Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

igen.

Köszi :)
- egy bolygó, két kerék -

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Láma kérdés: Speci vázak (Allez Comp, 2008) ugye angol menetes középcsapágyházzal rendelkeznek? Köszi!

igen.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Lehet, hogy képzelõdöm, de lehet olyan probléma a külsõ nélkül felfújt belsõvel, hogy mivel nincs körülötte a külsõ egyszerûen elenged egy illesztésnél?

Biztos van kulonbseg, ha van kulso vagy nincs, de ha 7 barra fujod a kereken, akkor 2 bart tamasztas nelkul vigan meg kell tudni tartania.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Láma kérdés: Speci vázak (Allez Comp, 2008) ugye angol menetes középcsapágyházzal rendelkeznek? Köszi!
- egy bolygó, két kerék -

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Lehet, hogy képzelõdöm, de lehet olyan probléma a külsõ nélkül felfújt belsõvel, hogy mivel nincs körülötte a külsõ egyszerûen elenged egy illesztésnél? Én valami hasonlóval találkoztam most. Befoltoztam egy lyukat, tesztképpen felfújtam és kb egy óra múlva erõs sziszegést hallottam, na mondom nem lett jó a foltozás, de nem ott lyukadt ki, hanem egy másik helyen. Persze nem fújtam ökör módon teli, csak ésszel. Azóta inkább vízbe mártogatom a felfújt belsõt, aztán gyorsan le is engedem. A víz mindent megmutat azonnal.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Srácok, srácok még valami:
A hátsó külsõjét 8* megnéztem, körbefutottam rajta a kezemmel, és semmi sem volt benne (kívül, belül megcsináltam ezt, és szemmel is végignéztem). Ez teljesen biztos. És azért az, hogy mind a két belsõ ugyanolyan sebességgel eresszen le, és eddig mindegyik belsõm hamar leeresszen, az igenis rejtély :).
A megoldás lehet persze, hogy a felni kidörzsöli mondjuk, de ez a probléma az elõzõ belsõvel nem állt fent, pedig ott is ugyanez a felállás volt, tehát ez is kizárva. Nekem a belsõ a gyanús, mégpedig a szelep ereszthet, majd megnézem.

Nem kell a külsõt taperolni. Fújd fel a belsõt magában, aztán hagyd magára néhány napig. Mindjárt kiderül, hogy belsõ v. külsõ gond-e.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A hátsó külsõjét 8* megnéztem, körbefutottam rajta a kezemmel, és semmi sem volt benne (kívül, belül megcsináltam ezt, és szemmel is végignéztem). Ez teljesen biztos. És azért az, hogy mind a két belsõ ugyanolyan sebességgel eresszen le, és eddig mindegyik belsõm hamar leeresszen, az igenis rejtély :).
A megoldás lehet persze, hogy a felni kidörzsöli mondjuk, de ez a probléma az elõzõ belsõvel nem állt fent, pedig ott is ugyanez a felállás volt, tehát ez is kizárva. Nekem a belsõ a gyanús, mégpedig a szelep ereszthet, majd megnézem.

Autós szelep már nekem is ersztett. Vettem autósboltban 40 ft-ért egy szelepbetekerõs szelepsapit. Egy mozdulattal a szelep meg is javult + lett egy alu szelepsapim ami nem szakad ketté egy erõsebb rácsavarástól.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

adam-85

adam-85

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Hátha valakit érdekel, eladó egy Giant TCR Composite 2 karbon országúti vázszett (elsõsorban 165-170 cm-s embereknek ajánlom!)

http://piacter.bikem...?product=248086

Nyugodtan lehet érdeklõdni:)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Bloke a többiek mci hozzászólására gondoltak szerintem. Elõször körbe kell taperolni a külsõt belülrõl, lehet, még benne van a tüske. Én a Slick gumimba belegyûjtöttem valahogy egy 2cm hosszú képszöget, de ferdén. Ez volt a legemlékezetesebb.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
De van rejtély, ugyanis arról van szó, hogy ugyanaz a belsõ hol leereszt, hol nem, nem pedig arról, hogy újra és újra defektet kap(unk). Legalábbis amit én rejtélynek írtam, az erre vonatkozott.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Nincs ebben semmi rejtélyes. Vagy valami kiszúrja, vagy valami kidörzsöli. Addig nézegesd a felnit, felniszalagot és a külsõt ameddig meg nem találod a ludast.

