Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
van
én decathlonba vettem, sajátmárkást, 2db 800 vmennyi
amúgy kmc, több mint 10k van bennük

Van olyan patentszem 10es lánchoz, melyet többször fel lehet használni?

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Van olyan patentszem 10es lánchoz, melyet többször fel lehet használni?

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás

52(3)-39el is sztem

Valóban ez lenne az igazi, de csak lenti két variációban szerelik az adott típust. Sebaj, szerintem bármelyiket választom én leszek a szûk keresztmetszet... :))

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

9es tiagra szett kb 35e (0 kms)

Ööö..a fékváltókar egymaga sokkal többe kerül, még akkor is ha ezekbõl az eléggé elszállt gyári ajánlott árakból leveszek 10-20%-ot:
http://www.paul-lang...ista-090320.pdf

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

szerintem a hajtómûvek legfontosabb tulajsonságai

1, merevség: jól beállított átdobóval ne legyen lánc-átdobó kontakt
2, tömeg: 700 gramm alatt
3, szépség: legalább mint a 6400-es trikolór

Hooo, tenyleg 700g az elvaras? Epphogy becsuszok ala bakker 695-tel, pedig nem volt ket filler. (ureges, karbon)
A szepseg szubjektiv, de az teny, hogy meg ma is tetszik a 6400-asom.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nekem is 52-39 van, és bár nem vagyok valami erõs, de ez is elég volt a kab-hegyre felfelé is. Szóval szerintem itthonra nem szükséges a tripla hajtómû.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
szerintem a hajtómûvek legfontosabb tulajsonságai

1, merevség: jól beállított átdobóval ne legyen lánc-átdobó kontakt
2, tömeg: 700 gramm alatt
3, szépség: legalább mint a 6400-es trikolór

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
52(3)-39el is sztem

Jelenlegi bicajomat 38/22 38/24 körül szoktam használni emelkedõkön (cross bringa 28" kerekekkel). Egy-egy húzósabb kaptatón elõfordul hogy ez is sok, de általában ennél könnyebb áttételen nem tekerek. Ezen a Focus outin 12-27 a hátsó fogaskoszorú, ami arra enged következtetni, hogy jól meglennék elöl az 50/34-el is.

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás

@imoka:
Azt, hogy arkulonbseg mitol van, nem tudom, de azert a Gossamer nem jobb mint a 105 az biztos. Lehet vonzobb a dupla a vevoknek. (nekem pl. biztos)

Sokkal tobbet lehet nagytanyeron is menni, ez is szamit.
Alpokra, Dolomitokra meg lehet feltenni egy 27-es vegu sort, 34x27 azert mar tenyleg eleg konnyu attetel.
Persze egyentol fugg, mi a konnyu, mi nem.

Jelenlegi bicajomat 38/22 38/24 körül szoktam használni emelkedõkön (cross bringa 28" kerekekkel). Egy-egy húzósabb kaptatón elõfordul hogy ez is sok, de általában ennél könnyebb áttételen nem tekerek. Ezen a Focus outin 12-27 a hátsó fogaskoszorú, ami arra enged következtetni, hogy jól meglennék elöl az 50/34-el is.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@imoka:
Azt, hogy arkulonbseg mitol van, nem tudom, de azert a Gossamer nem jobb mint a 105 az biztos. Lehet vonzobb a dupla a vevoknek. (nekem pl. biztos)

Sokkal tobbet lehet nagytanyeron is menni, ez is szamit.
Alpokra, Dolomitokra meg lehet feltenni egy 27-es vegu sort, 34x27 azert mar tenyleg eleg konnyu attetel.
Persze egyentol fugg, mi a konnyu, mi nem.

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Jobban körüljártam a tripla/dupla hajtómû kérdését, ehhez épp itt találtam egy hasznos cikket kommentekkel:

http://bikemag.hu/te...akt-attetelezes

Ez alapján egyáltalán nem biztos hogy ragaszkodnom kellene a Shimano 105 50/39/30 felálláshoz, lehet megfelelõbb lenne a kompakt FSA Gossamer Pro 50/34-el. Ráadásul kiváncsiságból beírtam kereseõbe FSA Gossamer Pro kompakt hajtómû az angol webshopokban rendre drágább a tripla Shimano 105-ösnél, gondolom ez nem véletlen. Egyébként az angliai on-line boltokban is drágább néhány Fonttal az FSA-val szerelt Focus Variado Expert, mint a tripla 105-el. Már nem is olyan egyértelmû hogy a triplát kellene választanom...

Ugyan amatõr igényekre kell a gép, nem tervezem versenyeken indulni vele, de lehetõség szerint edzettségi szintemet, állóképességemet szeretném növelni vele intenzív tekerésekkel, amellett hogy néha csak hosszabb cirkálásokra vinném. Lehet erre a célra mégiscsak az 50/34 a jobb megoldás?

