Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

sragli

sragli

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!

Nem tud valaki olyan üzletet (magyart vagy külföldit), ahol még árulnak DA 7700 alkatrészeket?

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

De a többiek igen :)

Õk biztos kispályán fociznak :toiletcla
- egy bolygó, két kerék -

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

off

nem is vittük sokra eddig fociban :)
on

De a többiek igen :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
off

...Sehol más sportágban nem így kezelik szerintem a dolgot, a 17 évesek is nagy pályán 90 percben fociznak...

nem is vittük sokra eddig fociban :)
on

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Itt ir nemi indoklast is.

http://www.docstoc.c...in-Junior-Races

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Én ezt valahogy sose értettem. Miért kell korlátozni? A helyes technikát úgy is meg lehet tanulni, ha ott van az a 12-es fogaskerék is, nem muszáj azt használni. Sehol más sportágban nem így kezelik szerintem a dolgot, a 17 évesek is nagy pályán 90 percben fociznak, a serdülõ gerelyhajító is felnõtt gerellyel dob stb. Abba nem fog szerintem senki belerokkanni, hogy nem jól edz és ez nem a sporteszköz, hanem az edzõ vagy a sportoló hibája lesz ha mégis gond lesz.

Edzeni edzhet 55x11-el is. :)
Versenyezni nem versenyezhet. Olyan szerepe is lehet ennek, hogy a versenyzes kepe is mas legyen. Konnyebb elmenest csinalni, pl. hiszen a boj sem tud gyorsabban porgetni, mint az elmenes. Ez csak egy tipp.
Biztos nem veletlenul alakult ez ki.
Esetleg egy szakembert kellene megkerdezni.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Nekem is a 16 meg a 14 rémlett - most már értem, miért :) Azért amatõr versenyen, mikor a nagyokkal engedik el õket, elég nagy szívás a pörgõs áttétel (de jobb, mint 40 éves korodra megrokkanni).

Én ezt valahogy sose értettem. Miért kell korlátozni? A helyes technikát úgy is meg lehet tanulni, ha ott van az a 12-es fogaskerék is, nem muszáj azt használni. Sehol más sportágban nem így kezelik szerintem a dolgot, a 17 évesek is nagy pályán 90 percben fociznak, a serdülõ gerelyhajító is felnõtt gerellyel dob stb. Abba nem fog szerintem senki belerokkanni, hogy nem jól edz és ez nem a sporteszköz, hanem az edzõ vagy a sportoló hibája lesz ha mégis gond lesz.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

53-39-es hajtómûrõl le lehet szedni az 53-as tányért, és fel lehet rá dobni egy 52-est?
Egyébként ilyen serdülõ sort hol lehet kapni?

Természetesen igen, le lehet cserélni, serdülõ áttételt meg rendelsz a neked szimpatikus kiskerben, elméletileg van raktáron a nagykerben, legalábbis 3 hónapja ultegra volt.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
53-39-es hajtómûrõl le lehet szedni az 53-as tányért, és fel lehet rá dobni egy 52-est?
Egyébként ilyen serdülõ sort hol lehet kapni?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Miért nem csinálod váltósra?

Mert a 11-32es sor elég nagy áttételtartományt fed le ahhoz, hogy ne kelljen elölre két tányér.
lásd: outi 53-39 12-27: 1,44-4,41
a vázolt felállásnál: 39es tányérral: 1,25-3,5
42-es tányérral: 1,31-3,81

És mivel terepen használja a bringát, gondolom nem kell neki a 4,41-es arány hogy 70-el hasítson...Meg aztán költségkímélés, meg egyébként is (legalábbis itt Kecskeméten azon az évi 2 versenyen)én olyan cyclocrossokat láttam amik általában elöl singlespeedesek...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

szerintem nem sok különbség van egy országúti meg cx váz között.
ha olcsón akarsz cx bringát, akkor keríts egy treking vázat, aztán rakd át az országúti cuccokat rá (kivéve ugye a féket) - ha elkészülök vele, megmutatom :)

én ott vagyok elakadva, hogy elölre 39-es vagy 42-es tányért tegyek a 11-32-es fogsorhoz... (cx bringa)

Miért nem csinálod váltósra?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Más: sima peremes felnire tudok cyclocross gumit rakni?
A cyclocross váz miben különbözik az országúti váztól? Geometria?

