Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2009. október 07. - 20:16

Írta 2009. október 07. - 19:48

Igen lehet 50 - 60 körül van, de én 82-95 fordulathoz szoktam itt érzem jól magam! A válaszokból leszûrve megrendelem 53/39 es 175 új hajtómûvet, amúgy is esedékes lánc és hajtómû csere!
köszönöm a válaszokat.
7 km természetesen vannak kisebb 4-6% emelkedések,de nagyrészt 10% érdemes kipróbálni magad, elõtte mész 50-60 km-ert és utána mehetsz fel, Csõszpusztáról meg legurulsz 60-70 km/ó val Várpalotára nagy élmény! Gyönyörû táj. Tudom ajánlani mindenkinek!
Palotáról Csõszpusztára mennyire számít kemény emelkedõnek? Tavasszal csináltunk egy túrát arra, de nem tudtam tesztelni a tûréshatárom, mivel meg kellett várni a csapat hölgytagjait, szóval kényelmesen mentem. Mindenesetre kellemetlen, hosszú emelkedõnek tûnt.
Épp ezeket az emelkedõket szeretném még jobban élvezni és keményebben "támadni" egy könnyû, agilis országútival, a mostani majd 15 kilós teleszkópos cross bringám után biztosan nagy élmény lenne a váltás...
Írta 2009. október 07. - 19:37

Szevasz!
Én 178 centi vagyok, a nyergem teteje 74cm-re van a középcsapágy tengelyétõl és nekem jók az 54-es vázak amiknek a felsõcsõ hossza 55cm körül van.
Én egyébként 10cm-es stucnit használok ami nem is rövid és nem is hosszú, pont jó.
Egyébként véleményem szerint a váz méreténél a legfontosabb paraméter a vizsintes felsõcsõhossz, nem is feltétlenül a nyeregvázcsõ hossza. Ez határozza meg azt, hogy milyen hosszú a váz.
Ha két váz közül kell választanod akkor vedd a kissebbet! Hacsak nem extrém nagy a differencia a két méret között. A kisebb vázhoz tudsz hátrahajló nyeregcsövet és hosszabb stucnit venni, nem gond. Ezzel nyerhetsz egy méretet.
A nagy vázakkal az a gond, hogy általában hosszúak, ezért mindenki elõretolja a nyerget és betesz egy rövid stucnit. Ez szerintem hülyén néz ki... Amúgy 10 országútisból 3-4 szerintem egy számmal nagyobb vázzal megy itthon mint ami kéne neki, elég ránézni a nyergbeállításokra meg azza, hogy spiccel tekeri a pedált.
Itthon veszed vagy külföldön? (én is cserén töröm most a fejem)
A többieknek köszönöm a bécsi bolt tippeket!
Üdv!
Még mindig nem tudom hogy itthon veszem-e, várom a HEFA telefonját (õk forgalmaznak itthon Focust) hogy végülis mennyiért kapnám meg a bicajt és hogy pontosan melyik méret, illetve típus (tripla/kompakt) rendelhetõ. Wiggle.co.uk-ról most nagyon megérné, 712 GBP, azaz 215eFt körül meglenne, van is 52-es méret, viszont itthonra nem szálítanak, de haverom Londonba meg tudná rendelni magához és akkor már csak a hazaszállítást kéne megoldani, ami ilyen esetekre specializálódott futárcégek valszeg olyan 15-20eFt körül megoldanának.
Amúgy ahogy utánanéztem valszeg nem lenne kicsi az 50-es, több kalkulátor szerint is inkább ez a méretem. Az 54 viszont már biztosan nagy lenne, mint írtam próbáltam is, és a te leírásod is ezt támasztja alá...
Írta 2009. október 07. - 18:44

Igen lehet 50 - 60 körül van, de én 82-95 fordulathoz szoktam itt érzem jól magam! A válaszokból leszûrve megrendelem 53/39 es 175 új hajtómûvet, amúgy is esedékes lánc és hajtómû csere!
köszönöm a válaszokat.
7 km természetesen vannak kisebb 4-6% emelkedések,de nagyrészt 10% érdemes kipróbálni magad, elõtte mész 50-60 km-ert és utána mehetsz fel, Csõszpusztáról meg legurulsz 60-70 km/ó val Várpalotára nagy élmény! Gyönyörû táj. Tudom ajánlani mindenkinek!
Írta 2009. október 07. - 17:48