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Johogy. Az elso orszagutimon (egy Hercules alapmodel) preselessel(!) rogzitettek a hajtokart a lanctanyerok rogzito "pok"-jahoz. Sprinteltem en vele teljes elobol (hatszelben meg 60-nal is), de nem lett semmi baja.

Cavendish alatt persze nem biztos, hogy birta volna.

így van, hiszen azért meg kell különböztetni az outikat is felhasználás szempontjából. Van aki sportcélra vesz és használ és van aki kifejezetten hobbi célra. A két változat között azért óriási különbség van, mint árban mint pedig alkatrészekben.
Bár van aki megvesz méregdrága kerékpárt is hobbira, de azért van ott olcsóbb választási lehetõség is!

üdv,
mad_a

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ilyen szempontból még a truva is megállhatja a helyét..

Johogy. Az elso orszagutimon (egy Hercules alapmodel) preselessel(!) rogzitettek a hajtokart a lanctanyerok rogzito "pok"-jahoz. Sprinteltem en vele teljes elobol (hatszelben meg 60-nal is), de nem lett semmi baja.

Cavendish alatt persze nem biztos, hogy birta volna.

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Megnyugodhatsz, én abszolút nem vagyok sznob. De truva ment már szét alattam. Továbbá ismerek pár montist aki azért tart outit, hogy erõsödjön a lába. Õk azért nem amatõrök. És ismét hozzáteszem, low-end truva hajtásról van szó. Személyeskedést meg ne kezdjük el, köszi.

Örülök, hogy jó kérdést tettem fel.. Viszont egy olyan embernek kellene az említett kerékpár, aki hetente 1-2 alkalommal tekerne 30-50-60 km-t.. nem verszenyszerûen sportolni vagy edzeni... Tehát azért a gép nem fog túlzott igénybevétel alá kerülni... ilyen szempontból még a truva is megállhatja a helyét..

üdv,
mad_a

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Miért is gyenge??? Terepen nem kap többet ahol szinte állandóan a terhelésváltás van? Na neeee... Azért ezt velem nem eteted meg.Versenyeken (monti)hány embernek van truva hajtómûve? Sokaknak . Biztos azért mer szar. Ennyire nem kell sznoboskodni...

Megnyugodhatsz, én abszolút nem vagyok sznob. De truva ment már szét alattam. Továbbá ismerek pár montist aki azért tart outit, hogy erõsödjön a lába. Õk azért nem amatõrök. És ismét hozzáteszem, low-end truva hajtásról van szó. Személyeskedést meg ne kezdjük el, köszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

200 eur-ért vettem tavaly 105/9-est, ezért gondolom hogy újonnan be lehet szerezni a 9es tiagra szettet olcsóbban

btw mennyi az ára ennek a belinkelt crossnak?

160e.

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
200 eur-ért vettem tavaly 105/9-est, ezért gondolom hogy újonnan be lehet szerezni a 9es tiagra szettet olcsóbban

btw mennyi az ára ennek a belinkelt crossnak?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>9es tiagra szett kb 35e (0 kms)

Ezt megneznem honnan, mert akkor kerek is egyet, tartalek bicora jo lenne.
Kedvenc helyemrol kb. 100e-bol jon ki. (STI-t nem arulnak, szoval nem tudom pontosan)

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

2 alap kerék 15e
zoom cuccok 5e
gumik 5e
váz, villa 20e

ha nagyon rákészülök, talán elmegy 90-ig. mennyi a bolti ár?

Hát én tiagrás szettet nem láttam nagyon 160 alatt. Mondjuk az full tiagra és rs10 kerék de 100 alatt nagyon, max sorával adnak bringát. Ezt így kár számolni mert az én bringám is darabokból 220-ban megállt és vadi új minden cucc rajta. Merida, full 105 2x10, 3Tkormány, rs30 kerekek, richey pro nyeregszár/ stucni. Ezt kb 350 alatt meg se mutatnák itthon ahogy körülnéztem.
Egyébként nagyon furcsa az a vázgeo, kormány beállítás a linkelt bringán. Egy az egyben Neuzer.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Azt a 80-at te sem gondolod komolyan....Zoom csak a kormány és a nyeregcsõ.Ezen a szinten nem ezek súlya fogja eldönteni a kérdést. A montimon egy truvativ hajtómû teszi a dolgát már egy jó ideje hibátlanúl és ott azért nagyobb az igénybevétel mint egy országútinál.
Nem csak az ultegrától meg a recordtól bringa a bringa. Maradjunk a talajon...

2 alap kerék 15e
zoom cuccok 5e
gumik 5e
váz, villa 20e

ha nagyon rákészülök, talán elmegy 90-ig. mennyi a bolti ár?