szerintem nem sok különbség van egy országúti meg cx váz között.
ha olcsón akarsz cx bringát, akkor keríts egy treking vázat, aztán rakd át az országúti cuccokat rá (kivéve ugye a féket) - ha elkészülök vele, megmutatom :)

én ott vagyok elakadva, hogy elölre 39-es vagy 42-es tányért tegyek a 11-32-es fogsorhoz... (cx bringa)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

A serdülõ 52-16, ifi 52-14 szerintem. Mire jó? 1. védik az ízületeket 2. fejlõdnek a motorikus képességek 3. erõfejlesztés után is marad egy normális lábfordulata... és persze nagy erõkülönbségek vannak fõleg serdülõkorban (akceleráltak-retardáltak), gondolom így nem csak a nyers erõ dönt.

Nekem is a 16 meg a 14 rémlett - most már értem, miért :) Azért amatõr versenyen, mikor a nagyokkal engedik el õket, elég nagy szívás a pörgõs áttétel (de jobb, mint 40 éves korodra megrokkanni).
- egy bolygó, két kerék -

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
A serdülõ 52-16, ifi 52-14 szerintem. Mire jó? 1. védik az ízületeket 2. fejlõdnek a motorikus képességek 3. erõfejlesztés után is marad egy normális lábfordulata... és persze nagy erõkülönbségek vannak fõleg serdülõkorban (akceleráltak-retardáltak), gondolom így nem csak a nyers erõ dönt.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Egy jövõbe tekintõ válasz:
Szerintem várd meg a nagyon közeli jövõt ahol a mostani felvetésemre már lesz kamera a hátsó fékre szereléve, és ahol a kicsit nagyobb kmóra kijelzõjén már láthatod mi zajlik mögötted.

Lehet nem is sokkal dragabb, mint egy tukor. ;)
http://www.cerevellum.com/
Feltöltött kép

vs.

Feltöltött kép

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Valami egészen diszkrét diónyi méretû tükröt szeretnék felszerelni a kajlakormányra. Tudom országútin ez elég gáz, de nem árt idõben rákészülnöm a mögöttem jövõ autósra. Rendszeres nyaktekergetésnek meg esés a vége.
Nem találok ilyesmit, az üzletekben csak palacsinta méretek vannak.
Egy sisakra rögzíthetõt találtam az ebike-on, asszem zefal. Ha valaki használ ilyet, mondja meg hogy lehetne ezt kormányra szerelni.
Várom a tippeket! köszi.

Ne viccelõdjFeltöltött kép

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
nekem 39-53 esetén is hozzáér a lánc a nagytányérhoz 39-14nél is (12-25*9-es sor) és ugyanez volt jellemzõ 8-as rendszer esetén is

szerintem középcsapágy szélességen is múlik

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Egy jövõbe tekintõ válasz:
Szerintem várd meg a nagyon közeli jövõt ahol a mostani felvetésemre már lesz kamera a hátsó fékre szereléve, és ahol a kicsit nagyobb kmóra kijelzõjén már láthatod mi zajlik mögötted.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Valami egészen diszkrét diónyi méretû tükröt szeretnék felszerelni a kajlakormányra. Tudom országútin ez elég gáz, de nem árt idõben rákészülnöm a mögöttem jövõ autósra. Rendszeres nyaktekergetésnek meg esés a vége.
Nem találok ilyesmit, az üzletekben csak palacsinta méretek vannak.
Egy sisakra rögzíthetõt találtam az ebike-on, asszem zefal. Ha valaki használ ilyet, mondja meg hogy lehetne ezt kormányra szerelni.
Várom a tippeket! köszi.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Shimanonal akkor mondjuk egy 39(kéttányéros hajtómûnél)-kónusznál már beleér az elsõ váltóba a lánc? Akkor már inkább érdemes elõl felváltani nagytányérra, és hátul is nagyobb fogaskerékre?

Nekem ha trimmeléssel beállítom (értsd: nem tolom fel a nagytányérra az elsõ váltót, hanem csak beljebb teszem) akkor viszi a 39-12-õt, de nem látom értelmét. általában 31-es átlag fölött szoktam nagytányért használni, kb 95-ös átlag pedálfordulatok jönnek ki a tekerésekre. Amúgy Ultegra SL hajtómû, Dura ace fékváltókar és váltó, ha ez számít valamit.