Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
http://img4.indafoto...3398ff8a4_l.jpg
http://img3.indafoto...5d53ea2d0_l.jpg

bocs a képek minõségéért, amúgy egész korrektül néz ki. az elv ugyanaz mint a cateyeos. csak ez alu. (am hol szerváltál ilyet külön) nekem is vannak ittohn hasonló bilincsek. de az méretben csak jobb hátsó támvillánál volt jó. ugyh maradt a sufnituning

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
az elég necces. én csavarhúzóval pattintottam ki ahol egymásba akadnak
stresszeltem én is h el ne törjem

Ezzel van személyes tapasztalatod?
Közben az elsõ sárvédõvel megvagyok. Maga a felrakás már egész gyorsan ment, végül kábelkötegelõvel raktam fel, tart rendesen. Amivel sokat tököltem, az az volt, hogy formára kellett reszelni a villánál. A pálcákat a bowdenvágó fogómmal könnyedén méretre tudtam vágni. Még egy kérdésem volna, aztán befejeztem a témát. Ha már egyszer összepattintottam a két mûanyag izét, utána hogy kell újra szétszedni? Hiába próbálom, nem megy, és félek, hogy eltöröm.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

http://bikestore.hu/...a/mini/amp-2702

Tartót ad hozzá, Spyral-nak is van ugyanilyen, valszeg átmatricázott.

Ezzel van személyes tapasztalatod?
Közben az elsõ sárvédõvel megvagyok. Maga a felrakás már egész gyorsan ment, végül kábelkötegelõvel raktam fel, tart rendesen. Amivel sokat tököltem, az az volt, hogy formára kellett reszelni a villánál. A pálcákat a bowdenvágó fogómmal könnyedén méretre tudtam vágni. Még egy kérdésem volna, aztán befejeztem a témát. Ha már egyszer összepattintottam a két mûanyag izét, utána hogy kell újra szétszedni? Hiába próbálom, nem megy, és félek, hogy eltöröm.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Kérdés, hogy van-e olyan autószelepes pumpa, ami felfújná a gumit 6-7 bar környékére (az SKS Wese papíron 10 bar-ig megy, ha jól emlékszem, de szerintem max 8 lehet, amit igazából bír).

http://bikestore.hu/...a/mini/amp-2702

Tartót ad hozzá, Spyral-nak is van ugyanilyen, valszeg átmatricázott.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Itt az enyém:

http://imagerz.com/QFdCWQ1SCgA
http://imagerz.com/QFdCWQ1SCgM

szerintem ez esztétikus jól is tart és olcsón kivitelezhetõ csak egy kis utánajárás kell.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Köszönöm az ötleteket, körülnézek a garázsban, a kacatok közt, hátha találok valami használható dolgot.
Más: jelenleg egy SKS Wese típusú mini pumpám van, és már több szelepet tönkre vágtam vele (egy idõ után egyszerûen letörik a szelep feje, a sok oldalirányú erõhatástól). Arra gondoltam, hogy veszek egy autószelephez való pumpát, és szelepátalkítóval használom, mint itthon, a mûhelypumpával is szoktam. Kérdés, hogy van-e olyan autószelepes pumpa, ami felfújná a gumit 6-7 bar környékére (az SKS Wese papíron 10 bar-ig megy, ha jól emlékszem, de szerintem max 8 lehet, amit igazából bír).

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Megfogná az is rendesen.

Én megoldásom rögzítõ hiányában, hogy dróttal amit belebujtattam egy rossz belsõgumiba. Nem cseszi össze a vázat és nem látszik a drót, valamint ízlésesen is néz ki. (Egyébként a kötözõdrót még mindig a legjobb találmány.)
Pálcák levágása simán a sárvédõ közepéig, finoman szabályozni tudsz, mert a csúszkát az a külsõ elem szorítja rá a sárvédõre, amit most a képen látsz. Középpontot meg azzal tudod beszabályozni hogy adott oldalon mennyire hosszú a pálca + rögzítõ. Nem mozdul el, olcsó, jól néz ki és biztos/tartós megoldás. Pálcát elõzetes beharangozással ellentétben lazán lehet rendesebb anyagú oldalcsípõvel leszabni.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
NAGYON!
pláne h nem is fogná meg rendesen.
na majd holnap lekapom

