnél kakukk...
belemegy... fel is fújható de mivel elvékonyodik a gumi mert nagyobb felület szorítja össze, így sérülékeny lesz(ha nem durran szét 7 bár magasságában magától)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Elvileg tud annyit tágulni a belsõ, hogy akár jó is lehet, de én sem tenném bele.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Sziasztok!
622 18-25-es belsõt beletehetek egy 622-32C-s gumiba?

Mivel 25 kevesebb, mint 32...én nem tenném.

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Sziasztok!
622 18-25-es belsõt beletehetek egy 622-32C-s gumiba?

Milyen olcso féket ajánlotok ami már használható? A mostani az nagyon csavarodik. csak városi használatra kéne.

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
kipage, ave,
köszönöm a válaszokat!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

A gyakorlatban mennyit jelent az a pár centi? Nekem ugye 82 cm a belsõ lábméretem, szóval az 56-os méret átlépõmagassága (76,6 cm) papírforma szerint bõven belefér. (Ráadásul ez egy durván sloopingos váz.) Tudom, hogy te annyira nem méricskéltél ilyeneket, de úgy saccperkábé elég szerinted az az 5 cm, ami így maradna a csõ és a gát között? Ja, és még egy kérdés: egy biciklis cipõ úgy ált. mennyit emel az emberen? Számít az valamit?

Boven sok. Ha fel centi van, az is boven eleg.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Merre van az a bolt? Nekem is közel lenne.

Fürstenfeld, mész a fõúton lent a boltoknál, ott lesz egy körforgalom, ott felmész balra a város felé, onnan 300m balra a bolt

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
A look rendszer kb 1,5 centit. Annyit nem számít szerintem.

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

>stand over
Ez az atlepomagassag. Vagyis a felsocso magassaga a foldtol.
Lejtos vazaknal mondjuk nem tudom hol merik.
Ez engem sosem erdekelt, ha jo meretu a vaz, akkor sosem lesz gond a atlepessel.

A gyakorlatban mennyit jelent az a pár centi? Nekem ugye 82 cm a belsõ lábméretem, szóval az 56-os méret átlépõmagassága (76,6 cm) papírforma szerint bõven belefér. (Ráadásul ez egy durván sloopingos váz.) Tudom, hogy te annyira nem méricskéltél ilyeneket, de úgy saccperkábé elég szerinted az az 5 cm, ami így maradna a csõ és a gát között? Ja, és még egy kérdés: egy biciklis cipõ úgy ált. mennyit emel az emberen? Számít az valamit?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Jaa azt nem is néztem, hogy 1500 Eurora tartja.. annyiért nem is fogja tudni eladni az életben sem. A Campa alsóbb kategóriás cuccai messze jobbak, mint a Shimano alsó kategória. De attól függetlenül még mindíg a stevens tûnik a legjobbnak a full Dura Aceval.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>stand over
Ez az atlepomagassag. Vagyis a felsocso magassaga a foldtol.
Lejtos vazaknal mondjuk nem tudom hol merik.
Ez engem sosem erdekelt, ha jo meretu a vaz, akkor sosem lesz gond a atlepessel.

K2-

K2-

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

http://piacter.bikem...t=238951&cat=56 Bár Campa, de elég keveset használt gép, meg 10es Chorus. Bár lehet a váz kicsi lesz.

Ez majd 400e pengõ, túl csicsamicsa nekem. Karbon villával felszerelt alu vázas bõven kielégítene.

http://piacter.bikem...t=248111&cat=56 A cuccok nem olyan jók, viszont a váz nekem bejön.

Eza váz még esztétikus is, méretben is stimmt, Cube-ról is hallottam már innen-onnan. A Campa Xenon szett tûnik gyengusznak. Az kb Sora minõségnek felel meg, nem? Ilyen felszereltségû bringát a boltban is kilehet fogni ennyiért, és akkor már inkább boltból, mint személytõl (gari, számla).

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

A stucniméret függ a karhosszodtól is, meg milyen pózban kényelmes, elõredõlni vagy inkább kevésbé nyújtózni, de úgy magasabb leszel, ergo kicsit lassabb.

Szerintem általánosságban akkor kényelmes egy váz, ha könnyen át tudod lépni (én szeretem ha ki van húzva a nyeregcsõ úgy esztétikusabb is a bringa) próbálj meg vele próbakört tenni. Mondjuk így, hogy nem biztos hogy megveszed, nem tudom milyen beállításokat engednek majd rajta? Egy sztori: nekem is hoztak le nagykerbõl egy kereket rátettünk egy sort, kipróbáltam, de nagyon idétlenül mutatott a vázban, de a bolttól a nagyker már nem vette vissza, mondván az már használt. Botrány.

