Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Authoron meg Tektro fékek vannak. Hát nem tudom. Te tudod, mi a fontosabb. Nekem akkor is az RM a nyerõ.

A hajtókar is az RM mellett szól, talán az Ultegra jobb, mint az FSA Gossamer... :D

Semmit nem tudok viszont a vázakról... az Author heggesztése a képeken szebbnek tûnik. (De melyik-milyen technológiával készült? Milyen nehéz?)

Meg persze a felsoroltak mind-mind elméleti dolgok számomra, jó lenne tudni, hogy mindez a gyakorlatra milyen hatással van!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Authoron meg Tektro fékek vannak. Hát nem tudom. Te tudod, mi a fontosabb. Nekem akkor is az RM a nyerõ.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Az Aksyum vs. Ksyrium Equipe nem akkora kulonbseg, hogy kerdes legyen melyik jobb vetel, ha az alkatreszlistat nezzuk.
De hat ez eleg egyertlemu ebbol is, nem?
Ár: 559 900 Ft helyett 317 940 Ft

vs.

349.000

A komplett Ultegra SL és 105-ös szettek ára közt 16.200 a különbség. A Mavic Aksium és Ksyrium Equipe kerékszettek ára közt 41.000. Szóval mégiscsak kérdés. Ráadásul a 349.000 helyett most a másik gép is 310.000, tehát kábé egy árban vannak.

Mégsem olyan egyértelmû a dolog, legalábbis nekem...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Az Aksyum vs. Ksyrium Equipe nem akkora kulonbseg, hogy kerdes legyen melyik jobb vetel, ha az alkatreszlistat nezzuk.
De hat ez eleg egyertlemu ebbol is, nem?
Ár: 559 900 Ft helyett 317 940 Ft

vs.

349.000

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem az Aksium nem egy Ultegra SL szintu kerek. nagyon nem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Felszereltséget tekintve az RM jobb. Full Ultegra. Ráadásul olcsóbb is. Szerintem nem kérdés melyik a jobb vétel.

Na persze, ráadásul Ultegra SL. De a kerékszetteket is érdemes megnézni...

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Hello!

Országúti bicikli vásárlásán töröm a fejem. Kicsit zavarban vagyok, mert nem ismerem az utóbbi évek modelljeit, nem vagyok képben a mai szettekkel... Olyan biciklit keresek, amivel azért itthon is ki lehet merészkedni az utakra és nem jövök sírva haza, hogy a jó minõségû hazai aszfalt darabokra szaggatta a gépemet. Szóval nem a grammok jelentenek mindet. De azért szeretnék kicsit elszakadni a tíz évvel ezelõtti gépek gyönyöreitõl is.

Most két modellt is találtam, ami érdekel, tetszik.

Author A5500
http://www.author-hu...mod=tip&ev=2009

Rock Machine RaceRide 900
http://www.bringapon...kparok&Itemid=1

Melyik felé induljak? Esetleg más javaslatok?

Felszereltséget tekintve az RM jobb. Full Ultegra. Ráadásul olcsóbb is. Szerintem nem kérdés melyik a jobb vétel.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nekem alapból szimpatikus az Author, de szerintem az egyik legtúlárazottabb márka.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Hello!

Országúti bicikli vásárlásán töröm a fejem. Kicsit zavarban vagyok, mert nem ismerem az utóbbi évek modelljeit, nem vagyok képben a mai szettekkel... Olyan biciklit keresek, amivel azért itthon is ki lehet merészkedni az utakra és nem jövök sírva haza, hogy a jó minõségû hazai aszfalt darabokra szaggatta a gépemet. Szóval nem a grammok jelentenek mindet. De azért szeretnék kicsit elszakadni a tíz évvel ezelõtti gépek gyönyöreitõl is.

Most két modellt is találtam, ami érdekel, tetszik.

