Hello!
Megint gyûjtöttem egy csokor kérdést:
1, kellene egy rendes biciklis táska, az enyém galyrament, úgyh most egy hátizsákot fogok hordani, ha jól érzem, sûrû izzadások mellett (bár az õsz segít), bagaboo-t néztem, de nekem egy picit borsos a lap alján szereplõ szám. Valahol máshol lehet kapni olcsó/normális biciklis táskát? (ami elbír súlyt is, könyvek, füzetek, Ulakat, 1liter víz, ilyenek

)
2, Haverom mesélte, hogy van egy elég jó defekt elleni védelme: Adott: abroncs, 2külsõ gumi +belsõ, peremes. Az egyik külsõrõl levágja a peremet, és ezt berakja a jó külsõ és a belsõ közé, tehát két külsõ védi a belsõt a gonosz, hegyes dolgoktól. Errõl mi a vélemény? Városi bringa, tehát a plusz súly annyira nem számít, a gumiba nyilván kevesebbet kell fújni, de nem tudom, mennyivel véd többet, neki nem volt defektje eddig, azóta a 2nap óta se kapott be, tehát jól szuperál. ja meg persze arra kell vigyázni, hogy ne gyûrõdjön, mert az ciki lenne.
3, A belsõm nagyon hamar leereszt, ezt nem úgy értem, hogy defektes, hanem hogy belefújtam úgy 6-7bar körül, és egy hétre rá ez olyan 2-3ra leesett. Mi lehet a baj? A szelep nem ereszt, a végén azt a kis biszbaszt mindig kicsavarom teljesen (hogy ne lehessen könnyen leereszteni).
Azt hiszem, egyelõre ennyi, janem:
4, Azt hallottam, a nyeregcsõ könnyen belerohad a vázba. Ezért zsírt kell bele kenni, ez így van? Az a bajom a nyeregcsövemmel, hogy nem tudom kihúzni, hanem oldalra ráncigálni kell, minek következtében is ráadásul szétkarcolódik az egész. Olyan 1mm-el talán nagyobb a nyeregcsõ átmérõje a kelleténél gondolom. A cangát így vettem, 20év körüli, úgyh szerintem ez az eredeti, vagy a fene se tudja... Ezen is gondolom a zsír segítene.
5, A fékem csikorog, lemostam brigéciollal, de a fenének se akart jó lenni. Így legalább meghallják. Az egyetlen baj, hogy reggel 7kor az autósok, a buszosok, a gyalogosok, a lakók, és még talán a többi bringás szívébe is belopom magam, mint a legutálatosabb cangás. Mit tehetnék, hogy jó fejnek higyjenek?
Köszi!
Ui.: 6, A kormányom recseg, méghozzá ott, ahol a kormány és a kormányszár érintkezik. Meghúztam, gondolván azért, de nem... Még így is, minél inkább a szélén fogom, annál jobban, ez eddig egybe is vág a fizikával. Mit tegyek? Gondoltam egy kis olajra is, de akkor gondolom könnyen elfordulna, aminek nem annyira örülnék, miközben nagy örömömben a belvárosban tekerek.