Igen lehet 50 - 60 körül van, de én 82-95 fordulathoz szoktam itt érzem jól magam! A válaszokból leszûrve megrendelem 53/39 es 175 új hajtómûvet, amúgy is esedékes lánc és hajtómû csere!Az adatok alapján az 75/perc inkább 50/perc. 12-27es sor nem árt arra az emelkedõre, ismerem.
köszönöm a válaszokat.

Írta 2009. október 07. - 15:43

Hi all
Hajtómû a gépemen 52/42, hátul a legnagyobb 23 fog, hajtókar 170-es 188 cm magas vagyok, heti 200-250km tekerek nem versenyzek csak jólesõ bringázást csinálok. Kérdésem számítana-e, ha 175 hajtókart raknék fel mert a magasságomhoz az kellene, vagy az én szintemen tök mind1? Másik kérdésem Szápár és Csõszpuszta között van egy 7 km szakasz ami 10% emelkedõ végig, na már most feltekerek, de a 42 fog miatt nem tudok 75/perc pedálfordulatnál gyorsabban tekerni ez olyan 10-11 km/ó tehát felmegyek, de nem esik jól és a térdem is érzi, mit tegyek vegyek egy másik hajtómûvet 53/39 vagy hátulra rakjak a 23 helyett egy 25 ös fogat vagy egyszerüen fogyjak lelegalább 10 kg-om és erõsödjek és majd megy jobban is!? Jelenleg 100kg vagyok/188cm. Segítségeteket tanácsaitokat elõre is köszönöm!
Én két országútit használok, a "télin" 170-es kar van, a "Nyárin" 172,5-ös és megérzem ha átülök az egyikrõl a másikra. A montimon meg 175-ös van. Azt vettem észre, hogy a 170-el jobban pörög a lábam, könnyebb a pörgetés viszont hegyre alacsony pedálfordulathoz nem jó. Ott a hosszabb hajtókar kell, azzal egyszerûen nagyobb nyomatékot tudsz kifejteni (fizika - hosszabb erõkar). Ha felteszel egy 175-öst akkor könnyebb lesz felfelé. De csodákra ne számíts. Ha valóban van egyben 7 km 10% felfelé itthon akkor azt kipróbálnám én is!
Ha itt tekernék akkor én 39/26-al mennék! 1 km még elmenne 39/21-23-al is de 7km azért hosszú!
ja 178cm vagyok
amúgy az sem véletlen, hogy sprinterek pályán akár 160-as karokat is használnak, rövidebb karral akár 200 fölé is vihetõ a pedálfordulat. Idõfutamon meg mindenki hosszabb karral megy mint általában.
Írta 2009. október 07. - 14:10

Az adatok alapján az 75/perc inkább 50/perc. 12-27es sor nem árt arra az emelkedõre, ismerem.Hi all
Hajtómû a gépemen 52/42, hátul a legnagyobb 23 fog, hajtókar 170-es 188 cm magas vagyok, heti 200-250km tekerek nem versenyzek csak jólesõ bringázást csinálok. Kérdésem számítana-e, ha 175 hajtókart raknék fel mert a magasságomhoz az kellene, vagy az én szintemen tök mind1? Másik kérdésem Szápár és Csõszpuszta között van egy 7 km szakasz ami 10% emelkedõ végig, na már most feltekerek, de a 42 fog miatt nem tudok 75/perc pedálfordulatnál gyorsabban tekerni ez olyan 10-11 km/ó tehát felmegyek, de nem esik jól és a térdem is érzi, mit tegyek vegyek egy másik hajtómûvet 53/39 vagy hátulra rakjak a 23 helyett egy 25 ös fogat vagy egyszerüen fogyjak lelegalább 10 kg-om és erõsödjek és majd megy jobban is!? Jelenleg 100kg vagyok/188cm. Segítségeteket tanácsaitokat elõre is köszönöm!
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. október 07. - 13:59

