Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szia!

Igen, tõlük rendelném (Veszprémben van boltjuk), egy ismerõsöm révén 30% kedvezményt kapnék rá.
Készleten minimális bringa van (6-8 db trekking és mtb), rendelni viszont lehet, bár ilyen 1 db-os rendelések esetén állítólag 12-14eFt szállítási ktg. rájöhet, mivel Németországból szállítják az összeszerelt bringákat (itthon már csak a finombeállításokat végzik el). Nekem azt mondták hogy kb. 2 hét alatt meghozzák.

Szerintem ne nagyon habozz, ennyiért nagyon jó vétel. Ha esetleg más is rendelne tõlük most, nem terjesztenék ki rá is a kedvezményt?

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás

Szeva, Imoka!

Ezt a bicót itthon rendelnéd? Csak mert lehet, hogy engem is érdekelne ez a márka. Itthon vmi Hefa Kft-t találtam, akik forgalmazzák. Tõlük lenne?

Szia!

Igen, tõlük rendelném (Veszprémben van boltjuk), egy ismerõsöm révén 30% kedvezményt kapnék rá.
Készleten minimális bringa van (6-8 db trekking és mtb), rendelni viszont lehet, bár ilyen 1 db-os rendelések esetén állítólag 12-14eFt szállítási ktg. rájöhet, mivel Németországból szállítják az összeszerelt bringákat (itthon már csak a finombeállításokat végzik el). Nekem azt mondták hogy kb. 2 hét alatt meghozzák.

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Sziasztok!

Elsõ országúti kerékpáromat szeretném megvenni. Két éve egy cross bicajt hajtok, e mellé kellene egy könnyû, agilis, amatõr igényeket kiszolgáló edzõ/túrázó bringa aszfaltra. Árban olyan 250e Ft-ig tudnék elmenni. Most egyedi kedvezmény keretein belül lehetõségem lenne egy 2009-es Focus Variado Expert vásárlására kb. 230 eFt-ért. Jókat hallottam errõl a márkáról, állítólag megbízható, precíz német technika, bár itthon kevésbé ismert.
Errõl lenne szó:

http://2009.focus-bi...90000129&do=idx

Szerintetek ennyiért találok jobb ár/érték arányban bringát, vagy nyugodtan belevághatok? (sajnos nemigen látok, ennyiért maximum Sora/Tiagra szettel kínálnak a nevesebb gyártók.) Feltételezem ez a 105-össel szerelt bringa hosszú évekig megbízhatóan kiszolgálná az igényeimet és jó alapot nyújthatna a fejlõdésemhez.
Kicsit nehezíti a dolgot hogy a bicajt látatlanul kellene megrendelnem, mivel nincs készleten. Szerintetek érdemes belevágni? 168 cm-es testmagassághoz (+ vékony, arányos testalkat) többen is 52-es méretet javasoltak. Szerintetek?

Köszi a választ!

Szeva, Imoka!

Ezt a bicót itthon rendelnéd? Csak mert lehet, hogy engem is érdekelne ez a márka. Itthon vmi Hefa Kft-t találtam, akik forgalmazzák. Tõlük lenne?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Valaki mosttanában látott valahol belsõbõl (conti miche... stb) Race Pack ot? ien 25dbos meg 30 as kiszerelést?

RTamás

RTamás

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Helló imoka!
Szerintem vedd meg, már a felszereltség alapján OK. Méret: szerintem az is jó, apró finomításokat a stucnival, nyereg pozícióval lehet korrigálni.
Én azt mondom vedd!!!
T

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Sziasztok!