Akkor légyszíves. :ok2:
Az nagyon trehány megoldás volna, ha ilyen rögzítõbilincset használnék, amivel a slagot kell rászorítani a csapra?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

de igen. a pálcát kell vagdosni. elég melós az elsõ felrakás, mire mindenütt jó lesz. de utána az atomháborúban is állja majd a sarat.
nekem sincs rögzítõszem. aluból hatogattam rögzítõ bilincset. csak lemezvágó olló reszelõ meg fúró kell hozzá. belsõbõl meg vágsz alá betétet h ne karcolja a vázat. ez se biztos h elsõre jó lesz. de csak egyszer kell megcsinálni. túl vékony lemezt ne válassz mer átlyukad, nem fogja tartani. ha nem vili akkor lefényképezem ha kell

Akkor légyszíves. :ok2:
Az nagyon trehány megoldás volna, ha ilyen rögzítõbilincset használnék, amivel a slagot kell rászorítani a csapra?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
de igen. a pálcát kell vagdosni. elég melós az elsõ felrakás, mire mindenütt jó lesz. de utána az atomháborúban is állja majd a sarat.
nekem sincs rögzítõszem. aluból hatogattam rögzítõ bilincset. csak lemezvágó olló reszelõ meg fúró kell hozzá. belsõbõl meg vágsz alá betétet h ne karcolja a vázat. ez se biztos h elsõre jó lesz. de csak egyszer kell megcsinálni. túl vékony lemezt ne válassz mer átlyukad, nem fogja tartani. ha nem vili akkor lefényképezem ha kell

Nem tudom segít-e, ilyen a sárvédõm. Még az sem teljesen világos, hogy hogyan kell belõni a sárvédõ szimmetrikusságát. A srác a boltban azt mondta, hogy a pálca vége kb. a feléig érjen annak a mûanyag bizbaszbnak, ami a képen is látható, amibõl én arra következtetek, hogy nem a pálca hosszával szabályozom.

Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nem találok képet a bilincsrõl, de holnap lekapom és feltöltöm az enyémet. A régi Cateye hátsó villogókhoz adták azt a mini bilincset amivel a támvilla merevítésére lehetett felapplikálni a villogót. Kerékpárboltban szokott olyan lenni maradék. Sok vásárló otthagyja.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
most mar hogy megvan teljesen mindegy mit gondolunk

tekerjed a tobbi nem erdekes.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tszo

tszo

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Helló!
Nem vagyok túlságosan otthon a témában, de érdekelne egy hozzáértõ vélemény. Nemrég vettem egy bringát patai szabó váz oria special tt0.9, shimano 105-ös szett,vetta nyereg. asszem ennyi jut eszembe. 70 volt az ára és 11 éves. Igaz alig használt az állapota,de nem tudom jó vásár volt-e. Lehet, hogy jobban körbe kellett volna néznem? Mit gondoltok?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nem tudom segít-e, ilyen a sárvédõm. Még az sem teljesen világos, hogy hogyan kell belõni a sárvédõ szimmetrikusságát. A srác a boltban azt mondta, hogy a pálca vége kb. a feléig érjen annak a mûanyag bizbaszbnak, ami a képen is látható, amibõl én arra következtetek, hogy nem a pálca hosszával szabályozom.

Feltöltött kép

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
nem tudom milyen sárvédõrõl beszélsz, de anno volt, hogy kábelkötegelõvel tettem fel.
gány volt, de azt a pár órát kibírta, míg egyszer kimentem tekerni vizes úton

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Betennél egy képet a Cateye bilincsrõl? És amíg ehhez nem jutok hozzá, ideiglenesen valami más megoldás?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Fogsz 2db Cateye régebbi típusú rögzítõbilincset a kisebb átmérõjût és azzal felcsavarozod. A csavarra a bilincs két vége közé meg belefûzöd a sárvédõ szemét.

Nem nagyon tudom szavakba önteni, de ha ugyanarra a sárvédõre gondolunk, az enyém így van felrakva, igaz nem bajnokos.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Kis segítség kéne. Hogyan rögzítsem a Bajnok Szervízes sárvédõt, rögzítõszem hiányában?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
köszi köszi mindenkinek!! :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

a 700x23-as gumihoz mekkora kerékméretet kell beállítani a km órában?

Ld. például (sõt magyarul is az egész kézikönyv pdf-ben):
http://www.sigmaspor...computer&id=177