Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
vigyázz el ne törd a bütyköt ami be akad a sárvédõn lévõ lyukba. mert az baj.

kipage, Jettison kösz a képeket. Ma mindenképp be akartam fejezni, ezért egyelõre marad a kötegelõ. A szétszedésre meg rájöttem: elõször magát a sárvédõt kell kippattintani, úgy hogy egy kicsit el kell csavarni a pálcát, és utána már könnyû szétszedni a rögzítõt.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
huhúú, akkor látnád az idõfutamkormány+plusz könyöklõ kombót. az elég durva.
itm könyöklõ+egy vágott kormány+egy õs sachs huret váltókar+fékek
persze bowdenezés kormányon belül;) szépen kifúrva, megcsinálva minden. a váltókar se pite, mert ugye bilincses (alsócsõre), azt kellett kihézegolni. meg a bowdenháznak is kellett tákolni egy bütyköt amiben megakad. elég fura 10 sebességet frikciósan váltani. ja elsõ váltó nem kell.
hát no, ezt teszi ha valaki csóringer... rá van utalva

az ilyen DIY alkatrészeket tudom díjazni!! :)

szép munka!:clap:

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

http://img4.indafoto...3398ff8a4_l.jpg
http://img3.indafoto...5d53ea2d0_l.jpg

bocs a képek minõségéért, amúgy egész korrektül néz ki. az elv ugyanaz mint a cateyeos. csak ez alu. (am hol szerváltál ilyet külön) nekem is vannak ittohn hasonló bilincsek. de az méretben csak jobb hátsó támvillánál volt jó. ugyh maradt a sufnituning

az ilyen DIY alkatrészeket tudom díjazni!! :)

szép munka!:clap:
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
kipage, Jettison kösz a képeket. Ma mindenképp be akartam fejezni, ezért egyelõre marad a kötegelõ. A szétszedésre meg rájöttem: elõször magát a sárvédõt kell kippattintani, úgy hogy egy kicsit el kell csavarni a pálcát, és utána már könnyû szétszedni a rögzítõt.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
http://img4.indafoto...3398ff8a4_l.jpg
http://img3.indafoto...5d53ea2d0_l.jpg

bocs a képek minõségéért, amúgy egész korrektül néz ki. az elv ugyanaz mint a cateyeos. csak ez alu. (am hol szerváltál ilyet külön) nekem is vannak ittohn hasonló bilincsek. de az méretben csak jobb hátsó támvillánál volt jó. ugyh maradt a sufnituning

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
az elég necces. én csavarhúzóval pattintottam ki ahol egymásba akadnak
stresszeltem én is h el ne törjem

Ezzel van személyes tapasztalatod?
Közben az elsõ sárvédõvel megvagyok. Maga a felrakás már egész gyorsan ment, végül kábelkötegelõvel raktam fel, tart rendesen. Amivel sokat tököltem, az az volt, hogy formára kellett reszelni a villánál. A pálcákat a bowdenvágó fogómmal könnyedén méretre tudtam vágni. Még egy kérdésem volna, aztán befejeztem a témát. Ha már egyszer összepattintottam a két mûanyag izét, utána hogy kell újra szétszedni? Hiába próbálom, nem megy, és félek, hogy eltöröm.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

http://bikestore.hu/...a/mini/amp-2702

Tartót ad hozzá, Spyral-nak is van ugyanilyen, valszeg átmatricázott.

Ezzel van személyes tapasztalatod?
Közben az elsõ sárvédõvel megvagyok. Maga a felrakás már egész gyorsan ment, végül kábelkötegelõvel raktam fel, tart rendesen. Amivel sokat tököltem, az az volt, hogy formára kellett reszelni a villánál. A pálcákat a bowdenvágó fogómmal könnyedén méretre tudtam vágni. Még egy kérdésem volna, aztán befejeztem a témát. Ha már egyszer összepattintottam a két mûanyag izét, utána hogy kell újra szétszedni? Hiába próbálom, nem megy, és félek, hogy eltöröm.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Kérdés, hogy van-e olyan autószelepes pumpa, ami felfújná a gumit 6-7 bar környékére (az SKS Wese papíron 10 bar-ig megy, ha jól emlékszem, de szerintem max 8 lehet, amit igazából bír).

http://bikestore.hu/...a/mini/amp-2702

Tartót ad hozzá, Spyral-nak is van ugyanilyen, valszeg átmatricázott.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Itt az enyém:

http://imagerz.com/QFdCWQ1SCgA
http://imagerz.com/QFdCWQ1SCgM

szerintem ez esztétikus jól is tart és olcsón kivitelezhetõ csak egy kis utánajárás kell.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Köszönöm az ötleteket, körülnézek a garázsban, a kacatok közt, hátha találok valami használható dolgot.
Más: jelenleg egy SKS Wese típusú mini pumpám van, és már több szelepet tönkre vágtam vele (egy idõ után egyszerûen letörik a szelep feje, a sok oldalirányú erõhatástól). Arra gondoltam, hogy veszek egy autószelephez való pumpát, és szelepátalkítóval használom, mint itthon, a mûhelypumpával is szoktam. Kérdés, hogy van-e olyan autószelepes pumpa, ami felfújná a gumit 6-7 bar környékére (az SKS Wese papíron 10 bar-ig megy, ha jól emlékszem, de szerintem max 8 lehet, amit igazából bír).