Elsõ országúti kerékpáromat szeretném megvenni. Két éve egy cross bicajt hajtok, e mellé kellene egy könnyû, agilis, amatõr igényeket kiszolgáló edzõ/túrázó bringa aszfaltra. Árban olyan 250e Ft-ig tudnék elmenni. Most egyedi kedvezmény keretein belül lehetõségem lenne egy 2009-es Focus Variado Expert vásárlására kb. 230 eFt-ért. Jókat hallottam errõl a márkáról, állítólag megbízható, precíz német technika, bár itthon kevésbé ismert.
Errõl lenne szó:

http://2009.focus-bi...90000129&do=idx

Szerintetek ennyiért találok jobb ár/érték arányban bringát, vagy nyugodtan belevághatok? (sajnos nemigen látok, ennyiért maximum Sora/Tiagra szettel kínálnak a nevesebb gyártók.) Feltételezem ez a 105-össel szerelt bringa hosszú évekig megbízhatóan kiszolgálná az igényeimet és jó alapot nyújthatna a fejlõdésemhez.
Kicsit nehezíti a dolgot hogy a bicajt látatlanul kellene megrendelnem, mivel nincs készleten. Szerintetek érdemes belevágni? 168 cm-es testmagassághoz (+ vékony, arányos testalkat) többen is 52-es méretet javasoltak. Szerintetek?

Köszi a választ!

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Ebben a boltban van válszték outi cipõbõkbõl? Vagy tud valaki olyan osztrák boltot, ahol lehet kicsit jobban válogatni,probálgatni, mint kis hazánkban?

Hali,

Van náluk pár darab... írj nekik emilt a lapon található címen és készségesen segítenek.. egyébként vannak náluk Selle tesztnyergek is, amiket el lehet vinni kipróbálni, hogy megtaláld a neked megfelelõt is...
Biciklibõl, amikor 2 hete ott voltam volt kb. 30 fajta.. Orbea, Colnago, Scott, Trek, stb... sõt még idõfutam gépeik is vannak készleten.

üdv,
mad_a

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
2:22 sikeresen eléheztem :( 5km-el a cél elött .. kicsit morci voltam hogy elszámoltam 8) a srác akivel mentem 2:16 körül jött be.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@MagicOZ

2:24

Itt fentvan mar minden:
http://www.sportido....id=36&raceid=36

A hatszeles reszeken konuszon porgettem, ugy mentunk mint a profik szelmentes idoben. Nagy erzes volt. A bojomat is el tudtam hagyni a vegen, szoval tok jol ereztem magam, mig meg nem lattam a gyoztes idejet. :)

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

Alapvetõen én is a sufnituning híve vagyok, meg lehet, hogy amit te mondasz, bizonyos szempontból még jobb is, mert az oldalfal is védve van, csak nehezen tudom elképzelni, hogy fel tudnám-e szerelni ezt az összeállítást a felnire.

Egyébként hallásra én is jobbnak ítélem meg, haverom azt mondta, kb 15perc, tehát azért gondolom kellett harcolnia, hogy belemenjen, de sikerült. Az egyetlen gond ugye defektnél lehet, mert akkor nem fogod szépen visszapakolni, de kiszedni amúgy is egyszerû, utána meg berakod a táskába, ráakasztod az edzset hátadra, az már mindegy, mert otthon vissza tudod rakni. Plusz melónak plusz meló, de eddig én se kaptam "országútival" defektet.

A kérdéscsokorra közben várom azért a válaszokat :). Köszi!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

ave: Remélem nekem se rohad, kiszedni nem akarom, mert akkor egészen randa lenne (karcos), így hát reménykedek.
Azért gondolom, hogy nem, mert amikor kijebb fogom meg a kormányt, és ránehezedek, akkor recseg, amikor bejjebb, akkor meg nem... Viszont ha ebbe ilyen szépen belegondoltam, akkor arra is rájövök, hogy bizony az lent is nagyobb erõt fejt ki (egyébként nagyobb erõt fejt ki? erõ*erõkar szabályt rá lehet húzni?). Tehát nemtudom... Hogy nézhetném meg? (valamit megpróbálok kitalálni... de azért ötleteket várok, 1. ötlet: hallás alapján, de ez elég kevéske...)

bloke: Egyébként ez hogyan mûködik? Ugyanaz az elv, amit én mondtam, tehát egy plusz réteget ad tulajdonképpen? (nyilván profibb megoldás, de van olyan erõs az, mint egy külsõ?) Plusz pénz, én meg szeretem a házi barkács megoldásokat, mert olcsók :).