Én is 110mmes stucnit használok, a felsõcsövem 54,5cm hosszú a nyeregvázcsõ 73 fok.

A nyerget milyen magasra állítottad? 73 cm körül?
Egyébként itt vannak a geó adatai a Madone 4.7-esnek. Meg tudnád mondani, hogy mit jelent a stand over oszlop kategória? Ebben van a legnagyobb eltérés a két méret (az 54-es és az 56-os között): 2,5 cm, meg a természetesen a felsõ vázcsõ hosszában és a fejcsõ magasságában 2-2 cm. A többi érték közötti különbségek nekem elhanyagolhatónak tûnnek, de a gyakorlatban biztos nem azok, mert hát azért két külön méret.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
A stucniméret függ a karhosszodtól is, meg milyen pózban kényelmes, elõredõlni vagy inkább kevésbé nyújtózni, de úgy magasabb leszel, ergo kicsit lassabb.

Szerintem általánosságban akkor kényelmes egy váz, ha könnyen át tudod lépni (én szeretem ha ki van húzva a nyeregcsõ úgy esztétikusabb is a bringa) próbálj meg vele próbakört tenni. Mondjuk így, hogy nem biztos hogy megveszed, nem tudom milyen beállításokat engednek majd rajta? Egy sztori: nekem is hoztak le nagykerbõl egy kereket rátettünk egy sort, kipróbáltam, de nagyon idétlenül mutatott a vázban, de a bolttól a nagyker már nem vette vissza, mondván az már használt. Botrány.

Én is 110mmes stucnit használok, a felsõcsövem 54,5cm hosszú a nyeregvázcsõ 73 fok.

K2:

ehhez mit szólsz?

http://piacter.bikem...t=238951&cat=56 Bár Campa, de elég keveset használt gép, meg 10es Chorus. Bár lehet a váz kicsi lesz.

http://piacter.bikem...t=248111&cat=56 A cuccok nem olyan jók, viszont a váz nekem bejön.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Köszönöm a segítõ hozzászólásokat, majd alaposabban megtekintem élõben ezt a Stevens-t.
Milyen gépet tudtok még ajánlani 180e körülre egy kezdõ országoutisnak?

Nézegesd továbbra is az aprót, a múltkor is keresett itt valaki bringát, és belinkelt az apróból száz egy-két ezer forintos áron egy 10-es Ultegrával szerelt, szinte új bringát, amit szerintem végül meg is vett. Igaz, hogy Ribble (egy angol online bolt) márkájú volt, de annyiért bõven megérte.

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Sõt még fiatalabb koromban egy 56cm-es vázat sóztak rám a helyi boltban, mondván jó lesz az. 4évig "szenvedtem vele" mert nem találtam a megfelelõ beállításokat, nyereghelyzetet és a stucni hosszát is csereberéltem. Jó azért a szenvedés túlzás, mert használtam jópár évig a vázat, igaz nem volt kényelmes, nem is szerettem túlságosan, de nem volt pénzem lecserélni, így azt kellett használnom. Úgyhogy a boltot is jól meg kell választani, mert egy rámenõs eladó lyukat beszél a hasadba.

Hát igen, a számolgatós módszerrel én is olyan 54-55 cm-t lõttem be magamnak, persze ez is csak klasszikus vázgeo esetén igaz. Gondolom az sem mindegy, hogy pl. a Trek 50-tõl 62 centiig árul vázakat, a Merida meg 45-tõl 57,2 centiig. Mindenesetre bemegyek majd a hétvégén a boltba megszemlélni azt a Madone 4.7-est. Nem valószínû, hogy megveszem. mert drága nekem, de ha már lehozzák, nekem nem kerül semmibe, meg kíváncsi is vagyok, az ugyanis 56-os. Mivel látom neked már volt részed hasonló élményben, és megfizetted a tanulópénzt az 56-os mérettel, tudnál nekem tanácsod adni (amit a jövõre nézve is hasznosíthatnék), hogy felpróbálásnál mire figyeljek? Mert az, hogy csak átlépem a vázat nem sok mindent mutat meg: vagy bevág és akkor nagy, vagy elfér a magtáram, de az még nem garancia arra, h. kényelmes lesz a bringa. Érdekelne pl. hogy a te bringádon milyen hosszú a felsõvázcsõ, a stücni, mennyi a fejcsõszöge és a nyeregcsõ szöge?
Kíváncsi vagyok, mert eddig nekem a következõket ajánlották: kb. 550 mm-es felsõvázcsõ, 100-110 mm körüli stucni, a szögek meg olyan 73-73,5 fok.