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Megfogná az is rendesen.

Én megoldásom rögzítõ hiányában, hogy dróttal amit belebujtattam egy rossz belsõgumiba. Nem cseszi össze a vázat és nem látszik a drót, valamint ízlésesen is néz ki. (Egyébként a kötözõdrót még mindig a legjobb találmány.)
Pálcák levágása simán a sárvédõ közepéig, finoman szabályozni tudsz, mert a csúszkát az a külsõ elem szorítja rá a sárvédõre, amit most a képen látsz. Középpontot meg azzal tudod beszabályozni hogy adott oldalon mennyire hosszú a pálca + rögzítõ. Nem mozdul el, olcsó, jól néz ki és biztos/tartós megoldás. Pálcát elõzetes beharangozással ellentétben lazán lehet rendesebb anyagú oldalcsípõvel leszabni.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
NAGYON!
pláne h nem is fogná meg rendesen.
na majd holnap lekapom

Akkor légyszíves. :ok2:
Az nagyon trehány megoldás volna, ha ilyen rögzítõbilincset használnék, amivel a slagot kell rászorítani a csapra?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

de igen. a pálcát kell vagdosni. elég melós az elsõ felrakás, mire mindenütt jó lesz. de utána az atomháborúban is állja majd a sarat.
nekem sincs rögzítõszem. aluból hatogattam rögzítõ bilincset. csak lemezvágó olló reszelõ meg fúró kell hozzá. belsõbõl meg vágsz alá betétet h ne karcolja a vázat. ez se biztos h elsõre jó lesz. de csak egyszer kell megcsinálni. túl vékony lemezt ne válassz mer átlyukad, nem fogja tartani. ha nem vili akkor lefényképezem ha kell

Akkor légyszíves. :ok2:
Az nagyon trehány megoldás volna, ha ilyen rögzítõbilincset használnék, amivel a slagot kell rászorítani a csapra?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
de igen. a pálcát kell vagdosni. elég melós az elsõ felrakás, mire mindenütt jó lesz. de utána az atomháborúban is állja majd a sarat.
nekem sincs rögzítõszem. aluból hatogattam rögzítõ bilincset. csak lemezvágó olló reszelõ meg fúró kell hozzá. belsõbõl meg vágsz alá betétet h ne karcolja a vázat. ez se biztos h elsõre jó lesz. de csak egyszer kell megcsinálni. túl vékony lemezt ne válassz mer átlyukad, nem fogja tartani. ha nem vili akkor lefényképezem ha kell

Nem tudom segít-e, ilyen a sárvédõm. Még az sem teljesen világos, hogy hogyan kell belõni a sárvédõ szimmetrikusságát. A srác a boltban azt mondta, hogy a pálca vége kb. a feléig érjen annak a mûanyag bizbaszbnak, ami a képen is látható, amibõl én arra következtetek, hogy nem a pálca hosszával szabályozom.

Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem találok képet a bilincsrõl, de holnap lekapom és feltöltöm az enyémet. A régi Cateye hátsó villogókhoz adták azt a mini bilincset amivel a támvilla merevítésére lehetett felapplikálni a villogót. Kerékpárboltban szokott olyan lenni maradék. Sok vásárló otthagyja.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
most mar hogy megvan teljesen mindegy mit gondolunk

tekerjed a tobbi nem erdekes.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tszo

tszo

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Helló!
Nem vagyok túlságosan otthon a témában, de érdekelne egy hozzáértõ vélemény. Nemrég vettem egy bringát patai szabó váz oria special tt0.9, shimano 105-ös szett,vetta nyereg. asszem ennyi jut eszembe. 70 volt az ára és 11 éves. Igaz alig használt az állapota,de nem tudom jó vásár volt-e. Lehet, hogy jobban körbe kellett volna néznem? Mit gondoltok?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nem tudom segít-e, ilyen a sárvédõm. Még az sem teljesen világos, hogy hogyan kell belõni a sárvédõ szimmetrikusságát. A srác a boltban azt mondta, hogy a pálca vége kb. a feléig érjen annak a mûanyag bizbaszbnak, ami a képen is látható, amibõl én arra következtetek, hogy nem a pálca hosszával szabályozom.

Feltöltött kép

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nem tudom milyen sárvédõrõl beszélsz, de anno volt, hogy kábelkötegelõvel tettem fel.
gány volt, de azt a pár órát kibírta, míg egyszer kimentem tekerni vizes úton

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Betennél egy képet a Cateye bilincsrõl? És amíg ehhez nem jutok hozzá, ideiglenesen valami más megoldás?