Alapvetõen én is a sufnituning híve vagyok, meg lehet, hogy amit te mondasz, bizonyos szempontból még jobb is, mert az oldalfal is védve van, csak nehezen tudom elképzelni, hogy fel tudnám-e szerelni ezt az összeállítást a felnire.

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

Ha mar verseny, Matra kort tolta valaki?

Én ott voltam! Nem lett egy nagy idõ, 2 óra 40 perc környéke.
Megéreztem az 1 hónap kihagyást, na meg az emelkedõkön a drótokat a vállamban.

Ave mennyit mentél?

Eredmények vannak már fent valahol?

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
ave: Remélem nekem se rohad, kiszedni nem akarom, mert akkor egészen randa lenne (karcos), így hát reménykedek.
Azért gondolom, hogy nem, mert amikor kijebb fogom meg a kormányt, és ránehezedek, akkor recseg, amikor bejjebb, akkor meg nem... Viszont ha ebbe ilyen szépen belegondoltam, akkor arra is rájövök, hogy bizony az lent is nagyobb erõt fejt ki (egyébként nagyobb erõt fejt ki? erõ*erõkar szabályt rá lehet húzni?). Tehát nemtudom... Hogy nézhetném meg? (valamit megpróbálok kitalálni... de azért ötleteket várok, 1. ötlet: hallás alapján, de ez elég kevéske...)

bloke: Egyébként ez hogyan mûködik? Ugyanaz az elv, amit én mondtam, tehát egy plusz réteget ad tulajdonképpen? (nyilván profibb megoldás, de van olyan erõs az, mint egy külsõ?) Plusz pénz, én meg szeretem a házi barkács megoldásokat, mert olcsók :).

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Defekt ellen egyszerûbb megoldás lehet a defektvédõ szalag, én is most tervezek venni, jönnek a hideg napok.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
4. Alu cso acelvazba nekem nem rohadt ossze. De nem is akartam azota allitani, amiota belottem.

6. biztos nem a stucni a villaszarban nyekereg?

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Hello!
Megint gyûjtöttem egy csokor kérdést:
1, kellene egy rendes biciklis táska, az enyém galyrament, úgyh most egy hátizsákot fogok hordani, ha jól érzem, sûrû izzadások mellett (bár az õsz segít), bagaboo-t néztem, de nekem egy picit borsos a lap alján szereplõ szám. Valahol máshol lehet kapni olcsó/normális biciklis táskát? (ami elbír súlyt is, könyvek, füzetek, Ulakat, 1liter víz, ilyenek :))
2, Haverom mesélte, hogy van egy elég jó defekt elleni védelme: Adott: abroncs, 2külsõ gumi +belsõ, peremes. Az egyik külsõrõl levágja a peremet, és ezt berakja a jó külsõ és a belsõ közé, tehát két külsõ védi a belsõt a gonosz, hegyes dolgoktól. Errõl mi a vélemény? Városi bringa, tehát a plusz súly annyira nem számít, a gumiba nyilván kevesebbet kell fújni, de nem tudom, mennyivel véd többet, neki nem volt defektje eddig, azóta a 2nap óta se kapott be, tehát jól szuperál. ja meg persze arra kell vigyázni, hogy ne gyûrõdjön, mert az ciki lenne.
3, A belsõm nagyon hamar leereszt, ezt nem úgy értem, hogy defektes, hanem hogy belefújtam úgy 6-7bar körül, és egy hétre rá ez olyan 2-3ra leesett. Mi lehet a baj? A szelep nem ereszt, a végén azt a kis biszbaszt mindig kicsavarom teljesen (hogy ne lehessen könnyen leereszteni).

