Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
amugy Sheldon mester oldalan vannak tablazatok erre is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

köszi szépen!
elvesztettem a papírt amit az órához adtak, pedig volt egy táblázat, hogy melyik gumihoz mennyit kell beállítani...:/

amúgy Maxxis Xephyr-hez lesz..

Jettison ez 70Km-en mennyi többletet jelent?
egy képletet légyszíves mellékelni!! :D

na jó annyira engem sem érdekel már:D:P am 4mmvel és Ave értékét pontosnak véve, 132méter 26centi kölünbség:P
húúú az ez évi 16ezremnél az már 30kili, 23m lenne a különbség.
legközelebb bele számolom az útegyenetlenségeket, meg h árnyékban lehül a gumi és kisebb lesz a nyomás, ja meg persze a gumikopást...:P

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Polar kézikönyv azt írja, hogy 4mm-t kell levonni a "nem rajta ülõs kerület"bõl. Ebbõl már tudsz számolni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

azt is belemérted, hogy belapul kicsit, amikor rakta ülsz, emiatt kisebb lesz az effektív kerület?:P:P;)

Jaja :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
köszi szépen!
elvesztettem a papírt amit az órához adtak, pedig volt egy táblázat, hogy melyik gumihoz mennyit kell beállítani...:/

amúgy Maxxis Xephyr-hez lesz..

SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
azt is belemérted, hogy belapul kicsit, amikor rakta ülsz, emiatt kisebb lesz az effektív kerület?:P:P;)

Gumija valogatja. Mondjuk sokat nem csal, akkor se, ha 1cm-t tevedsz. (0.4%)
Nekem a Michelin Pro3Race 2117mm, elkepszto precizioval merve!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

a 700x23-as gumihoz mekkora kerékméretet kell beállítani a km órában? :zawstydzo

Gumija valogatja. Mondjuk sokat nem csal, akkor se, ha 1cm-t tevedsz. (0.4%)
Nekem a Michelin Pro3Race 2117mm, elkepszto precizioval merve!

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
a 700x23-as gumihoz mekkora kerékméretet kell beállítani a km órában? :zawstydzo
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A héten vettem a sokak által ajánlott Bajnok utcai boltban sárvédõt (eléggé be voltam szarva, nem nagyon ismerem BP-t, nem gondoltam volna, hogy az Andrássy úti mesevilláktól két saroknyira ilyen "nyócker" világ van). Még nem szereltem fel, de 3300 Ft-ért tényleg jónak tûnik. Van egy amolyan városi egysebességes bringám, gondoltam arra is veszek, de azon kanti fék van és nem hiszem, hogy arra jó lenne. Van valakinek ötlete, hogy arra milyen lenne jó (régi túra váz, ballonosabb gumikhoz, de én egy új kereket raktam bele, 23-as gumikkal, ezért elég nagy a távolság a váz és a gumik közt és hát mint említettem, nem országúti fékes, és nincs is ott rögzitési lehetõség, mint egy normál országútin)?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Nálam saját pénzbõl megy a dolog, hálistennek nem foglalkoztatja õket különösebben, inkább erre mint drogra...

ez roszabb hidd el :)

azt a kis kendert megtemeli magának az ember az udvaron, erre a qrva bringára meg csak megy a rohadt sok pénz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Nálam saját pénzbõl megy a dolog, hálistennek nem foglalkoztatja õket különösebben, inkább erre mint drogra...

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Azert a kerdes inkabb az, hogy mibol veszed ezeket, hogy utolag tudjak meg, hogy X osszeget koltottel megint a bicora?

Szerencsére van zsebpénz, amit azért elég sokáig kell gyûjtögetni néhány említett alkatrész megvételéhez... ez az, hogy megkapom, és akkor sajna Õk mondják meg, hogy mire kéne költenem(persze ezt legtöbbször nem veszem figyelembe:D), ezért van ez a titkolózás... meg mondjuk tavaly adott a helyi önkormányzat pénzt szerencsére... remélem most is fognak.

ON

Altrix Courier vázszettet honnan lehetne szerezni? Illetve: tapasztalatok, vélemények vele kapcsolatban? CX-re lenne...