Na igen, én 40 éves múltam + Idén áprilisban vettem elsõ országúti bringámat, tehát 7 hónapja kezdtem el az egészet, jah és akkor 110kg voltam, tehát magamhoz képest már sokat fejlõdtem és fogytam. Emlékszem elsõ tekerésem 30km volt utána 2 napig nem tudtam lábraállni, most meg 100km simán letekerek 27-29 átlagsebességgel, tudom ez kevés, de az én szintemen tökéletes. Egyenlõre!
Írta 2009. október 07. - 13:54

Hi all
Fogyni mindenképpen célszerû. A magasságodhoz mehetne akár 180as hajtókar is, bár országúton mivel általában magasabb a pedálcsapásszám, mint terepen, ezért elég a 175ös. Terepmontin 180as kart használok. A slick gumis montimon elõl 1szem 44es tányér van a 175ös hajtókaron, hátul 12-23as oútis sorral, mégsem fáj a térdem. Próbáld fokozatosan hozzászoktatni a térded az alacsony pedálcsapásszámhoz. Nekem csak akkor jelez a térdem, ha sokat megyek 40es csapásszám alatt. Ja, csak összehasonlításképpen 186cm vagyok és 70kg.
Írta 2009. október 07. - 13:28

Írta 2009. október 07. - 13:25

Írta 2009. október 07. - 12:18

Sziasztok!
Néhány hete érdeklõdtem egy Focus Variado Expert gép vásárlásával kapcsolatban, sok hasznos hozzászólást kaptam. Mostanra "véglegesedett" a dolog.
Egy bibi van, hogy elképzelhetõ hogy már nincs a többek által javasolt 52-es méretben, hanem csak 54-es és 50-es.
Kérdésem: 167-168 cm körüli testmagassághoz, vékony testalkathoz (~56-57 kg) és 73 cm körüli átlépési magassághoz jó lehet az 50-es méret? Feltételezésem szerint ezekkel a paraméterekkel inkább a kisebb méret a jó választás. Egy 2007-es 54-es méretû Trek 1.5-öst kipróbáltam, azt egy picit nagynak éreztem.
Szevasz!
Én 178 centi vagyok, a nyergem teteje 74cm-re van a középcsapágy tengelyétõl és nekem jók az 54-es vázak amiknek a felsõcsõ hossza 55cm körül van.
Én egyébként 10cm-es stucnit használok ami nem is rövid és nem is hosszú, pont jó.
Egyébként véleményem szerint a váz méreténél a legfontosabb paraméter a vizsintes felsõcsõhossz, nem is feltétlenül a nyeregvázcsõ hossza. Ez határozza meg azt, hogy milyen hosszú a váz.
Ha két váz közül kell választanod akkor vedd a kissebbet! Hacsak nem extrém nagy a differencia a két méret között. A kisebb vázhoz tudsz hátrahajló nyeregcsövet és hosszabb stucnit venni, nem gond. Ezzel nyerhetsz egy méretet.
A nagy vázakkal az a gond, hogy általában hosszúak, ezért mindenki elõretolja a nyerget és betesz egy rövid stucnit. Ez szerintem hülyén néz ki... Amúgy 10 országútisból 3-4 szerintem egy számmal nagyobb vázzal megy itthon mint ami kéne neki, elég ránézni a nyergbeállításokra meg azza, hogy spiccel tekeri a pedált.
Itthon veszed vagy külföldön? (én is cserén töröm most a fejem)
A többieknek köszönöm a bécsi bolt tippeket!
Üdv!
Írta 2009. október 06. - 19:38

Írta 2009. október 06. - 19:20

Néhány hete érdeklõdtem egy Focus Variado Expert gép vásárlásával kapcsolatban, sok hasznos hozzászólást kaptam. Mostanra "véglegesedett" a dolog.
Egy bibi van, hogy elképzelhetõ hogy már nincs a többek által javasolt 52-es méretben, hanem csak 54-es és 50-es.
Kérdésem: 167-168 cm körüli testmagassághoz, vékony testalkathoz (~56-57 kg) és 73 cm körüli átlépési magassághoz jó lehet az 50-es méret? Feltételezésem szerint ezekkel a paraméterekkel inkább a kisebb méret a jó választás. Egy 2007-es 54-es méretû Trek 1.5-öst kipróbáltam, azt egy picit nagynak éreztem.
Írta 2009. október 05. - 18:44