Author A5500
http://www.author-hu...mod=tip&ev=2009

Rock Machine RaceRide 900
http://www.bringapon...kparok&Itemid=1

Melyik felé induljak? Esetleg más javaslatok?

sragli

sragli

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Csak egy egész kicsit kellett guglizni hozzá.:)
A CRC-n van néhány dolog.
http://www.chainreac...Search=dura ace

Elnézést, nem voltam elég pontos. Ezt én is megtaláltam, de nekem elsõ-hátsó váltó és fékváltókar kellene. Egy icycleusa.com-ot találtam, de nem mûködik a webshop és a levelemre sem válaszol.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Sziasztok!

Nem tud valaki olyan üzletet (magyart vagy külföldit), ahol még árulnak DA 7700 alkatrészeket?

Csak egy egész kicsit kellett guglizni hozzá.:)
A CRC-n van néhány dolog.
http://www.chainreac...Search=dura ace

sragli

sragli

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Nem tud valaki olyan üzletet (magyart vagy külföldit), ahol még árulnak DA 7700 alkatrészeket?

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

De a többiek igen :)

Õk biztos kispályán fociznak :toiletcla
- egy bolygó, két kerék -

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

off

nem is vittük sokra eddig fociban :)
on

De a többiek igen :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
off

...Sehol más sportágban nem így kezelik szerintem a dolgot, a 17 évesek is nagy pályán 90 percben fociznak...

nem is vittük sokra eddig fociban :)
on

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Itt ir nemi indoklast is.

http://www.docstoc.c...in-Junior-Races

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Én ezt valahogy sose értettem. Miért kell korlátozni? A helyes technikát úgy is meg lehet tanulni, ha ott van az a 12-es fogaskerék is, nem muszáj azt használni. Sehol más sportágban nem így kezelik szerintem a dolgot, a 17 évesek is nagy pályán 90 percben fociznak, a serdülõ gerelyhajító is felnõtt gerellyel dob stb. Abba nem fog szerintem senki belerokkanni, hogy nem jól edz és ez nem a sporteszköz, hanem az edzõ vagy a sportoló hibája lesz ha mégis gond lesz.

Edzeni edzhet 55x11-el is. :)
Versenyezni nem versenyezhet. Olyan szerepe is lehet ennek, hogy a versenyzes kepe is mas legyen. Konnyebb elmenest csinalni, pl. hiszen a boj sem tud gyorsabban porgetni, mint az elmenes. Ez csak egy tipp.
Biztos nem veletlenul alakult ez ki.
Esetleg egy szakembert kellene megkerdezni.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Nekem is a 16 meg a 14 rémlett - most már értem, miért :) Azért amatõr versenyen, mikor a nagyokkal engedik el õket, elég nagy szívás a pörgõs áttétel (de jobb, mint 40 éves korodra megrokkanni).

Én ezt valahogy sose értettem. Miért kell korlátozni? A helyes technikát úgy is meg lehet tanulni, ha ott van az a 12-es fogaskerék is, nem muszáj azt használni. Sehol más sportágban nem így kezelik szerintem a dolgot, a 17 évesek is nagy pályán 90 percben fociznak, a serdülõ gerelyhajító is felnõtt gerellyel dob stb. Abba nem fog szerintem senki belerokkanni, hogy nem jól edz és ez nem a sporteszköz, hanem az edzõ vagy a sportoló hibája lesz ha mégis gond lesz.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

53-39-es hajtómûrõl le lehet szedni az 53-as tányért, és fel lehet rá dobni egy 52-est?
Egyébként ilyen serdülõ sort hol lehet kapni?

Természetesen igen, le lehet cserélni, serdülõ áttételt meg rendelsz a neked szimpatikus kiskerben, elméletileg van raktáron a nagykerben, legalábbis 3 hónapja ultegra volt.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
53-39-es hajtómûrõl le lehet szedni az 53-as tányért, és fel lehet rá dobni egy 52-est?
Egyébként ilyen serdülõ sort hol lehet kapni?