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

feltolom a súlyhatárt fél kg-mal. :D

A 12 kilós acél szörnyetegemmel (pedig 52-es méret) még így is kussolhatok :D De a helyzet az, h. ha fele ennyi lenne, akkor is csak nekem kéne hajtani. (Azért szívesen mennék egy hegyi versenyt mondjuk 7 kilós bringával...)

Azert a kerdes inkabb az, hogy mibol veszed ezeket, hogy utolag tudjak meg, hogy X osszeget koltottel megint a bicora?

Nálam azon hidaltak le, hogy véletlenül azt találtam mondani, hogy kerékpárt 100 ezer alatt nem lehet kapni - pedig nem a Szüleim pénzén élek (igaz, az elõzõ hsz-om mutatja, nincs is ilyen gépem :D ).
(Szerk.: Nem akartam senkit bántani ezzel; inkább jó, h. van, akinek finanszírozzák otthon ezt a drága hobbit.)
- egy bolygó, két kerék -

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Nekem sajnos észrevették a vázcserét, máig itt csengenek a fülemben a megjegyzések "Mintha más lett volna a felirat a vázon ugye fiam?!" és a "Mennyi volt?!" meg "Az egész? Mii csak a váááz? " :D :D

Errefelé is megy a titokban alkatrészcserélés... szerencsére a külsõket, belsõket, kormányt, stucnit, nyeregcsövet, nyerget, váltókat, fogaskeréksort, kulacstartót, fékkart, féket, váltókart, pedált észre sem veszik. A többit azért nem tudom, mert az vagy túl feltûnõ, vagy már túl nagy kiadás ahhoz, hogy ne mondjam el. :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
valami nagyon alap miche agyak vannak benne. lehet hogy szepen futnak de az szinte tuti hogy ez nem sokaig lesz igy. szal most veszel draga felniket, ujrafuzeted ami szinten penz, aztan amikor behalnak az agyak kezdheted elolrol. akkor mar inkabb kellene egy par campa agy, es azt fuzetni be a jobb felnikkel, legalabb az kerek lesz 5 ev mulva is. viszont akkor lesz egy szett kereked ami tobbet er mint a bringad komplett. erre mondtam hogy nem eri meg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 hozzászólás

mi ertelme ujrafuzni az olcso agyakat jo felnikkel, ha aztan jobb agyak is kellenek majd?

hmm gagyik az agyaim? ): óóó pedig olyan szépen futnak :D

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Mivel sûrûn szoktam a Light-bikes fórumon tobzódni, "hozzászoktam" a 7kgos országútikhoz és a 9kgos montikhoz. Elnézést minden érintettõl, feltolom a súlyhatárt fél kg-mal. :D

Nekem sajnos észrevették a vázcserét, máig itt csengenek a fülemben a megjegyzések "Mintha más lett volna a felirat a vázon ugye fiam?!" és a "Mennyi volt?!" meg "Az egész? Mii csak a váááz? " :D :D

A komplett kerék cserét akkor érdemes megejteni, ha csak edzésre használod a bicajt. Suliba járni felesleges egy jó kerékkel. Felnit sem cserénék. Napi használatra jobb is egy robosztusabb felni strapabíróbb.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
felniket kulon nem bantanam, mi ertelme ujrafuzni az olcso agyakat jo felnikkel, ha aztan jobb agyak is kellenek majd? inkabb komplett kerek, de az meg mar nem erne meg.

8.5kilo mar nehez? francba, ha jol emlekszem annyi az Allez-m. :( [lasd alairas] azt hittem az mar nem annyira rossz. igaz a 12kilos monti utan levegonek erzodik, szal szamomra tokeletes sulyban van :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Mattz_01

Mattz_01

vendég

• felfüggesztett
  • 83 hozzászólás
köszi (:

cipõ: hogy állapítom meg hogy milyen a jó hozzá?
sztem a kényelemre fogok utazni mert ugyis 2 cipõvel fogok járni mert általában a mûteremben mindig át tudok öltözni (:

érdemes egy kicsit hoszabb stucnit vennem? elvégre ez az 52es váz majdnem kicsi gondolom ez segítene rajta nem?

jja és sztem a felnikkel tudok majd legtöbebt csökkenteni mert most a kerekeim 1,8kg-osak