Pl. http://www.bikestore.cc/
Elsõsorban webshop, de elég sokk cucc van amúgy is, úgy láttam. Én a Wien Süd-i boltban voltam anno.
Van egy bolt a Wahringer Gürtelen (aszt hiszem U6-os metrovonal, az amelyik a magasban megy )
http://www.mountainb.../pages/site/de/
Itt találsz infót a boltokról is. Amelyikrõl én beszélek, az nagyon ott volt. Tele speci és trek bringákkal, 500-8000 euró között.
Írta 2009. október 05. - 18:03

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani Bécsben jó bringaboltot ahol van választék országúti fronton és esetleg ákcióznak is néha.
Elõre is kösz,
Üdv!
Pl. http://www.bikestore.cc/
Elsõsorban webshop, de elég sokk cucc van amúgy is, úgy láttam. Én a Wien Süd-i boltban voltam anno.
Írta 2009. október 05. - 16:44

Írta 2009. október 05. - 16:12

korán érdemes odamenni!hello
több helyen is jártam egy egész napom elment rá
van a piac ahova eddigi tapasztalatom szerint szombaton érdemes kimenni mert akkor van "firss áru" ezt devecserbe beérve a sümeg irányába vezetõ fõúton jóval devecser határán túl egy orosz laktanyában lehet felkeresni.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2009. október 05. - 14:57

Hello,
Hol van Devecserben ez a "bolt"
üdv,
mad_a
hello
több helyen is jártam egy egész napom elment rá
van a piac ahova eddigi tapasztalatom szerint szombaton érdemes kimenni mert akkor van "firss áru" ezt devecserbe beérve a sümeg irányába vezetõ fõúton jóval devecser határán túl egy orosz laktanyában lehet felkeresni. szombaton nagyon sokan vannak de akkor mennek ki azok is akik nem az elszállt kigyúrt sittes "swéd' kategória új mercivel hanem falusi bácsi kisfutóval rajta bicók. vagy napközben kb minden második ház kapuja nyitva azok nem értenek egyáltalán hozzá és ott sok jót lehet mazsolázni
Írta 2009. október 05. - 14:39

Sziasztok!
Most tervezem megvenni az elsõ bicóm, alapvetõ igényeim hogy bírja a strapát és kényelmes legyen vele napi 2x20 km megtétele be-vissza az egyetemhez..
Már hétvégén jártam lenn devecserben, szombaton ismét megyek le, némi pénzzel a zsebemben hátha találok is nekem valót
vannak esetleg tapasztalataitok? mire érdemes figyelni, és melyik a kifizetõdõbb?
venni egy bicót aminek jó a váza de le kell csupaszítanom és ujra megépíteni vagy pl odaadni 30ezret egy puch ért vagy egy ktm ért amin shimano 105 rendszer (fék váltó, hajtókar) van ha jól emlékszem shimano 600as aggyal láttam, évek óta állt és a kora ellenére még egy kavicsfelverõdés sincs a fényezésen.
mert ilyenbõl sok van, ki is lehetett próbálni.
a következõ kategória a 60-90 között "kétszer vett" (gondolom egyszer meg, aztán el ) kategória amin mindegyiken ott van a hímzett olasz sportülés nagyon össze vannak rakva és írtó könnyûek pl találtam egy full karbon trek-et 4 éves és ugy néz ki mint amit még nem használtak - már 70ért odaadta volna.
és a ritkábbik ami sztem csak "lopott" a hihetetlen kategória
volt egy pont ugyan ilyen http://si6.mtb-news....trekord_rad.jpg
bár a tag azt mondta hogy 2 éves
mivel én max 40ezerre toltam a keretet erre csak poénból kezdtem alkudni és 240E alatt nem adta volna de ezt 350E rõl engedte le (aztán majdnem az autóig kísért h gondoljam már meg..)
nos valami ötlet?
remélem tudtok segíteni
üdv
M
Hello,
Hol van Devecserben ez a "bolt"
üdv,
mad_a