Dr. Opout

Dr. Opout

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Szerintem simogasd végig az ujjaiddal a külsõd belsejét, lehet, hogy benne maradt a defektet okozó tüske, és az szúrta ki ismét.
Nekem volt olyan defektem is,amit gyenge minõségû felniszalag beszakadása okozott kb 5 bar nyomás alatt a duplafalú felnin. Ha házi felniszalagod van, érdemes venni valami erõsebbet, nekem egy olcsó B+ van, de azóta nem volt ilyen gondom.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Az a fura, hogy vettem új belsõket. Fogtam, beleraktam a bringába. A hátsóm defektes lett, sebaj: elvittem haveromhoz, kiszedtük, beleraktunk mégegy külsõt (nemrég leírtam ezt a megoldást, elég erõsen defektbiztos szerintem, olyan házi felniszalag-szerûség, csak erõsebb). Elmentünk vele bringázni 1-2km-t, (elõl is egészen új a belsõ) hazajöttünk, és azóta szépen leengedett mindkettõ.
Az elsõt még megértem, mert már lehet "öregnek" mondani a belsõt (belvárosi bringázás miatt), nade a hátsó tökúj, 2belsõvel bevédve, és mégis... Ha lesz idõm, kikapom õket, és megvizsgálom, de ha találok valamit, akkor megõrülök... Ha nem, akkoris...

Örülök, hogy másnak is vannak rejtélyes esetei. Nekem dekás belsõim vannak, nem gondolom, hogy rosszabb minõségûek lennének, de lehet, hogy bepróbálkozom valami drágábbal (Continental, vagy fene tudja). Hátha a szelep a ludas...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ha nem latex, akkor defekt, csak lassú. Nekem is szokott ilyen lenni, fújok bele és használható, de pár nap múlva újra leereszt (bár néha szoktak lenni olyan rejtélyes esetek, hogy hol leereszt, hol nem)

jaja, nekem is totál hektikus, van, hogy leereszt pár nap alatt, van, hogy hetegik bírja, de volt már, hogy totál nullára eresztett pár nap alatt, utána meg magától megjavult

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hello!
A belsõm nagyon hamar leereszt, ezt nem úgy értem, hogy defektes, hanem hogy belefújtam 8bart, és egy öt nap múlva rá ez olyan 4barra leesett. Mi lehet a baj?
(közben a bicikli nem volt használva, egy helyben érlelõdött, ráadásul a belsõ teljesen új, ami benne van.)

Köszi!

Ha nem latex, akkor defekt, csak lassú. Nekem is szokott ilyen lenni, fújok bele és használható, de pár nap múlva újra leereszt (bár néha szoktak lenni olyan rejtélyes esetek, hogy hol leereszt, hol nem)

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Hello!
A belsõm nagyon hamar leereszt, ezt nem úgy értem, hogy defektes, hanem hogy belefújtam 8bart, és egy öt nap múlva rá ez olyan 4barra leesett. Mi lehet a baj?
(közben a bicikli nem volt használva, egy helyben érlelõdött, ráadásul a belsõ teljesen új, ami benne van.)

Köszi!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szvsz, ha veszel egy tetszoleges kurrens Campa lanckerekeket, lehet az se lett volna jo.
Az a tanulsag, hogy a Campa valtogatja a "szabvanyat".

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sajnos ugy tunik a tervezeskor csak a lyukkor atmerovel szamoltak, egyeb befolyasolo tenyezokkel nem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

És erre egy vásárlónak kell felhívnia a figyelmüket. Akkor ne árulják "Campagnolo compatible" címkével, ha nem az.

Írtam is nekik, hogy legaláb biggyesszenek az oldalukra vagy a katalógusba egy megjegyzést, hogy milyen évjérattal és alaktrész csoporttal kompatibilis.
Nem hiszem, hogy megerõltetõ lenne évente igazodni az aktuális Campagnolo palettához.