Azt hiszem, egyelõre ennyi, janem:
4, Azt hallottam, a nyeregcsõ könnyen belerohad a vázba. Ezért zsírt kell bele kenni, ez így van? Az a bajom a nyeregcsövemmel, hogy nem tudom kihúzni, hanem oldalra ráncigálni kell, minek következtében is ráadásul szétkarcolódik az egész. Olyan 1mm-el talán nagyobb a nyeregcsõ átmérõje a kelleténél gondolom. A cangát így vettem, 20év körüli, úgyh szerintem ez az eredeti, vagy a fene se tudja... Ezen is gondolom a zsír segítene.
5, A fékem csikorog, lemostam brigéciollal, de a fenének se akart jó lenni. Így legalább meghallják. Az egyetlen baj, hogy reggel 7kor az autósok, a buszosok, a gyalogosok, a lakók, és még talán a többi bringás szívébe is belopom magam, mint a legutálatosabb cangás. Mit tehetnék, hogy jó fejnek higyjenek?

Köszi!

Ui.: 6, A kormányom recseg, méghozzá ott, ahol a kormány és a kormányszár érintkezik. Meghúztam, gondolván azért, de nem... Még így is, minél inkább a szélén fogom, annál jobban, ez eddig egybe is vág a fizikával. Mit tegyek? Gondoltam egy kis olajra is, de akkor gondolom könnyen elfordulna, aminek nem annyira örülnék, miközben nagy örömömben a belvárosban tekerek.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha mar verseny, Matra kort tolta valaki?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hello
Lehet nagyon láma kérdés, de tényleg érdekelne, hogy vannak-e valami általános ismérvei a „race” vázgeometriának? Azért kérdezem, mert be akarok ruházni egy komolyabb országútiba, amit egyelõre még csak túrázásra használnék, de ha úgy hozná a sors, hogy idõvel fanatikussá válnék (nagy rá az esély :)) és elmennék a versenyzõsebb stílus felé, akkor szeretném, ha a bringa vázfelépítése erre is alkalmas lenne, s csak a kiegészítõket kéne fejlesztgetni. Tehát félreértés ne essék, nem egy versenyzésre kihegyezett kerékpárt szeretnék venni, csak ha már ennyit (közel fél millát) költök rá, örülnék, ha minél kevesebb kompromisszumra kényszerülnék vele. Amiket eddig nézegettem: Trek Madone 4.7, KTM Strada 4000, Orbea Onix Bira. A Madone-ról azt olvastam, hogy a sloping váz miatt túrázáshoz kényelmes ugyan, de versenyszerû használatra abszolút alkalmatlan. Ugyanezt írták a kevésbé slopingos vázú (tavalyi) KTM Strada 3000-rõl is ebben a tesztben. Tudom az egy aluvázas gép volt, de hasonló geójú, mint a Strada 4000, pedig annak az adatlapján azt írják a vázáról, hogy „Race-Geometria”. Meg tudnátok mondani, mitõl minõsül egy országúti inkább túragépnek v. light-os versenyzésre is alkalmasnak? A felsõ csõ hossza, ejtettsége számít, vagy a homlokcsõ hossza, vagy mégis mi? :confused:

Hát én az amatõr versenyeken már elég sokszor láttam, ahogy a "versenyszerû használatra abszolút alkalmatlan" (és itt most nem Trek Madone-ra gondolok) kerékpáron ülõ emberke, a szakadt, agyonmosott szerelésében állva hagyta a Discovery mezes, mindenkit lenézõ versenyzõt. Ne érts félre, vegyél olyan bringát, aminek versenygeometriája van, csak azt ne gondold, hogy azon fog múlni a teljesítményed.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Az Orbea-nak elég jó a hazai kínálata, ellátottsága ez nem a reklám helye, de a szegedi boltba akár még Orca-t is tudnak rövid idõ alatt hozni. Gondolom a BikeArtban is hasonlóan gyors az ügyintézés Pesten. HA még nem döntöttetek bringavásárlás ügyben.

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

kugli jó barát:-) http://www.radleck.co.at/

Ebben a boltban van válszték outi cipõbõkbõl? Vagy tud valaki olyan osztrák boltot, ahol lehet kicsit jobban válogatni,probálgatni, mint kis hazánkban?